Anmeld "Havedrømme I og II"


Untitled-1 Untitled-1 Hvis du kender bøgerne "Havedrømme I " og "Havedrømme II" og har lyst til at skrive din mening, så skriv din anmeldelse under “kommentarer” nedenfor.
Se mere om bøgerne her

67 kommentarer:

 1. Jeg fik Havedrømme I og II til min fødselsdag, og det gav koncentreret læsestof til mange aftener. Utroligt hvor meget inspiration der er fyldt på de to bøger. Dejlig og inspirerende læsning.

  SvarSlet
 2. Jeg købte Havedrømme I & II sidste sommer da vi var på Bornholm i vores ferie. I forvejen havde jeg Drivhusdrømme som jeg var nødt til at være ejer af, efter jeg havde se udsendelserne på DR2 med samme titel.Derfor vidste jeg at måden Claus Dalby skriver og illustrere sine bøger på, passer lige til mit temprement. Jeg blev IKKE skuffet . Hold da op Havedrømme I & II er fantasiske og har stået ved mit natbord lige siden. Måden hvorpå bøgerne er bygget op, med beskrivelser og billeder der viser hvordan de forskellige planter/blomster passer sammen, er så fangende at det er svært lukke bøgerne. Jeg har hentet megen inspiration i alle tre bøger, og glæder mig rigtig meget til " MIT HAVELIV" udkommer i april. Mange blomsterhilsner Bente Andersen, Friggasvej 7, 4873 Væggerløse

  SvarSlet
 3. Anne Mette O. Rasmussen12. marts 2010 kl. 17.04

  Igen en visuelt smuk bog (2 bind)fra Claus Dalby med flotte billeder og lækkert grafisk design. Jeg har efterhånden alle bøgerne og blev heller ikke skuffet denne gang. Claus Dalby fortæller om sin egen have, inspirationen til denne samt om en række forskellige mennesker og deres haver. Der er fremkommet en flot fortælling, ikke kun om haverne men også om de mennesker, der har skabt dem. Billederne giver inspiration til selv at prøve nye ting og stilarter. En meget inspirerende og smuk bog, der er svær at slippe igen.
  Mvh. Anne Mette O.Rasmussen, Søborg

  SvarSlet
 4. Ellen Gjermundsen12. marts 2010 kl. 19.45

  Jeg kjøpte Havedrømmer bind I og II i høst og jeg må få si at det er de vakreste hagebøker jeg noensinne har lest! Hvis jeg skal anbefale hagebøker til mine venner så er det alltid disse 2 bøker av Claus jeg anbefaler. De er rett og slett fantastiske og det er umulig å bli skuffet! Bøkene har fantastiske bilder fra forskjellige hager, alt fra små koselige byhager til store gamle landlige hager. Men også lesningen om menneskene bak hagene og om hvordan Claus fikk kontakt med disse menneskene er virkelig inspirerende og morsom lesning, det vil virkelig gjøre deg glad!

  Mvh Ellen Gjermundsen
  Norge

  SvarSlet
 5. Har fundet rigtig meget inspiration i "Havedrømme" og fandt også gennem læsningen af bøgerne frem til den havearkitekt som skulle stå for indspark og ideer til vores have. Han levede iøvrigt helt op til vores forventninger, så forvandlingen af haven er sat i gang. Skønne bøger at kigge i, læse og nyde. Man kan kun blive helt syg efter at komme i gang i haven. 2 utroligt inspirerende, flotte og æstetiske bøger.
  Mvh Ann Steffensen, Voerladegård

  SvarSlet
 6. Lotte Børresen Kramer13. marts 2010 kl. 09.48

  Efter at have læst Drivhusdrømme og andre af Claus Dalbys bøger med stor fornøjelse flere gange ventede jeg med stor spænding på bøgerne Havedrømme I og II, og jeg blev ikke skuffet. Bøgerne indeholder en række gode og forskellige havefortællinger smukt illustreret med fantastiske billeder. Havedrømme I og II er de bøger, der oftest er blevet taget frem i løbet af vinteren og studeret igen og igen, og det med lige stor fornøjelse hver gang. Havedrømme skaber som titlen siger - havedrømme. Tak for det!
  Mvh Lotte Børresen Kramer

  SvarSlet
 7. Jeg er ny haveejer og har lånt forskellige havebøger. Bl.a. Den levende have og Havedrømme I og II.
  Jeg er blevet inspireret til nye ideer og viden om haven.
  Jeg blev meget begejstret over alle de meget flotte billeder og gode beskrivelser af div. blomster.
  Mvh. Sandra Nielsen.

  SvarSlet
 8. Jeg fik "Havedrømme bd. 1-2" i julegave og jeg har nydt hver en side og og hvert et foto. Det hele er så smukt sammensat og fortællingerne vidner om en fantastisk haveglæde hos både Claus og alle haveejerne. Claus formår at fortælle så jeg både bliver klogere og dejlig glad i låget! ;o)De bøger vil blive læst mange gange, og jeg låner dem IKKE ud, for jeg ved jo aldrig hvornår jeg lige snupper ½ time med havedrømmene!
  De bedste forårshilsner fra
  Jette Friis

  SvarSlet
 9. Havedrømme, ja - det er præcis det det bøgerne skaber. Det er så berigende at læse og se billeder om, hvordan andre har skabt deres haveunivers - og det sender én selv ud på en begejstret rejse mod egne drømme - en have der med inspiration, flid og interesse også kan blive min.

