Anmeld "Drivhusdrømme"


f_drivhusdr¿mme.indd Hvis du kender bogen "Drivhusdrømme" og har lyst til at skrive din mening, så skriv din anmeldelse under "kommentarer"  nedenfor.
Se mere om bogen her

133 kommentarer:

 1. "Drivhusdrømme" er den indirekte årsag til, at vores sommerferie væk fra hjemmet strækker sig til max. 14 dage, for jeg skal passe chili, tomater, rosensky og alt det andet, der efterhånden bliver sat i mit drivhus!

  Mit skønne drivhus, som jeg blev stærkt inspireret til at anskaffe mig efter at have læst din bog. Og jeg nyder hvert sekund på de 12 m2.

  Bogen er fantastisk flot, spækket med skønne fotos af spændende og meget varierende drivhuse. Den er fuld af gode ideer til, hvad man kan dyrke derinde - og møblere med! Samtidigt får læseren også "bygherrens" tanker bag lige netop DERES drivhus.

  I foråret læser man bogen for at blive inspireret, om efteråret og vinteren for at drømme og længes.

  SvarSlet
 2. Man bliver klogere på rigtig mange ting, når man læser denne skønne bog. Jeg kender mange, som er begejstrede for bogen. Også folk, der - som jeg selv - ikke har noget rigtigt drivhus. Men det er vel tilladt at drømme om et smukt, engelsk drivhus ;o)

  SvarSlet
 3. Boken er fantastisk flott, og ga meg virkelig et stort ønske om å få eget drivhs. Det er spennende å få se hvordan de uike familiene har formet sitt drivhus, og man får et godt innblikk i hvor mange ulike utforminger et drivhus kan ha. Her spenner det fra de litt rimeligere variantene, til de virkelige påkostede. Alle like fine på sin måte.

  Boken har flotte foto, gode tips og kan taes frem gang på gang.

  SvarSlet
 4. Det er en rigtig flot bog, som har inspireret mig til at fortsætte med vores lille drivhus, selv om jeg var kørt godt træt i det.
  Utrolig flotte billeder.

  SvarSlet
 5. Denne boken hadde jeg på hjemlån og skal nå etter å ha måttet levere den tilbake kjøpe en selv. Den er fantastisk, bildene er inspirerende og gir meg tips og ideer til eget drivhus. Dog er det ikke til å stikke under stol at en blir sterkt fristet til å kjøpe et større hus med plass til mye mere. Dette er den ultimate drivhus boken, en som kan taes frem for nytelse mange ganger! Anbefales på det varmeste!

  SvarSlet
 6. "Drivhusdrømme" er en af de mest fantastiske havebøger jeg ejer og jeg har ellers mange meter stående på hylderne ;-)
  Men den er simpelthen så inspirerende at læse og de fantastiske billeder bliver studeret igen og igen.
  Selv om jeg "kun" har 2 mindre drivhuse på henholdsvis 6 og 8 kvm. Finder jeg masser af ideer og inspiration i "Drivhusdrømme" Både til indretning og hvad der kan dyrkes.
  Jeg har den altid liggende fremme på bordet og der bliver drømt mange drømme, hver gang den åbnes. Den er også årsagen til at "Havedrømme" nu også ligger på mit bord.
  "Drivhusdrømme" er absolut en farvorit havebog !

  SvarSlet
 7. Pas på!
  Det kan blive et dyrt bekendtskab.
  Har man først læst drivhusdrømme, bliver det svært at forestille sig en fremtid uden et virkeligt glashus.

  SvarSlet
 8. Dejligt med en blok fra dig også - flot og inspirerende - ligesom dine bøger. Vil glæde mig til at følge dig fremover.
  Har alle dine bøger, og kigger meget ofte i dem. Den store forskel på dem og andre havebøger syntes jeg er de mange inspirerende billeder. Man kan simpelt hen kigge i dem igen og igen.
  Drivhusdrømme blev specielt studeret inden vi i 2008 lavede vores eget selvbygger hus. Vi sendte billeder ind til Bo Bedre's havekonkurrence sidste år og fik faktisk en 2.plads. Udvider stadig havens bede og får inspiration til det fra dine bøger bl.a
  Mange havehilsner
  fra Merete Rørbæk

  SvarSlet
 9. Jeg gikk til anskaffelse av denne boken rett etter at jeg selv hadde kjøpt meg et drivhus. Den ble raskt en stor inspirasjon og har gitt meg mange gode ideer til hvordan jeg kan gjøre mitt eget drivhus, pent, praktisk og med personlighet. Dette er en bok jeg med glede leser igjen og igjen!
  Jeg gleder meg til å bli bedre kjent med Claus´andre bøker!
  Mange hilsener fra Stein Rubach

  SvarSlet
 10. Hej.

  Meget flot og gennemarbejdet blok der er lavet. Har allerede læst hele blokken igennem og kan næsten ikke vente til foråret rigtig melder sig, så vi kan komme ud og gøre noget i haven igen. Blev vildt glad for at linket DRIVHUSDRØMME - haveudsendelserne fra DR2 nu kan ses igen og igen. Glæder mig.
  Har flere gange brugt vinteren og den kolde tid på at kikke i bogen DRIVHUSDRØMME - igen og igen. Helt fantastisk flot og velskrevet bog med mange rigtig gode forklaringer, oplysninger, illustrationer og ikke mindst de mange flotte billeder. Utroligt at så flot indbundet velskrevet og gennemarbejdet havebog ikke koster mere! Med alt den inspiration fra orangeriet, vil jeg inden længe have et sådan stablet på benene!
  Hvis ikke, - du kære læser har bogen, så pas på hvis du køber den. Inden længe er en grund på 867 m2 ikke stor nok længere!
  Rigtig god arbejdslyst til alle haveejere.
  Mange forårshilsner
  Helle Leth, Randers

  SvarSlet
 11. Lillian Ekstrand

  En utrolig smuk bog, som man får forårs- og sommerfornemmelser af at se og læse i, især i denne lange vinter.
  Så hvis du er i dårligt humør og trænger til et smil så se og læs i bogen også selvom du ikke har et drivhus.
  Jeg bruger bogen som opslagsværk og får ideer til vores eget drivhus, det er dejligt at se så forskellige drivhuse. Det har inspireret mig, så jeg har købt ting med hjem til drivhuset fra England og Sverige.
  Jeg har købt flere eksemplarer og foræret væk som gave.
  Lige nu kribler det for at komme igang ude i drivhuset.
  Rigtig god læselyst
  Lillian Ekstrand, Sorø

  SvarSlet
 12. Kære Claus Dalby
  Tillykke med bloggen - det bliver dejligt at kunne læse nyt fra dig ofte.
  Drivhusdrømme fik jeg af mine piger i fødselsdagsgave i aug. 2009. Den har været min trøst i vinter, hvor jeg længtes efter at komme igang med blomster igen. Der er skønne billeder og masser af nyttig viden i bogen, så den er i høj grad værdsat. Et drivhus har jeg ikke - endnu ... Men drømmene har jeg da.

  Mange venlige hilsener
  Lisa P. lisapedersen1@gmail.com

  SvarSlet
 13. Kære Claus Dalby
  Tænk for en morgenstund, jeg er titter på Liselottes blog, og pludselig ser jeg dit navn der. Jeg har lige set hele dit pragtfulde indlæg og er så opløftet her i den sidste snesjappetid... foråret er altså på vej. Du giver grøde til havetanker, herligt.
  Jeg vil glæde mig meget til at følge dine indlæg. For år tilbage var jeg storforbruger af Haven i Hune på nettet. Nåede at besøge haven, mens hun endnu levede. Derfra havde jeg jo adgang til mange af dine haveideer.
  Jeg ønsker dig rigtig meget held, og til lykke med bloggen. Jeg vil hurtigst få det spredt bland mine havevenner. Og glæde mig til et forrygende og inspirende forår i haven.
  mvh Karoline

  SvarSlet
 14. "Drivhusdrømme" er en smuk og inpirerende bog, som man kan tage frem igen og igen.
  Vi har lånt den ud til venner, fordi vi selv er så begejstrede for den.
  Det er spændende at se alle de fantastiske drivhuse og spændende mennesker, som residerer der. Bogen er fyldt med smukke billeder. Vi har fået mange gode tips til vores eget "koldhus" samt næring til drømmene om at få et rigtigt orangeri.

  SvarSlet
 15. Endelig en rigtig praktisk drømmebog! Her er bogen som kan læses overalt, når du en sen forårsdag sidder under tæppet i din yndlingsstol i haven eller når du en vintermorgen ligger i sengen og savner sommeren, ja så er bogen lige her! En bog der giver inspiration til at bygge eget drivhus, udvide eget drivhus, have mere end et drivhus og så den der ubærlige lyst til at fremdrige egen avl i egen have. I Drivhusdrømme finder du personlige beretninger om danskeres glæde ved netop deres drivhus. Vi har allerede tegnet de første mange skitser, men der er jo så mange muligheder, så det er svært at tage beslutningen - men nu skal det være! I år skal vi gøre vores drivhusdrømme til virkelighed med stor inspiration fra de utrolig smukke fotos og maleriske beretninger i bogen "Drivhusdrømme" af Claus Dalby. En bog du simpelthen må eje.
  Tak for mange hyggelige timers læsning og inspiration - Claus!

  SvarSlet
 16. Jeg vil bare sige, at jeg simpelt hen elsker den bog..Alle billeder er bare så flotte og inspirerende..Glæder mig til at følge med på din blog - er vild med din have, og skønne smukke blomster overalt..Mange hilsner Camilla

  SvarSlet
 17. Boken "Drivhusdrømme" er blitt en av mine favorittbøker. Boken er lettlest og inneholder tips og ikke minst inspirerende bilder. Claus Dalby beskriver forskjellige drivhus og deres eiere på en engasjerende måte. Boken har vært en så stor inspirasjonskilde at jeg nå har skaffet meg et drivhus selv. Dette er en bok som kan leses gang på gang. Jeg finner nye ideèr hver gang jeg leser den.

