Anmeld "Juleroser og påskeklokker"


For_juleroser.indd Hvis du kender bogen "Juleroser og påskeklokker" og har lyst til at skrive din mening, så skriv din anmeldelse under "kommentarer" nedenfor.
Se mere om bogen her

49 kommentarer:

 1. Boken er fantastisk. Masse fine bilder. Etter å ha lest den angrer jeg på at jegikke kjøpte masse helleborus i fjor så jeg kunne hatt glede av dem i år. Men jeg gjør ikke samme feil i år, så i år skal de plantes i hagen min og. Boken gir mye informasjon om denne vakre planten og den anbefales på det varmeste. Mvh Linda

  SvarSlet
 2. Kan en bog om juleroser og påskeklokker få en til at føle sig lækkersulten?
  Ja - det kan den i aller højeste grad!
  Disse vidunderlige fotos af blomster i blide frugtfarver gør en sulten efter at måtte eje alle herlighederne takket være Claus Dalby.
  Så en stor tak for, at vi i Danmark også kan kunsten at lave bøger om blot en enkelt plante. Det har man gjort i England gennem mange år, men derovre er de måske også lidt mere "nørdede"!
  Gerne mere af den slags - tak.

  SvarSlet
 3. Åhh, hvor jeg glæder mig til foråret - og netop i år glæder jeg mig ekstra meget efter denne lange fimbulvinter. Så det var en livsbekræftende energiindspøjtning at få fingrene i denne smukke bog om én af mine absolutte favoritter - julerosen. Det er én af de første små forårsbebudere, jeg vil få øje på, når sneen i mit staudebed smelter.
  Nu kan ventetiden forsødes med fordybelse i hvilke nye sorter, jeg skal lede efter i år.
  Bogens billedside er fantastisk - sikke en overdådighed inden for Helleborusfamilien.

  SvarSlet
 4. Jag blev helt begeistrad när jag upptäckte att du hade skrivit en bok om just julrosor, som jag älskar. Men det var inte lätt att köpa den. Jag försökte beställa den på ditt förlag, men det gick inte från Sverige. Den fanns ju inte i någon bokaffär här, men till slut hittade jag den på adlibris, så nu har jag äntligen fått den och jag bara njuter - inte bara av de vackra bilderna, utan även av den informativa texten. Självklart har jag anmält den på min blogg!
  Bästa hälsningar och Lycka Till med ditt bloggande!
  /Randi

  SvarSlet
 5. Jag kan å det varmaste rekommendera JULEROSER OG POSKEKLOKKER. Den innehåller allt man behöver veta för att lyckas med dessa växter. Claus har lag ner otroligt mycken energi på både text och bilder och det märks att endast det bästa är gott nog. Tycker det är extra roligt att författaren är en sådan duktig fotograf, man blir helt uppslukad av bilderna. Mina "poskeklokker" för tyvärr en tynande tillvaro, men efter att ha läst boken har jag också förstått vad jag gjort för fel. Men det ska det nu bli ändring på.
  Väntar med spänning på Claus´s nya bok som kommer i mitten av april. /Ruben

  SvarSlet
 6. Ursäkata: det ska viss vara Påskeklokker med "å"! ;-) /Ruben

  SvarSlet
 7. En hel bog om "en blomst" - kan man det?! Ja det kan Claus Dalby faktisk...

  Kort før jul fik jeg øje på bogen i en nyhedsmail fra Klematis. Det er ingen hemmelighed, at jeg har en svaghed for CD's bøger. Han er en god fortæller og ikke mindst fotograf. Og så er hans plantesammensætninger oftest så fantastiske, at man sidder og savler.

  Der står adskillige rigtig gode dyrkningsoplysninger, som jeg kan nikke genkendende til i den. Helleborus har jo haft min interesse nogle år, så jeg har suget til mig i div. debatter.

  Der er så også dele af Helleborus-verdenen, jeg slet ikke har været i berøring med, som CD frister til at lære nærmere at kende. Der er blandt andet en, der dufter!

