Anmeld "Jeg ved, hvor der findes en have"


Untitled-1 Hvis du kender bogen "Jeg ved, hvor der findes en have" og har lyst til at skrive din mening, så skriv din anmeldelse under "kommentarer"  nedenfor.
Se mere om bogen her

20 kommentarer:

 1. Bogen "Jeg ved, hvor der findes en have" er en af mine yndlingsbøger.
  Fortællingen om haven og dens ejere er skrevet så fint af Claus Dalby, som efter min mening har en fantastisk evne til at berette om blomster og haver på en måde, så man virkelig bliver grebet. Samtidig er ejerne af haven fint beskrevet, og det er interessant at læse bogen, da den er fyldt med fantastiske oplysninger, som tyder på et stort engagement.
  At bogen så også er spækket med smukke fotos og ikke mindst et godt plante-leksikon, gør ikke nydelsen mindre, og alt i alt giver bogen meget grobund for drømme om, hvordan tingene kan laves.

  SvarSlet
 2. Det her er klart den smukkeste og mest spændende af dine bøger. Jeg elsker den og svømmer helt hen når jeg læser den. Man bliver hensat til en drømmeverden og tænker Oh gid man selv kunne have sådan en stor og smuk have. Det er jo et lille stykke paradis. Tak fordi du bragte os ind i denne her fortryllende verden, og tak fordi du vil dele den med alle os andre havemennesker der har respekt og beundring for andre der skaber så smukke universer. Lina Aggerholm

  SvarSlet
 3. Jeg har, som mange andre, næste alle Claus Dalbys bøger. De er alle dejlige som inspiration til min egen have. Men den bog jeg holder mest af er helt klar "jeg ved hvor der findes en have". Det er måske også den mest ukendt af forfatterenes bøger. Men den er så skøn at læse. Her fortælles der kun om Ivy Høghs have og det er en spændende fortælling om en skovhave. En skovhave hvor der vokser en masse smukke planter. Der fortælles om hvordan haven opstod, hvordan den er anlagt og om mange af dens utallige planter. Den er skrevet så godt og med så stor kærlighed at man virkelig drømmer om at både se og opleve haven med også Ivy. Hun virker som et godt bekendtskab.

  SvarSlet
 4. ''Jeg ved, hvor der findes en have' er en vidunderlig bog. De smukke billeder beskriver ligesom teksten, hvordan pasionerede mennesker kan gribes af en ide, og hvordan den griber om sig. Års arbejde og nydelse i denne fantastiske have har skabt et lille paradis på jord. Tak fordi vi kan få et kig indenfor.

  SvarSlet
 5. Jeg er utrolig glad for ALLE dine havebøger, da man virkelige kan mærke din havebegejstring skinne igennem hver en linie. Særlig glad er jeg for "Jeg ved, hvor der findes en have" fra Ivy Høghs have. Jeg har set haven et par gange for mange år siden, dengang hun havde åben have. Din bog fanger på utrolig vis stemningen i haven, og samtidig er den inspirerende og brugbar som planteleksion, da stort set alle havens planter får en beskrivelse med på vejen.

  SvarSlet
 6. Bogen om Ivy's have er helt fantastisk, fordi den ud over at fremivise den mest eventyrlige have på en aldeles vidunderlig måde også fortæller om et unikt familieprojekt, der heldigvis er gået i arv.
  At bogen samtidig giver gode anvisninger og råd til haveanlæg, dyrkning og plantekompositioner kan hjælpe os havedrømmere med at føre nogle af drømmene ud i livet.

  SvarSlet
 7. Bogen "Jeg ved, hvor der findes en have" er en virkelig flot bog med helt fantastiske billeder. Den bærer præg af, at forfatteren har været mange timer i haven og af forfatterens store viden.
  Jeg synes dog, at Ivy "fylder for lidt", og at det er blevet for meget Claus Dalbys bog og for for lidt Ivys have. Det er selvfølgelig en afvejning af stoffet, og bogen er bestemt værd at have.

