Anmeld "Min krukkehave"


min_krukkehave Hvis du kender bogen "Min krukkehave" og har lyst til at skrive din mening, så skriv din anmeldelse under "kommentarer" nedenfor.
Se mere om bogen her

89 kommentarer:

 1. Allerførst: tillykke Claus, jeg synes din blog giver et utrolig flot første indtryk, og jeg ser meget frem til at følge den.
  "Min krukkehave" står forrest i bogreolen hos mig. Jeg har læst i den utallige gange, og jeg finder altid nye idéer og drømme når jeg bladrer i den. Samtidig er der mange praktiske anvisninger på dyrkning i krukker, forspiring, stiklinger og meget andet. Hvis nogen skulle være i tvivl efter at ha' læst ovenstående, så ja, jeg anbefaler bogen på det varmeste. Blomstrende hilsener fra det fynske

  SvarSlet
 2. Tusind tak. Du er den første, der har kommenteret her på bloggen. Bliv ved med det. Jeg sender frø til dig i næste uge.

  SvarSlet
 3. Hej Claus

  Dejligt med en rigtig haveblog! Jeg glæder mig til at følge dig i haven.

  "Min krukkehave" har været min faste støtte ved tilplantningen af krukker, siden du udgav den. "Min krukkehave" og "Den levende have" har hjulpet mig gennem flere vintre med deres flotte fotos og farver. De er begge fulde af nyttige informationer, gode råd og idéer.

  Mange hilsner
  Lone, Silkeborg

  SvarSlet
 4. Det estetiske spiller en så avgjørende rolle for Claus Dalby, at hans bok "Min krukkehave" med vilje ikke er lagt opp som et oppslagsverk. Kombinasjoner av farger og nyanser får avgjøre når og hvor planter blir presentert i praktboken på 140 sider.

  Er man ute etter konkrete råd i forhold til stell, arter el.lign. er sjansen stor for at man finner dem hos Dalby, men ikke nødvendigvis med det samme. - Og det er helt i orden. Før man vet ordet av det, har man fordypet seg i planter man aldri har hørt om tidligere, eller gjenoppdaget det vakre i noe man kanskje har avvist. Boka er så inspirerende at det er vanskelig å legge den bort, den kan gi hageinteresse til den mest motvillige, og nye ideeer til den mest blaserte.

  For den travle finnes et register bak, men jeg har til nå ikke klart å la være å bla videre, hver gang jeg planlegger å være effektiv. -Slikt blir det hageglede av, selv for den som ikke har så mange kvadratmetre!

  Vennlig hilsen
  Hilde, Norge

  SvarSlet
 5. Hei igjen! Jeg er en estetiker og have for meg handler svært mye om dette. Det er Claus' fantastiske sans for planters samhandling, farvekombinasjoner og estetiske uttrykk som først gjorde meg oppmerksom på ham. Jeg har hatt noen bøker om krukkehaver i årenes løp, men aldri noen som kan nå opp til Min Krukkehave. Denne er creme de la creme! Jeg synes den har absolutt alt, både praktisk informasjon, nytteige råd og henførende bilder man blir inspirert av. Jeg leste den fra perm til perm dagen jeg fikk den, barna måtte vente på middag ;) og det har gått utallige timer etter dette hvor jeg bare sitter og blar og nyter de vakre bildene. Dette er en bok man aldri blir lei, jeg får aldri nok :) Jeg har brukt hans nydelige arrangementer av krukker og blomster som grunnlag for mine egne krukker.
  De beste anbefalinger fra Ninni

  SvarSlet
 6. Hej Claus Dalby.
  Stort tillykke med din nye blog. Den glæder jeg mig til at følge. Jeg ved ikke om "Min krukkehave" er identisk med "Haven i krukker" som står på min hylde, men den har givet mig så megen inspiration og planteglæde (nogen gange næsten for meget= for lidt plads). Hver gang man ser i den bliver man forelsket i en ny farvesammensætning og får lyst til at prøve noget nyt. Også "Jeg ved hvor der findes en have" er helt vidunderlig. På forhånd tak for blomstrende oplevelser.

  Knus og varme hilsner fra

  Kirsten Jensen
  Gudhjemvej 58
  3760 Gudhjem

  SvarSlet
 7. Hej Claus

  Tillykke med din blog. Bogen om Krukkehaven er til stor inspiration året rundt hos mig, både i min kolonihave og på mine to altaner på 4 sal. Min store passion er ærteblomster som jeg dyrker i store krukker på altanen, det er en himmelsk duft og farveglæde over alle grænser.Desuden er krydderurter et stort hit og de er jo nemme at dyrke i krukker.
  Glæder mig til at læse bloggens mangfoldige indslag.

  Venlig hilsen
  Hanne Melgaard, Vejle

  SvarSlet
 8. Jeg er utroligt glad for " Min krukkehave" for jeg har kun krukker at lege med på min altan. Den er en god guide til hvordan og hvorfor, hvor mange og hvornår man gør med krukker.

  Den kan varmt anbefales :)

  Venlig hilsen
  Henriette

  SvarSlet
 9. Denen boken anbefaler jeg på det sterkeste. Ninni har formulert det så bra over her, og jeg er helt enig. Ved hjelp av denne boken fikk jeg en løsning på mitt problematiske inngangsparti som består av nesten kun fjell og mye skygge.

  SvarSlet
 10. Sammen med "Den levende have" er "min krukke have" mine bedste havebøger. Det er her jeg henter inspiration år efter år. De mange smukke billeder er fantastiske, og man får virkelig lyst til at arbejde med sin have.Tak Claus for de mange gode råd og ideer....

  Venlig hilsen
  Joan Bandsholm, Vodskov

  SvarSlet
 11. Hej Claus

  Stort tillykke med din blog jeg glæder mig som mange andre til at følge med.

  Jeg vil gerne benytte lejligheden til at anmelde "Min krukkehave". for mig var det lige som at komme "hjem". Da min søde nabo viste mig "Min krukkehave" var det sjovt at se hvordan jeg havde valgt mange af de samme planter. Men nu kunne jeg så læse om dem og blive klogere på den enkelte plante.

  Jeg elsker den måde du arbejder med farverne og hvert år konsulterer jeg "Min krukkehave".. jeg kan næste ikke vente længere. Har man ikke allerede bogen så er den en "most have" hvis du ønsker at kombinere det traditioner med noget nyt.

  1000 tak for inspirationen.

  Med venlig hilsen

  Kathrine Vinstrup, Skødstrup

  SvarSlet
 12. Kære Claus Dalby!

  Det er en rigtig flot, god og meget anvendelig bog, - i lighed med dine øvrige bøger.
  Det er især dit "opgør" med normal planteafstand, - der har inspireret mig. Resultatet bliver ganske overdådigt.
  Tak for inspirationen.
  Venlig hilsen
  Lene, Djursland

  SvarSlet
 13. Kære Claus Dalby!

  Du har været min guru, siden jeg fandt din bog "min krukkehave". På det tidspunkt havde jeg en lille kolonihave på 21 kvm. uden have, dog med søudsigt og 2 altaner i en lejlighed på 5 sal i et nybyggeri. Mine naboer og venner var meget imponeret over at det kunne lykkes at have en kæmpe have på 5. sal ;-) Jeg var/er meget stolt.. Alt med inspiration fra bogen.