  Venlig hilsen
  Ulla Nielsen

  SvarSlet
 10. havedrømme sender virkelig en ud på havedrømme - kunne man ha plads til det hele ville det være skønt for så behøver man jo ikke at vælge....
  Det er nogle utrolige flotte bøger og man bruger dejlig lang tid på at komme igennem dem. De står klart på min ønskeseddel ......
  hilsen Frederikke Bakken

  SvarSlet
 11. Jeg tager ofte "Havedrømme" ned fra hylden for at nyde de fantastiske billeder, der får mig i godt humør og overbeviser mig om, at nu må foråret da være lige om hjørnet!
  For mig og sikkert mange andre er farverige illustrationer et must for en havebog, og både Havedrømme I og II er fyldt med flotte og inspirerende farvefotos.

  SvarSlet
 12. Vi har efterhånden købt alle dine bøger, de hjælper os meget med inspiration til vor have, haven ligger i flere platoer, og den bliver til stadighed omforandret og udvidet, senest mod nord med et nyt indkøbt drivhus, som bliver monteret når frosten går af jorden det må godt blive på mandag-tirsdag vi får nogle højere temperaturer.
  Mvh
  Svend Erik Hansen
  Mommarkvej 8
  8600 Silkeborg

  SvarSlet
 13. Er en "nyfrelst" hageentusiast som hele tiden søker etter informasjon og inspirasjon til min hage. Havedrømme 1 og 2 var de første bøkene jeg bestilte og leste dem fra perm til perm med én gang. Flotte illustrasjoner og mye god fakta så jeg angrer ikke på det kjøpet.

  Med vennlig hilsen,
  Monica, fra Norge.

  SvarSlet
 14. Mette Elisiussen14. marts 2010 kl. 16.30

  Jeg har "Den levende have", og bruger den flittigt når jeg lægger planer for haven. Det er en fantastisk inspirerende bog, for mig handler det meget om at farvevalget er i overensstemmelse i hele min have, tilsat enkelte sekundære pletter. Jeg ønsker mig derfor også disse to bøger, nu må vi se om manden synes det samme:-)

  Med venlig hilsen
  Mette Elisiussen

  SvarSlet
 15. Jeg fik bøgerne i julegave og har lige siden læst dem både forfra og bagfra. Alle de flotte og inspirerende haver kan ikke undgå at blive betaget af.
  Jeg selv har været haveejer i 20år men jeg er sikker på at en nybagt haveejer også kan få meget glæde af bøgerne fordi der er så mange forskellige haver så der er inspiration til alle.
  Tak for 2 gode Havedrømme bøger

  GOD LÆSELYST

  Hilsen Maria Frederiksen
  Apperupvej 48 A
  3140 Ålsgårde

  SvarSlet
 16. Kære Claus
  Med havedrømme I & II har du begået en genistreg - det er simpelthen BØGERNE indenfor havelitteratur ift at få inspiration og ideer. Jeg har slugt dem råt og kigger i dem ofte, da billederne er fantastiske. Kan ikke få nok af alle billederne og ideerne. De kan blive ved med at inspirerer og jeg kunne godt bruge en 4. og 5. udgave. Jeg håber der findes nok af inspirerende haver og mennesker til at du ville overveje flere udgaver.

  Det er dog svært at styre sine drømme for sin egen have, når man ser alle disse muligheder. Selv min kæreste nyder at kigge i bøgerne og vi snakker tit om hvordan vores nye terasse eller tilkøbte grund skal indrettes. Der er så mange muligheder og så mange "lækre" haver. Fantastisk projekt, fantastisk bog, billder, tekst og ikke mindst layout, som jeg lagde mærke til du selv stod for denne gang. Kanon flot bog!

  Mange havehilsener
  Maj Britt

  SvarSlet
 17. Dorrit Klinker Brodersen15. marts 2010 kl. 19.34

  Havedrømme giver direkte lyst til at hoppe ud i bilen og besøge alle de spændende haver.
  Bøgerne er illustreret med skønne billeder, fyldte med fantastisk inspiration med alt fra skønt velkomponerede staudebede, fortryllende rosenhaver, formklippede buxbom til de mest inspirerende stenlægninger. For ikke at glemme de gode historier som fortælles, de gør det hele meget personligt og nærværende.
  Bøgerne viser os at vores havedrømme kan gå i opfyldelse, tak for det Claus.

  De bedste forårs hilsener fra Trädgårdsmästaren

  Dorrit Klinker Brodersen
  Runvägen 25
  37233 Ronneby, Sverige

  SvarSlet
 18. Känner att jag måste lämna en kommentar om Havedrömme 1 och 2 också, dessa två böcker har jag läst om och om igen. Jag gillar särskilt att man får små berättelser om de fantastiska människor som byggt upp dessa vackra trädgårdar. Bilderna är så vackra och ger så mycket ideer och att det är massor av bilder i böckerna är ju förståss ett stort plus. Måste säga att jag tycker du har en alldeles egen och unik stil som jag är alldeles kär i och det gäller för alla dina böcker. Längtar till den nya boken...
  Ha det!

  Karin Lindberg-Vegh
  Umeå,Sverige

  SvarSlet
 19. Hej claus

  Vi, min mand og jeg har nydt vores julegave 2009 i form af havedrømme 1 og 2 i fulde drag.

  Dejlig som sædvanlig at læse og skønne billeder at få meget inspiration af. Vi har læst dem meget og set billederne meget i de sidste par måneder og fordi alt har været så hvidt uden for, har bøgerne givet os så meget god inspiration. Tak for nogle superdejlige bøger.