  SvarSlet
 8. Det her er den ultimative drømme-havebog. Simpelthen en pragtbog! Den er så smuk og fuld af gode ord, den have må være et helt fantastisk sted. Jeg skal ikke have en have fyldt med rhododendron - men hvis du skal, så læs denne her bog. Men alle, der elsker haver vil elske denne bog. Der burde laves flere bøger som denne - men jeg tror også der skal en have i helt særlig klasse til at bære det - og det er denne have - og bogen.

  SvarSlet
 9. En fantastisk bog om Evy´s eventyr have i Jylland. Bogen indeholder de smukkeste billeder fra haven, og kommer med mange gode idéer. Bogen fortæller om Evy´s frodige have fyldt med surbundsplanter og skovplanter og beskriver de mange sorter der findes indenfor hver art. Fx blev jeg meget fascineret af de mange forskellige bregner som jeg slet ikke kendte.
  En bog der absolut er værd at læse.

  SvarSlet
 10. Lilian sagde.
  ÅH, hvor er bogen " Jeg ved hvor der findes en have",bare fantastisk.Flotte foto,og Claus Dalbys evne til at fortælle en god og spændende historie om denne have.En kold og kedelig regnvejrsdag,så en kop kaffe ind i sofaen og kikke i denne skønne bog,så bilver man i godt humør.

  SvarSlet
 11. Bogen "Jeg ved hvor der findes en have" er den smukkeste havebog, jeg nogensinde har set. Jeg lånte den først på biblioteket, men da jeg skulle aflevere den, var jeg nødt til at købe én til mig selv. Jeg kunne ikke undvære den.

  Bogen er fyldt med fantastiske billeder i dejlige farver, og man kan kun beundre den fantastiske have. Tænk, at man kan lave en hel bog ud fra fotos og fortællinger fra en enkelt have!

  Men nu er det jo heller ikke en helt almindelig have. Sikke en kæmpe have med fantastiske og naturlige sammensætninger af planter og farver, som man sjældent har set.

  Bogen er ganske givet helt unik, og jeg holder meget af at tage den frem og kigge den igennem, når jeg trænger til inspiration eller skal forkæle mig selv lidt med en hyggestund. Bogen er så flot, og den ligger fremme i min stue.

  Jeg drømmer om, at min nye have, som jeg skal til at anlægge, kan blive en lille mini-udgave af Ivys paradis. Det er min inspirationskilde nummer et, og jeg har allerede købt diamant-azalea og en stor koreakornel samt bestilt en lysegrøn, viftebladet løn, som jeg glæder mig til at se springe ud. Noget af den smukkeste sammensætning, som jeg har set.

  Jeg holder meget af at læse Claus Dalbys begejstrede beskrivelser, og jeg glædes over den passion, som man tydeligt mærker, når man læser i bogen. Jeg ville gerne eje alle Claus Dalbys havebøger.

  SvarSlet
 12. Helt igenne en dejlig bog, hvor Ivy fortæller om mange de mange skønne Rhododendron og deres følgeplanter. Det er en bog jeg holder meget af og tage frem igen og igen, da den indholder en mængde sammensætninger, som jeg ikke har set andre steder.
  En rigtig dejlig bog, som enhver der holder af Rhododendron bør eje.
  De bedste hilsner
  Madam Bæk

  SvarSlet
 13. Det er sand lise for sjælen at læse i den bog. Den ligger fremme i min udestue, og meget ofte smækker jeg benene op i sofaen og hengiver mig til bogen.

  Jeg er så lykkelig at ha' fået den sidste nye "Mit haveliv", signeret, i julegave fra min mand, så nu glæder jeg mig til at have de to dejlige bøger at stresse af over. Selvom jeg har de fleste af dine bøger, er disse to nok favoritterne........
  Mange hilsner
  Inger i Ebeltoft

  SvarSlet
 14. Jeg var en af de heldige der fik en af dine bøger i julegave."Jeg ved hvor der findes en have". Sikken skøn bog. Det var lige før min dejlig gæster måtte undvære mit selskab juleaften. Jeg er en af dem der har brug for at slappe meget af og der hjælper dine bøger så utroligt. Man kan ikke andet en at stresse af og så bare lade sig føre igennem bogen og nyde det. Jeg er også blevet klogere på mange ting. Utrolig godt skrevet og fantastiske smukke billeder. Absolut et godt bekendtskab. Mange havehilsner.