  Det var så befriende at finde en havebog som os havenovicer kunne bruge. De andre havebøger som var på markedet, følte jeg var uoverskuelige og ikke andet end opslagsværker og til at finde latinske betegnelser.

  Nu har jeg fået en større kolonihave, hvor jeg drømmer om at få fine æstetiske bede med mange fine forskellige blomster og farver. Men vi ligger stadig i byggerod så jeg har alle mine blomster i potter..

  Mange hilsner og tillykke med bloggen

  Louise Heldmann

  SvarSlet
 14. Kære Claus Dalby

  Tillykke med din blog. Jeg glæder mig til at følge den og har allerede lagt den ind under fortrukne emner, så den er nem at komme til.

  "Min krukkehave" er min absolut fortrukne havebog. Da jeg har en lille gårdhave på kun 50 m2, er det dejligt med en havebog, hvor alle planter i krukker. Der er så mange dejlige, inspirerende billeder i skønne farver og det er meget nemt at få et overblik over, hvilke blomster og planter, som står godt til hinanden. På en nem og overskuelig måde kan man let skabe sig et smukt og unikt blomsterflor i haven.

  Mange hilsner fra

  Helle Burlin Ihler

  SvarSlet
 15. Kære Claus Dalby
  Tillykke med bloggen, den glæder jeg mig meget til at følge med i, og er sikker på masser af dejlig hyggelig inspiration, lige i min stil.

  "Min krukkehave" er en af mine bedste havebøger, og bliver flittigt brugt til inspiration. Det er skønt med en sådan bog som kan blive ved med at inspirere til nye planter i potter, og der kan jo plantes i næsten alle former for beholdere, som jeg benytter mig af i stor stil. Har en stor romantisk landbohave på 2 tønder land, så der er plads nok at udfolde sig på. Jeg har flere gange brugt bogen som gave, og den er hver gang blevet meget godt modtaget, sjovt at se at andre får nyt liv i krukkerne.

  Forårshilsen
  Anette Krogh Pedersen
  Vestjylland

  SvarSlet
 16. Kære Claus

  Endelig, endelig, endeli en have blog også fra selveste Claus Dalby. Stort tillykke med den, men også tillykke til alle os der nu får den ære at følge dine mange projekter endnu mere.

  "Min krukkehave" er som alle Dalbys bøger, en kæmpe inspirationskilde for alle os der elsker den ikke sparsomme stil. Jeg elsker de mange, helt utrolig smukke billeder og den velskrevende tekst. Jeg bor i København og har derfor ikke flere tønderland at udfolde mig på, men den mange ideer og grundtanker fungere lige så godt på et lille areal som på det store. Jeg elsker det overdådige udtryk det giver og jeg har beyttet mig meget af farve og form læren og den måde krukker kan spille sammen.

  Denne bog ligger absolut i toppen af min ynglings havebøger og MANGE lune sommeaftner er blevet brugt med bogen i hånden, en kop kaffe ved min side og en placering så jeg kan skue hele gårdhaveområdet og derved udtænke planer.

  TAk for en fantastsik bog.
  Kærlig hilsen
  Céline
  VAlby

  SvarSlet
 17. Ble først kjent med Claus Dalby gjennom tv-programmet "Haven i Hune" som ble sendt på NRK for noen år siden. Ble kjempeglad da jeg oppdaget at han skrev bøker, og min første bok ble "Den levende have". Jeg ble så inspirert av alle de nydelige bildene av blomster som jeg allerede hadde i min egen hage. Fikk mange nye ideer til sammenplantinger. Boka "Min krukkehave" har også vært en glede å lese. Det er blandingen av nærbilder og de fantastiske fargesammenplantingene, samt historiene bak, som gjør denne boka noe utenom det vanlige. Den er dessuten så fri for alt "stæsj", som ofte er å se i andre hagebøker. Her er det blomstene som står i fokus, og den er derfor mye mer behagelig å lese, synes jeg. En veldig inspirerende bok for alle, både de som har en hage og de som har veranda. Anbefaler med glede disse bøkene og andre fra Claus Dalby!

  Mvh
  Mette, Norge

  SvarSlet
 18. Kære Claus..
  En bog er altså god, når man som jeg boede på 1 sal i en ejendom midt i København,bare var nød til at eje den. Jeg kunne ihvert tilfælde sidde og drømme, måske en dag!!!.
  Nu er jeg flyttet til Djursland og har fået en smule jord, købt en masse krukker og nyder nu de to krukkebøger endnu mere.
  Jeg har også været så heldig at være på besøg i sommers i åben have.Jeg nød hvert minut. SKØØØØNT.
  Mange hilsner Lene

  SvarSlet
 19. Jo det kan du tro jeg vil :)

  "Min krukkehave" er den eneste grunn til at jeg våget å gå i gang med hage på gården i Hjørring.
  A-Z ble meget rik på å selge krukker det året, og burde faktisk kommet med en takk her :-)

  Jeg var solgt allerede da jeg så forsiden. Boken har de vakreste bilder og forteller meget inngående hvordan man kan bygge opp en hage med krukker. Alt er tatt med slik at man har håp om å lykkes med en slik hage selv.

  herr Dalby ble plassert i min hageblogg allerede i 2009 - både i innledning og i innlegg :-)

  http://beashagedagbok.blogspot.com/

  http://beashagedagbok.blogspot.com/search/label/GRUBLERIER

  Mange hilsner fra Bea pt Tromsø, Norge.. som forøvrig har verdens nordligste botaniske hage :)))

  SvarSlet
 20. PS! les også kommentar i innlegget ;o)

  SvarSlet
 21. Jeg har med stor glæde læst bogen som jeg købte for 3 uger siden, så nu glæder jeg mig til at komme ud og rydde op i haven, det sidste sne er snart smeltet, så vi vil ikke have mere i denne omgang.
  Svend Erik Hansen
  Mommarkvej 8
  8600 Silkeborg

  SvarSlet
 22. Nu hvor sneen smelter og de står derude så tomme og hule og råber - krukkerne, så må min kommentar gå til bogen "Min krukkehave".
  Jeg husker tilbage i starten af mit haveejerskab, hvor en krukke var en meget lille rødlerspotte med en enkelt pistling af "Dronning Ingrid" i, som skulle vandes meget, meget ofte. Dengang synes jeg, at de var besværlige - krukkerne. Ja, nærmest trælse - som det hedder sig på århusiansk.
  Nu har jeg efterhånden ladet mange krukker flytte ind, og i lang de fleste er der noget, der selv kommer op og kan holde fra år til år også har jeg dem, jeg leger mere med og de er kommet til efter inspiration fra "Min krukkehave"
  Jeg har også krukker, der er "Børnehave" for de planter, jeg får hugget til mig i løbet af sæsonen, så de ikke drukner i bede eller luges ved et uheld.
  Kan godt lide at kunne flytte rundt på haven og sætte lidt nyt op foran huset eller i et bed. Der er også næsten altid et hjørne, hvor der lige plads til en krukke med hosta.
  Jeg drømmer stadig om en dag, at stå og frådse med en stor pose tulipanløg, som du gjorde i dit haveprogram, da det gav nogle fantastiske potter. Men hvert år kommer jeg for sent i gang, for jeg skal jo først råbes op af dem - krukkerne.
  Elsker alle de fine billeder, der er i bøgerne. Man bliver helt havesulten af at kigge i dem.