  Bogen kommer ind på mange "sider" af Helleborus, både med samleren, England og historie, sådan udover de rent grundlæggende ting. Og så er der links til forskellige forhandlere verden over.

  Slutteligt er der sågar noget om dekoration med Helleborus. Og som altid er der CD's fotofristelser af den "grimme" slags, som får en til at få lyst til at gå igang i egen have

  SvarSlet
 8. Påskeklokke-feberen har ramt mig

  I går kom posten med en pakke til mig – oh fryd, for i søndags havde jeg besluttet mig til at nu skulle det være…

  Efter endnu en dejlig eftermiddag i selskab med Claus Dalbys seneste bog Juleroser og Påskeklokker, så måtte jeg på nettet (Gartneriet Spiren) og selv bestille. Havde overvejet at køre en tur til Skælskør, men valgte at handle for »brobilletten« istedet;-)

  Og hvor er de bare smukke! Sådan skrev jeg på www.havelyst.dk den 17. februar - hvor jeg havde brugt et par timer på at "pusle" om planterne - og inden da - brugt timer i selskab med BOGEN om Påskeklokker. Den er så smuk at jeg bliver glad bare jeg tager det ud af reolen for endnu et kig...

  SvarSlet
 9. Besøgte Gartneriet Spiren en kold dag i januar - påskeklokker er simpelthen fantastiske pga deres store variation i blomsterne. Bogen måtte jeg bare eje og da den var til at købe på gartneriet, var beslutningen ikke så svær. Claus Dalby har på bedste vis formået at gengive de smukke blomster i den fantastiske bog, som indeholder de smukkeste billeder. Er man først ramt af forelskelse i de dejlige bøger, der kommer fra hans hånd, bliver man bestemt ikke skuffet over denne heller!

  SvarSlet
 10. På Bogmessen i KBH. kom jeg til at købe 3 x "Juleroser og Påskeklokker". Det var bare så fantastisk flot en bog, at jeg straks vidste at mine haveveninder også ville elske at få sådan en smuk bog som fødselsdagsgave. Jeg kom til at forære dem alle væk, men i morgen kører jeg til Gartneriet Spiren og køber endnu én, som jeg nu selv vil beholde, og så har jeg bestilling med på 2 mere.......og så skal jeg selvfølgelig også have planter med hjem! Åh! Hvor jeg glæder mig!

  SvarSlet
 11. Tak for en dejlig bog om de herlige helleboris. Det er skønt, at der nu er kommet noget på dansk om denne dejlige plante - den har været savnet og bogen vil så absolut sætte fokus på denne herlige og taknemlige planteslægt. Det er en bog, som både har noget for øjnene, følelserne og ikke mindst alle de gode faktuelle oplysninger, der gives om 'historien´bag, pasning, pleje og kompositioner. Jeg har allerede mødt mange begejstrede have-venner, som omtaler bogen. Drømmene er endnu engang sat igang :-)

  Venlig hilsen

  Ulla Nielsen

  SvarSlet
 12. En skøn og flot bog om disse dejlige blomster. Jeg vil give dig ret. Det er umuligt ikke at tabe sit hjerte til Helleborus-slægten. Sikken en ukuelighed. Har netop været ude i haven efter at ca. 30-40 cm sne er forsvundet. Og hvad er det første man ser. De dejligste påskeklokker. Grønt løv og med masser af knopper. Fantastisk.Det er et under.
  Det er helt klart, at jeg også må have flere eksemplarer af denne bog.. til at forære væk, for sådan et værk må man ikke gå glip af.

  SvarSlet
 13. Sidste år var jeg en tur til Gartneriet Spiren, og drog hjem med en kassefuld planter. Så da bogen kom, så MÅTTE, jeg have den. Bogen med de mange billeder er skøn bare at sidde og blade i og drømme. Jeg blev klogere på forskellen mellem juleroser og påskeklokker. Og foruden det æstetiske, så giver Claus Dalby praktiske og brugbere anvisninger på de bedste vækstforhold mm.
  Desuden låner min datter bogen og bruger den som inspiration til hendes egne malerier.
  En bog, man må eje.

