Den levende have

Når jeg læser jeres mange kommentarer, er der et spørgsmål, som går igen mange steder: “Hvorfor er der ikke mulighed for at anmelde ‘Den levende have’” er der mange, som spørger.

 

Det var havebog nummer to, jeg udgav, og den udkom i flere oplag. Gennem årene har jeg fået rigtig mange positive tilkendegivelser på denne bog, men i dag er den udsolgt. Når jeg ikke trykker den op igen, handler det om, at den bog - ‘Mit haveliv’ -  jeg arbejder på nu, skal være en efterfølger for ‘Den levende have’.

 

_NCD0828 20090607_172527 _NCD4183

 

Den nye bog kommer også til at handle om min have, mine rejser, planteskoler og plantesammensætninger. En af mine store passioner er netop at sætte planter sammen, der formmæssigt supllerer hinanden. Min stil går i store træk ud på at plante vækster med samme farvetone, men med varierende former.

 

Jeg kan allerede nu løfte sløret for, at jeg i efteråret næste år udgiver en bog om Den Hvide Have. Selv har jeg flere hvide haverum, og de nyder som regel stor opmærksomhed. I et af dem har jeg i efteråret plantet ikke mindre end tre hundrede hvide pæoner fordelt på tre sorter. Glæd jer …

22 kommentarer:

 1. "Den hvide have". Det lyder spændende. Ligesom alle de mange andre glæder/oplevelser/overvejelser, som du allerede deler med os. Tak for det!
  Jeg har et spørgsmål, som lige så godt kunne være skrevet i forbindelse med hvilket som helst af dine andre indlæg: Jeg vil høre dig, om du - på et tidspunkt - vil løfte sløret for noget omkring dit kamera, fototeknik mv.? Jeg har bemærket en klarhed og "lyshed" (i modsætning til "overbelysning") på mange af dine billeder, som gør dem helt unikke. Jeg ved godt, at det ikke direkte har noget med din have at gøre, men nysgerrig og videbegærlig er jeg nu alligevel;-)

  SvarSlet
 2. Jøss, trehundre peoner??? Kommer til å bli et praktfullt syn!! Jeg kjøpte mine to(!) første peoner i fjor, og er veldig spent på om jeg kommer til å få mer enn den ene blomsten som jeg fikk i fjor:-)

  Marit

  SvarSlet
 3. Ååå, så vakkert! Jeg har alltid hatt lyst på nesten bare hvite blomster i min hage!!! Men vet veldig lite om hvilke blomster som vil trives sammen, hvilke som blomstrer når osv. Den nye boken høres spennende ut, Claus!!

  Klem klem
  Anette:)

  SvarSlet
 4. Oj så vackert!!! Vilken fantastisk blogg du har. Och vad kul med en dansk blogg, jag tror inte att jag har sett någon dansk blogg innan. jag älskar bilderna på ert hus, och alla de vita blommorna:)

  Du vill inte vara med som representant för Danmark i vår vårteckensutmaning? Våren kommer väl ännu snabbare hos er!

  Kram
  Viveka på Humlebacken

  SvarSlet
 5. WOOOW så kan det vist ikke blive meget bedre - pæoner, det vil jeg glæde mig helt vanvittigt til - glæder mig til at se, hvad du planter sammen med dem - du finder jo nok på noget.... Det er så pudsigt, jeg har flere gange tænkt tanken, om du mon slet ikke er til de helt vidunderlige skabninger og en bog kun om pæoner fra din hånd, ja det vil bare være det største...

  SvarSlet
 6. Det hørtes jo bare helt fantastisk ut med så mange hvite peoner:) Enda en bok på ønskelisten da:) Den levende have er en av mine favoritter. Så gleder meg til neste. Jeg skal i år prøve å få til et hvitt bedd, men ikke i de dimensjoner du snakker om:) Det har jeg desverre ikk eplass til. Men gleder meg til å få dette beddet. I dag står det tre hvite roser, Karen Blixen der,så mer hvitt og grønt skal fylles på i år:) Klem

  SvarSlet
 7. Så bra at jeg fant din flotte blogg! Min mann og jeg har en tomt/have som vi holder på å fornye. Her hos deg var det mye spennende å lese, og jeg tror absolutt jeg kan få mange nye ideer til vår have.
  Legger meg derfor gjerne til som din følger!

  Ønsker deg en deilig uke!

