Et overvældende skue

 

Hvert år til påske liner jeg en mængde krukker med forårsløgvækster op uden for vores port. Således også i år. Billedet herunder er dog fra forrige sæson; taget midt i maj.

 

20090510_164919

 

 

Når påsken falder så tidligt, som det er tilfældet i år, er løgspidserne kun lige begyndt at titte op, men dag for dag går det hurtigt. Hvis man vil have et flor som det afbildede (mindre kan også gøre det), skal man begynde allerede i september eller i oktober, hvor løgene lægges i krukker, og så handler det blot om at vente, til det bliver forår. Jeg har i flere af mine bøger skrevet om, hvordan man gør, og til efteråret skal jeg love, at jeg med tekst og billeder vil illustrere fremgangsmåden.

 

Håber, I vil nyde billedet som en lille før-påskehilsen. Måske spørger I nu, ligesom mange forbipasserende: Får planterne virkelig lov til at stå i fred? Hertil kan jeg kun svare. Ja, det gør de. Det er jo et pænt kvarter!

 

Til denne sæson har vi lagt løg i nogle af de store smedejernskar, og i morgen bliver de arrangeret nede ved vejen. I skal nok få lov til at følge udspringet.

27 kommentarer:

 1. Nydelig! Jeg prøvde noe lignende, bare myye mindre, i et av mine bed i fjor, men siden alle de lilla tulipanene viste seg å være "krypende", dvs de lå langflate utover jorden hele sesongen, så hadde jeg gitt opp å prøve det igjen. Men NÅ skal der bli lilla tulipaner i krukker i oktober! Inspirerende! Flott blogg, jeg leser den stadig, og ser filmene om og om igjen!

  Marit på Solsiden.

  SvarSlet
 2. Oj! Otroligt tjusigt och så vacker färgskala! En sådan entré ska jag också ha någon gång i framtiden:)

  Ha en fin kväll!

  Rebecca

  SvarSlet
 3. Så smukt og overdådigt! Glæder mig til at se årets krukkeflor... :)

  SvarSlet
 4. Mycket imponerande! Och färgerna på tulpanerna är verkligen fina.
  Glædelig Påske!!!

  SvarSlet
 5. Det er bare virkeligt flot dit forårs flor.

  Jeg har altid beundret billederne af dine opstillinger, altid i flotte matchende farver.

  Jeg glæder mig til at se hvilke farver du har valgt i år.

  SvarSlet
 6. Jeg glæder mig over der stadigt i Danmark findes steder hvor det repekteres hvad der er dit og mit :-) og flot ser det ud

  SvarSlet
 7. Superläkkert! Gläder mig til at se årets arrangement.Desvärre her syd for Göteborg, har vi store problem med rådyr, hvis man ikke har stängslet ind hele haven.Men jeg nyder dine billeder. Tak for dem!
  Gitte

  SvarSlet
 8. Sååå vakkert!

  Ha en riktig fin påske, Claus! Kos deg! Nyt fridagene:)

  Klem klem
  Anette:)

  SvarSlet
 9. Lønbæk Planteskole30. marts 2010 kl. 22.30

  Claus, du mener vel støbejerns-kar?!
  Mange forårshilsener
  Anne Marie
  Lønbæk Planteskole

  SvarSlet
 10. Så lyckliga dina grannar måste vara, jag hade nog kört av vägen om jag passerat...du vet, tittat på blommorna och inte vägen! ;o)
  Fantastiskt vackert!
  Ha en fin dag,
  Lydia

  SvarSlet
 11. Åhh, så nydelig!
  Jeg har ikke plass til så mange krukker og kar som deg, men jeg tror nok at du nå har "sådd en spire" til inspirasjon. Jeg ser ikke bort fra at det blir lagt ned løk i potter til høsten.

  Ønsker deg en riktig god påske :-)

  SvarSlet
 12. Det der var virkelig frodig og vakkert! Jeg plantet mine første løker i høst og jeg er veldig spent på å se de komme opp når snøen har forsvunnet.

  God påske!

  SvarSlet
 13. Kære Claus Dalby - jeg er helt benovet over både æstetik, indsigt og drive. Det er en daglig glæde at være ny læser af denne blog.

  Charlotte

  SvarSlet
 14. Herligt, at I kan lide farverne. Samme farveskala er brugt op ad alleen, hvor vi i efteråret lagde tusindvis af tulipanløg.

  Anne Marie - Du har da helt ret. Det er da støbejern.

  SvarSlet
 15. Hej - hvor ser det bare godt ud. Jeg kan godt lide når der er lidt "meget" af det - dvs. at der er mange mere eller mindre ens blomster i en stor gruppe - virkelig flot!
  God påske!
  Heidi

  SvarSlet
 16. Så kan man jo glæde sig over, at man bor i nærheden af Risskov, så man kan se det smukke syn,- live ❀❀❀

  SvarSlet
 17. Jeg ved ikke, hvorfor jeg kommer til at tænke på en tidligtidlig morgen for en del år siden, hvor jeg, småfuld og sommergal, plukkede en KÆMPE buket blandede stauder - i anlægget i Holstebro :-D
  Godt, at Risskovbeboernes moral er bedre, det er skønt, at du deler ud
  Mvh Lise

  SvarSlet
 18. Hvis jeg så en sånn innggangsport, ville jeg nok gjerne innenfor.
  Noe annet jeg gjerne skulle hatt var en "liten" Claus Dalby, for å opparbeide en helt ny hage fra bunnen av er ikke lett på lavt budsjett. Men jeg stjeler noen ideer både her og der.
  Desverre fikk jeg bare sett to episoder av "Drivhusdrømmer", sendetid kl. 12.40 går ikke bra, har skrevet klagemail til NRK.
  En riktig god påske ønskes deg fra Laila

  SvarSlet
 19. Virkelig vakkert!!

  Det må jo være en glede for både dere som bor der og de som passerer et så vakkert skue.

  Jeg plantet for første gang tulipaner i fjor høst, og er spent på resultatet:-)

  Riktig god påske!!

  Marit

  SvarSlet
 20. Så vakkert det må være å gå på tur langs veien der du bor :) Jeg hadde lagt inn en ekstra sving innom for å se alle de skjønne tulipanene dine i alle fall!

  Jeg plantet en for meg ny limegrønn og kremhvit tulipansort i fjor høst, er så spent på dem!

  God tur til hovedstaden og en riktig god og vårlig påske!

  SvarSlet
 21. Fantastisk blomsring. Flott!!!

  SvarSlet
 22. Så smukt - og fantastisk at de får lov at stå i fred

  SvarSlet
 23. Wwwoooo den indgang er da kun en Havekonge værdig. God Påske fra Hanne Josefsen

  SvarSlet
 24. Fantastisk.
  Glæder mig rigtigt meget til at se hvilke smukke farver du har valgt i år.
  God påske.
  Hilsen Anne

  SvarSlet
 25. Å sukk så vakkert. Når jeg ser sånt angrer jeg så fryktelig på at jeg ikke plantet enda fler løk i høst. Så til høsten må jeg plante enda fler:)God påske:) Klem

  SvarSlet
 26. Kære Alle,

  Herligt I kunne lide det. En af mine venner udbrød, da han så min opstilling, at det lignede en 'svensk statsbegravelse'.

  SvarSlet
 27. Hvor er det da skønt med denne påske hilsen. jeg har gået og glædet mig hele vinteren til at krukkerne kom frem igen. Og Nu er de der samtidig med at ramsløgene dukker frem i skovkanten

  SvarSlet