  Tusen takk for en meget flott bok!

  mvh Liv Thorsen

  SvarSlet
 18. Jeg er simpelthen vild med den bog - har den ikke selv men låner den igen og igen på bib.
  Glæder mig til at følge din blog - jeg er vild med din have - min egen er lille men rigtig hyggelig og jeg tilbringer rigtig mange timer derude - kan næsten ikke vente på foråret:-)
  Venlig hilsen
  Annette Gant

  SvarSlet
 19. Hej Claus Dalby
  Jeg har lige nærlæst din blog, tillykke med oprettelsen af denne.
  Bogen drivhusdrømme er meget inspirerende og jeg glæder mig til at kunne anvende dine tips i praksis når det bliver vejr til det. Bogen med de gode tips er også givet som fødselsdagsgave.
  mange hilsner fra June Larsen

  SvarSlet
 20. Drivhusdrømme er den skøn bog som jeg har læst igen og igen. Den giver mig inspiration og glæde hver gang jeg læser den. Min egen drøm er et orangeri, og det skal nok komme en dag. Imens kan jeg drømme når jeg læser bogen.

  Venlig hilsen
  Marianne Frandsen

  SvarSlet
 21. Hej Claus Dalby
  Jeg ønskede mig Havedrømme til min 60 års fødsels-
  dag. Jeg fik hele 3. Der må være mange der facine-
  res af bogen. Jeg ville give min højre arm og venstre ben for et viktoriansk inspireret drivhus,
  men må nok nøjes med mindre. Det er nogle fantas-
  tiske bøger, du laver. Man er jo tryllebundet.
  Behøver jeg at sige at de 2 andre eksemplarer blev
  byttet til andre bøger ,skrevet af dig.
  Med venlig forårshilsen
  Anette B.N.

  SvarSlet
 22. Jeg er så heldig at være fyldt 60 år. Så kan man hæve sin Ld-opsparing. For den har jeg købt et dejligt stort drivhus på 19 m2, som nu skal stå sin prøve.
  Inspirationen hertil kom uden nogen tvivl fra bogen Drivhusdrømme. Bogen inspirerede og kaldte på alle mine kreative drømme. Jeg har brugt mange timer på at forestille mig brugen af det nye drivhus.
  Derfor er jeg taknemmelig for denne blok, hvor jeg måske kan få lidt jordforbindelse og praktiske råd.
  Venlige hilsner
  Dorte Kristensen

  SvarSlet
 23. Jeg fik "Drivhusdrømme" til min 54 års fødselsdag sidste år i maj.

  Og det er lige, hvad bogen skaber - drømme, man bliver glad af!

  Udover at være en fantastisk inspirationskilde i indkøb, indretning og brug af drivhuset er bogen en æstetisk nydelse i sig selv. Flødeskum for øjnene!

  Den ligger fremme, og ingen, og jeg mener INGEN kan lade den ligge!

  Jeg ønsker mig havedrømmebøgerne næste gang!

  Venlig hilsen
  Susanne Lund Kristensen

  SvarSlet
 24. "Drivhusdrømme" er en fantastisk bog, der får mig til at drømme om et større, mere interessant, anderledes, spændende drivhus - eller allerhelst et væksthus!
  Besøgene hos de forskellige drivhusejere er med til at bekræfte mig i, at der ikke er noget, der er "rigtigt". Alle har den type drivhus, som de synes bedst om.
  Bogens mange flotte fotos er ren balsam for sjælen en kold martsdag, hvor man endnu går og venter på at kunne tage sit eget drivhus i brug efter en MEGET lang vinter :-)

  Mange hilsner
  Lene Münter

  SvarSlet
 25. Først faldt jeg over "Drivhusdrømme" - pragtfuld og smuk bog, så kom tv udsendelserne som jeg også slugte råt, og maj 2009 fik jeg så endelig mit eget drivhus. Takket være din bog og udsendelserne holdt jeg hårdnakket fast i mine ønsker omkring drivhuset, og min mand måtte i løbet af sommeren indrømme at det var alle pengene værd. Nu har han også købt "Havedrømme bd. 1-2" til mig, og den har jeg nydt her i vinter mens jeg venter på foråret og drivhusglæderne. Glæder mig meget til din nye bog, som jeg nok bare bliver nødt til at købe med det samme ;o). Nu vil jeg gå igang med at nærlæse denne blog, så tusind tak for alle dine pragtfulde indspark!
  De-allervenligste-forårshilsner fra
  Jette Friis

  SvarSlet
 26. Jeg var så heldig at vinde "Drivhusdrømme" i en konkurrence gennem alt for damerne for 2 år siden. Da jeg ikke selv har noget drivhus - har jeg nydt at læse om andres flotte og fantastiske drivhuse, nydt billederne, og nydt nogle af de gode tips der er i bogen. Det var bl.a. derigennem jeg fandt vej til Toftegaard i Køge der har de vidunderligste tomatsorter.

  Da jeg nu skal flytte i hus, med 1200 kvm. grund ser jeg frem til at kunne blive inspireret endnu mere af bogen, og forhåbentlig får jeg også et drivhus i år eller næste år.
  Forsæt det gode arbejde med bøgerne, for de er både flotte og inspirerende.
  De bedste hilsner
  Marie-Louise Holland

  SvarSlet
 27. Kære Claus Dalby,

  Først et stort tillykke med din blog - super idé og dejligt initiativ.

  Ja - og blandt flere af dine skønne bøger har jeg også anskaffet mig Drivhusdrømme.
  Jeg har brugt meget tid på at nærlæse denne fantastisk bog og jeg har brugt/bruger den som stor inspiration til mit næste projekt i haven - nemlig mit eget orangeri/væksthus.
  Bogen har sågar været lånt ud til een af mine søde naboer, der også er i gang med projekt drivhus. Han var ligeledes helt vild med bogen og måtte bare eje bogen selv.
  Tak for nogle skønne timer i selskab med denne dejlige bog, som man kan blive ved med at studere.
  Jeg glæder mig meget til at følge dine fremtidge projekter, som du så gladeligt deler med alle os andre.

  De bedste forårshilsner fra
  Irene fra Virum

  SvarSlet
 28. Der findes rigtig mange skønne havebøger, men ingen som denne, der tager drivhuse under kærlig behandling....

  Skøn, æstetisk, omfattende og inspirerende bog, som ikke kun gennemgår forskellige typer drivhuse og div afgrøder, men som fortæller historier og viser med de smukkeste billeder, hvordan drivhusdrømme kan udleves..... Denne bog kan læses og studeres igen og igen og jeg finder hele tiden nye og interessante detaljer.

  Jeg er ivrig haveentusiast og ønsker mig, som efterhånden så mange, også et drivhus og er med denne bog kommet meget nærmere at finde ud af, hvordan det skal være og hvad det kan/skal bruges til.

  Denne bog kan sagtens nydes af folk, som hverken har have eller drivhus, men må være uundværlig, hvis man går i drivhustanker.

  Jeg kan kun anbefale den!

  SvarSlet
 29. Jeg fik mit dejlige drivhus for 2 somre siden. Og derfor, ønskede jeg en bog om drivhuse, i julegave. Jeg var så heldig, at jeg fik drivhusdrømme. Det er simpelhen bare en skøn bog. Jeg må bare have den nye bog. Jeg elsker min have og drivhus. Og kan ikke få nok af smukke have. Clauses drivhus og have er bare skøn.

  SvarSlet
 30. Mette Nylander Sørup14. marts 2010 kl. 09.02

  Drivhusdrømme har været min lise gennem hele vinteren - når jeg savner min have, har jeg åbnet bogen. Jeg har vendt hver en side et utal af gang - jeg har fået nye ideer og inspiration hver gang jeg har kigget i bogen. Sidste år var jeg så heldig, at mit lille drivhus blev skiftet med et større og meget mere lækkert drivhus. Også her var Drivhusdrømme på banen - masse af ideer er afprøvet, flere er på vej. Drivhusdrømme gav mig lysten til at afprøve mange nye ting - plus jeg indså, jeg bliver jo aldrig færdig... drivhusdrømme er en evig rejse.

  Tak for en dejlig bog - og tillykke med din nye smukke og inspirerende blog.

  SvarSlet
 31. Drivhusdrömmar - en härlig bok med mycket vackra foton..Den har fått mina växthusdrömmar att växa..

  SvarSlet
 32. Min bog af Claus Dalby "Drivhusdrømme" er godt slidt for den bliver brugt igen og igen. Bogen er overkommelig at læse fra ende til anden, men den er også god i småbidder, da hvert afsnit kan læses for sig. Når der er noget bestemt jeg søger, kigger jeg altid i "Drivhusdrømme" først, da jeg som reglel kan finde svar eller inspration i den. Da bogen er velskrevet og letlæselig er den nem at gå til; men hvad vigtere er, den bugner af smukke billeder i velafstemte, lækre farver som er til stor inspiration. Mange af billederne viser en overvældende frodighed, som er virkeligheden i Danmark.
  Blandt andet af ovennævnteden grunde bliver jeg aldrig træt af at kigge i bogen. Claus Dalbys haveglæde smitter og jeg får øjene op for mange ting i dagligdagen, som inspirerer; dertil er der gode råd om plantning og pasning og derfor er det også en lærerig bog, som jeg bliver klogere af.
  I bogen finder jeg glæde og inspiration til nye eksperimenter.
  Tak til Claus Dalby for en dejlig og lærerig bog.

  SvarSlet
 33. Drivhus-dagdrømmeri

  Det er en fantastisk smuk og inspirerende bog, som jeg som nybagt haveejer fik af min mand - og vi deler desuden drømmen om et drivhus på matriklen. Men skal det være et orangeri med muret fundament med gamle, hvide trævinduer eller et helt almindeligt et i aluminium?
  Nu ender det vist med begge dele - men vi har også en stor have..

