Direkte fra Holland

 

I går kom der en stor lastbil direkte fra Holland med formklippede avnbøgetræer i en pæn størrelse – syv tons i alt! Jeg holder rigtig meget af formede buske og træer, fordi de giver haven ro og modspil til det bølgende blomsterhav.

 

 _20100329_124218

 

De paraplyformede træer skal bruges i forbindelse med en sunken garden, som jeg tidligere har nævnt. Den er nu ved at være færdiganlagt dér, hvor vi tidligere havde en swimming pool. Dette nye haveafsnit bliver omkranset af træerne og takshække. Jeg glæder mig til at vise det her på bloggen.

 

Desuden fik jeg også to søjler og to kegler, der skal plantes andre steder i haven. Også avnbøg. Når jeg vælger avnbøg, er det fordi, jeg synes, den passer så fint til stedet her. Jeg bor jo klos op ad en bøgeskov.

 

Faktisk har avnbøg og almindelig bøg slet ikke noget med hinanden at gøre. De tilhører ikke samme slægt, og når der alligevel er navnesammenfald, er det fordi, træerne minder om hinanden. Fordelen ved avnbøg er, at den kan besæres, så ‘kanterne’ står helt skarpt.

 

Jeg glæder mig til at få træerne i jorden.

16 kommentarer:

 1. Neeej, glæder mig til at se den nye swimmingpool....har set fantastiske sunkne haver i England. Ideen er jo fantastisk.

  SvarSlet
 2. Gleder meg til å se trærne på plass, så morsomt:) Så spennende:) Det blir sikkert kjempeflott:)

  SvarSlet
 3. Oj...så spennende! Virkelig lekker form på agnbøken du bestilte, ja - hvorfor skal de enten være formklippet som hekk eller kuletrær? Jeg likte veldig godt den horisontale paraplykronen!

  Jeg er også glad i hekker som både roer og deler inn haven. Så du mener at agnbøken er lettere å beskjære til f.eks rette og smale hekker enn vanlig bøk? Vanlig bøk har tettere og penere løv om vinteren synes jeg. Men alt må jo veies opp mot hverandre :)

  SvarSlet
 4. Synet af den port vækker glade minder.

  God arbejdslyst og god påske.

  SvarSlet
 5. Det lyder da helt fantastisk, Claus. Sunkne haver har jeg ikke mødt før, tror jeg. Glæder mig til at se hvordan det bliver. Men jeg er jo godt klar over, at det ikke bare er et eller andet tilfældigt juks, du har hittet på.Der er så smukt hos jer.

  SvarSlet
 6. Formklippta avenbokträd har jag precis ritat in i en trädgårdsskiss hos kund! Så jätte fint!

  SvarSlet
 7. Flotte formklipte agnbøk trær du har skaffet deg! Jeg har ikke sett den formen før!?
  "Sunken garden" er også et nytt begrep for meg. Men hvorfor i all verden tar du bort din pool? Den så jo kjempefin ut :-)
  Jeg ble så nysgjerrig på "sunken gardens". Hva er fordelen med dem og er de noe i likhet med "woodland gardens"? Spennende!

  SvarSlet
 8. Det lyder rigtig godt med noget med højde på og så i avnbøg glæder mig til at se resultatet. Jeg er inspireret af dine lysegule bede så lige nu kredser mine tanker om hvilke planter jeg skal ud og finde - dejligt med planer

  SvarSlet
 9. Inga Nygaard Hansen30. marts 2010 kl. 16.45

  Jeg forestiller mig temperaturen er flere grader højere i den sunkne have - og læ er der garanteret også. Hvornår skulle Claus have tid til at ligge i swimmingpoolen? Man skal vist stå meget tidligt op for at følge med ham! Der må godt nok være "Guf" i det rugbrød, han bager. Det skal jeg vist også prøve. God påske allesammen!

  SvarSlet
 10. Du er en heldig kartofel som kan købe en masse store træer..Lyder rigtig fint med en sunken garden. god påske/Sophia

  SvarSlet
 11. Hvor er de sjove :)
  Er de dyrket ved at binde grenene sammen?

  SvarSlet
 12. I have just found your blog, and have ordered your book about hellebores.
  I look forward to seeing and reading more about the garden.

  SvarSlet
 13. Fantastisk! ;o)

  SvarSlet
 14. Det lyder utrolig spændende,jeg glæder mig til at se resultatet.

  Du har mange gode ideer til haven, det er dejligt med en inspirator som dig :o)

  Det er lidt skægt vi har faktisk også lige fået bøgeplanter hjem til vores hæk idag og min mand har allerede plantet dem...

  dog ikke så flotte og fansy som dine

  SvarSlet
 15. Herligt, at I kan lide træerne. Er selv meget begejstret for de paraplyformede træers horisontale form.

  Ja, det er ganske vist, at avnbøg kan klippes meget 'skarpere' end almindelig bøg. 'Ulempen' er, at de smider bladene tidligere end den almindelig bøg, men her kan jeg godt lide grenbygningen, så det er fint.

  SvarSlet
 16. Gleder meg til å høre mer om "sunken garden", det er et ukjent begrep for meg... Men man lærer så lenge man lever:) Så lenge noen er villig til å dele sin kunnskap:) der er du fabelaktig, tusen takk:)

  SvarSlet