  SvarSlet
 23. Kære Claus
  Faktisk var min første af dine bøger "Krukker i haven" som medførte at jeg idag har over 120 teracotta og zink krukker på terasser og ved indgangsdøre. De står også samlet inden for en farveskala. Det er intet ift dine mange krukker, men mere end nok for mig at vande om sommeren:-) Det var fantastisk at få en bog med så klar en stil og holdning og super inspirerende. Jeg klunsede mig til gamle bænke, borde, frugtkasser og stiger og fik stillet krukker alle vegne. Jeg købte zinkbaljer (dengang de var til at betale) og lagde tulipanløg i og derefter sommerblomster eller stauder, så jeg forlængede krukke sæsonen. Jeg fik øjnene op for Hosta og det er i dag min yndlingsbladplante samt Dahlia som jeg dyrker i stort tal.

  Mange havehilsener
  Maj Britt

  SvarSlet
 24. Kære Claus

  Først vil jeg lige sige at det var med stor glæde at jeg opdagede at du har fået lavet din egen blog. Den er straks blevet tilføjet som favorit og der er ingen tvivl om at jeg vil blive en flittig gæst.
  Da jeg får et par år tilbage første gang stiftede bekendtskab med din bog ”Min krukkehave” havde jeg ikke meget mere end et par få og små krukker med et par enkelte pelargonier. Det fik din bog lavet om på. Elsker dine farvesammensætninger og mikset af forskellige blomstertyper i samme krukke. Og især på denne årstid er det dejligt at hive den frem og drømme om sommerens farver og dufte. Tak for inspirationen ;o)

  Mange forårshilsner

  Birthe
  Sjælland

  SvarSlet
 25. Allerførst et stort tillykke med din blog, som er meget flot. Det skal blive en udsøgt fornøjelse at følge med her.
  Dernæst bogen 'Min krukkehave'. Den hører absolut til blandt mine 'havebibler'. På baggrund af præcis dén bog fik jeg for alvor gang i min passion for krukker og dyrkning af planter til samme formål. Jeg synes, du skriver fantastisk inspirerende og medrivende - man kan ikke andet end få lyst til at gå i gang selv.
  Jeg har arbejdet med ting, som jeg ikke havde drømt om, før jeg læste din bog. Hatten af for en brugsbog af den kaliber. Og så er hele billedsiden jo inspirerende i sig selv.

  SvarSlet
 26. Äntligen har du en blogg så man kan få se ännu mer av dina härliga bilder.
  Min krukkehave använder jag jämt, när jag vill få inspiration till nya krukor och växtkompositioner eller bara när jag vill vila ögonen på något vackert och drömma mig bort bland ampelpilört och lukärter...Måste säga att jag faktiskt trillat dit på många av dina böcker, tack o lov för internet så att även vi i sverige kan köpa dem.
  Massor med lycka till från
  Karin
  Umeå, Sverige

  SvarSlet
 27. Hej Claus...:-)

  Den aller første bog jeg købte var Krukker i Haven.
  Jeg elsker krukker af all slags matriale...også fordi det har været praktisk at have en krukkehave...når man som os har 7 hunde..:)
  Min krukkehave er jo en pragtfuld bog, fantastiske billeder og masser af dejlige ideer.
  Vi flyttet for nogen år siden fra selve Hals by til et nedlagt landbrug...her er masser af plads men har ikke fået anlagt en rigtig have endnu for der blev prioriteret at hundene skulle have en stor del af grunden som deres.
  Så der blev til et surbed og alle de hundrede krukker.
  Men vi har en forhave med gamle frugttræer som jeg nu har planlagt skal blive en krukke/bedhave
  så dine bøger er som en slags bibel for mig.

  Glæder mig til at købe og læse din sidste bog...jeg elsker helleborus også...kikker hver dag om der kommer nogen iår...ifjor blomstret de på denne tid.

  venlig hilsen Lisbeth

  SvarSlet
 28. Hej Claus!
  Jeg var med fra din første havebog "Krukker i haven" (ikke "Min krukkehave", men den har jeg selvfølgelig også), en 2003-udgave har jeg. Jeg fik min (første) have, en kolonihave, i 2002 og sugede viden og inspiration til mig. "Krukker i haven" blev læst forfra og bagfra og hjalp mig gennem min første vinter som "sofagartner", og de næste par somre lod jeg mig inspirere af dine skønne farvesammensætninger til mine egne terrassekrukker - dog i en noget mindre scala antalsmæssigt end dig :)

  Jeg har haft den store fornøjelse at besøge din have to gange, og jeg har kun ét at sige: WAUV! Tak for din inspiration til mig og til det danske havefolk. Hvor er du en forfriskende "nyhed" :)

  Mh Lotte, Randers

  SvarSlet
 29. Kære Claus Dalby

  Bogen : Min krukkehave, er her på matriklen i brug mange gange. Ikke kun når foråret er om hjørnet(det er snart forår, ikke??? ;) ) , men som hyggelæsning og opslagsværk.
  Det er "Min krukkehave"s skyld at der på min terasse står 4 store krukker fyldt med de lækreste tulipanløg ( en farve pr. krukke), da jeg er en stor haveelsker men også lidt doven- orker ikke store bede.
  Glæder mig rigtig meget til at følge blogggen.
  Mange forårshilsner fra
  Marianne Løgeskov Lund

  SvarSlet
 30. Bogen er utroligt inspirerende - også selvom jeg har haft have i mange år. Nogle af de ting jeg har lært er at stille krukkerne helt tæt sammen, så de fungerer som en helhed, at turde mere med farverne og ikke altid arbejde 'ton-i-ton' (selvom det stadig er min favorit),og at have krukker med bladplanter til at give fylde og bagrund.
  Det er en bog jeg ofte vender tilbage til for lige at få en ny idé.

  SvarSlet
 31. Hej Claus
  jeg har flere af dine bøger der iblandt min krukkehave. Den er efterhånden noget slidt.Fordi når den åbnes fløjter fuglene og en skøn duft af planter og blomster vælter mig imøde. Det kan jo kun sker, fordi du skriver som du gør
  Majbritte

  SvarSlet
 32. Hej Claus

  Jeg har lige i dag opdaget din hjemmeside. Hvor er den flot og nogle skønne billeder!

  Jeg bruger din krukkebog som inspiration og har bladret/læst i den de sidste 3-4 uger og ventet på, at vejret bliver til at tilplante krukker med et godt øje til din bog.

  Glæder mig tila t læse din nye bog.