  Glæder mig allerede til den næste ;o)

  SvarSlet
 20. Åh, ja drømme...
  Hvor jeg elsker disse bøger.
  Hvor hver side bare må læses igen og igen. Tomheden og tristheden der fylder en efter at den sidste side er vendt.
  Nu skal foråret snart komme, så mine havedrømme kan vokse op i min have.
  Anne N

  SvarSlet
 21. En af Claus Dalbys tidligere bøger fra 2004 "Den levende have" tændte i den grad min indre have-ild. Jeg har læste den bog igen og igen - og derfor var der helle ingen tvivl i mit sind om, at jeg måtte spendere det nødvendige for at blive ejermand af "Havedrømme I " og "Havedrømme II". Bøgerne er nu grundigt studeret, og jeg må sige, at de skuffer absolut ikke.

  Claus Dalby skriver i et personligt letforståeligt og dejligt usnobbet sprog. Siderne oser af haveglæde - og det smitter så dejligt! Bøgerne viser en alsidighed ud i havekunsten, som jo heldigvis spænder vidt. Jeg bliver top inspireret og fyld af lyst og energi til at kaste mig ud i mit eget haveliv. Tak for nogle dejligt Bøger.

  Hilsner, Helene Simoni

  SvarSlet
 22. "Havedrømme I og II" er vidunderlige beretninger om enestående haver og deres ophavsmennesker. En skøn ide :-)
  På fineste vis forenes levende tekst med overdådige illustrationer og giver næring til egen udfoldelse i haven.
  Sikkert og stilfuldt design - ren nydelse for øje og sjæl.

  Stor hilsen
  Marthe Lundsgaard
  Marslev Stationsvej 3
  5290 Marslev

  SvarSlet
 23. Man får serveret en smuk og inspirerende drømmeverden, når man sætter sig til rette med bøgerne. Tiden svinder hen og man fortaber sig fuldstændigt i de dejlige billeder, der på en gang er både inspirerende og eventyrlige.
  Bøgerne er en nydelse. Smukke billeder og dejlige fortællinger fyldt med haveglæde gør, at man gang på gang vender tilbage til bøgerne for at søge inspiration.
  Tak for mange dejlige bøger :)

  grøn hilsen

  Susanne Serup

  SvarSlet
 24. Jeg fik en rigtig dejlig julegave sidste jul..
  Havedrømme 1 + 2..
  Dejlig læsning i en lang og kold vinter...Der er intet som skønne billeder der kan få en til at længes efter havesæsonen og som kan få én til begynde at planlægge nye tiltag.
  Claus..dine bøger er en stor inspirationskilde..
  og dejligt at læse at næste bog er på bedding:-)

  Mvh

  Rie Jensen

  SvarSlet
 25. Havevandring har været en del af mit liv i min barndom såvel som resten af mit 52-årige liv. Jeg er simpelthen opvokset med at man tager en runde og besigtiger haven/altanen/vindueskarmen efter middagen hos familie, venner og bekendte og snakker farver og former samt erfaringer. Havedrømme I og II er havevandringer af den rigtig gode slags. Her fortælles om mennesker og deres haver og jeg hygger mig, bliver glad og inspireret og kan næsten ikke kan vente med at komme ud i min egen have for at se om der er kommet gang i den Rosa Helenae (bind I s. 156) som jeg købte straks efter jeg havde fået bøgerne i september sidste år.

  SvarSlet
 26. Kære Claus
  Den første bog fra dine hænder, som ramte mig, var Den Levende Have. En bog som vendte op og ned på farverne i mit havebegreb.
  Farver rammer en plet i mit indre, som vokser og fylder, når den stimuleres.
  Den levende have måtte jeg nappe i mindre bidder for ikke at blive overstimuleret.
  Jeg læste, bladrede, slugte, blev inspireret og stimuleret og nød et nyt bekendskab med en farverig haveverden, som jeg havde drømt om, men ikke set realiseret før.

  Bekendsskabet med Havedrømme 1 og 2 blev endnu en dimension på dette multi haveunivers.
  Et univers, der skaber netop - drømme.
  Disse 2 vidunderlige bøger kunne jeg heller ikke bare læse. Jeg bladrede, jeg slugte, jeg nød, jeg sansede og råhyggede mig med dem. Lod mig inspirere af dem og skabte pragtfulde, vilde drømme om et farverigt haveunivers i min egen kæmpehave.
  I går sad jeg så på 1.rk. i gartneriet Spiren og nød din fængslende og uhøjtidelige fortælling om dit haveunivers.Den oplevelse lagde endnu en dimension til mit billede af det inspirerende havemenneske, som jeg har mødt i dine bøger.
  De bedste hilsner
  Lisbeth

  SvarSlet
 27. Det er faktisk lidt svært at anmelde Claus Dalby bøger, da de er så gennemførte og passionerede. Bøgerne er i sandhed evig inspiration og hver gang jeg beslutter at i år skal jeg altså ikke sætte gang i de store haveprojekter, så fortrylles jeg alligevel i en Dalby bog i det tidligere forår og projekterne fortsætter til store glæde for min egen haveterapi! For det er hvad haven også er - terapi på den dejlige måde.

  Havedrømme I og II er netop en fortsættelse af det univers man drømmer sig hen i, når man læser Dalbys øvrige bøger. Dog her følger man andre danskeres havedrømme gennem Dalbys dejlige tekster og virkeligt smukke billeder.

  Netop kombinationen af lækre fotos og en præcis og alligvel også hyggelig fortælling der ikke undlader et plantenavn er en fornøjelse.