  Anette Willemine

  SvarSlet
 8. Jeg må si at jeg koser meg med bloggen din - og gleder meg til bøkene kommer. I dag fikk jeg sett første program med Drivhusdrømme også :) I tillegg til det traff jeg en dame i et selskap som nettopp fortalte meg om Gartneriet Spiren og alle julerosene hun hadde kjøpt der. Det er en fornøyelse å treffe likesinnede :) Man har noe å snakke om straks. Skulle ønske jeg kunne tatt en tur til Danmark i helgen, men det går ikke. Forsett den gode jobben med bloggen - det er så koselig. Hanne

  SvarSlet
 9. Mange tak for forklaringen om "Den levende have" det er min absolut ynglings - af havebøger, så det undrede mig meget hvorfor den ikke var nævn.
  Men vil glæde mig til "Mit haveliv" kommer så, især hvis den tager de samme tråde op.

  Céline

  SvarSlet
 10. Efter at have læst havedrømme sidste år anlagde jeg en lille hvid/grøn have. Den er ikke helt færdig, og jeg glæder mig til mere inspiration.

  SvarSlet
 11. Hej Claus
  Glæder mig til dine nye bøger... Har ventet længe på en ny bog a la den levende have, som absolut altid har været min favorit :)
  Trine T.

  SvarSlet
 12. Ja, jeg må også sige at det lyder godt med en "storebror" til "Den levende have". Hvad med Anne Justs bog om den blå have? Bliver den genoptrykt?

  SvarSlet
 13. Rart at høre hvad der er blevet af "Den levende have" - og godt at der er mere i sigte! Det vil jeg glæde mig til.
  Du nævnte for nogle indslag siden, at du ville skrive noget om engelske haver i løbet af foråret eller sommeren ... vi skal til England til juli, og jeg ser meget frem til at høre om tips til gode besøgshaver. Når man ser på det i første omgang er det næsten ikke til at afgøre hvad der er bedst at vælge ud. (Jeg har kigget meget på denne hjemmeside: www.gardenvisit.com
  - den er ret omfattende, men også overskuelig at bevæge sig rundt på. Kan godt anbefales til de der ikke kender den endnu).
  De bedste hilsener, Lisbeth.

  SvarSlet
 14. Hej Claus, hvor er det dog dejligt at følge din blog og at læse om din entusiasme over alt hvad der gror (både hvad angår planter og byggeprojekter).
  Med venlig hilsen
  Annette

  SvarSlet
 15. Hej,

  Så fint du har det här. Roligt med en manlig bloggare ;)

  Ha en bra dag,
  Sanna

  SvarSlet
 16. Jeg kan nesten ikke vente til 'Mit Haveliv' kommer ut :)

  Hvitt er så rent og delikat og gjør seg både alene og sammen med litt gult og sølv/grått. Et slik bed begynte jeg på i fjor med utgangspunkt i rosen Aicha, så det blir nok mer gult enn hvitt. Det er bl.a Artemisia og Alchemilla mollis der.

  Et annet sted i haven har jeg planlagt et hvitt bed, men det blir ikke før neste år. Så jeg ser med spenning frem til Den Hvite Have :)

  Over 300 hvite peoner!! For et fabelaktig syn de må være!

  SvarSlet
 17. Oj, det måste bli en mäktig syn när de trehundra pionerna står i blom! Härligt!

  Ha en fin onsdag

  Rebecca

  SvarSlet
 18. Hvorfor kan vi ikke reserver ny udgivelser hos dit forlag. Har lige set hos andre e-boghandle at man kan reserver dine kommende bøger hos dem.
  Anne N

  SvarSlet
 19. Åh det blir så flot, håber at få det at se måske når du holder åben have.

  SvarSlet
 20. Fantastisk dejligt med bogen om "den hvide have". Mit hvide bed kan trænge til ny inspiration. Har sådan savnet denne type bøger efter at have læst Anne Justs bog "Den blå have". Havde håbet at Anne Just havde nået at skrive en bog om "Den gule have", da hendes gule have er et af de mest fantastiske haverum, jeg nogensinde har været i. Glæder mig stort til din næste bog, da jeg er enig med mange af dine læsere om at "den levende have" er en fantastisk inspirerende bog.
  Maj Britt

  SvarSlet
 21. Den levende have er SÅ inspirerende - min bibel :-)

  SvarSlet