  Forårshilsen
  Lene

  SvarSlet
 33. Kære Claus,
  Nød din krukkebog i sengen i aftes.Din sans for form og farve er herlig og man bliver godt inspireret. Håber at kunne deltage i haverundvisning. Nyder dog tit din have udefra, da jeg bor i nærheden.

  venlig hilsen
  Lars Nybroe

  SvarSlet
 34. Min første have var en kolonihave, en lille paradisisk plet. Lysten til have kom bl.a. fra mange besøg i Annes have i Hune og "Den levende have". Mens jeg arbejde i min have med på at male og indrette huset og overmande skvalderkålen, der fyldte næsten alt, havde jeg en hyggelig terasse som "frirum" med rigtig mange krukker inspireret af Claus´krukkebog. En smuk, inspirerende bog, der samtidig er let forståelig og anvendelig. Er du fascineret af at plante i krukker er dette BOGEN!

  SvarSlet
 35. Hej Claus
  Jeg kan se, at man ikke kan anmelde bogen KRUKKER I HAVEN. Det kan undre mig noget. Det er en fantatisk bog. En plante jeg er blevet utrolig glad for,er Helichrysum petiolare. Den er grå. Men super flot iblandt, ja faktisk alle farver. Og den vokser, med kanonfart. Altid er haveejer åben for nyt.Så det er en bog der også kan anbefaldes.

  Majbritte

  SvarSlet
 36. Hej Claus
  DEN LEVENDE HAVE skal have stærke ord, med på vejen, til nye eller gamle haveejere. Den er lige,så super god læsning,som dine andre bøger. Jeg er den heldige ejer af KRUKKER I HAVEN, DEN LEVENDE HAVE, MIN KRUKKE HAVE og DRIVHUSDRØMME.
  Man bliver,jo helt høj, bare ved at bladre i dine bøger.
  Så jeg er 3 meter høj, "sorte finger" og meget pukkelrygget. Næ. jeg elsker min have. En dejlig stor landbohave. Jeg er i den altid. Kan ikke lade være. Men det skal man vel heller ikke. Jeg har brugt dine bøger, og fået mange gode ideer.

  Majbritte

  SvarSlet
 37. Det kan gøres meget kort.........jeg er absolut ikke have menneske men din bog om dine skønne krukker fik mig igang:) Tak for dejlig inspiration.

  Hanne
  Falster

  SvarSlet
 38. Denne bog er rigtig god til alle os som er nybegyndere indenfor havefaget og som ikke har den største have.
  Og hvem viste der kunne plantes så mange ting i krukker :)

  SvarSlet
 39. Min krukkehave er en af de bøger der tages ned igen og igen. Jeg elsker de fine billeder, og har ihvertfald fået masser af inspiration til at dyrke nye ting i krukker, og måske tænke mere over krukkernes indbyrdes placering osv.
  Absolut en af mine favoritter - også til gaver.
  Hilsen Helle Nielsen
  Buen 30
  4140 Borup

  SvarSlet
 40. Dejligt at foråret nu er på vej - det er lige før, at man kan se nye spirer komme op hver dag. Som altid er de seneste måneder blevet brugt til at drømme sig ud af haven med god hjælp af blandt andet "Min krukkehave" og ikke mindst "Min levende have", som virkelig er levende i kraft de vidunderlige fotos og indlevende beskrivelser. Jeg ønsker mig flere af dine bøger, selvom min familie synes, jeg er lidt tosset ind imellem "du har jo allerede en million havebøger"...
  Spirende hilsner
  Anne Krebs
  Falkevej 7, Øster Snede
  8723 Hedensted

  SvarSlet
 41. Et av vårens ritualer er å finne fram alle hagebøkene. "Min krukkehave" er blant favorittene! Fantastiske farvekombinasjoner, variasjoner i bladformer og masse praktiske råd. Anbefales varmt.

  SvarSlet
 42. Efter at have lånt "min krukkehave" af andre flere gange er den nu endelig i hus herhjemme. Det er en fantastisk bog som der læses i og genlæses i og på trods af at den er kendt ja så skal den altså også bo her så der lige kan slås op. Blot at sidde med den og bladre i den er en oplevelse i sig selv. Og så ikke at forglemme alle de gode råd der står som gør at uanset om man har mulighed for mange eller få krukker så vil de alle trives og glæde en med deres frodighed. Bogen kan anbefale varmt

  SvarSlet
 43. En flott bok som blir tatt fram hver vår og bladd i og lest på nytt. Anbefales.

  SvarSlet
 44. Min krukkehave er en dejlig bog, som inspirerer til at fylde haven med krukker i store grupper, i fint afstemte farvevalg, med masser af dejlige billeder.

  Mange ler- og zink krukker har efterfølgende fundet vej til min lille have :-), og er blevet fyldt med nye planter og blomster, som jeg ikke selv ville have fundet på, især i den grå/sølvfarvede og lilla "afdeling".

  Dejlig læsning - også om vinteren, når sommerens krukke-blomster-flor skal planlægges, og frø indkøbes. Kan varmt anbefales.

  SvarSlet
 45. elsebeth jørgensen3. april 2010 kl. 18.49

  Denne bog var mit første bekendtskab med Claus Dalby. Den har jeg haft stor glæde af, da jeg elsker at "møblere" og "ommøblere"i min have i løbet af året. Bogen er meget inspirerende og har nogle lette og brugbare anvisninger som er nemme at følge. Den får haveglæden til at vokse.

  SvarSlet
 46. Hej Claus

  Til lykke med din flotte blog - det er nogel inspirende artikler og nogle meget flotte billeder.
  Jeg vil varmt anbefale din bog min Krukkehave - den giver lyst til at lave krukker og nyde haven - desværre er det stadig for koldt.

  jeg har også din bor "Den levende have", som er til stor inspiraion, når det endnu er for koldt til rigtigt havearbejde.

  Hilsen Lene Jakobsen

  SvarSlet
 47. Hej Claus.

  Jeg har mange af dine bøger og hvert enkelt af dem er en fornøjelse at læse, kigge i og bruge.
  Nu har jeg valgt at "anmelde" min krukkehave.
  Gennem snart mange år har jeg haft mange krukker i haven, mest med de planter man nu kan forvente, fx fuchsia. Men ved at læse din bog om krukker blev min horisont hvad det angår meget bredere. Den indeholder alle mulige super gode oplysninger om hvad man kan plante i krukkerne, men hvad der nok er endnu bedre, så er der gode tips til hvor man kan placere dem om i hvilken sammenhæng krukkerne vil være passende. Og den ekstra plads krukker giver og den glæde der tit er ved at have krukker for eksempel på en terrasse. Også tippet med at man kan bruge farver som tema/ rød tråd i både haven men også i krukker fungerer godt for mig. Jeg har siden jeg læste din bog fået endnu flere krukker omkring hus og have.
  Jeg kan derfor varmt anbefale de der endnu ikke har læst bogen at komme igang så snart det er muligt. Ikke mindst fordi sæsonen for smukke krukker nærmer sig med hastige skridt.