  SvarSlet
 14. Jeg måtte bare eje DEN bog.
  Billederne er ubeskrivligt smukke den ene blomst flottere end den anden. Bogen har givet mig mod på at prøve med juleroser i min have. Jeg glæder mig til at besøge Spiren, der er helt sikkert en blomst eller to som skal stå og smukkesere sig hos os. Tak for en fantastisk, æstetisk og brugbar bog også blot til hyggelæsning...
  Køb den bog

  SvarSlet
 15. Det är så många fina böcker och att bara välja en är svårt, men just nu är min längtan stor efter vår och julrosor som sticker upp ur den kalla jorden. Fantastiska bilder, som i alla dina böcker. Tack också för en fantastisk blogg!! Vilken rikedom!

  Mvh
  Andreas Björklund

  SvarSlet
 16. Fantastisk flot bog, som helt sikkert betyder at der kommer til at være flere påskeklokker i min have. Bogen er meget inspirerende og oplysende, og dejlig at drømme til. Jeg skal snart en tur til Skælskør og glæder mig rigtig meget.

  SvarSlet
 17. Vilken härlig bok. Det är en sådan bok som väcker ens ha-begär... flera gånger om dagen! Inhandlad under Malmö-mässan omgiven av alla dessa underbara julrosor. Just nu ligger den på vårt bord i personalrummet och börjar redan bli tummad på i kanterna! Kanske ett litet bevis på att den är väl genomläst? Och så tycker jag att själva ordet Påskeklokker låter så himlans vackert!
  Lycka till med ditt fortsatta bloggande på en lika vacker blogg som bok!
  Ha det bäst!
  Liv Göransdotter

  SvarSlet
 18. Idag har jag funnit...den vackraste bloggen i världen!!!
  Så vackra bilder du visar! En fantastisk trädgård med otroligt vackra växter.
  Jag har aldrig läst någon av dina böcker, vet inte om de finns i Sverige, men ska genast ut och leta efter dem i bokhandeln och på internet. Vallmon är så vacker och jag tar chansen att kanske få en portion med frö. Jag kommer att göra en länk på min blogg hit.

  SvarSlet
 19. Är så glad att jag hittat din blogg och dina vackra böcker! Framför allt den här boken tror jag att vi är många som kommer att drömma oss bort i, så vackra bilder och fin text! Den blir vältummad och din blogg välbesökt av mig!
  Hälsningar från Växthusmadam

  SvarSlet
 20. Kirsten Bornholm18. marts 2010 kl. 08.03

  Den bog må jeg da bare eje....tak for at få lov til at smugkikke... den må på ønskesedlen, hvis ikke den kommer til at ligge i en fødselsdagsgave, køber jeg den selv...
  Jeg læste dit indlæg omkring gartneriet, der var fyldt med juleroser og påskeklokker, sjovt nok havde vores regionale TV2 Bornholm en udsendelse ned efra det gartneri. Jeg er den glade ejer af røde juleroser og gule påskeklokker i enkelt og dobbelt udgaven, men de er stadig gemt i sneen, der stadig ligger i bunker ud over hele vores grund...

  SvarSlet
 21. Kære Claus.
  Tak for endnu en dejlig og brugbar bog, der går dybt og seriøst ned i et emne om en bestemt plante/blomst. Der er ved at være flere gode bøger af danske forfattere, der behandler emner fra haven på en kompetent måde, og din bog om juleroser hører med i serien af gode havebøger.
  Jeg begyndte at samle juleroser for nogle år siden, men det gik langsomt pga. prisen, men nu er de heldigvis blevet til at komme i nærheden af, selv de specielle i farven og de dobbelte. Jeg planlægger, at fylde min lille forhave med disse skønne og nemme blomster, og selv om jeg var lidt nervøs, fordi den vender mod syd, så ser de ud til at trives og formere sig selv. Lige fra starten af januar, når jeg kan se de første komme op af jorden på trods af kulden og mørket, og til langt hen på foråret, er de til daglig glæde, hver gang jeg går ud og ind af døren. Det er rigtig forår.
  Hilsen fra Midtjylland

  SvarSlet
 22. Att julrosor är fantastiska visste jag innan men inte att de var såååå fantastiska ;)
  Jag ska följa din blogg och ska göra en länk också...

