Byggerod

 

I går nævnte jeg, at jeg havde håndværkere – tilmed overnattende. Det skyldes, at de kommer langvejs fra, fra det vestlige Jylland. Og hvad er det så for et byggeri, vi er i gang med? Jo, det er et udekøkken af den mere omfattende slags.

 

Lad mig afsløre med det samme. Jeg elsker projekter. Faktisk har jeg ikke helt ro på mig, hvis jeg ikke har gang i et eller andet nyt. Et væksthus, en pavillon, nye stier eller, eller, eller …

 

20100316_143026

 

For et lille års tid siden fik jeg den idé, at jeg ville have bygget en pejs i forbindelse med vores terrasse udenfor køkkenet. Men den ville komme til at virke lidt umotiveret, hvis den stod frit, og derfor besluttede jeg i tilknytning til den at opføre en mur, så jeg kunne indrette et udekøkken. Og når jeg nu havde en pejs med skorsten, så hvorfor ikke også bygge en stenovn. Sådan en rigtig brændefyret én til at bage pizzaer og andet i? Tanke blev gjort til handling, og ovnen blev installeret på siden af pejsearrangementet.

 

20100316_143103 20100316_143142

 

Murerne gik i gang før jul, men måtte opgive at blive færdige på grund af den kolde vinter. Nu er de imidlertid vendt tilbage, og er i gang med at pudse hele arrangementet. Elektrikerne har også været der for at forberede stik, lamper etc.

 

Som det fremgår, er det noget af et byggeri, men når man bor i et så stort hus som jeg, er det vigtigt, at tingene ikke står og ’trykker’ sig. De skal have en vis pondus. Det bliver spændende at få det hele indrettet. Køkkenmodulerne bliver i rustfrit stål med plader af sort lavasten. Og det hele – både inventar og planter – bliver holdt i farverne hvidt, gråt og sort garneret med grønt.

 

Jeg holder rigtig meget af at arrangere og indrette og synes, at uderummene er ekstra spændende. En anden af mine store passioner er madlavning, og jeg skal garantere jer for, at der vil blive lavet nogle gode måltider herude i løbet af sommeren. I skal nok få lov til at smugkigge.

 

20100316_143037

 

Som I kan se, danner mit engelske drivhus væg til den ene side. Her har jeg fået den idé, at gavlen skal åbnes op og forsynes med dobbeltdøre. Dem bestilte jeg derfor i England, hos Hartley Botanic, som har fabrikeret drivhuset. Dørene er ankommet og står blot og venter på at blive sat i.

 

Nu begynder foråret, og jeg garanterer for, at der kommer til at ske meget de næste uger. Lige nu ligner det nærmest Jerusalems ødelæggelse, men ekstra mandskab er indkaldt, og over de næste uger vil jeg delagtiggøre jer i en transformation af de store. Fra ’Skrot til Slot’ kalder man det vist.

 

Før jul gik vi også i gang med et andet projekt, nemlig fjernelsen af en stor swimmingpool, der var her, da vi købte huset for 16 år siden. Den er nu væk, og vi er ved at anlægge en sunken garden. Anlægsgartnerne kommer tilbage på mandag, og når de er godt i gang, skal I få lov at følge med i processen. Jo, der sker virkelig noget nu.

20 kommentarer:

 1. Mange av oss drømmer om fornyelser...
  Du gjør planene om til virkelighet.
  Dette blir fint!
  Lykke til med alle prosjektene.
  Jeg gleder meg til å følge med på fortsettelsen,
  og til å se resultatene.

  SvarSlet
 2. Hvad er livet uden drømme og projekter????
  Trine T

  SvarSlet
 3. Jeg gleder meg også til å se fortsettelsen...

  Man kan drømme seg fullstendig bort når man ser bilder fra hagen din og drivhusene dine. Så bugnende og frodig, og herlige farger. Utrolig flott, og til stor inspirasjon:)

  SvarSlet
 4. Når drømme bliver virkelighed - det er det som gør livet værd at leve - at vi kan drømme, få dem ført ud i livet og bruge kreativiteten til at skabe nye drømme

  SvarSlet
 5. Så spennende og morsomt. Alltid gøy å høre om andres prosjekter, jeg har bare altfor liten plass... Men har også et utekjøkken/havestue/"orangeri"-prosjekt i år. Noen i denne stilen harjeg ønsket meg; http://lindashagedrommer.blogspot.com/p/prosjekter.html
  men med en endevegg som jeg så i en av dine bøker;havedrømme 2. Et "drivhus" som ble brukt som bibliotek.
  Blir veldig spennende å følge med på ditt prosjekt. Må bare få si det, du har virkelig en fantastisk eiendom. Klem og ha en god kveld

  SvarSlet
 6. Aaaaah hvor jeg kender det...men sikke et flot byggeri!! uhada, jeg har selv noget lignende i tankerne....det bliver nok lidt mindre i det hele..men pejs/ovn lyder super!

  SvarSlet
 7. Det bliver spændende at se de færdige resultater, især den sunken garden glæder jeg mig til at se.

  SvarSlet
 8. Jeg håber at blive en af de heldige, som får komme i sommer og se haven, det ser fantastiskt
  spändande ud.
  Gitte

  SvarSlet
 9. Er ny her på din flotte blog, og sender en tanke afsted til den elskede Anne som sidder oppe på skyen og tænker "hvor bliver det spændende med dit nye projekt" *SS*

  SvarSlet
 10. Det meste starter ved å drømme litt :) Fra drøm til plan, fra plan til iverksettelse. Nå er du ved det mest spennende punktet, realiseringen av drømmen din. Og det ser virkelig ut til å skulle bli en drøm av et utekjøkken :) Genialt med døren du skal sette inn i endeveggen på drivhuset, den får du nok stor glede av.