  Bogen er en uudtømmelig kilde til idéer og inspiration, dertil smukke billeder, gode tips - og fremfor alt en læseværdig tekst, modsat mange andre have-/livstilsbøger og magasiner, som er ubehjælpsomt formuleret, fyldt med fejl etc.

  Jeg kalder Claus Dalby for en maksimalist - lidt for meget af det gode og det hele (Claus køber jo fx ikke påskeliljeløg i poser eller sække - men i paller!) - og det er venligt og kærligt ment - sådan er jeg nemlig også selv...

  Glæder mig til den næste bog der er på trapperne. Forhåbentligt kan den læses i det nye drivhus til den tid.

  SvarSlet
 34. Kære Claus Dalby

  Jeg er en stor fan af alle dine haveudsendelser, nye som ældre, med Anne Just. Jeg har optaget dem alle, så jeg kan se dem igen og igen.
  Foreløbig har jeg fire af dine bøger. Jeg glæder mig allerede til din næste bogudgivelse. "Drivhusdrømme" har givet mig rigtig mange gode ideer. Med bogens flotte billeder kan man kun blive inspireret. Jeg har fået min mand til at bygge et fint lille drivhus i træ.

  Venlige have-hilsener Heidi Olsen.

  SvarSlet
 35. Drivhusdrømme så jeg først hos noen venner, og det ble fort klart at denne boken måtte jeg selv ha. Den ble straks bestilt på nettet.
  Den er særdeles inspirende med alle de ulike løsninger og stiler som presenteres på en nydelig måte. Her er det noe for enhver smak. Man kan lese seg opp på kunnskap, eller bare kikke på de flotte bildene i boken. En bok man kan nyte gang på gang, og på ulike måter.

  SvarSlet
 36. Kære Claus Dalby.
  Drivhusdrømme har jeg lånt på biblioteket utallige gange og bare forlænget og forlænget lånet. Det er en utrolig dejlig og inspirerende bog, som giver mig lyst til gøre lidt mere ud af mit eget lille drivhus, som jeg ellers er kørt lidt træt i. Som sædvanlig er teksterne dejlig entusiastike og billederne helt fantastiske, hvad de bestemt ikke er hos alle havebogsforfattere. Tak for en skøn bog.Nu glæder jeg mig bare til at se de nye haveudsendelser som starter op her i foråret og så selvfølgelig din nye bog "Mit haveliv". Jeg har iøvrigt også "Den levende have", "Min krukkehave" og så endelig Havedrømme I og II, og alle er fantastiske bøger man bare kan tage frem igen og igen. Tusind tak.
  Hilsen Fru Naver

  SvarSlet
 37. "Drivhusdrømme" er en sjældent smuk havebog, hvor kreativitet og skønhed er i højsæde. Drivhusenes store forskellighed - fra kongelige orangerier til små havedrivhuse - giver plads til både realistiske som knap så realistiske drømmerier. Bogen er i den grad inspirerende og fyldt med beundringsværdige ildsjæle. "Drivhusdrømme" er en bog, som tages frem gang på gang - for inspirationens skyld. En bog jeg ikke ville være foruden.

  SvarSlet
 38. Bogen " Drivhusdrømme" er en fantastisk skøn havebog, spækket med de fineste fotos og med masser af inspiration.Bogen er letlæselig og lige som de andre bøger bærer " Drivhusdrømme" også præg af Claus Dalbys særlige interesse og glæde ved haven.
  Èn bog jeg kun på det varmeste kan anbefale..

  SvarSlet
 39. Drivhusdrømme er en stor fornøjelse at kikke i nu hvor det stadig er for koldt til at foretage sig det store udendørs.
  Folks indretning af drivhuset er endnu mere forskellig end deres stuer. Her får fantasien frit løb. Der leges med farver og former og sjove ting bliver sat sammen til et dekorativt hele. En bog jeg gerne giver som gave.

  SvarSlet
 40. Kære Claus
  Tillykke til dig - og os heldige læsere - med din fine blog. Jeg bliver en flittig læser. Det ser allerede mere end lovende ud. Og hvor har jeg savnet en haveblog - det har virkelig manglet.
  Jeg har gladeligt flugt dine fantastiske programmer på TV, og ser dem stadig med jævne mellemrum på computeren. Der har jeg samlet megen inspiration. Jeg bruger med stor iver din bog som inspiration og "drømmeland", - mit drømmeland i hvilket jeg har et væksthus som dit. Når jeg vågner igen, har jeg et mindre et af slagsen på 12 kvm, hvor jeg ofte sidder i solen med din bog ved hånden. Jeg har bestemt mig for, at jeg fra i år af, vil kaste mig ud i et lille nyt "projekt" fra din bog - årets projekt er endnu ikke udvalgt, men bliver det snart nøje. Men en bog med masser af flotte inspirerende fotos og drivhusprojekter - for såvel garnet som ny drivhusejer.

  Havehilsner fra
  Helle

  SvarSlet
 41. Lene Nøhr-Jensen14. marts 2010 kl. 19.39

  Fantastisk pludselig at finde en så fin og inspirerende haveblog!
  Jeg har haft meget stor glæde af bogen "Drivhuvdrømme". Der er virkelig meget inspiration at hente, også selv om jeg indtil videre må nøjes med den lille variant på 12 kvm. Mine drivhusdrømme lever dog fortsat, og blive måske virkelighed en dag - og så vil mange af de gode ideer og de smukke billeder komme til at danne rammen om indretningen.
  Mange havehilsner
  Lene Nøhr-Jensen

  SvarSlet
 42. Med "Drivhusdrømme" har Claus Dalby lavet den ultimative bog om drivhuse og orangerier. Bogen bygger på Clauses og andres erfaringer med at lave det der for dem er deres drømmedrivhus. Claus har gennem sine bøger formået at formidle et budskab om, hvordan vi etablerer flotte haver. Jeg har læst alle bøger, Claus Dalby har skrevet om haven, og fælles for dem alle er, at de er skrevet med stor passion og med grundlag i egne og andres erfaringer. "Drivhusdrømme" og "Den levende have" er efter min mening de bedste danske havebøger, der er udgivet. Ved hjælp af flotte billeder, indlevende tekster og god research, formår Claus at fange et bredt publikum. Den skønhed af planter Anne Just formåede at illustrere gennem sine billeder illustrerer Claus Dalby sublimt gennem fotografier og tekster i sine bøger.


  Michael B. Sørensen (m-b-s@ofir.dk)

  SvarSlet
 43. Jeg er en dreng på 14 som er vild med tanken om selvforsyning. Jeg sad idag tilfældigt og søgte på nettet, og faldt over din blog. Den ser enormt interresant ud. Drivhusdrømme ser rigtig spændende ud, og den kommer helt sikert på konfirmationsønskelisten. Hilsen Andreas.

  SvarSlet
 44. Jeg har i tidens løb købt mange havebøger, som jeg har brugt som opslagsværker, når jeg havde brug for et godt råd. Som regel plejer jeg lige at bladre bøgerne igennem når jeg får den, men jeg læser dem aldrig fra ende til anden. Det blev der dog lavet om på da jeg fik bogen drivhusdrømme. Jeg blev fuldstændig grebet af din fortællemåde, og bogen blev læst fra første til sidste linie. Det er en helt fantastisk bog, som jeg også ofte i sæsonen bruger til opslag, når jeg hr brug for et godt råd.
  Havehilsner fra
  Jeanette

  SvarSlet
 45. Det er en fantastisk bog. Flotte billeder, dejligt sprog og en smittende haveglæde, der tager en om hjertet. Jeg drømmer, smiler og planlægger, mens jeg læser og "sluger" bogen. Jeg læste den på 3 dage og hvilke fantastiske dage - de fløj afsted. Siden er den taget frem igen og igen. Den kan absolut anbefales, men det kan alle dine havebøger. Du samler keamik - jeg samler Claus Dalby....
  Kærlig hilsen Inge.

  SvarSlet
 46. Tak for denne fantastiske bog, og fjernsynsudsendelserne.
  Det har været inspirerende læsning, og er nu årsagen til, at vi skal igang med at grave og bygge i vores have. Et orangeri MÅ vi have.
  Masser af dejlige forårshilsener
  Mette Cassøe

  SvarSlet
 47. Hej Claus,
  Lad mig først sige, at jeg er vild med din bog Drivhusdrømme, og at det bestemt ikke bliver den sidste af dine bøger, jeg anskaffer mig. I første omgang har jeg nydt de mange, mange flotte billeder af diverse forskellige typer af drivhuse og måder at indrette på. Det er rigtig inspirerende at se, at det kan gøres så forskelligt, og jeg er ikke i tvivl om, at din bog vil blive brugt flittigt, når jeg engang skal have mit eget drivhus. Jeg synes også, at det er spændende at møde de forskellige mennesker bag projekterne og at høre om deres tanker og overvejelser – og fortællingerne om husenes tilblivelse. Det er en bog med mange timers underholdning i, og som kan tages frem igen og igen.
  Hilsen Line.

  SvarSlet
 48. Haver er det stof, som drømme er gjort af - og ingen fanger det drømmeagtige bedre end dine billeder og tekst. Man drømmer videre og lærer imens. Min Drivhusdrømme cirkulerer blandt veninderne og vi er flere, der har drivhuse på både drømmestadiet og i virkeligheden. Selv har jeg to - det ene er mit legehus til planteformering, det andet er til produktion. Nu drømmer jeg om et orangeri til begge dele...Tak for dine inspirerende bøger

  SvarSlet
 49. Drivhus drømme.. skøn bog.. Rigtig god inspirationsbog..
  Dog må jeg sige at min ynglingsbog af Claus Dalby må være, Den levende have... Min første bog :)
  På de mørke og kolde vinterdage.. nyder jeg bare at kikke på billederne.. Har været meget inspirerende
  gode grønne fingre til alle
  Trine T.