  SvarSlet
 48. Hei Claus.
  Det begynner å bli noen år siden jeg leste boka di "Krukker i haven" nå, men siden har jeg lest og sett i den igjen og igjen. Selv holder jeg nok aller mest av dyrking av blomster i bed, men denne boka fikk øynene mine opp for at også dyrking i krukker kan gi et vell av frodighet, og faktisk gi samme virkning som et blomsterbed når man setter mange sammen. Jeg liker så godt Claus sin måte å sette sammen farger på, der fargekombinasjonene ofte går ton-i-ton. Med Claus som inspirator etterstreber jeg nå det samme planteprinsipp det både i mine egne blomsterbed og egne krukker. Bruken av planter med grålig bladverk, som bladplanten Helicrysum petiolare har blitt et must i sommerens krukker hos meg de siste årene, og inspirasjonen fikk jeg helt og holdent fra boka "Krukker i haven". I tillegg til nydelige og frodige planter i samplanting eller naboskap, er selve krukkene hos Claus også utrolig delikate. De går stort sett i terracotta eller sink og er også vel verdt å legge merke till. Ei veldig skjønn og inspirerende bok - som alle Claus Dalby sine hagebøker!
  De beste anbefalinger fra Trine

  SvarSlet
 49. Jeg købte denne bog i 2008 & har stadig stor glæde af den. Jeg bruger den som inspiration, opslagsbog og til at kigge i når jeg dagdrømmer :) Den er flot & elegant & kan anbefales til alle have interesserede.

  SvarSlet
 50. Jeg købte "Min krukkehave" da den kom frem. Og jeg slår op i den ustandselig - i sæsonen, selvfølgelig.
  Den er uundværlig, synes jeg.
  Jeg har læst andre bøger der omhandler krukker omkring huset. Men jeg vender hele tiden tilbage til Claus Dalbys.
  Dejlige billeder, instruktiv tekst

  SvarSlet
 51. En tidlig forårs dag, ja vel en dag man slet ikke ville kalde forår, da opdagede jeg en bog som min veninde havde liggende på sit køkkenbord ” Min Krukke have” med et dejligt frodigt cover. Mig og have bøger, mine finger kan ikke holde sig fra dem. Straks slog jeg op i bøgen og blev så vidunderligt beruset af alle de dejlige billeder. Jeg havde slet ikke længer for øje at jeg rent faktisk var kommet for at have hyggeligt samvær med min veninde, men havde kun lyst til at fordybe mig i denne bog. Jeg anskaffede mig straks selv et eksemplar og gik i gang med at nærlæse. Ååååå hvilken fryd, en bog som nu er et af mine faste opslags værker indenfor dyrkning i krukker, mange bøger er skrevet om dette emne, men han kan noget, ham Claus Dalby. Han formår at ”tale” et have sprog som alle kan forstå. Gøre det så levende og beskrivende og legene let selv at gå i gang. Så om man er nybegynder eller øvet i krukke dyrkning, så er dette en bog der er vær at have i sin reol.

  Grønne frodige have hilsner fra Anja

  SvarSlet
 52. "Min krukke have" er en dejlig bog, der er god at lade sig inspirere fra, når man skal plante sine udendørs krukker til. Især er de mange nøje farveafstemte arrangementer fantastisk gode at få ideer fra. Bogens billeder er meget smukke, især fordi der både er mange, som er taget tæt på, så man kan tydeligt kan se de enkelte blomster, men også billeder, der giver læseren et indtryk af "rummet", den helhed, hvori krukkearrangementet indgår.
  Det er helt sikkert en bog, der er værd at læse for at indhente viden, men også en bog, der er skøn at tage frem om vinteren, for at drømme sig til lunere tider.
  Ukrukkede hilsner fra Karen

  SvarSlet
 53. "Min krukkehave" var den allerførste af Claus Dalbys havebøger, som jeg anskaffede mig, og nok den som har haft den største betydning for min egen haveglæde. Med et fik jeg øjnene op for, hvilke utrolige udfoldelsesmuligheder "container gardening" reelt byder på, og siden har kun min egen fantasi sat grænser. Særlig stor glæde har det givet mig bl.a. at kunne dyrke vilde dahlia, tagetes og cosmea i potter, fra frø som jeg indsamlede i bjergene rundt om Mexico City under et af mine mange familiebesøg. Den ansporing til netop selv at afprøve dyrkningen af alle mulige og umulige vækster i potter har for mig personligt været bogens største force. Herudover vil jeg også gerne rose bogens stærke hardcover-indbinding, som har kunnet holde til mange ivrige læsetimer.

  Bedste havehilsner
  Alexander Muñoz Nissen, Rungsted

  SvarSlet
 54. Jeg er rigtig glad for jeg samlede "Min Krukkehave" op en tilfældig dag. Den har været til stor glæde og inspiration.

  Jeg kunne godt undvære afsnittet om potter etc, men ved at for nogle er det vigtigt at få de rigtige mærker, så fred være med det. Men dejligt med så mange praktiske tips og remindere, der kan ruske lidt op og få en til at gøre tingene ordenligt og ikke bare nemmest...!

  Mvh Christina

  SvarSlet
 55. Hei...helt tilfeldig oppdaget jeg din Blogg,for en uke siden,jeg var på jakt etter bøker som kunne hjelpe meg med krukker på terasse og vips såg jeg boken "krukkehave",sendte e-post til ditt forlag som sa at boken kunne skaffes i Norge(Begen)der hadde du en fohandler og nå har jeg boken ,fantastisk..alt på under en uke.Jeg har lest litt av boken og du er flink og forklare hva man skal gjøre og hvor man får kjøpt tingene,det synest jeg er kjempebra...mine venninder vil også gjerne kjøpe boken så......! Mvh.Wenche ps.det er så flotte foto,er det du selv som tar dem????

  SvarSlet
 56. Hej Claus

  Jeg er fuld af beundring for din have og dine bøger. Jeg købte bogen "min krukkehave" for et par år siden og den har været min faste guide, når jeg skulle tilplante mine krukker på terrassen. Jeg opdager hele tiden noget nyt i bogen, som jeg får lyst til at prøve. Dine tanker omkring komposition af farver og former er meget inspirerende.
  Tak for super inspiration.

  SvarSlet
 57. hej claus
  du har nok skrevet en af de mest insperende havebøge jeg til dato har læst den første af dine bøger jeg købte var den levende have som er en bog jeg igennem tiden har læst et utal af gange den er levende og smuk både i billeder og tekst den fange og inspireere fra første side jeg har siden købt havedrømme 1 og 2 og er lige så betaget af dem og den mangfoldighed af haver du kan fortælle om med så stor lidenskab så jeg vil sige mange tak for at give os et indblik i din måde at have en smuk have på jeg glæder mig til at læse din bog om juleroser som er en af de planter jeg holder mest af.
  mange tak fordi du deler din glæde om haven
  mvh. kia

  SvarSlet
 58. Hej Claus,
  Jeg har læst dine bøger hele vinteren et utal af gange og blev inspireret igen og igen. Den første bog, jeg læste var 'Den levende have', som forandrede mit haveliv fuldstændigt. Fra at være passiv haveelsker blev jeg forvandlet til en rigtig haveentusiast med jord under neglerne. I år har jeg købt 'Min krukke have' og igen blev inspireret til at prøve noget nyt. I ingen andre bøger jeg kan finde så enkelt og så grundig forklaringer om hvordan man skal dyrke sine blomster som i din bog. Og alle de flotte billeder af spændende blomster.... Man kan læse bøgerne igen, og igen, og igen.... Jeg vil stærk anbefale dine bøger til alle.
  mvh, Daiva