  SvarSlet
 23. Juleroser og påskeklokker er en meget flot bog, og den har lært mig en masse om Helleborus planterne. Jeg har en del påskeklokker i min have, og jeg har fejlagtigt kaldt dem juleroser, men har nu lært, at julerosen er hvid, og den blomstrer til jul, mens de andre først blomstrer i marts april. Jeg har også lært, at når man plukker blomsterne og sætter dem ind i stuen i en vase, så skal man snitte hele stængelen på langs. Så holder blomsten sig oprejst og kan holde sig længe.
  Jeg har beundret de fantastisk flotte fotos i bogen.

  SvarSlet
 24. I dag fik jeg en dejlig overraskelse!
  Jeg havde lige siddet og bestilt denne skønne bog af Claus Dalby om Juleroser og Påskeklokker, da min datter kommer ind af døren med en gave til mig. Hvad tror I det var? det var minsandten den selvsamme bog jeg lige havde bestilt. Så jeg fik i en fart ringet og afbestilt.
  Nu sidder jeg og bladrer i bogen og den giver mig mundvand og kriblen i fingerne.
  Jeg kan bestemt anbefale denne smukke bog, bare billederne alene er bogen værd!
  God weekend fra Lisbeth

  SvarSlet
 25. Juleroser og påskeklokker af Claus Dalby: en let læselig og nem tilgændelig bog. Guf for have elsker, for den almendelig dansker der elsker blomster. Overskuelig og med skønne billeder. Kunne ikke slippe bogen da den blev åbnet. Vil fremover bruge den som opslag og som inspiration. Og som noget af det bedste ved dine have bøger, at kunne åbne den i den grå vintertid og have forventninger, se frem til den skønne tid. VH Sanne

  SvarSlet
 26. Juleroser og påskeklokker er en rigtig dejlig bog den er let at finde rundt i let at forstå , mange dejlige billeder, god inspiretions bog, jeg glæder mig meget til bogen om peoner da jeg har mange af dem selv, men alle Clauses bøger er rigtig gode, dejligt at sidde og bladre i og få gode ideer, dejlig hilsen Tilst

  SvarSlet
 27. Hej Claus.
  (fik vist postet min anmeldelse et forkert sted føste gang, men nu skulle det være rigtigt :))
  Tak for et godt foredrag i går i gartneriet Spiren. Jeg kom primært for at høre dig tale om de smukke blomster, men også for at købe din bog. Jeg fik den anbefalet af en veninde som er meget begejstret for den (og det skal så siges at min veninde meget sjældent bliver så begejstret for nogen eller noget).
  Jeg kan kun dele denne begejstring og entusiasme. Har siden i går bladret og læst i den flere gange. Og det bedste af det hele er de flotte billeder som nærmest taler for sig selv og siger det hele. Er glad for dine simple tekster og gode råd om pasning og plejning –både til krukker og i haven. Det er også godt at få beskrevet de forskellige arter. På trods af mit erhverv som blomsterdekoratør, anede jeg ikke at min udtalelse af navnet Helleborus var forkert og at det kun er Helleborus Niger som er den såkaldte Julerose. Det føltes godt at få sat det på plads –vil jo også gerne være i båd med de lærte 
  I det hele taget kan jeg kun varmt anbefale din bog til andre som også holder af Juleroser/Påskeklokker og flotte billeder. Jeg føler mig i hvert fald rustet til at gå ud og anlægge mit eget lille bed med disse smukke blomster og få dem til at trives –vel at mærke første gang.

  Med venlig hilsen
  Katja Christiansen

  SvarSlet
 28. Kjære Claus Dalby.
  Jeg fikk boken " Juleroser og påskeklokker" i julegave, og boken er blitt en av mine yndlinger. Vakre foto, mange gode råd til, historier og bakgrunnsstoff- denne boken har alt.
  Gleder meg til å følge bloggen din.