  Mit eget første bekendtskab med Dalbys bøger var dog "Den levende have" der blev læst fra ende til anden - og nydt en dansk sommer i sommerhus med regn og blæst :-) Siden har jeg været trofast læser på alle udgivelser.

  SvarSlet
 28. Min mand fik Havedrømme 1 og 2 i julegave, og bøgerne har været en rigtig god inspiration her i den lange vinter. Vi glæder os altid til Claus Dalbys nye bogudgivelser, og vi glæder os til de nye haveudsendelser i TV.

  De varmeste hilsener

  Gitte

  SvarSlet
 29. Det har været en fornøjelse at læse havedrømme 1 og 2. Jeg har for nylig fået have og det har været meget inspirerende at se hvordan andre har deres haver. Her er mange forskellige slags og billederne er dejlige. Man kan også mærke at teksten er skrevet af en entusiast, som altid med Claus Dalby. Rigtige drømmebøger, som titlen også antyder. Min eneste anke er at bøgerne ikke er så praktiske. Der gives anvisninger på formering af planter og andre gode tips, men der er ikke et indeks bag i bogen, så man kan slå op, når man har glemt hvor det stod. Og det er også svært, når man, som jeg skal til at planlægge en have fra nærmest nul, at finde opskrifter på hvordan man så laver sig en drømmehave. Så har man mere brug for en bog som Dalbys Den levende have og nogle praktiske havebøger a la Politikens bog om haven. Men der skal også være plads til lystlæsning og drømme og det er bøgerne her rigtig gode til.

  SvarSlet
 30. elsebeth jørgensen3. april 2010 kl. 19.01

  Jeg fik bøgerne i fødselsdagsgave sidste år og jeg er næsten lige så vild med dem som med Drivhusdrømme. Glæder mig rigtig meget til programmerne i den kommende tid. Sidste år besøgte jeg Haven i Hune for første gang. Jeg var ganske som du solgt. Den er jeg vist nød til at besøge igen og igen. Netop nu er jeg gået i krig med at omlægge min egen lille have, og inspirationen til det kommer dels fra Anne Justs have og dels fra dine bøger.

  SvarSlet
 31. Jeg fik bøgerne i julegave af min søn, og de har været studeret flittigt. Super inspiration. Ligesom Drivhusdrømme også var. Glæder mig til din nye bog og de kommende TV-udsendelser. Skal selv anlægge terasse og overvejer sunken garden princippet. Glæder mig til at se dine billeder der også.
  De bedste hilsner Gitte

  SvarSlet
 32. Havedrømme I og II lå smukt indpakket på det veldækkede morgenbord i anledning af vores bryllupsdag. Bøgerne er da en sand fryd ud i æstetik og smukke farve- og havekombinationer. Bogen er blevet læst og atter læst, brugt som opslagsværk, inspirationskilde og meget mere. Det må være enhvers skribents drøm, at lave en bog, som den læsende aldrig bliver færdig med.

  SvarSlet
 33. Anne Justs haveudsendelser var mit første bekendtskab med Claus Dalbys utoligt æstetiske haveunivers og havesyn. Straks den udkom, blev "Den levende have" erhvervet og den blev en hel bibel for mig. Den var med i såvel haven som planteskolen og det er jo egentlig synd at så flot en bog er blevet fuldstændig nusset og slidt, fyldt med jord etc. Men den bog ville mere, end at ligge og pryde som coffee-table-bog. Den var det perfekte opslagsværk og den perfekte inspirationskilde. Ingen mestrer som Claus Dalby at formidle, at "smitte" andre med "havebacillen". Den store passion og enthusiasme han lægger for dagen brænder igennem og man bliver revet med.Hans store styrke udi havekunst ligger i, at han er fænomenal til at sammensætte farver og former. Hvad det angår er han uovertfruffen. Han er ligeledes fantastisk til både i ord og med fotos, at fange de flygtige havestemninger,skønheden og æstetikken som er med til at få os til at hengive os til de helt store havedrømme.

  Jeg har alle Claus Dalbys havebøger.De er allesammen et must at have stående i reolen for enhver blomsterelsker. Her vælger jeg at skrive om den "Den levende have" fordi den var den største og den første eyeopener for mig, og derfor er den, der har betydet mest for mig.

  Takket være Anne Just og Claus Dalby har danskere fået øjnene op for, at der findes andre typer haver, end dem der består af grus, fliser, bark, græsplæne, et par stedsegrønne vækster og en krukke ved hovedindgangen. Smag og behag er jo forskellig, men i min have-optik burde denne bedrift helt automatisk udløse en medalje.

  Nu mangler jeg en Claus Dalby bog om engelske country-cottage-haver i min reol!!! Håber den kommer en dag!

  Med venlig hilsen
  TANTE GRØN

  SvarSlet
 34. Fantastiske og inspirerende bøger :-)
  De kommer tit ud af reolen.