  SvarSlet
 59. Vi overtog i 2007 et dejligt hus med en smuk landbo have på sydfyn. Efter 10 år i lejlighed kriblede det i fingrende for at "komme igang" med haven, men et godt råd (som bør følges!) er at man ikke skal begynde at ændre noget i haven før man har fulgt den nøje et år og lært den at kende. Derfor blev "Min krukke have" ganske uventet min "redning". Med den i hånden fik jeg ikke alene afløb for min længsel efter at afprøve mine grønne fingre, jeg lærte også en masse om farver og planternes forskellige muligheder, som jeg også kunne bruge da selve haven stod for tur. Jeg er vild med de smukke billeder og det æstetiske udtryk hele bogen emmer af. Og til alle de som tænker at krukker er noget med mormor sammenplantninger med tagetes og flittiglise, kan jeg kun sige at "Min krukke have" er alt andet end det. Ikke mindst ideen med kun at plante en sort i krukken og tænke mere i farveharmonier giver et fantastisk moderne og lækkert udtryk. En skøn bog - intet mindre.

  SvarSlet
 60. Hej Claus,

  Dine bøger er til stor inspiration - jeg kan læse dem igen og igen. Hvert år bliver der lagt nye planer for haven med stor inspiration fra dine bøger. Seneste bogkøb er "Børnenes have" - også en dejlig bog, som mine børn allerede har fået gode idee fra til deres egen urtehave.
  Venlige hilsner fra
  Jette

  SvarSlet
 61. Hej Claus
  "Min Krukke Have" er den første af dine bøge jeg har fået, men helt sikkert ikke den sidste.
  Jeg fik den her til mors dag, og man kunne da ikke ønske sig en bedre gave!

  En helt fantastisk bog, så fuld af helt fantastiske billeder og råd om planter og blomster til krukkerne. jeg blev især inspireret til at prøve at så og plante, nogle for mig ikke helt almindelige sommerblomster i krukkerne.
  Jeg blev så inspireret at jeg på trods af det dårlige vejr, det regnede hele den dagen,bare måtte ud og afprøve nogle af de ting der stod i bogen.
  Også dejligt med alle de dejlige tips om forhandlere osv. Vild med afsnittet om krukkerne!
  Venlige hilsner fra
  Ea

  SvarSlet
 62. Hej Claus.
  Jeg er blevet haveejer for første gang sidste sommer, og har helt klart fundet min nye hobby.
  Jeg fik din bog om Min krukkehave, og den inspirerer mig og giver mig ideer til min have hver gang jeg åbner den.
  Tak for en fantastisk bog, som enhver have/terasseejer bør eje.
  Blomster hilsen fra
  Janni

  SvarSlet
 63. Hej Claus, jeg købte bogen Min Krukkehave for ca. 4 år, da jeg havde tid til at passe min altan. Jeg havde den største fornøjelse af at læse din bog, og fik mange gode ideer, men desværre har jeg kun lidt tid til at passe blomster, men jeg har da stadig din bog og nyder at kigge i den, og nogle pelargonier har jeg da at nusse om....Den kan klart anbefales, og glæder mig til jeg engang for lidt mere tid til "krukke-arbejde"....

  Med mange venlig hilsner
  Annemarie

  SvarSlet
 64. Hej!
  Fandt Min krukkehave i Netto sidste år - til 50 kr. Uhørt billigt, når man tænker på, hvor meget fornøjelse, jeg har haft af den.
  Har egentlig aldrig orket krukker før; skal vandes hele tiden og jorden skal skiftes mm.
  Men nu kan jeg jo flytte rundt på mine fine blomster og faktisk lave min have om som og når det passer mig. Tak for flot bog med dejlig inspiration. Venlig hilsen Sanne Mølgaard

  SvarSlet
 65. Hej Claus
  Jeg fik desværre lidt sent fat i din bog "Krukke haven", men en fantastisk dejlig bog og meget inspirerende. Den er nu årsag til mine krukker på terrassen og en spirende have interesse. Lige nu er vi så igang med Pergola og væksthus.
  Jeg har dog en lille bøn... de smykke billeder du viser her på din hjemmeside kunne du ikke skrive navnet på sorten.. f.eks. roserne og klemtaisen..som bare er så smukke sammen..
  Sommerhilsner fra Sanne Borgstrøm

  SvarSlet
 66. I bogen Krukker i haven fandt jeg god inspiration til, hvordan jeg kunne udnytte alle de krukker der stod gemt i et hjørne af haven. Bogen har givet mig en masse dejlige idéer til kombinationer og ikke mindst farvesammensætninger. Desuden troede jeg kun at sommerblomster kunne trives i krukker, men i dag er jeg blevet så klog, at jeg både har stauder, græsser, rhododendron og træer i mine krukker. Eneste ulempe med krukker, er at de skal vandes tit. Ellers kan jeg kun anbefale krukker i haven, da man hele tiden kan ændre havens form efter humør.
  Mange hilsner
  Madam Bæk

  SvarSlet
 67. Med din bog "krukker i haven" i hånden, påbegyndte jeg sidste år projekt "krukke-have" herhjemme hos os. Den størte succes indtil videre er helt klart de mange krukker med forårsløg i flere lag (så jeg havde glæde af dem i måneder, fantastisk!) som jeg i foråret havde stående alle steder - til stor begejstring ikke blot for os selv, men også de andre på vejen og alle vores gæster. Ingen andre havde nogensinde tænkt den tanke at plante forårsløg i krukker, og da slet ikke i flere lag, så det har givet anledning til megen dejlig blomster-snak. Jeg arbejder flittigt stadig på at min krukke-have, og er glad for mulighden for at trække blomster og farver "ud af haven og bedene" og helt tæt på terasser, trapper, på børnenes legeplads osv. Og hvor skønt det er at møblere om på dem, alt efter hvornår de blomstre osv.
  Tak for at være en stor inpirationskilde, og ikke mindst tak for den noble og informative præsentation af blomster og planter. Det er virkelig en fornølejse!
  Med venlig hilsen
  Karen Jensen

  SvarSlet
 68. "Min Krukkehave" har jeg lige føjet til min meget sparsomme samling af havebøger og jeg er allerede glad for at valget faldt på den selvom jeg havde svært ved at vælge mellem de mange dejlige bøger. jeg har netop selv lige købt en patriciavilla og glæder mig som et lille barn til at udforske haven og sætte mit helt eget præg på den og personlige stil som du også har gjort med din have. Jeg har personligt en stor forkærlighed for krukker, da man på den måde kan flytte rundt på dem og dermed hele tiden forny sin have som man finder ny inspiration. Bogen giver nogle gode fif til plantning, såning, indkøb mm, men særligt giver den god inspiration til hvordan man selv kan skabe sin helt egen krukkehave og jeg føler mig allerede inspireret.
  Venlig hilsen Signe maghsoudi

  SvarSlet
 69. Heidi Volke, Skive:

  Kære Claus
  Jeg så dine Drømmehave-programmer og investerede i "Min krukkehave". Og "den bedste anmeldelse" er nok at min mand forleden sagde, at vores lille have da aldrig har været flottere. Jeg har investeret en del penge i potter og frø (som min mor har spiret i sit drivhus). Jeg har hygget mig i juni og juli efter veloverstået nakke-operation og 8 ugers sygemelding med at se på miraklerne i alle krukkerne. Næste år bliver omend endnu flottere....