  SvarSlet
 50. mette b sagde ...

  Jeg kom til at skrive det forkerte sted på din blog, men her er det:
  Jeg har nydt drivhusdrømme, som inspirerer mig til at drømme videre om det drivhus, jeg håber på kommer til at stå i min have dette forår. Jeg nyder de altid smukke billeder, som især om vinteren kan lede tankerne hen på skønne dage i en blomstrende have. Jeg vil bruge mange af de gode tips til at føre drømmene ud i livet.
  Venlig hilsen
  Mette B

  SvarSlet
 51. Jeg elsker at have mine store havebøger liggende fremme. Specielt Drivhusdrømme er utrolig inspirerende. Selvom mit drivhus er under 5 m2 og mangler halvdelen af ruderne, så fungerer det fint både til rucola, tomater og storblomstrende klematis! Dog kan man jo altid bladre sig igennem bogen og drømme. Om et nye og større drivhuse. For man kan vel godt have flere?
  Havetanker fra Rikke;)

  SvarSlet
 52. Kære Claus Dalby

  Bogen "Drivhusdrømme" er en helt fantastisk bog. Ved købet af denne kom en drøm om eget drivhus et skridt nærmere en realitet. Bogen er en fantastisk inspirationskilde for mig. Interessant læsning og flotte billeder af folk og deres haveliv. Glæder mig meget til foråret kommer, da jeg planlægger at påbegynde byggeriet af et Victoriansk drivhus, og derved benytter bogens gode råd og vejledning.
  Hilsen Jens Ole

  SvarSlet
 53. Hej Claus Dalby.

  Sidste år fik jeg af min kone en fantastisk gave i form af et drivhus. En håndfuld af de gode unge mennesker, jeg har haft til at synge i kor gav mig et gavekort, som med det samme blev omsat til "Drivhusdrømme".

  Drømmen har jeg haft i en årrække, nu er det første drivhus på vej, og jeg kunne ikke foretille mig en bedre drømme-rejse-guide end netop din bog her. Mangfoldighed og muligheder bliver lagt frem side efter side rigtig godt fortalt og samtidig som en utrolig flot billedbog.

  Jeg er sikker på, at kune hente inspiration i bogen lang tid fremover til mit haveliv, nu med drivhus.

  Med venlig hilsen

  Peter A.

  SvarSlet
 54. Dette er den ultimative bog for alle os som elsker drivhuse. Den er fuld af inspiration, flot design og frem for alt given den én muligheden for at drømme sig væk i alle de fantastiske drivhuse.

  Hilsen Havenissen

  SvarSlet
 55. Hej Claus Dalby
  Jeg har allerede fået masser af inspiration ved læsning af "Drivhusdrømme". Den har virkelig sat skub i min haveinteresse. Glæder mig til at få endnu mere gennem din blog.


  Hilsen
  Ole Chr.

  SvarSlet
 56. Fantastisk bog!!!

  Jeg drømmer også om et engelsk drivhus,stort nok til at man også kan få en hyggelig plads til at sidde og nyde alt der gror med en kop the i hånden.
  Når man bladrer igennem bogen kan man drømme sig helt væk.
  De må gerne genudsende alle dine og Haven i Hunes udsendelser.
  Min datter har fakisk skrevet til DR om de ikke vil...:-o)

  Venlig hilsen Lisbeth

  SvarSlet
 57. Programrækken Drivhusdrømme fik mig til at drømme om at have mit eget drivhus og jeg var meget trist, da der ikke var flere programmer i rækken...men så opdagede jeg bogen og blev glad igen. Nu kan den fine drømmebog stå i reolen og komme frem med sommer og sol på gråvejrsdage. Jeg kan ikke vente til jeg får sat mit eget lille drivhus op - jeg venter bare på at frosten forsvinder fra jorden. Det bliver ikke så fint som dem i bogen, men jeg glæder mig til at skabe mit eget lille lune og frodige paradis :-)

  Venlig hilsen
  Linnea

  SvarSlet
 58. Kære Claus Dalby

  Drivhusdrømme blev min havebibel nr.2. Allerede fra første side kommer man i drømmeland.
  Bogen er hele vejen ignennem fyldt med flotte "huse" og flotte haver.
  Uanset om man har plads og råd til et drivhus, så giver bogen dig ideer til hvordan DU kan skabe dit eget rum.

  Mange havehilsner fra Mette Juel

  Ps.Havebibel nr.1 er "den levende have"

  SvarSlet
 59. Kirsten Bornholm18. marts 2010 kl. 07.57

  Lige som de øvrige af dine bøger, er det et kunstværk.... som det dog bærer brænde til bålet omkring indretning af vores drivhuse, der blæste omkuld i vinterstormen, det ene er til at redde, men det andet er fuldstændig blæst istykker.
  Nu står din bog på ønskesedlen til min fødselsdag... hvor er du dog en mægtig inspirator, både med billeder og tekst... tak for at måtte smug kikke i dine flotte bøger...

  SvarSlet
 60. Skøn bog med utrolig mange dejlige billeder. Drømmer selv om et drivhus i en eller anden form.. og drømme er jo heldigvis gratis.
  Glæder mig til din nye bog.
  forårshilsner fra fru. Madsen

  SvarSlet
 61. Ja, drivhusdrømme. Det er en moppedreng af format. En fantatisk bog , med flotte billeder,
  gode besøg hos drivhusejere.En rigtig drømmebog
  Men jeg har den. Flittigt brugt.En mørk, kold vinterdag/aften er den god,nej ikke , bare god men supergod

  SvarSlet
 62. Ønsker mig bogen nu her til min fødselsdag efter at have lånt den mange gange på biblioteket. Er blevet inspireret til, at vi nu skal i gang med at indrette et meget mere funktionelt drivhus med lækre reoler og en lille sidde-hyggekrog, i stedet for som tidligere kun at bruge det til tomater, agurker og peber. Man får virkelig en kriblen i fingrene for at komme i gang med at indrette sit drivhus.
  Grønne hilsener
  Birgitte

  SvarSlet
 63. Det er en bog der kan tages frem igen og igen. Vi har drivhusdrømme, men ikke pladsen til dem endnu, men glæder mig til den dag hvor det sker.I mellem tiden kan vi lade os inspirere af både tekst og billeder og planlægge ud fra den dejlige bog, som bestemt giver lyst til at gå i gang med spiring,planteliv og hyggestunder i drivhuset.

  SvarSlet
 64. Jeg købte bogen da jeg var på besøg i Anne Justs skønne skønne have for år tilbage. Tænk den var signeret, og fik oveni købet lokket Anne (ikke mod hendes gide vilje, da det jo var din bog, men hun gjorde det trods alt med et glimt i øjet) altså signerede den, lige ved siden ved siden af din. Så var begge mine store forbilleder samlet i min fantastiske nye bog - hvilken dejlig dag!
  Bogen har jeg brugt timer på at drømme mig væk i. Om vinteren får jeg masser af gode ideer udfra de mange dejlige billeder fra andres drivhuse. Hvis ikke inspiration til staudebedet så ihvertfald til nye sorter pelargonier til vindueskarmen, krukkerne m.m. Jeg elsker den bog. Den er så rigt illustreret med fotos, skønne historier fra drivhusejerne m.m. Virkelig en rigtig god investering. Bogen er af den type som selv mine ikke haveinteresserede veninder "bare lige MÅ" kigge i når de er på besøg, og det i sig selv synes jeg siger alt.
  Mange hilsner Ditte

  SvarSlet
 65. Anmeldelse af Claus Dalby: Drivhusdrømme

  Her er lige, hvad man har brug for, når man går og planlægger at købe drivhus. For hvorfor skal det være så kedeligt? De traditionelle drivhuse, som man ser mest i handelen, er som regel meget fantasiforladte.

  Et drivhus kan lige så godt være lækkert og indbydende – en oase, som man elsker at opholde sig i, ikke bare når man pusler om planterne, men også når man bare vil sidde imellem alt det grønne og nyde sin kaffe og læse sin avis.

  I denne bog får man at vide, hvad man ikke vidste, at man gerne ville have!

  Og man får masser af forslag til, hvordan man kan løse praktiske problemer med f.eks. vanding, skygge og udluftning, alt sammen problemer, som nybegynderen ellers skal bruge en masse spildt ulejlighed på at finde ud af.

  De mange billeder er meget inspirerende. Hvis jeg skulle komme med et enkelt surt opstød, så må det være følgende: Hvorfor i alverden skal der være så mange zink-vandkander i et drivhus? Der er jo snart ikke et foto, uden at der forekommer en eller to zink-vandkander. Det er noget modefims, efter min mening!

  Men bogen har givet mig lyst til, meget snart at realisere min drivhusdrøm. Og jeg skal rundt i landet og se offentligt tilgængelige drivhuse, både på Fredensborg og andre steder. Jeg glæder mig.

  Med venlig hilsen

  Doris Møller

  SvarSlet
 66. Det er en rigtig flot bog, som har inspireret mig til vores lille 9,9 kvm drivhus.
  Utrolig flotte billeder.