  SvarSlet
 35. Jeg fik disse skønne bøger til min fødselsdag sidste sommer, hvilken herlig gave!( jeg havde selv ønsket mig disse bøger) Jeg tror ikke det er overdrevet at sige, at jeg om ikke hver dag så flere gange hver uge har set, læs og drømt via disse bøger, som aldrig har fået en plads i reolen, de ligger altid fremme. Jeg syntes disse bøger er fantastisk inspirerende. Jeg bruger også meget bogen den levende have.
  Med venlig hilsen
  Susanne

  SvarSlet
 36. Hej Claus.
  Hjertelig tillykke med din blog,klart noget af det hyggeligste jeg kan beskæftige mig med,specielt om aftenen,imens andre i fam. ser andre tv.kanaler.
  Har i gave fået havedrømme bind 1&2,som jeg nok mest bruger som "drømmet-time"for at finde ud af hvordan jeg i min nye ikke anlagte have på 2500 kvadrat m.kan formå at trylle lige nøjagtig sådanne haverum frem...
  Det næste jeg skal erhverve mig er bogen om "potter" du har skrevet.
  De venligste hilsener Bettina

  SvarSlet
 37. Claus Dalbys passion for planternes farver og dufte og strukturer er smittende. Jeg har anskaffet de fleste af hans bøger og bliver aldrig skuffet. ”Havedrømme I&II” er pragtfulde bøger, som er inspirerende og svære at lægge fra sig. Udover ”Havedrømme I&II”, må jeg nævne ”Den levende have”, som med indtagende billeder og medrivende tekst er fast inventar, når der skal havedrømmes. Jeg står først i køen til ”Mit haveliv”.

  SvarSlet
 38. Som hortonom har jeg i forvejen et kæmpe plantekendskab, men alligevel har jeg læst Havedrømme (I+II) et utal af gange - ikke minutiøst fra start til slut, men springende rundt både mellem afsnit og i afsnit.
  Jeg inspireres af de lækre billeder og den dejlige lettilgængelige tekst med grundige beskrivelser både af plante og dyrkning. Jeg falder let for farvespillene, når jeg bladrer løst i bogen og læser afsnit hist og pist. Til tider tænker jeg at jeg hellere må læse hele afsnittet, og så får jeg det hele med samlet. Jeg drømmer om at lave mit eget "Claus Dalby-bed", som godt nok ikke har fået plads for byggeriet endnu, men som jeg har fortalt vidt og bredt om.
  Bogen har fulgt mig både på skitur i Norge, når vinteren blev for lang og haven skulle planlægges eller der skulle drømmes igennem med nye bede eller farvesammensætninger. Men den har også tilbragt 3 uger i campingvognen på sommerferie i Jylland, hvor den blev suppleret med besøg i Hune. Til daglig har bøgerne fast plads i sofaen, og er ofte genstand for opmærksom læsning, når vi har gæster. Så bliver den brugt som opslag og inspiration til de der lige skulle have en hjælpende hånd og inspiration med havedesignet.
  Samlet 2 meget lækre bøger, som jeg glæder mig til at supplere med "Mit Haveliv"

  Modtager gerne frø, hvis du har flere.
  Mvh Trine Dahl
  Assentorpvej 129
  4295 Stenlille

  SvarSlet
 39. Hej Claus
  Jeg fik havedrømme I og II i julegave sidste år, og de har været mit absolut foretrukne opslagsværk siden, det er fantastiske bøger med smukke billeder og inspiration ud over alle grænser.
  Nu venter jeg spændt på næste udgivelse
  "haveliv" Kan se at du har udsat udgivelsen til september, men den er helt sikkert værd at vente på.
  Og selvfølgelig er din nye hjemmeside "mit haveliv" i løbet af få måneder blevet til noget, som man MÅ ind på hver dag, for lige at se om der er kommet noget nyt.
  Hej fra Kous

  SvarSlet
 40. Jeg lånte først bøgerne Havedrømme I og II på biblioteket,men efter at have læst dem måtte jeg simpelthen bare eje dem selv, så således gjort. De bliver flittigt set igennem og sætter altid gang i mine egne havedrømme, som den glade ejer af et lille frimærke på ca. 130 m2 have. Jeg kunne godt ønske mig, at der kom nogle flere havedrømmebøger - der er helt sikkert plads til både en III, IV og V på min reol - jeg glæder mig derfor til september, når den nye bog udkommer.

  SvarSlet
 41. Kære Claus
  Et menneske, der kan begå så smukke, inspirerende, fængslende og livsgivende bøger, må være gjort af et helt særligt stof! Hvilket privillegium for os haveelskere, at du har lyst til at dele ud af din visdom og smittende entusiasme.
  "Jeg ved hvor der findes en have" var mit første bekendtskab med dig, og Havedrømme I, II og drivhusdrømme slugte jeg i én lang fortryllet stund kort derefter. Jeg har alle de gode danske havebøger, der findes på markedet, og dine er dem, jeg tager ud af reolen, når jeg har lyst til at drømme. Faktisk tror jeg, de nu skal ligge fremme, for inspirationen starter på omslaget. Selv en vinterdag, hvor jeg kan længes efter sommerhalvårets frodighed, nyder jeg at bladre op fordybe mig endnu engang i dine bøger. Af min Claus Dalby samling (huser også Børnenes Have) kan allerbedst lide Havedrømme I og Drivhusdrømme, fordi jeg har en passion for rosa blomstertoner, for roser og den symbiose, formgivende elementer danner sammen med havens planter. Jeg nåede ikke længere end til side 16-17 i Haveliv I, før jeg måtte standse op og skrive min egen ønskeliste om flere planter, end vores planterige smukke have allerede rummer. Nu er det lykkedes at skaffe rosen Gertrude Jekyll, og forhåbentlig også engang en kraftig pink variant af kæmpevalmuen papaver orientale.
  Det der gør dine bøger så dragende er den måde, du vælger af formidle din haveinteresse på: Mange store nærbilleder (HDI s 23), relevante oversigter MED navne (f.eks. HDI s 91), nærbilledkollager (HDII s 182-183), havemiljøer med krukker (DD s 102-103), drivhuse, hvide havemøbler mv. For mig er det ikke vigtigt at høre andres haveejeres historier, men helt tilstrækkeligt at se billederne og de partier, du har taget i deres haver. Jeg foretrækker de tekster, hvor du videregiver dine egne erfaringer, råd og ideer. Det er dem, der er det essentielle og de afsnit, jeg vender tilbage til (afsnittet om Anne selvfølgelig undtaget. Det er meget forståeligt, hun har en helt særlig plads i dit hjerte).
  Nu kan jeg næsten ikke vente på din nyeste bog. Men heldigvis kan jeg bruge ventetiden til at anskaffe mig "min krukkehave", nyde sommersæsonen i naturen og besøge flere smukke haver rundt omkring i Europa, som vi bor i hjertet af.