  Med vennlig hilsen
  Rigmor Hoseth

  SvarSlet
 29. För det första är bilderna helt ljuvliga. Skulle kunna sitta och bläddra i timtal och bara njuta av alla vackra julrosor! Men boken är inte bara vacker. Den är dessutom mycket lärorik. Stycket jag gillar allra mest är Farver i haven. Fulladdat med inspiration och idéer för härliga kompositioner. En verklig inspirationskälla!

  Tänk om det fanns en sådan här bok för varje växt. Vilket underbart trädgårdsbibliotek det skulle bli!

  Vänliga hälsningar Rebecca

  SvarSlet
 30. elsebeth jørgensen3. april 2010 kl. 18.44

  Hej. Jeg købte bogen på julemarkedet på Clausholm og ih hvor er jeg glad for den. Jeg kan bruge timer på at kigge i den og nyde de smukke billeder. Samtidig har den også givet mig lyst til at få juleroser og påskeklokker i min egen have, så en ordre røg her i foråret afsted til Spiren og nu står de der. Så smukke. I første omgang i krukker, da jeg er igang med at anlægge et skovbundsbed i min have. Her skal de have deres blivende plads.og påskeklokker er gået hen og blevet min favorit, når jeg skal købe gave til nogen jeg gerne vil gøre glade.Så tak for bogen og dens inspiration.

  SvarSlet
 31. "Juleroser og Påskeklokker" er en fantastisk bog at stifte bekendtskab med. Både min mor og jeg har i mange år været fascineret af julerosens skønhed.

  Da jeg måtte sælge mit første hus i 1998 flyttede en stor lilla julerose hen i min mors have. I årenes løb er den blevet kæmpestor. Hver eneste gang jeg siden er flyttet og er gået i gang med at sætte mit præg på en ny have, har min mor foræret mig en lille aflægger af julerosen, som således har fulgt mig lige siden.

  Da min mor fyldte 60 år i lørdags, var jeg ikke i tvivl om, at gaven fra mig skulle være "Juleroser og Påskeklokker". Jeg havde aldrig nogensinde tidligere hørt om påskeklokker, før jeg tilfældigt stiftede bekendskab med titlen på bogen.

  Et hurtigt besøg i den lokale boghandel fredag eftermiddag havde ét formål. Var så heldig at et eneste eksemplar af bogen stod med fronten udad og strålede med sit smukke forsidebillede.

  Et efterfølgende hurtigt besøg på vores fantastiske planteskole resulterede i hjembringelse af to kæmpe påskeklokker, yndige og helt uimodståelige, som sammen med bogen blev foræret til fødselaren i lørdags. Gaven blev modtaget med stor begejstring.

  Jeg har selv kun lige nået at smugkigge kort i bogen, men endnu en rund fødseldag er lige om hjørnet, og jeg ved godt, hvad der kommer til at stå øverst på min ønskeseddel.

  Kommer nok til at hente mig en påskeklokke i næste weekend, som jeg så kan nyde synet af, imens jeg spændt venter og håber, at venlige familiemedlemmer, der kender min svaghed for fantastiske havebøger, får den geniale idé at forære mig "Juleroser og Påskeklokker" - og måske alle de andre bøger af Claus Dalby - i fødselsdagsgave.

  Jeg er helt ny her på Claus Dalbys hjemmeside, men er allerede blevet lidt småafhængig af den fantastiske stemning, som jeg er blevet grebet af fra første øjeblik.

  Kære Claus! Tak for en fantastisk rejse i dit blomsterparadis.

  Venlig hilsen Dorthe C. K.

  SvarSlet
 32. Hej Claus.
  Jeg har lige bestilt bogen Påskeklokker og Juleroser, og jeg glæder mig helt vildt til at læse den.Jeg har selv kun en grøn påskeklokke og en hvid julerose (endnu),men jeg har lige fået den mest vidunderlige buket bordeaux og lyserøde juleroser fra min søns have, og det viser sig, at det er fra planter jeg ikke kunne sælge i min butik som han har plantet i hans have, og som nu er blevet kæmpestore.Nu må jeg bare eje disse skønne planter i min have.
  Venlig hilsen Kirsten.