  SvarSlet
 67. Bogen "Drivhusdrømme" er bare helt fantastisk. Den er fyldt af smukke billeder af fantastiske og meget forskellige drivhuse. Det er også spændende, at læse om hvorfor folk har fået deres drivhus. Den har helt sikkert sat nogle drømme igang. Mange hilsner fra Anne Overballe

  SvarSlet
 68. Fik forrige år mulighed for at få et gratis drivhus på 10 kvm af en kollega.. Sagde ja men med en vis tøven, for var bestemt ikke noget havemenneske. Er endelig blevet blevet bidt af havedillen i en alder af næsten 50 år.! Ikke mindst med god hjælp af din dejlige bog Drivhusdrømme.. Nå men vi fik sat det op og så skete der ikke så meget mere. Indtil jeg fik din bog foræret. Uha da den er farlig.. :)) Nu har vi fået fat i et drivhus mere. Også gratis.. Og det skal så indrettes med kun planter og bruges til omplantning, prikling osv. Mens det andet bliver indrettet til ophold. Vi fandt jo ud af hvor tidligt man kan starte med at nyde den dejlige og undertiden lunefulde forår i sådan et hus, og hvor trangt pladsen er, når der er fyldt op med planter og 5 mennesker, der helst skal ku komme rundt også.. Tusind tak for din inspiration. Jeg er allerede begyndt til min kærestes store skræk at tale om at indrette et gl.faldefærdigt hønsehus vi har til drivhus også...;) Kan lige se for mig hvor skønt det ku blive lige at gå ud af bagdøren og gå 10 skridt over i det... Men har lovet det først bliver om et par år. Har en masse hængepartier, som man selvfølgelig har når man bor på en gl. nedlagt gård.. :)) Tak Claus. Ved godt hvad jeg vil ønske mig til min 50 års fødselsdag den 7.juni.. Alle dine andre bøger...!!!! Hav en pragtfuld sommer, for det skal jeg nok få med store drømme og tíltag med hjælp fra dine skønne bøger..

  Med venlig hilsen
  Lena Hansen, Håstrup

  SvarSlet
 69. efter jeg har set dine udsendelser om drivhusdrømme, er mit højeste ønske selv at få købt et drivhus. Først skulle jeg bare have et lille 6-kantet et men må sige efter jeg har set i din bog om drivhusdrømme må jeg eje et større et.....

  SvarSlet
 70. Drivhusdrømme var lige den bog jeg havde ventet på!!Med inspiration derfra har vi nu bygget det skønneste drivhus/havestue, kalket med jernvitriol og tilplantet med klematis og vin!! Drivhusdrømme er, ligesom dine andre bøger, fyldt med ideer, brugbar information, inspiration og dejlige billeder,
  Dine bøger er blevet mine have-bibler, og jeg glæder mig til at læse om pæoner og bonderoser til efteråret!
  Kunne godt tænke mig at du skrev lidt mere om vellykkede plantesammensætninger...måske en ide til en kommende bog.

  Venlig hilsen
  Conni Gammelgaard, Odense

  SvarSlet
 71. Hilde Gunn Deisz30. marts 2010 kl. 12.01

  Hei

  Tusen takk for en kjempefin bok! For den som tenker på å bygge sitt eget drivhus en gang, er dette boken med de beste bildene og ideene i:)

  Vennlig hilsen Hilde Gunn

  SvarSlet
 72. Endnu engang er den halve formiddag gået med at falde i staver over skønne ”Drivhusdrømme”. Utallige gange er den læst og nærlæst og jeg bliver aldrig træt af bogen. Jeg håber jeg en dag selv får et skønt ”glashjem”, for jeg kan altså snart ikke kun nøjes med mit lille drivhus.

  SvarSlet
 73. Hej, det er en rigtig god bog, du har udgivet om drivhuset. Har lige købt og læst den. Der er mange dejlige tips og oplysninger og ideer i din bog. Selv min mand er begejstret, og han læser ikke mange bøger. Han er i gang med at gøre vores drivhus klar til tomater og agurker. Ja han har gjort klar med poser og plantesække til vores kapilærkasser og venter nu på her i maj måned at kan plante tomater og agurkerne sidst i maj eller omkring grundlovsdag. Din bog bliver nærstuderet.

  SvarSlet
 74. Bogen drivhusdrømme er den direkte årsag til, at mit ældgamle drivhus får lov at bestå.
  Jeg er simpelthen blevet så inspireret, at jeg har de vildeste planer for og med mit lille drivhus. Det er hverken med spir eller andet pynteligt, men i bogen drivhusdrømme, er der så mange ideer at plukke af, at jeg tror på succes i mit eget lille drivhus.
  Jeg er slet ikke færdig med den bog :)

  SvarSlet
 75. Skøn skøn inspirerende bog, der efterladen behovet for et drivhus og lysten til at dyrke alskens urter, planter, grøntsager og deslige. Fantastiske billeder, som jeg nyder at kigge på. Fantasien om et drivhus kan oftest ændre et dårligt humør til et spirende humør :)

  SvarSlet
 76. Susan Frydendahl2. april 2010 kl. 21.29

  Jeg har ikke drivhus og aldrig drømt om at skulle have et, men efter tilfældigt at være faldet over din blog (link fra bogklubben), er jeg totalt fascineret og daglig læser. Indtil nu har haven for mig kun været et stykke irriterende nødvendigt arbejde for at have plads til at slappe af, men efter at have fulgt din blog kribler det simpelthen i fingrene på mig. Har allerede indkøbt de flotteste gule stedmødre (billigt), så nu er bare om at komme i gang!
  Har fundet en billig udgave af Drivhusdrømme i Bilka til 65 kr., men desværre er det jo kun et uddrag af originalen.

  SvarSlet
 77. elsebeth Jørgensen3. april 2010 kl. 18.53

  Min absolutte yndlingshavebog. Den er så skøn, at den ligger på bordet ved siden af min sofa året rundt. Mange timer har jeg brugt på at lade mig inspirere og glædes over alle de smukke, flotte, sjove og finurlige ideer der er rundt omkring i landet. Godt fundet Claus og fantastiske beretninger og ikke mindst fotos. Tak for mange gode timer.

  SvarSlet
 78. Drivhusdrømme er min havebibel. Jeg har læst hvert eneste ord i den 3 gange. Jeg har kikket i den utallige gange, den ligger på spisebordet så jeg kan kikke når jeg spiser. Det bedste af det hele, min mand blev også helt bidt af bogen, og du har vi et "genbrugs" orangeri på 30 m2 i haven.

  SvarSlet
 79. Hej Claus
  Rigtigt mange gange tllykke med in meget flott hjemmeside, her kan man da lede rundt i mnage timer og bare hygg sig.

  Drivhusdrømme er en meget velskrevet bo som viser at der er utallige måder at have drivhus på. Stod det til mig kørte jeg direkte ud og handlede ind - desværre er jeg ikke ene om denne beslutning. Men hvor er det så rart at man kan få stimuleret sine drømme af at læse denne dejlige bog og se had andre kan få ud af det. Jeg må nøjes med en 1000kvm alm have hvo alle dine andre hvebøger brues som inspiration til hvilke planter der er flotte sammen osv.

  Keep up the good work :)

  SvarSlet
 80. Hei Claus
  Jeg har lige opdaget din blog:-)Den er dog fantastisk!som dine bøger.

  I din bog drivhusdrømme er det fantastisk at lese om al den passion folk har for det der vokser og gror,det er lige så det kribler i maven! Selv har jeg et lille arvet plastikdrivhus,måske gammelt og grimt i andres øyne, men jeg elsker det.Drømmene er de samme,og mit lille drivhus oppfyller:-)Jeg bruger bogen hele vinteren mens jeg planlegger, og nu er jeg allerede igang,med din bog under armen:-D
  Pia L. Norge

  SvarSlet
 81. Kære Claus,
  Jeg fik "Drivhusdrømme" i julegave da den udkom for snart et par år siden. Den glade giver var også meget interesseret i bogen, så hun skulle liige kigge lidt i den først. Bagefter tog min mand den og så min far! Endelig blev det min tur - Og Jeg blev ikke skuffet! Det er en bog som kan få mine drømme til at blomstre. Desværre er min bog konstant udlånt til en af mine have interesserede venner, fordi jeg altid viser den frem når de besøger mig og min have.
  Med mange hilsner fra Ulrika Rysgaard

  SvarSlet
 82. Jeg/vi fik Drivhusdrømme sidste år i sølvbryllupsgave af en gammel veninde, og det tiltrods at jeg ønskede mig en anden drivhusbog... Jeg har siden nydt de smukke sider med drivhuse af alverdens farver og materialer. Billederne og teksten er blevet nærlæst og hovedet fyldt af storslåede ideer, som jeg ønskede skulle ske i mit eget drivhus.
  Denne bog har fået mig til at læse og købe mange af de andre havebøger fra Klematis. Bøgerne Havedrømme fik vi også, men de blev først læst senere og nydt.
  Stor fan og jeg glæder mig til at se programmet på søndag.

  SvarSlet
 83. DRIVHUSDRØMME -. sIKKE ET PRAGTFULDT BILLEDVÆRK - JEG ER IGANG MED MINE DRIVHUSDRØMME SOM BLIVER VIRKELIGGJORT I DETTE FORÅR. tAK FOR DIN FANTATISKE INSPIRATION. dE BEDTE FORÅRSHILSNER pIA-NAN
  PIANANR@MAIL.DK

  SvarSlet
 84. Hej Claus
  Drivhusdrømme var sidste sommers hit, jeg sad i mit "lille" drivhus 11,5 kvardratmeter og drømte, såede og plantede masser af planter. Det er virkelig en god inspirationskilde og den resulterede da også i at min mand og jeg måtte have et større drivhus, dette er vi ved at opfører nu vi mangler blot at få sat glas i det.
  Mine stuer bugner med små bitte planter der efter hånden trænger til at komme ud mindst i det nye drivhus.
  Jeg tager gerne bogen ned fra hylden for at få et glædeligt gensyn med alle de flotte og inspirerende billeder og gode historier der er i den.
  Jeg er sikker på at den også i denne sommer og mange somre fremover vil blive studeret flittigt.

  SÅ RIGTIG MANGE TAK.

  Mange gode forårs hilsner
  Dorte

  SvarSlet
 85. Kirsten, Bornholm14. april 2010 kl. 11.50

  Hej Claus!

  Jeg har netop fået bogen drivhusdrømme i fødselsdagsgave...har jeg ret, når jeg tror at bogen er udkommet i 2 forskellig udgaver??? Den bog jeg har fået er på kun 143 sider og udgivet i samarbejde med Dansk supermarked..
  Bogen er flot - ingen tvivl, men jeg synes ikke den helt matcher, den udgave jeg kan se her ovenfor.... Jeg fik i samme pakke og sammen udgave, altså udgivet i samarbejde med dansk supermarked "Min krukkehave".