  Mange glade havehilsner
  Lisbeth R

  SvarSlet
 42. Hej Claus

  Jeg har nu læst og ikke mindst set på de vidunderlige billeder. At læse en blomster/have bog lyder måske lidt underligt. Men det sprog bogen er skrevet i, gør at man føler sig til stede sammen med forfatteren. Især vil jeg fortælle om indledningen, der græd jeg, den er så rørende og betagende. En så stor respekt og kærlighed, skal man lede længe efter.
  Man føler, at man selv kommer til at kende Anne Just.

  I bogen er der også løbende henvisninger på hjemmesider, super.

  Min familie har ikke set meget til mig siden bøgerne kom inden for døren.

  Jeg kan kun på det varmeste anbefale bøgerne, jeg tror selv haveignoranter vil blive omvendte.

  Med venlig hilsen
  Karen Margrethe J. Duch
  Bogø

  SvarSlet
 43. Kære Claus Dalby
  Jeg har interesseret mig for blomster hele mit liv (48år) og blev for alvor have-entusiast for ca. 10 år siden. Megen af min inspiration de senere år kommer fra dine fantastiske havebøger, som jeg kan læse igen og igen.
  Du er en fantastisk ildsjæl og en "stor gave" til alle blomster/have elskere.
  Jeg kan næsten ikke vente til din nye bog kommer i handlen...
  Håber, jeg en dag bliver så heldig at møde dig og se din skønne have i virkeligheden. Tak fordi du vil dele din interesse med os alle.
  De bedste blomserhilsener

  Susanne Liebe - Søllerød

  SvarSlet
 44. Kære Claus Dalby
  Endnu en gudesmuk,must-have have bog fra din hånd!
  Købte først DRIVHUSDRØMME, som var fantastisk inspirerende.For tiden ligger HAVEDRØMME,bind 2 på mit natbord.Den bliver flittigt brugt/nydt!Mange flotte billeder samtidig med at den er informativ.Jeg synes godt om mangfoldigheden og forskelligheden af de haver du fortæller om.Man inspireres og lærer og nyder de flotte billeder.Du har en dejlig personlig fortælle-stil og en entusiasme,der smitter.Tak for det!

  SvarSlet
 45. Hej Claus Dalby, Havedrømme I og II + drivhusdrømme er mental afstressning og haveglæde på højt niveau. En informativ bog der formår at viderebringe glæden ved haven til os der elsker den i forvejen og til alle andre. Så smuk æstetik og stor viden, den ene side vender den anden og det er som at bevæge sig i et informativt eventyr. Måske skulle bøgerne ligge ud i haven og i drivhuset..... så er man allerede godt i gang med at omsætte dine gode ideer til sin egen lille have. Venter allerede spændt på dine næste bøger. De smukke illustrationer i bøgerne giver stof til egne drømme og kan hjælpe til at føre dem ud i livet.

  Det er feel good stemning med pil op af.
  Mvh Karen H.

  SvarSlet
 46. hej Claus
  Så fik jeg endelig taget mig sammen til at købe dine bøger have drømme l og ll og tak for det .
  De er jo lige så fantastiske som de andre bøger du har skrevet. Når man har haft dine bøger i hænderne får man ubenhørlig trang til at gå haven og nusse og knokle det er skønt. Tak Claus du er sgu min have guru.kh Maj Britt fra Højmark

  SvarSlet
 47. Kære Claus.

  Havedrømme I og II er bare et must. Dem må man bare have derhjemme. Jeg kigger og studere detaljer og får så mange fine ideer og tip til min have. Jeg opdager stadig 'nye' ting i bøgerne. Tænker at jeg må udvide min have med alle de ideer jeg får, men det er ikke lige muligt. Herligt at vi har en 'fyr' som dig med en entusiasme for haven som vi andre kan nyde godt af. Jeg glæder mig til (alle) dine fremtidige bøger.
  Din hjemmeside er iøvrigt min godnatside for tiden. Det er en god måde at afslutte dagen på.

  Mange hilsner fra den flittige læser
  Mette Carlsen

  SvarSlet
 48. Hej Claus,
  Havedrømme I og II har givet mig masser af idear og tips til vores ny anlagt have. Når man starter med at anlæge en have helt fra "nul", kan disse bøger varmest anbefales. Masser af forskellige have og dermed havedesign sætter gang i den egn fantasi. Jeg har nydt meget fra din stor viden om planter. Min have er blevet mit fristed, den er ren terapi for mig. Dine bøger har hjulpet mig godt på vejen, har givet mig inspiration. Jeg nyder at læse dine bøger, besøg dit hjemside og ser udsendelser med dig. Din glæde for naturen kan føles i det du siger og skriver, du smitter! Lige nu læser jeg bogen "Den levende have", som også bare er fantastisk.