  SvarSlet
 33. Hej Claus.
  Så var der pakke med posten i dag!!
  Jeg kunne næsten ikke vente til jeg kom hjem
  med at læse den.
  Det er dog en fantastisk flot bog,man kan ikke se sig mæt på de dejlige farvefotos af de smukke blomster.Jeg har været en tur ude i haven,(selvom det sner lidt)og der er masser af plads til nye flotte eksemplarer af juleroser.
  Alle der kan lide blomster burde købe den bog.
  Den er fyldt med flotte fotos, og det kribler i fingrene for at komme i gang.
  Den er utrolig flot,du er unik Claus.
  Venlig hilsen Kirsten.

  SvarSlet
 34. Hei
  Jeg var så heldig å få din bok på min fødselsdag i april, den er helt fantastisk og kan anbefales på det varmeste. Jeg har en interiørbutikk med blomster, for det meste potteplanter og har mange ganger skrevet opp din bloggadresse til mine kunder. Skulle gjerne hatt ditt visittkort liggende i min butikk, har nemlig lyst til å fortelle hele verden om din herlige, lærerike blogg. Vennlig hilsen Kjersti

  SvarSlet
 35. Juleroser.. Jeg elsker de smukke blomster som sender løfter om at det bliver et blomsterende år igen i år. Ofte er min vinter utålmodighed stor og jeg længes efter at de springer ud; nu har jeg din bog til at flyde hen i drømme. Den er utrolig inspirerende både i tekst, foto og også i de tegnede illustrationer. Tak for det!

  SvarSlet
 36. Mette Kristensen11. juni 2010 kl. 22.05

  Den bedste julegave nogensinde! MIdt i en mørk vintertid kan denne bog virkelig lyse op og spredeforårsfornemmelser..
  Den indbyder og inspirerer !
  Og så er der er et væld af oplevelser at hente i bogen.. For mit og min families vedkomne blev det en skøn tur til Gartneriet Spiren ved korsør... Vi måtte bare se de fantastiske påskeklokker og juleroser i fuldt flor og have det meste af bilen fyldt op med blomster på hjemturen.

  Personlig har jeg haft stor glæde af oplæggene til, hvordan et bed med juleroser og påskeklokker kan tilrettelægges i flot farveafstemning med andre planter. Men i det hele taget en pragtfuld bog.

  SvarSlet
 37. En skøn bog med mange billeder, der for mit vedkommende har gjort det klart, at eftersom jeg ingen juleroser eller påskeklokker har, er det næste jeg skal eje. Det må jeg bare!! Alle de farver og varianter og så alligevel til den bløde side af farveskalaen. Dem må jeg bare have. Tak Claus fordi du fik øjene op for mig med den skønne planteslægt.
  Egentligt kunne jeg godt ønske flere bøger af samme slags. Hvad med en bog om prydgræsser? De vinder så vidt jeg ved frem i disse år, og er meget nemme. De er utrolige dekorative og ændre fuldstændigt haven fra forår, hvor de kommer fra og helt til næste forår, hvor de klippes ned. Det var blot et ønske Claus, da du skriver dine bøger med en så voldsom smittende glæde og længsel efter mere.
  De bedste hilsner
  Madam Bæk

  SvarSlet
 38. Juleroser og Påskeklokker... tja for mig åbnede denne bog en ny verden af de mest vidunderlige planter. Fra at have betragtet dem som en dejlig farverig gennembryder i sneens gemmer, fik disse planter pludelig en historie gennem de levende beskrivelser, der følger fantastiske fotografier af de mange forskellige arter, som bliver præsenteret i denne bog. Jeg har desuden været så heldig, at jeg er flyttet og skal forme en "ny have". Behøver jeg at sige, at mit mest centrale planteområde er ved at blive kreeret med udgangspunkt i netop jukeroser og påskeklokker, som skal danne bund for andre planter, der vil klæde disse. Så tusinde tak for inspirationen i en bog, som aldrig vil komme til at samle støv på hylden :)