  Bedste hilsner fra Heidi Volke, Skive

  SvarSlet
 70. Har blivit intresserad av att odla i krukor och har börjat samla på mej större krukor."Min Krukkehave" innehåller mängder av information om allt som berör odling i krukor. Dessutom många bilder att inspireras av. Allt förmedlat på Claus Dalbys entusiastiska och generösa sätt. En perfekt blandning av fakta, goda råd och inspiration. En bok man kan återvända till ofta.

  SvarSlet
 71. at læse min krukkehave er en stor fornøjelse.Bogen er til nybegyndere og til erfarne haveelskere.Der står trin for trin hvad der skal gøres.Jeg syntes også at du fortæller det så levende ,som stod jeg ved siden af dig.De bedste hilsner Lilbrith Jørgensen

  SvarSlet
 72. Min sommer blev anderledes...
  Måske var det fordi min teenage søn rejste et år til USA, at jeg blev som besat af blomster og krukker - eller måske var det fordi "Min krukkehave" inspirerede mig så meget, at jeg satte alle mine stueblomster i haven, købte engelske og svenske frø via nettet og sikrede omsætningen i et par lokale planteskoler :)
  Først var det lidt for sjov, men da det gik op for mig, at jeg faktisk godt kunne lave smukke blomster, krukker og bede og at min familie og venner nød resultaterne lige så meget som mig, fik jeg endnu mere blod på tanden - selvom mine krukker jo langtfra var så smukke som billederne i "Min krukkehave".
  Nu har jeg købt de fleste bøger af Claus Dalby og et lille drivhus, så jeg kan komme hurtigere igang med næste års bestræbelser.
  Tusind tusind tak for inspirationen og den nyfundne glæde i mit liv!
  Kærlig hilsen
  Anita

  SvarSlet
 73. "Min krukkehave" var den første rigtige havebog jeg fik. Og jeg elsker den stadig. Og jeg elsker krukker. Jeg fik her modet og inspirationen til at prøve at dyrke både blomster og grønsager i krukker - og samtidig få det til at se lækkert og indbydende ud.
  Bare det at kikke billeder og suge inspirationen til sig er guld værd.
  Tak for det.
  Hilsen Helle Nielsen

  SvarSlet
 74. Jeg fikk "Min Krukkehage" forige hagesesong og leste den umiddelbart fra perm til perm. Her får du både inspirerende og vakre bilder og praktisk veiledning. Når jeg nå sitter og bestiller frø til årets sommerblomster, blir boken igjen hentet inspirasjon fra! Dette er en bok jeg har hatt stor glede av og som jeg gjerne anbefaler til andre!
  Mvh. Monica

  SvarSlet
 75. Kære Claus,
  Jeg samlede valmuefrø i efteråret og er spændt på, om de har tænkt sig at berige haven med sine fine former og flotte farver. Det er dejligt med de råd, du giver til såningen - dem vil jeg følge.

  Én af de ting, jeg især nyder ved dine bøger er alle de smukke fotos. En skøn billedbog for voksne (og de børn, der vil kigge med).

  MIN KRUKKEHAVE har inspireret mig til at får en dejlig altan. Vore altan er i hele husets bredde, så der er nok at tage fat på. Dine idéer til farvesammensætninger og udvalg af planter har hjulpet mig til at få en dejlig blomsterpragt. Jeg har sat løg i krukker i efteråret og de står så blot og venter på forårets varmende solstråler.

  Venlig hilsen
  mette b

  SvarSlet
 76. Kirsten Boje Jensen1. februar 2011 kl. 09.38

  MIN KRUKKEHAVE er da den bedste bog jeg har læst om det emne, let at følge og virkelig inspirende, måtte ud og købe flere krukker, for kunne ikke vælge. Er oz begyndt selv at samle frø nu.
  Den burde alle haveejere ha stående i deres bogreol.
  Håber der komme flere tvudsendelser i år.

  Bliv endelig ved med at komme med gode bøger og råd til os haveejer.

  Mvh Kirsten Boje Jensen

  SvarSlet
 77. Efter at have læst din første havebog, måtte jeg selvfølgelig også eje 'Min krukkehave'. Bogen er fyldt med mange flotte fotos, som inspirerer mig til farvesammensætninger.Selv kan jeg bedst lide de romantiske farver, men brugen af gulgrøn imellem gør sammensætningerne langt mere interessante. Især kan jeg godt lide de grundige forklaringer om de enkelte planter og afsnittet om frø, da det er dyrt at købe planter. Jeg savner dog lidt flere oplysninger om, hvor man skaffer de enkelte sorter.

  venlig hilsen
  Jannie Nielsen

  SvarSlet
 78. Hej Claus.

  Jeg har nu læst din bog "Min Krukkehave" og jeg må sige at det er en fantastisk bog.
  Den indeholder nogle rigtig gode forklaringer/beskrivelser til hvordan tingene skal og bør gøres, og ikke mindst nogle flotte billeder.
  Jeg har fulgt dine programmer på tv og har fået stor inspiration af dette.
  Da jeg ikke er den store havemand, som går og nusser i bedene, har jeg valgt at sætte krukker i min have istedet, og her har din bog virkelig fanget mig.
  Jeg glæder mig til at se resultatet af mit nye projekt.

  Til sidst vil jeg ønske dig en god sommer.
  Med venlig hilsen
  Jan Hjorth

  SvarSlet
 79. Kære Claus
  Lækkert med at det der sker på dine have sider. Nyder at følge med og nyder meget alle dine bøger. Faktisk er det dem der får mig igennem vinteren. At bladre i dem giver drømmene om alt det jeg gerne vil lave i min have liv. Min yndlingsbog er "min Krukkehave" jeg har selv et hav af krukker og med dem kan man hurtigt lave om i haven og på terrassen. Man krukker kan man skabe rum og stemning og med din bog kan man bare slet ikke lade være!!!! Jeg elsker din måde at "overfylde" krukkerne på, det gør bare at man bliver "mættet" når man ser på det hele blomstre. "Min Krukkehave" kan inspirere alle - det er min påstand. Alle fra altanfolket, til gårdhavefolket, til de nye haveejere og til de mennesker der har haft have i mange år. Tak for den.

  SvarSlet
 80. "Min krukke have" er sammen med "Den levende have" blevet særlig aktuelt for mig, da jeg i løbet af sommeren flytter til et hus med stor terrasse og ingen bar jord. Jeg har læst bøgerne igen og igen og jeg kan se, at der næsten ikke er grænser for, hvad man kan sætte i krukker. Claus Dalbys idé med kun at plante én slags blomster i hver krukke er genial. Man kan hele tiden ændre udtrykket i grupperne. Bogen er fyldt med smukke billeder og gode råd. For første gang er det lykkedes at få forårsløg til at spire flot. Bogen kan på det varmeste anbefales både til begyndere og til de mere erfarne haveejere.
  Venlig hilsen Eliane

  SvarSlet
 81. Denne bog er min favorit havebog. Jeg har en lille rækkehushave, og det er oplagt at have krukker i gården, foran huset. De har aldrig været så flotte, som efter jeg investerede i bogen. Der er masser af inspiration, råd og vejledning om pasning, pleje, farvesammensætning samt meget mere.