  Mange have hilsener fra en stor fan.

  Michaela Erichs

  SvarSlet
 49. Kære Claus, min haveguru.
  Nu har jeg set dig i TV og læser dagligt bloggen, det er for en havenybegynder som mig, ren nektar. Når jeg læser havedrømme 1 og 2 drømmer jeg videre. Jeg kaster mig ud i det, med vilde ( muligvis urealistiske) planer, ser blomstrende bede og ved bedre besked fordi jeg flittigt har studeret dine bøger. Tak for at du deler så flittigt ud af både din viden og dine drømme.
  Mange venlige og frodige hilsener
  Lone Jensen

  SvarSlet
 50. Kære Claus,

  Havedrømme I og II lever op til sit navn. Dem er jeg meget glad for at kigge i og finde inspiration i. Jeg er meget forelsket i dine valmuer og tænker at jeg måske, via dine frø, kan glæde mig over dem i min egen have.
  Iøvrigt er din hjemmeside og bloggen helt fantastisk. Det er jeg tit på og gerne lige inden sengetid. Så kan kam ikke andet end at gå glad til ro.

  Mange hilsner fra en stor entusiast,
  Mette Carlsen

  SvarSlet
 51. Jeg fik Havedrømme I og II til min fødselsdag, og kan kun give de forgående indlæg ret i at den lever helt op til Havedrømme. Synes kun, at der er et problem med bogen, og der er, at man ganske enkelt ikke har plads til alle de drømme, som man får ved at læse denne dejlige og letlæslige bog.
  Mangehilsner
  Madam Bæk

  SvarSlet
 52. Jag är en kvinna som bor i Sverige. Jag har följt dig och Anne via svensk TV i många år. När jag var i Köpenhamn såg jag dina böcker, Havedrömme I, II. Jag köpte dom och släpade runt på dom hela dagen. Det var det väl värt. Vilka underbara böcker! Vackra bilder, inspirerande trädgårdar och fast texten är på danska så kunde jag förstå det mesta. Det enda jag saknade var mer om din egen trädgård. Därför blev jag glad när jag hittade din hemsida och din nya bok. Tack från Katarina i Sverige

  SvarSlet
 53. Jag köpte mig Havedrömme I,II i julklapp denna julen. Jag har sedan några år tillbaka din bok Den levende have, och jag läser den om och om igen och tittar på de vackra bilderna, särskilt när jag ska beställa frön på våren.

  Havedrömmeböckerna känns lika fantastiska ! Otroligt vackra bilder som man blir såå inspirerad av. Särskilt roligt att det är så många olika sorters trädgårdar. Jag tittar lite extra på plantskolorna förstås, eftersom jag nyss har startat en egen liten plantskola här hemma. All inspiration tas tacksamt emot !
  Snart får det nog bli din nya bok också.
  Lisa/Lisas trädgård

  SvarSlet
 54. Jeg læste din bog Havedrømme 1 i sommers. Billederne var fantastisk smukke. Jeg synes, at det er skønt med tegninger over havens indretning og billeder af større partier, til at få inspiration fra. Det er også fantastisk med nærbillederne af blomster, til at minde os om at vi godt må fortabe os i de små ting, når vi går i haven.

  Men jeg syntes at haverne på ét punkt mindede om hinanden - haverne virkede alle som om de mest var til pynt, til at gå en tur i, eller til at drikke en kop kaffe i.

  Haver må jo hjertens gerne være pæne at se på, og dejlige at dufte til, det er kun en god ting, men jeg savnede lidt plads til leg, og lidt fornemmelse af om haverne bliver brugt og levet i. Bliver græsplænen brugt til kroket om lørdagen, og er grensætningen perfekt til at børnene kan klatre?

  Ud over det synes jeg at det er super fint, at du viser så mange forskellige stilarter i bogen, og at der også er plads til humoristiske indslag.

  Venlig hilsen
  Ida Stuart

  SvarSlet
 55. Jeg er blevet den lykkelige ejer af Havedrømme I & II - med autograf selvfølgelig.

  2 medrivende bøger fyldt med inspiration, gode råd og fantastiske billeder.
  Berigende og spændende, at få ombord i haver fra nær og fjern, og se så vidt forskellige måder, at gribe haven an på.
  Man bliver tryllebundet, og fornemmer næsten man er der.
  De kan læses igen og igen, og tilmed bruges til opslag.
  Bøgerne har en perfekt format, så de fantastiske billeder kommer til sin ret.

  Kort fortalt - 2 "lækre" bøger man absolut må eje :)

  Jeg er ikke et sekund i tvivl om, at der inden længe, står flere af dine bøger på reolen.

  Kærlige hilsen
  Tina Larsen

  SvarSlet
 56. Havedrømme 1+2

  Fik havedrømme 1+2 af mine søskende i julegave. Det er nogle helt fantastiske bøger, som giver en masse lyst og glæde i en ellers lidt mørk vintertid. Jeg kommer sådan til at savne min have, når jeg ser de helt fantastisk billeder i bogen. Det hyggeligt at sidde med en kop varm te og læse om de forskellige haver og familier, som har samme hobby som mig. Skønt at haver kan være så personlige og kan vise, hvem man egentlig er;). Jeg har fået masser af gode ideer til min egen have, som jeg er ved at designe. Tak for nogle skønne bøger, ønsker mig helt klart flere af dine bøger..