  SvarSlet
 39. "Juleroser og påskeklokker" ga meg et nytt innblikk og ny viten om disse skjønne blomster. Det er i boken presentert på en flot og lettilgjengelig måte som inspirerer til å plante ennå fler juleroser samtidig med at det ga meg en ny viten om de ulike arter. Vi har julerosene stående sammen med roserne og pinselinjer og syns det er en riktig god sammenplantning. Julerosene kommer før rosene og så er de etterpå et fint bunndekke for rosene. Det er kanskje ikke helt samme jordtype som roser og juleroser krever, men så langt har det gått bra. Jeg kan på det varmeste anbefale boken for de som vil vite litt mer om juleroser og la seg inspirer.

  SvarSlet
 40. En af mine absolutte yndligsbøger! Jeg har en svaghed for juleroser og gerne de sjove med fregner og anderledes blomster. Så har Marianne fra Spiren også en stor del i bogen og hendes gartneri er som en alt for stor slikbutik for mig! Har dedikeret et helt bed kun til hendes juleroser - dog er en smule (400 stk) creme og hvide tulipanløg og påske/pinseliljer smuttet ned imellem for ligesom at fylde ud når sæsonen er slut. Bogen er fyldt med fantastiske billeder af Juleroser og påskeklokker, krydret med et eventyr og en masse tips og tricks bla hvordan man selv kan så juleroser i haven af egne frø.
  Et must have for et hvert havemenneske!

  SvarSlet
 41. Jeg faldt for bogens forside-billedet. Kendte kun den hvide julerose, som jeg havde en enkelt af i haven. Men måtte absolut vide mere. Efter at have læst bogen og set alle de fantastiske billeder, gik turen til Gartneriet Spiren ved Skælskør. Jeg måtte bare se de smukke påskeklokker og juleroser i fuldt flor.

  Desværre var det lidt sidst på sæsonen. Der var kun få dobbelte tilbage og kun én lyserød, som endda var færdig med at blomstre. Den blev købt ubeset, sammen med en flok enkelte, der også var på det sidste. De blev straks plantet et skyggefuldt sted og trives fint. Nogle viste sig af være bestøvet, så jeg har sikret mig frøene og sået dem, som beskrevet i bogen. Mon ikke det har været koldt nok til at de spirer i løbet af foråret? Jeg tror det. Nu venter jeg blot utålmodig på at se bedet i fuldt flor om kort tid.

  Alt det ene og alene, fordi der kom en bog forbi….

  Birgit

  SvarSlet
 42. Siden jeg som barn fandt en meget mørk purpur julerose i min mormors have har jeg holdet meget af blomsten og så at få en så flot bog på dansk om juleroser er bare dejligt og en fordybelse der næsten ikke sætter grænser. Så min vinter er gået med at sidde og bladre frem og tilbage i bogen rigtig mange gange for at finde de helt rigtige blomster til min have. Man det bliver nok til mange flere og andre typer når jeg kommer på planteskolen. :-)

  SvarSlet
 43. Juleroser og påskeklokker er helt sikkert noget som de fleste haveejere elsker og holder af. Var så glad da du skrev en bog om netop disse skønne planter for desværre skrives der ikke så mange bøger om netop det emne. Bliver altid så inspireret og elsker dine tekster og billeder. Godt at DK endelig fik en havemand som forstår hvad vi vil have og som tilmed vil skrive om det og indvie os i alle de skønne ting som haven giver os. Tak for endnu en skøn bog Claus, den skal helt klart anbefales.
  Hilsen
  Lina

  SvarSlet
 44. jeg fik bogen i fødselsdagsgave sidste år af min far og hans kone. Jeg har kigget i den tusindvis af gange og det er altid det samme der sker........jeg går på nettet og søger straks efter planter og bliver gang på gang dybt rystet over hvor dyre de planter er!!!! Jeg ønsker mig en blå og en gul, men jeg er simpelhen for nærig til at betale 145 kr for det. Dette er selvfølgelig ikke bogens skyld, bogen er dejlig, den ligger sammen med andre særlige plante-bøger i min bogkurv der bliver flyttet rundt i hele huset og haven alt efter hvor jeg vælger at indtage min morgen-kaffe.