  SvarSlet
 82. Hej Claus
  ”Min krukkehave” er en dejlig og inspirerende bog, med fantastiske flotte billeder. Når forårsblomsterne begynder at komme, bliver bogen flittigt brugt til ny og spændende inspiration til den kommende krukke sæson. Der er masser af gode tips og idéer til hvordan man skal arbejde sig frem, alt efter om man selv vil så, tage stiklinger eller blot købe planterne. Jeg kan varmt anbefale denne bog til andre.

  SvarSlet
 83. Hej Claus,

  Dette er min første havebog. Jeg er vild med den!!
  For et par år siden fik jeg endelig en altan og fik plads til en masse krukker. Din bog har hjulpet mig utroligt meget. Jeg er total uviden og grøn i have/plante verdenen. Den har været en fantastisk hjælp. Jeg kunne lige nå at lure en masse tricks inden jeg gik i gang. Nu er vi rykket i noget størrer og har fået have, så nu skal jeg i gang med nogle flere af dine have bøger.
  Jeg kan godt lide at du fortæller så grundigt, det har gjort det let for mig at forstå og lære på egen hånd.

  SvarSlet
 84. Hej Claus.

  Jeg fik for nogle år siden bogen "Min krukkehave", som har været til stor glæde og inspiration for mig. Sidste år havde jeg kæmpeverbena i krukker, som jeg havde læst om i "Min krukkehave, og jeg kan kun sige, at jeg nød synet af mine flotte kæmpeverbenaer hele sommeren. Første gang jeg stiftede bekendtskab med chokoladeblomt, var da jeg læste "Min krukkehave". Jeg syntes farven på blomsten var utrolig smuk, og jeg har haft chokoladeblomst i krukker, siden jeg læste om den første gang. Jeg har for kort tid siden fået frø af røde lupiner fra en have på Langeland, og jeg havde egentlig tænkt mig at så dem i jorden et sted i min have, men i "Min krukkehave" har jeg netop læst, at lupiner også er gode til krukker, så det vil jeg prøve næste forår. Jeg vil garanteret læse bogen mange gange endnu, for jeg finder ny inspiration, hver gang jeg kigger i den.

  SvarSlet
 85. Birgitte Nielsen15. juli 2013 kl. 10.46

  Hold da op hvor er jeg glad. Sikke hurtigt man kan få Claus' bøger. I dag kom bogen "Min krukkehave". Hvor er det dejligt at se alle de planter man har sået - og hvordan man skal pleje og passe dem. Hvor er det fine og letforståelige anvisninger. Billederne i sig selv er alle pengene værd. Du er en mesterlig fotograf, Claus.

  SvarSlet
 86. Bogen er vidunderlig og giver godt indblik i det praktiske "krukkearbejdet" samt inspiration. Man bliver nemt tiltrukket af den entusiasme som skinner igennem bogen.
  De bedste ønsker :)

  SvarSlet
 87. Jeg har altid været glad for at have en have, men har aldrig været interesseret i at plante eller passe. Den vigtigste grund har været, at jeg syntes det virkede totalt uoverskueligt og jeg har aldrig sået mere end et brev karse. Men sidste år blev jeg have-ejer igen... ikke at det i første omgang gjorde det store udslag, men jeg må indrømme, at jeg dette år er blevet totalt grebet af hele konceptet!!

  Jeg har læst en masse på nettet og har tilføjet en masse bogmærker på min computer. Jeg vil gerne have en masse farverige blomster, men synes det er lidt dyrt at starte op – jeg har også været bange for at komme til at gøre noget forkert.

  Jeg har så lånt “Min krukkehave” på biblioteket fordi jeg har set Claus Dalby på TV2fri. Denne bog er helt perfekt til mig. Den samler alle mine ideer og ønsker et enkelt sted og jeg har allerede besluttet at købe den. Jeg kan bruge den som opslagsværk med hensyn til behandling af jord, stiklinger og gødning – og ligeså meget som inspiration til hvilke planter og blomster, der tager sig bedst ud i samme bed/krukker. Jeg har derudover lært, at “et-årige” og “to-årige” blomster kan overvintre og jeg skal helt sikkert bruge nogle lange mørke vinterdage på at planlægge det kommende forår, sommer og efterår.

  Bedst af alt, virker det hele meget mindre uoverskueligt. Jeg har mod på at kaste mig ud i “det grønne” og har overordnede planer for både for- og baghave. Min meget haveinteresserede familie er dybt forundrede og glade for at jeg nu deler deres store passion.

  Tak for hjælpen, Claus Dalby...

  Mange hilsner Anna

  PS: Jeg venter lige med at aflevere bogen på biblioteket, til min egen kommer med posten :)

  SvarSlet
 88. Hej Claus.

  Ihh hvor jeg dog fryder mig hver dag over din blog.

  Jeg vil gerne anmelde dig bog "min krukkehave".

  Jeg kan godt lide din tilgang til at krukkerne skal bebos af planter med forskellige former og farver. Jeg er glad for med dit afsnit om buksbom, da jeg selv bor meget tæt på Frederiksborg Slotspark og Barokhaven. Jeg går og dagdrømmer om at være gartner der, og tænker hvordan de mon gør osv - sjovt at læse lidt historie omkring det.

  Jeg er blevet så inspireret af dine fotos, således at jeg nu er ved at forme en buskbombed foran huset (skyggefuldt sted), for at give former og struktur og en flot velkomst - dog ikke i krukker, men ideen kom fra din blog.

  Afsnittet om glødende krukker har givet mig et nyt syn på orange blomster, måske jeg vil lave nogle glødende krukker på min nye terasse næste år.

  Tak for god inspiration!

  Kh Lisette

  SvarSlet
 89. Hej Claus.

  Ihh hvor jeg dog fryder mig hver dag over din blog.

  Jeg vil gerne anmelde dig bog "min krukkehave".

  Jeg kan godt lide din tilgang til at krukkerne skal bebos af planter med forskellige former og farver. Jeg er glad for med dit afsnit om buksbom, da jeg selv bor meget tæt på Frederiksborg Slotspark og Barokhaven. Jeg går og dagdrømmer om at være gartner der, og tænker hvordan de mon gør osv - sjovt at læse lidt historie omkring det.

  Jeg er blevet så inspireret af dine fotos, således at jeg nu er ved at forme en buskbombed foran huset (skyggefuldt sted), for at give former og struktur og en flot velkomst - dog ikke i krukker, men ideen kom fra din blog.

  Afsnittet om glødende krukker har givet mig et nyt syn på orange blomster, måske jeg vil lave nogle glødende krukker på min nye terasse næste år.

  Tak for god inspiration!

  Kh Lisette

  SvarSlet