  SvarSlet
 86. Hej claus
  Bogen drivhusdrømme fik jeg selv til Fars Dag af pigerne,hvordan kunne de mon vide jeg ville elske at læse i sådan en fantatisk bog? Den gav i den grad inspiration til at selv få Vores egen lille orangeri på 12,1 m2-mange af de flotte billeder,prøver Vi at viderføre,med bla at kun have høje sorte krukker med div. tomater,agurker,meloner som giver en utrolig duft mens Vi nyder en kop kaffe/kusmi the eller aftensmaden derude,det er vores lille "frirum" Læser mange gange i bogen,får hele tiden nye ideer og ser frem til Din kommende bog til sep. God aften! MVH Torben

  SvarSlet
 87. Laila Hovgaard4. maj 2010 kl. 20.40

  Hej Claus
  Jeg har læst Drivhusdrømme med stor fornøjelse. Det er en smuk og dejlig bog, som er fantastisk at tage ned fra hylden, når vejret er gråt.
  Når man læser om Palmehuset eller Gisselfelds orangeri og ser de smukke billeder, får man lyst til at tage på besøg, og det må vel siges, at være en kvalitet ved en bog at læseren rejser sig fra sofaen for at opleve stederne i virkeligheden. Men ikke blot store væksthuse, orangerier og drivhuse vises, der præsenteres også små drivhuse indrettet på personlige måde af helt almindelige mennesker med haveglæde. Og det smitter at se de forskellige drivhuse. Glæden ved Drivhusdrømme blev ikke mindre da to familiemedlemmers store drivhus og have i Ryomgaard dukkede op. Selvom haven ikke drives videre af Winnie Poulsen udvikles den stadig med stor kærlighed.

  Kære Claus. Denne anmeldelse yder ikke din fine bog retfærdighed, men forsøget er gjort.

  Mange hilsner Laila Hovgaard
  Lailahelle@yahoo.com

  SvarSlet
 88. Hei.
  Skrev en anmeldelse men den ble desverre borte når jeg sendte kommentaren.
  Så her kommer en ny en.
  Får bare takke for en kjempeinspirerende bok. Jeg er nå godt i gang med planleggingen av mitt eget drivhus. Det håper jeg å fylle med noen deilige franske druer og noen sjeldne klassiske roser. Så takketvære en flott bok med mange gode tips og flotte bilder så er jeg i gang med min lille drivhusdrøm.
  Hilsen
  Rudi
  orvistls@live.no

  SvarSlet
 89. Hej.
  Drivhusdrømme har væet til stor inspiration for mig. Bøgen står i reolen og bliver taget ned og kigget i flere gange, i løbet af året. Den har givet mig så meget inspiration, at jeg nu selv har været ude og invistere i et stort nyt drivhus, som jeg glæder mig ti at kunne have glæde af det meste af året. Tak for en vidunderlig bog med gode fotos.

  SvarSlet
 90. Henført til tilstand af vågen drøm og evig misundelse...men en drøm der såmænd ikke er så langt væk fra opfyldelse endda!
  Takket være denne bog, får man en fornemmelse af, at selv den mindste rustne bøtte, gamle vinduer der har udtjent deres tid eller det kedeligste hjørne i haven, kan blive starten på at opfylde drømmen om "egen glasbolig".
  Igen og igen vender man tilbage til de smukke billeder i bogen, og man tænker uvilkårligt; "Paradis findes på så mange forskellige planer...!"

  Bogen er lige til at gå til, og føres i et sprog, der gør det nemt for os dødelige at være lidt med i havejargonen.
  Gode lister med henvisninger, jeg kan dog stadig godt mangle at finde ud af hvor de skønne melonpotter skaffes :-) De er nemlig ikke helt så nemme at finde frem til

  SvarSlet
 91. Er der noget bedre end at stå i sit drivhus og mærke de første solstråler varme og pusle med at prikle og plante... Drivhusdrømme er sådan en bog man glæder sig over at have stående i reolen. Den bliver flittigt brugt hele året. På sensommeren/efteråret nyder jeg at lade mig inspirere af de smukke billeder og mange fine beskrivelser, og bruger TIMER på at planlægge hvad mit drivhus skal indeholde næste sæson. Vinter tages bogen frem når jeg drømmer om nyt udstyr og længes efter forår. Forår ligger den på mit natbord hvor jeg dagligt lige skal læse op på div. processer og huske navne på planter jeg skal bestille på nettet... sommer ligger den i mit drivhus, så den er lige ved hånden.
  Det er en smuk og velskrevet bog som både kan bruges som praktisk opslagsværk men i høj grad også bruges som ren nydelse og inpiration for drivhusentusiaster. En bog man bliver glad for!

  SvarSlet
 92. Vi købte sommerhus for 3 år siden og det har altid været min drøm at få et drivhus.Jeg har altid sået små potter i vinduet med blomster o.s.v. Min mand var ærlig talt ikke helt "lun" på ideen - i et sommerhus og nej meget arbejde.Sidste år købte jeg så bogen drivhusdrømme og viste ham hvordan man kunne indrette - til at starte med i det små:O) og vi sad sammen og så dine fantastiske udsendelser. Han er nu helt solgt og selvfølgelig skal vi have drivhus. Bogen bliver flittigt brugt til inspiration. Bogen er rigtig god , den giver god inspration

  SvarSlet
 93. Jeg vil utroligt gerne anmelde drivhusdrømme :-)
  Det startede egenligt med udsendelserne "Drivhusdrømme" på DR2 - vi, min mand og jeg, sad søndag efter søndag og bare blev mere og mere inspireret. Sikke en dejlig måde at bruge sin have på. Vi måtte bare eje bogen også!
  Det er en helt utrolig smuk bog. Ene dejlige og flotte billeder, og mange spændende fortællinger om "drivhus-mennesker" fra hele landet. En sand lise for sjælen, og én der får drømme til at gro :-)
  Vi håber vores drømme går i opfyldelse til næste forår - vi skal nemlig have et junior orangeri. Og indtil da, bruger vi bogen som inspiration, og "trøst".... når man læser i dén.. så flyder tankerne nemlig også. Ligesom når man sidder i sit drivhus.

  SvarSlet
 94. Decherie E. Østerby.
  Kære Claus.
  For mig er naturens rum, sjælens hvile. Og det at være i min have, en fuldstændig oplevelse.
  Ikke bare forberedelser og forventninger. Begejstring og forundringen, når alting atter springer ud.
  Det er vitaliteten, den sprudlende friskhed, de æstetiske dufte, de sanselige erfaringer, skønne visuelle oplevelser…
  I ”Drivhusdrømme” finder jeg mange forskellige og personlige væksthus, hvor naturen er flyttet ind og vækstsæsonen forlænget.
  Bogen er fyldt med fantastiske billeder. Historiske referencer og ny tænkning. Der er grundige vejledninger og henvisninger til diverse firmaer og hjemmesider, hvor man kan finde materiale eller mere inspiration.
  Bogen beskriver med begejstring nye uderum, hvor sjælen kan hvile, tankerne vandre, sanserne forføres og kreativiteten spire i takt med planterne.
  Og hele vejen igennem bogen har jeg oplevelsen af, at du personligt fortæller.
  Endnu en fantastisk bog fra Klematis.

  SvarSlet
 95. Hej Claus
  Drivhusdrømme er en fantastisk bog, hvor jeg har fundet så meget inspiration og blevet så meget klogere - skønne billeder og jeg kan fordybe mig så meget at min familie har svært ved at komme i kontakt med mig. Jeg er specielt vild med dit eget skønne væksthus, du har så mange gode ide samlet under ét tag. En skøn bog der er alle pengene værd.
  Jeg har flere af dine bøger og suger alt til mig, din hjemmeside er fantastisk og et must hver dag at nå forbi og se det sidste nye eller bare nyde alle de skønne billeder.
  Jeg glæder mig til din nye bog udkommer. Silkepæoner og bonderoser er for mig en meget smuk og flot blomst. Jeg er bare så ked af, at deres bomstring er så kort.
  Tak fordi du skriver så gode bøger; mig der elsker min have og mine blomster kan slet ikke få nok.
  Betina fra Slagelse

  SvarSlet
 96. Hej Claus
  Har lige læst endnu en af din fasinerende bøger Drivhus drømme. Den har som mange af dine andre bøger været en inspirerende oplevelse at læse. Den er utrolig flot illustreret med masse af billeder og dejlig beskrevet med masser af gode ideer og tips til drivhuset samt folks egne historier om netop deres drivhus. Jeg har mest brugt bogen til, at finde ud hvilket drivhus jeg engang skal have til vores nedlagte landbrugs egendom. Ville selvfølgelig allerhelst have et orangeri som dit, bare med indbygget vinterhave bassin og indlagt brændeovn, men det bliver vist at tage munde for fuld for mit vedkommende, så stiler derfor imod at få sparret op til en glaspavillon med spir istedet. Tak for endnu en havebog.

  SvarSlet
 97. Jeg købte Drivhus drømme da den kom frem, og tager den tit frem og kikker i den og få mange gode ider, især til min hobby, som er miniature.

  SvarSlet
 98. Hej Claus

  Hvordan kan du helt alvorligt, stå på tv og sige at pelargonier skal være i drivhus.
  jeg har de sidste 25 år haft de skønneste, pelargonier i mange forskellige farver og typer i krukker i forskellige størrelser på min terrasse.
  I år har jeg kun 25 krukker, samt 2 store altankasser og nogle potter på væggen.
  Nogle år har jeg haft helt op til 50 krukker.

  jeg vil lige nævne at vores terasse ikke er overdækket.

  De har altid været store og frodige, vores venner og bekendte som kommer på besøg er altid meget overvældet over det flotte syn.