  SvarSlet
 15. Også jeg var så heldig at få en af dine bøger i julegave. Jeg havde ønsket mig "Jeg ved hvor der findes en have" Det er den første Claus Dalby bog jeg ejer, en rigtig god bog, og som Madam Bæk skriver er det en dejlig bog, hvis man holder af rhododendron. Det har hun fuldstændig ret i, der står mange gode ting om rhododendron og jeg har fået nye oplysninger, som jeg ikke kendte til, selvom jeg har studeret en del om den plante og i øvrigt selv ejer mange af de beskrevne. Desuden er der de skønneste billeder.
  Det gør i øvrigt ikke bogen mindre interessant, at der også er en masse andre planter beskrevet. Efter at have læst bogen skyndte jeg mig at bestille en del liljer til plantning i foråret.
  Bogen vil uden tvivl blive taget frem igen og igen og det bliver nok ikke den eneste af Claus Dalbys bøger, jeg kommer til at ønske mig i julegave, og en havebog skal man altså have under træet juleaften, så der er noget godt læsestof til juledagene.
  Mange hilsener
  Lisbeth fra Samsø

  SvarSlet
 16. När jag såg den här bokens presentation så visste jag direkt att den måste jag ha ! Precis en sådan trädgård som är min DRÖMTRÄDGÅRD, i symbios med naturen runt omkring. Så otroligt vackert. Och du har gjort en mycket vacker bok om trädgården. Fångat stämningar. Den här kommer jag att njuta av och inspireras av i många år framöver. (Den fick bli min julklapp ihop med Havedrömmar.) Några av mina favoritväxter som primula och ormbunkar fanns det mycket om. Rhododenron passar tyvärr inte hos mig (torr sandbacke). Men man kan njuta av att se den så vacker hos andra !

  SvarSlet
 17. Der er ikke mange der skriver havebøger i bedste romanstil, men det gør Claus Dalby. "Jeg ved, hvor der findes en have" er et godt eksempel på en bog der er svær at lægge fra sig før sidste side er læst. Bogen er ikke bare et opslagsværk med flotte billeder og gode og anvendelige beskrivelser af planterne og deres behov. Bogen tager dig også med ind i et fasinerende og spændende haveunivers, hvor du ikke kan undgå at blive smittet af den begejstring og fasination som Ivy Høgh og Claus Dalby så smukt giver udtryk for i denne skønne bog. "Jeg ved, hvor der findes en have" er med sine billeder og inspirerende beskrivelse af store og små planter, spækket med nyttige oplysninger og inspiration til egen have.

  SvarSlet
 18. Jeg værdsætter denne bog meget højt - og det af især to årsager.Den ene, og måske indlysende, grund er ganske simpelt, at den er smuk, informativ, inspirerende, med stor diversitet OG tillige eventyrlig. Claus formår på mesterlig vis at være Ivy´s talerør, i såvel tekst som i de fremragende billeder.Den anden grund er mere personlig. Da jeg efter lang tids sygdom skulle tilbage til livet, var bogen her den første i mange år som formåede at få liv og lyst til at spire i mig igen! Tak og mange hilsner Vibse

  SvarSlet
 19. Der er mange af Claus Dalbys bøger som er dejlige, men denne er vel en af de smukkeste. At åbne bogen er som at åbne for et eventyr. Smukke, inspirerende billeder, hvor stemningen er til at føle på, og en tekst, som udtrykker både forfatterens, men også haveejerens glæde ved skønheden. Det eneste som ærgrede mig, da jeg læste den, var at haven ikke er åben for os almindelige, dødelige mennesker... Suk.....

  SvarSlet
 20. Jeg ved hvor der findes en have så skøn.

  Ja udover Claus Dalbys vidunderlige have, er denne bog så inspirerende. At kunne sidde i sin sofa en grå vinterdag med denne skønne bog er anbefalelesværdigt. Pludselig når man kigger ud, pibler foråret frem, snart er vi havefolk ude igen fyldt med dejlige billeder fra bogen på nethinden og i hjertet, tak for atter en dejlig, dejlig bog C.D.

  M.v.h.

  Marie

  SvarSlet