  Ditte

  SvarSlet
 57. Havedrømme 1 og 2 købte jeg efter at have oplevet Claus Dalby på DR's sendeflade sommeren over. Jeg synes at det er nogle fine bøger med dejlige billeder der giver masser af inspiration. Der er også mange gode historier fra små private haver som Claus har besøgt- specielt kan jeg lide beretningen fra Ghita Nørbyes rosenhave. Jeg savner dog noget mere videns uddeling omkring plejen af planterne. F.eks kunne besøget hos Ghita krydres med gode tips til hvordan roser plejes og passes bedst.
  Alt i alt nogle fine bøger der kan anbefales til inspiration

  SvarSlet
 58. Bøgerne Haveliv 1&2 bliver, her flere år efter de er udkommet, stadig læst og er til stadighed en stor inspiration for min have. Jeg har kun 1 gang lånt bøgerne ud - og kun til min svigermor, som jeg ved har samme forhold til have og havebøger, som jeg. Jeg er inspireret af de mange forskellige haver - nogle haver som jeg aldrig vil efterligne, nogle som ligner min have og mange mange haver som jeg drømmer om at min have må ligne om nogle år. Billederne er eksklusive og fortæller meget - resten drømmer jeg mig til. De er nogle fantastiske bøger, som jeg elsker at bladre i. De er inspirerende og jeg elsker detaljerne, som giver mig lyst og mod på mere haveliv.
  Venlig hilsen Lotte

  SvarSlet
 59. Jeg købte havedrømme 1 og 2 sidste sommer.I forvejen har jeg læst. Jeg ved hvor der findes en have,min krukke have, den levende have og senest mit haveliv.Alle super dejlige bøger godt fortalt og supper flotte billeder. glæder mig til nye bøger..

  SvarSlet
 60. Så står man der...som helt ny og "grøn" haveejer. Hvad skal man gøre, hvordan skal man gribe det an...og ikke mindst med hvad?
  Dog fuldt af iver, glæde og entusiasme....Fik "Havedrømme 1 0g 2" foræret af min dejlige svigermor, en dygtig havekvinde med en meget smuk have og mange års erfaring. For som hun sagde "dem MÅ du bare eje!"
  Efterfølgende har jeg tilbragt et utal af timer, og nydt selskabet af dine 2 smukke bøger...henslængt i nydelse over inspirerende billeder, de skønneste farver, lærerig fakta viden og ikke mindst...nydt at fornemme en stor passion for haven og lysten til at formidle videre.
  Bøgerne er fyldt med glæde, indlevelse og inspiration.....
  Så Claus...1000 tak fordi du med "Havedrømme 1 og 2" har bragt mig et stort skridt nærmere MIN havedrøm...
  Mvh Dorthe Hansen,Hedegårdvej 20, Ejstrupholm

  SvarSlet
 61. Dejlige bøger med masser af inspiration og billeder der er til at falde i svime over.
  Man kan bruge mange timer både på bøgerne og ikke mindst på at finde fakta der kan bruges til egen have bagefter. Det er ikke nogen kunst at kigge på andres flotte haver men at få en selv er jo det store arbejde, min have er ikke så stor, men prøver med disse dejlige bøger in mente at indrette min efter samme nogle af tankerne.
  Men helt sikkert et par dejlige og lærerige bøger.
  Så tak for det. Glæder mig meget til din nye bog.
  Irma Holt, Vadum

  SvarSlet
 62. Jeg har købt havedrømme 2 i Bilka,det er en meget inspirende bog.Jeg kan ikke lade vær at kigge på de flotte billeder inden jeg skal sove.Bogen ligger altid på mit natbord,glæder mig til at læse de andre bøger..

  Ayse yilmaz
  Esbjerg

  SvarSlet
 63. Har lige fået bøgerne i julegave, er så fascineret af alle de muligheder der findes, glæder mig så meget til at få bøgerne læst ordentligt og til at komme igang i haven...
  Ønsker mig flere af dine bøger, da de er så brugbare og så flotte billeder...
  Billeder siger mere end 1000 ord!

  SvarSlet
 64. Claus Dalby. At læse og se hans bøger er inspirerende, og jeg får en følelse af at må eje en kæmpe have. Så går jeg ud i min lille gamle have og med billeder af vidunderlige blomster for mit indre øje,samt råd og vejledning, håber jeg, at også dette år bliver godt.

  SvarSlet
 65. Jeg har Havedrømme og da jeg købte den for ca 7 år siden var den startskuddet til min store interesse for min have og blomster (Stor tak for det Claus)
  Jeg har også Drivhusdrømme og NYDER de virkelig flotte billeder der også indtil videre da jeg ikke har et drivhus men det skal nok komme
  Tusind tak også for din skønne blog med en masse gode ideer og dejlige billeder

  Vh Anja

  SvarSlet
 66. Når drømme bliver til virkelighed

  Jeg har netop - omsider - erhvervet mig bøgerne "Havedrømme" og "Drivhusdrømme" og har på få dage tygget mig igennem førstnævnte. Synkront med dette har min kære veninde og havefælle læst "Den levende have". Uafhængigt af hinanden havde bøgernes indtryk skabt samme drøm hos os: at komme til England og se på haver! Og til en start - at opleve Haven i Hune.

  For os er der ikke langt fra ord til handling, så turen til Hune er planlagt til næste weekend og englandsturen er aftalt til næste år.

  Og det er netop hvad en god bog kan: at inspirere og sætte drømme igang. Det er uden tvivl blot de første i min samling af bøger fra Claus Dalbys hånd.

  SvarSlet
 67. Det er nogle gode bøger. Utrolig hvor meget inspiration, man kan få hvor godt.

  SvarSlet