  Venlig hilsen

  Elin Pedersen
  Vanløse

  SvarSlet
 99. Drivhus drømme er en fantastisk bog, som ofte kommer ud af reolen, for lige at give inspiration og løfte humøret en ekstra tak opad! - Bogen har været min kilde til inspiration i forbindelse med at vi nu er ved at bygge et super dejligt orangeri på 23 kvadratmeter. Jeg har små lapper lagt ind adskillige steder i bogen, for endelig ikke at glemme noget af det' jeg "drivhus-drømmer" om. Alletiders med de praktiske anvisninger der er i bogen, f.eks. ang. gulvbelægning. Den fineste bog jeg har, næst efter Biblen :-)
  Mange have hilsner Birgit K.

  SvarSlet
 100. Fin fin bog der viser, hvor forskellige drivhuse kan være. Den sætter desuden gang i idéer til, hvordan, man kan gøre et lidt kedeligt byggemarked drivhus mere spændende og indbydende.
  Tak for en dejlig bog Claus.
  Bedste hilsen
  Madam Bæk

  SvarSlet
 101. Kære Claus
  Få nolge år siden flyttede min mand og jeg i vores første hus og derfor vores første have. En af de første ting jeg gjore var at sætte et drivhus op, vi har været supper glade for det. Nu er vi ved at omlægge have med hjælp fra en arkitekt, da vi har et fald på 4,5 meter i haven. nu ryger drivhuset og isteden for kommer der et 20-25 m2 orangeri. din bog har givet så meget inspiration til hvordan vi skal klare det på vores med skrånet grund, og samtidig hvad der er vær at tage højte for, og hvad der er vigtigt at bruge penge på, nå buget ikke er kæmpe stort. Tak for hjælpen :-) og en skøn bog.
  Sommer hilsner
  Karoline Klint

  SvarSlet
 102. Bogen Drivhusdrømme har gjort mine drømme virkelige, jeg har nemlig købt et drivhus i år -fuldt ud indspireret og draget pga bogen. Jeg må også indrømme at pga bogen er vores nye drivhus blevet større, mere lækkert - og fået et mere lækkert præg. Ja bogen giver god inspiration og jeg kigger rigtig tit i den, og et par af mine venner har ønsket den til fødselsdage, så jeg har givet en i gave. Kan anbefales. Mange kærlige hilsener Majken

  SvarSlet
 103. Kære Claus
  Vi har fulgt dine tv-udsendelser med største interesse. Vi har også haft mulighed for at lade os inspirere af dine bøger, fordi vores datter i Luxembourg stort set har de, du selv har forfattet og udgivet. Og hvilken herlig oplevelse. Det er en overflod af dejlige og positive indtryk, sat med kontur af grønt og med alle regnbuens farvesymfonier repræsenteret.
  Det er egentlig ikke afgørende, for os i hvert fald, hvilken bog, vi giver vores kommentarer videre omkring, for i hvert fald Havedrømme 1 og 2 samt drivhusdrømme ligger så fint i tråd, at de næsten smelter sammen til ét univers. Og så alligevel ikke, selvfølgelig.

  Lad os derfor kaste anker i Drivhusdrømme, fordi det er så skønt at følge dine ord, råd og billedserier, både på steder med offentlig adgang, som vi selv har haft mulighed for at opleve i virkeligheden, og i de små private haver, der repræsenterer sit eget lille univers, en lille oase, som kun kan gøre en glad som betragter. Du åbner verdner med dine billeder - og hvilken inspirationskilde, selv på kolde vinterdage. F.eks. dine nærbilleder af små elementer, der er med til at skabe sceneriet i en have. Det kan være en stil på et drivhus, gamle "brønde, et gammelt håndtag, patinerede havemøbler eller dine statuer og søjler i din egen have.
  Bøgerne ser ganske vist smukke ud på reolen, men det er nogle af de opslagsbøger, man virkelig kan se i igen og igen. Tak for dine meget konkrete råd. Det gør, at drivhusdrømme, som dine andre bøger kan bruges både som kontinuerlig læsning og som deciderede opslagsbøger. Dine konkrete angivelser af sorter ved alle billederne er meget afgørende, fordi det er muligt selv at få blomsterne til at gro i vores egen have.
  Tak for spændende, relevant, livlig og meget inspirerende litteratur, som du skaber i drivhusdrømme og dine øvrige værker. Vi glæder os til at læse din nyeste bog... og dem, der kommer til.
  Fortsat god vind med din have og dine skriverier.

  Mange hilsner
  Birte Reisbøl

  SvarSlet
 104. Kære Claus Dalby.
  Hermed en lille hilsen til dig.Din bog Drivhusdrømme er intet mindre end over tærskelækker.I 2008 fik jeg en pavillon(mere) i min have.Der ligger bogen altid om sommeren,og folk er meget imponeret over den og de fede væksthuse.Hvis Ryge er fantastisk så er du bare endnu mere fantastisk.
  Venlig Havehilsen Rita.

  SvarSlet
 105. Anmeldelse af bogen drivhusdrømme:

  Jeg lånte først bogen Drivhusdrømme på biblioteket for at se, om det var en bog, som jeg var "nødt" til at eje, og jeg var efter få sider ikke i tvivl om, at jeg måtte eje denne skønne smukke bog fyldt med så mange kreative ideer for drivhus interesserede, ligesom også ikke drivhusejere kan have stor glæde af bogen, da billederne og teksterne i bogen bare er så inspirerende og smukke, at man kan blive ved med at bladre den igennem igen og igen, og hver gang gøre nye opdagelser og få nye ideer og indtryk.

  Jeg har selv overført rigtig mange af ideerne til mit drivhus, og ofte for ingen eller ganske få penge har jeg fået et endnu smukkere, unikt og vel fungerende drivhus. Desværre har det nok betydet, at jeg må ud og investere i et større drivhus for at få levet alle mine nye drivhusdrømme ud.

  Jeg har varmt anbefalet bogen til mine drivhus venner, og jeg kan kun sige, at mit drivhus liv er blevet meget rigere efter mit bekendtskab med Drivhusdrømme.

  De bedste hilsner fra
  Helen Dupont

  SvarSlet
 106. Anmeldelse:
  Har købt den mest fantastiske bog i efteråret. Den sprudler af begejstring og man bliver helt stakåndet af de mange betagende billeder. Først her imellem jul og nytår kom jeg rigtig til at læse i bogen, for hverdagen er så travl (er social- og sundhedsassistent), og det var som at komme i himlen. Det er en inspirerende bog, selv for folk med et drivhus på 5 m2. Man kan tage bogen frem igen og igen. Bliver aldrig træt af at se på de skønne billeder. Og inspirationen har medført at jeg nu har forelsket mig totalt i et trædrivhus fra Gabriel Ash, for man må simpelthen blive så inspireret at de 5 m2 skal udvides.
  Tak for brugte og kommende skønne timer i selskab med din bog. Kan kun sige at jeg ønsker mig kun eeen ting i fødselsdagsgave iår: Mit Haveliv.
  Kh Helle Torning, Fyn

  SvarSlet
 107. Jag köpte boken Drivhusdrömmar för några år sedan. Planen är att vi ska bygga oss ett eget växthus och boken skulle tjäna som inspiration. Och det är den verkligen ! mycket . Än har inte mannen haft tid men snart hoppas jag... Att få se alla olika typer av växthus och vilken skiftande användning folk har av sina hus. Härliga bilder är det också och det är roligt att man får träffa människorna som har husen. Den boken kommer jag titta i många gånger till !

  SvarSlet
 108. Kære Claus
  Jeg vil med glæde skrive et par ord om "Divhusdrømme", for det er helt klart den bog, som bliver åbnet flest gange her hjemme hos mig. Da jeg selv er drivhusejer, synes jeg, at det nærmest er blevet et opslagsværk for mig. Jeg ser nye ting, hver gang jeg åbner den. Den er så flot fotograferet og indeholder rigtig mange gode ideer, som er brugbare og inspirerende. Det er så dejligt at se, at et drivhus ikke bare er et drivhus, men et rum, som man kan indrette så forskelligt. Jeg bruger bogen specielt hvert forår til at indrette mit drivhus på en ny måde og jeg bliver aldrig træt af de fantastiske billeder.
  Håber at der er flere frø tilbage;-))
  KH
  Renate

  SvarSlet
 109. Kære Claus
  Min haveglæde er bestemt blevet større og mere rigt efter jeg fik Drivhusdrømme i fødselsdagsgave for 2 år siden. Den første vinter gik med at drømme om at mit drivhus skulle blive en realitet det efterfølgende forår. De kolde vinteraftner blev brugt til at blive klogere på det at have drivhus og bogen er fuldt med inspiration om størrelse, placering, farver, materialer, belægning o.s.v. Så jeg blev klogere på hvad jeg som nybegynder ture springe ud i. De flotte billeder og den opslugende beskrivelse af de mange drivhusejere, gør det svært selv at sætte begrænsninger.
  Efter min første sæson med drivhus er bogen næsten blevet endnu mere uundværlig - bliver ofte fundet frem og brugt som opslagsbog - eller bare til at slappe af og drømme sig til drivhussæsonen starter.
  hilsen emma

  SvarSlet
 110. Drivhusdrömme är en bok som räcker länge. Den är inte "bara" vackra bilder, men är dessutom full med inspiration, idéer om hur ett växthus kan se ut eller hur det kan användas. Har själv ett stort växthus, men har inte fått det riktigt trivsamt där inne, så jag kan ha mycket nytta av denna bok. Har till att börja med tillverkat ett värmebord som jag länge önskat mej, men inte visst riktigt hur det skulle konstrueras. Härliga berättelser om människor och deras ibland mycket olika och unika växthus. Man får också ta del av deras odlarglädje och kunnande. Det finns massor att inspireras av om man har eller tänker skaffa ett växthus.