  SvarSlet
 45. Der skal være både klematis og påskeklokker i min nye forhave, derfor er bøgerne herom indkøbt til glæde og inspiration og det er dejligt at få mere forstand på de smukke blomster. Påskeklokker er et nyt kapitel for mig. Tak til CD for inspirerende bøger og TVudsendelser.
  Mange hilsner
  Kirsten P
  Holstebro

  SvarSlet
 46. Camilla stausholm4. marts 2012 kl. 21.35

  Jeg har denne fine, fine bog med de smukkeste juleroser og påskeklokker. Jeg blev så inspireret af bogen, at jeg i weekenden kørte, sammen med min familie, til Spiren for at se disse fantastiske blomster, og det er jo bestemt et farligt sted at komme hen hvis man godt kan lide juleroser og påskeklokker, for bilen var fyldt med de skønneste blomster da vi kørte derfra. Takket være bogen kan jeg nu give blomsterne de helt rigtige vækstbetingelser fra starten, og det glæder jeg mig virkelig til at afprøve. Alt i alt kan jeg kun sige, at det er en virkelig god bog, som man kan blive ved med at kigge i og blive glædeligt inspireret af. Vh Camilla:)

  SvarSlet
 47. Kære Claus Dalby
  Jeg har med stor interesse læst bogen "Juleroser og Påskeklokker" i min ferie. En virkelig god bog, der er let at forstå - også for nybegyndere. En meget lærerig og interessant bog.
  M.v.h. Birgit Kristensen

  SvarSlet
 48. Bogen juleroser og påskeklokker så jeg I Den Fynske Landsbys butik, sidste sommer og måtte straks ha' den. Jeg havde været i Holland og besøge vores venner i foråret og havde købt nogle påskeklokker derned. Jeg havde en julerose og en påskeklokke hjemme i forvejen. Jeg har sat de påske klokker jeg har i et bed og håber de vil krydse sig og der vil komme en masse nye flotte påskeklokker med tiden. I sen sommeren tog jeg frø fra mine planter og har sået dem, som beskrevet i bogen, nu er det bare at vente.


  Bogen har på en god opbygning af historie, masser af super skønne billeder og anvisninger på hvordan man kan formere, passe og pleje disse skønne blomster, som kommer frem, mens vi venter på foråret.
  Bogen gør ikke tingene mere besværlige end det er til at overkomme.
  Man kan vælger om man 'bare' køber 'en og lader sig fortrylle af denne ene eller bliver helt vild og bare må havde en masse her og nu og drøner af sted og køber en masse skønne påskeklokker. Eller man tager frø ,så og så havde masser af tålmodighed.
  I det kommende have år skal jeg på besøg i min morbror have, jeg fik ingen planter sidste år men så en masse fine påskeklokker og lidt frø kan man altid få lov til at få.

  I bogen er der henvist til en slik butik for have interesseret nemlig Gartneriet Spiren, dette dejlige sted er det planen, at besøge.

  Jeg synes at bogen lægger op til at man skal nyde denne dejlige plante. 'Påskeklokken' lige som man har lyst og pege til og ingen af delene er forkerte.

  SvarSlet
 49. Sidste år fik jeg endelig købt "Juleroser og Påskeklokker" efter at ha´lånt den på biblioteket i nogle år. Jeg er helt fortryllet af de smukke billeder og de dejlige fortællinger i bogen. Der gives gode anvisninger på plantning, såning og pleje. Nu venter jeg spændt på at mine juleroser skal komme rigtigt frem og på at se om frøene vil spire. Vi har også planlagt et besøg på gartneriet Spiren efter Claus Dalbys omtale af stedet.Giver bogen mine varmeste anbefalinger.
  Venlig hilsen Eliane

  SvarSlet