  Sunken garden høres vanvittig spennende ut! å, hvor jeg gleder meg til å se hva du har pønsket ut for noe fint :)

  Det er neimen ikke småprosjekter du setter i gang!

  SvarSlet
 11. Kære alle,

  I er godt nok hurtige ved tasterne. Herligt! Det er simpelthen så skønt med alle de kommentarer I lægger. Det er jo også det, der er med til at gøre en blog spændende. Hvad skriver de andre nu? Det er rigtig interessant.

  Det er som om, jeg begynder at huske nogle af jeres navne. Ninni, Linda og Lavendel - I er rigtig flittige. Er det ikke rigtigt, at I har været med helt fra begyndelsen i fredags?

  Undskyld, at jeg ikke nævner flere navne, for jeg ser en del gå igen, og jeg ved, at mange har fulgt mig fra dag ét.

  Det er dejligt at drømme; det må vi ikke glemme. Men en gang imellem skal vi også huske at føre drømmene ud i virkeligheden. Jeg er godt klar over, at jeg med mine store ptojekter kan virke lidt eksentrisk, men meget mindre kan også gøre det. Måske går I og drømmer om en lille siddeplads skabt med 'gulv' af bare otte fliser. Før den ud i livet. Jeg tror, at det bliver en dejlig påske, vi får. Så skal vi rigtig i haven.

  SvarSlet
 12. Hei igjen:) Joda har vært med siden fredag, har gledet meg siden jeg fikk vite du skulle åpne blogg:) Kommer til å være innom så ofte jeg kan:) Og tipsene du kommer med blir satt utrolig stor pris på:) Sant det du sier, drømmer er viktig og gjøre dem om til virkelighet er en stor glede:)Takk igjen:) Klem

  SvarSlet
 13. Vilken underbar blogg du har! Jag hittade dig via Liselotte "Slagt en hellig ko" som skrev om dig tidigt i lördags. Jag hoppas kunna använda en del av inspirationen när vi snart skall anlägga vår enorma trädgård (have) på 239 kvadratmeter =) Det blir inte många meter kvar när hus, altan och garage har tagit sina meter men något skall det absolut bli av det =)

  Jag ser fram emot riktigt många härliga inlägg.

  SvarSlet
 14. Kære Claus

  Glæder mig til at de flotte kar du har stående på billedet foran muren igen bugner med tulipaner foran haven. Vil du fortælle hvor de kan købes. ? Glæder mig over at haven nu kan følges på din nye blog - jeg smugkigger når jeg cykler forbi og smiler stort

  SvarSlet
 15. Vår (Norges) tidligere dronning Maud anla, med gartner Charles Hubbards hjelp, en sunk garden på kongsgården i 1919, til minne om de falne i første verdenskrig. Veldig populært på den tiden.
  Det blir spennende å følge fremgangen på din sunk garden.
  God natt fra Laila

  SvarSlet
 16. Hvor ser det bare spændende ud! :-)

  Det med at føre drømmene ud i livet er så vigtigt. Jeg har mit lille opvarmede drivhus på 5 m2 og jeg ELSKER det. Men sidste forår fik tilbud om endnu et ... det kom hen over hækken fra to huse længere henne; han, naboen havde fået et større. Den sjove historie er at det faktisk er købt til denne have i sin tid, og er flyttet en gang. Det er på ca 6m2. Det kostede os et par nye glas og en endegavl i træ. men nu har vi det skønneste 'driver-hus' hvor vi kan drikke kaffe og spise. Så drømme kan føres ud i livet på forskellig måde alt efter de midler man har. Pøj pøj med dine skønne projekter :-)

  Hilsen Hanne

  SvarSlet
 17. Kirsten Bornholm17. marts 2010 kl. 07.56

  Hold da op for en flot blog du har fået.
  Din blog bliver i hvert til fælde en af dem jeg vil følge.
  Dine beskrivelser af blomster og haveprojekter - det er da helt vildt så flot det hele er.... tak fordi jeg må få et indblik i dit haveliv
  de bedste hilsener
  Kirsten

  SvarSlet
 18. Det stemmer det Claus, jeg satt parat på fredag og ventet på bloggen din :)

  SvarSlet
 19. Novra, altså jeg må da lige vinde i lotto, så jeg kan købe et lækkert drivhus fra Hartley botanic. Et sådant drivhus ville passe godt til min gamle nedlagte gård fra 1850.

  Tillykke med de fine byggerier. Hvad er en have uden fornyelse? Jeg glæder mig til at følge "the sunken garden". Det bliver da meget smukkere og langt mere "rigtigt" iforhold til resten af både haven og huset.

  Pøj, pøj med det hele:-))

  SvarSlet
 20. Der er format over exentriske mennesker, og der er virkelig format over Claus Dalby.
  Jeg er usædvanlig spændt på at se det færdige resultat af et moderne udekøkken - sammen med det victorianske drivhus og patriciervillaen!
  Hvis nogen kan gøre den kombination smuk, kan det kun være Claus Dalby.
  Go' vind med projektet!
  Kærlig forårshilsen
  Karen

  SvarSlet