  SvarSlet
 111. Drivhusdrømme er en bog som jeg købte for nogle år siden og som er den mest læste bog i min reol. Endelig i år skal det blive til noget. Jeg er blevet fantastisk inspireret af "Drivhusdrømme" og har tegnet indtil flere modeller efter bogen, fra nedgravede til højsoklede og nu bliver det så med høj mur på den ene side. Fantastisk givende og skøn bog.

  SvarSlet
 112. Kære Claus
  Drivhusdrømme - Ja intet er så livsbekræftende som at arbejde med planter få det hele til at spire og gro. Og det er jo kun fantasien der sætter grænser for hvad vi får ud af drivhuset, især når vi skal følge dine eksempler Claus.
  Tusind tak for alle dine oplysninger.
  Gode sommer hilsner fra Birgit

  SvarSlet
 113. En dejlig overskuelig bog til unge begyndere i haven!!!

  SvarSlet
 114. Jeg har alle Dalbys bøger, og er ovenud glad for dem alle. Men den dyreste bog af dem alle er dog "Drivhusdrømme". Dyrest, fordi efter at have læst bogen et utal af gange, opstod der søde drømme. Drivhusdrømme.. Og nu har jeg simpelthen sprunget ud i det og investeret i et 15 kvm. stort victoriansk drivhus/orangeri i hvidt med cresting og dobbeltdøre. Jeg har ladet mig inspirere af alle de meget smukke drivhuse, ikke mest Claus Dalbys eget. Om 14 dage kommer orangeriet, og ventetiden går med at finde ideer fra Drivhusdrømme, både til indretning, placering i haven, hvilke planter, gulvet, ja, alt hvad der hører sig til.. Det er en dejlig proces, som kun er blevet dejligere af at have sådan en smuk bog at hente inspriration fra..

  SvarSlet
 115. købte drivhusdrømme sidste år, og der fik jeg virkelig ideer til indretning af mit nye drivhus på 10 m der bliver lavet nye planter fra feb. og lige nu er der agurk,tomater,peber,melon, salat, blomster, og nye stiklinger til haven derude,der er også plads til et cafebord og stole,tror ikke jeg havde fået så meget ud af drivhuset hvis ikke jeg havde læst drivhusdrømme,god og flot bog, som jeg købte gennem haven.

  SvarSlet
 116. Hei.
  Etter å ha bodd åtte år i en leilighet i København, skal jeg nå endelig realisere noen av mine drømmer. Å gå fra å plante i vinduskarmene og gården til en egen hage gir mange muligheter - og her kan jeg bruke all den inspirasjon, glede og lyst jeg har fått av å lese denne boken.
  Til dere som overveier å gå til innkjøp av denne boken - bare gjør det. Du kommer ikke til å angre.

  SvarSlet
 117. Kære Claus!
  Jeg har lige fået Drivhusdrømme, jeg læser lige fra første side.
  Jeg kan nøæsten ikke stoppe- flot stykke arbejder - ligesom de andre store bøger du har udgivet.
  KH
  Beate Uldall

  SvarSlet
 118. Jeg fik for nogle år siden 'Drivhusdrømme' forærende af min genbo som tak for, at jeg passede hendes kat i ferien. Hun fortalte mig om sit møde med Claus Dalby og viste mig siden i bogen, hvor hendes lille drivhus er med. På dette tidspunkt interessede jeg mig ikke så meget for drivhuse, så jeg kiggede bogen igennem og lagde den op til de andre havebøger. Men måske har indholdet alligevel ligget i baghovedet, for langsomt voksede drømmen om et orangeri frem. Da vi gik fra drøm til planlægning, må jeg nok sige at bogen kom ned fra hylden igen, og hvor har jeg brugt mange dejlige timer sammen med den. Nu er orangeriet bestilt. Det er hverken et selvbyggerprojekt eller vildt kreativt, men blot god kvalitet fra Pavillondanmark. Det bliver sat op i løbet af nogle måneder, og hvor jeg dog glæder mig. Tak til bogen, som støbte kuglerne til drømmen.
  Hilsen Bente

  SvarSlet
 119. Kære Claus, selvom man ikke har noget drivhus, kan man sagtens anskaffe sig Drivhusdrømme. Det er virkelig en drøm at se alle de forskellige drivhuse og der er utrolig mange ideer og megen inspiration at hente i den bog. Ege Bech og hans Pelargonier, drivhuset på asfalten i Næstved, så forskellige og så dejlige.
  Hilsen,
  Lis

  SvarSlet
 120. Jeg har lige købt drivhus, så det var en kærkommen gave at få bogen drivhusdrømme. Jeg har allerede brugt den rigtig meget for at få inspiration til den kommende sæson

  SvarSlet
 121. 'Drivhusdrømme' har været et inspirerende bekendtskab for mig...egentlig var det min mand som gik og ønskede sig et drivhus, mens jeg ikke syntes det var vigtigt i en have. Min mand købte 'drivhusdrømme' og jeg smuglæste-- Nu drømmer jeg også.
  Bogen er så god fordi den viser mulighederne for at drivhuset kan være en nydelse at se på og give dejlige opholdsmuligheder som forlænger havesæsonen. Tak for bogen.
  Hilsen Elsebeth

  SvarSlet
 122. Hej Claus
  Jeg købte et drivhus i bilka i 2003 men fik det ikke sat op, da der var andre projekter. Vi er siden flyttet et par gange og drivhuset flyttede med. Men nu i år, har vi fået sat drivhuset op, malet det sort, gravet ud til vandtank og meget mere. Det er blevet helt fantastisk. Jeg har læst i dine bøger og er blevet meget inponeret,. Især drivhus drømme og hemmelige haver. Du henviser til mange andre gode ting, som fx bogen om den lille røde om tomater, fantastisk.
  Glæder mig over at få fingerne i flere af dine bøger og der kommer jo sikkert flere.
  Med venlig hilsen
  Susanne

  SvarSlet
 123. Denne kommentar er fjernet af en blogadministrator.

  SvarSlet
 124. Denne kommentar er fjernet af en blogadministrator.

  SvarSlet
 125. Denne kommentar er fjernet af en blogadministrator.

  SvarSlet
 126. Denne kommentar er fjernet af en blogadministrator.

  SvarSlet
 127. HEJ CLAUS-MIN ALL TIME FAVOURIT ER DRIVHUSDRØMME-DRIVHUSENE DU HAR FUNDET ER TIL STOR INSPIRATION OG LIGESÅ MENNESKENE DER HAR DISSE SPECIELLE HUSE SOM ER DERES PASSION OG AL DEN KÆRLIGHED DE LÆGGER I BLOMSTERNE OG INDRETNINGEN FLYDER IGENNEM BOGEN-SÅ ALLE DER LÆSER DEN VIL FÅ LYST TIL ET DRIVHUS EL. BARE SELV DYRKE ET PAR STIKLINGER FREM I VINDUESKARMEN.
  HILSNER TIMA DAMBORG

  SvarSlet
 128. Drivhusdrømme er en af de bøger jeg tager frem igen og igen. Egentlig startede det med tv-udsendelserne for et par år siden. En familie havde købt et brugt drivhus op pakket det ind i en pergola og klatreplanter og med få midler fået et skønt, lille orangeri med sjæl. Jeg var helt fortabt og tænkte, at måske var drømmen om et orangeri alligevel inden for økonomisk rækkevidde.
  Det endte nu med et sortlakeret mini-orangeri, som stod færdig i min have sensommeren sidste år. Og siden da har "drivhusdrømme" være bladret igennem utallige gange. De mange skønne billeder er fyldt med ideer og detaljer som inspirerer mig til, hvordan jeg selv kan udnytte pladsen i mit lille drive-hus. For det er sådan det skal bruges. Til at drive den af i. Og dyrke blomster. Og nyde sommeren og blomsterne, selv om vejret er ustabilt.
  Selv om det er marts måned og snevejr, så står stedmoderblomsterne klar på plantebordet og indenfor i vindueskarmene er der gang i forspiringen.
  Og det er det bedste ved havebøgerne. De kan tages frem igen og igen i vinterens løb og give inspiration og glæde til næste års havesæson.

  SvarSlet
 129. Som ny haveejer anskaffede jeg straks Drivhusdrømme da der fulgte et drivhus med ved køb af huset. Jeg er nu godt i gang og læser dagligt i bogen og lader mig inspirere.Bogen er en lise for øje og sjæl. Har allerede bestilt to bøger mere. Samtidig følger jeg din blog som er så smuk at bare et lille kig forbi gør en rigtig glad, ikke mindst de flotte valmuer som håber og ved vil kunne pryde haven.
  Tak fordi du er med til at det aldrig bliver kedeligt at være haveejer.
  Vh Linda

  SvarSlet
 130. Jeg har brugt bogen Drivhusdrømme som inspirationskilde , da jeg selv gerne ville have et drivhus. Huset står der nu, og bogen bliver stadig brugt, og jeg drømmer videre. Bogen står sammen med bogen Min krukkehave på højkant med forsiden udad til pynt i min stue, hvor mine gæster gerne vil kigge i dem.

  SvarSlet
 131. Jeg har brugt bogen Drivhusdrømme som inspirationskilde , da jeg selv gerne ville have et drivhus. Huset står der nu, og bogen bliver stadig brugt, og jeg drømmer videre. Bogen står sammen med bogen Min krukkehave på højkant med forsiden udad til pynt i min stue, hvor mine gæster gerne vil kigge i dem.

  SvarSlet
 132. Da jeg i foråret besluttede at bygge drivhus hentede jeg inspiration i denne fantastiske bog. Siderne er snart slidt tynde. Byggeriet er godt i gang og jeg glæder mig at bruge de gode tips både om indretning og forskellige planter.

  SvarSlet
 133. Drivhusdrømme er en fuldstændig fantastisk bog, med masser at inspiration,den giver gode ideer til hvad man kan bruge sit lille hus til, man skulle bare have ligeså mange som i bogen, så man kan have plads til alle blomsterne og grønsagerne.
  Mange sommer hilsner Lene

  SvarSlet