Hjemme igen

Så er jeg igen hjemme fra Italien. Dernede var det det herligste vejr, men det har det da også været her i går, forstår jeg, og i dag! Jeg havde forskellige ærinder på Sjælland, og kørte blandt andet en tur ned til mine havevenner, Nico og Søren, som jeg fortalte om forleden.

 

20100326_124917

 

Da jeg kørte ind på gårdspladsen, kunne jeg se, at Nico havde dækket op til frokost udendørs. Plaiderne lå parat over stoleryggene, men dem fik vi slet ikke brug for.

 

20100326_144213

 

Nico havde været i køkkenet for at lave den dejligste frokost, mens Søren havde travlt i haven. Det var helt utroligt, hvad der var sket på de fem dage, siden jeg var der sidst. Som før nævnt viser jeg denne fantastiske have i en ny bog - ‘Hemmelige haver’ – der kommer næste forår.

 

20100326_143113 20100326_145003

 

Da jeg skrev om Nico og Søren forleden, viste jeg et billede af deres fantastiske dobbelte erantis. Desværre var der ikke sol, da jeg fotograferede dem, men det var der i dag. Flere har spurgt, om jeg ikke kunne tage nogle billeder i udspring. Det har jeg gjort nu. Prøv at se på billederne. Er de ikke fantastiske disse små dobbelte gule forårsbebuder? Jeg har aldrig sent dem før, men de minder mig om vinteradonis. Kender I den? Den blomstrer også tidligt og lyser op med sin varme gule farve. Læs mere på Havenyt.dk.

 

Da jeg kom hjem, lå der en længe ventet kuvert på mit bord. I den var der en DVD med den første udsendelse af ‘Drømmehaver’, der sendes på DR2 fra søndag d. 11. april kl. 20.30. Nu vil jeg gå ned og tænde op i pejsen og sætte skiven i afspilleren. Det bliver spændende!

 

I morgen fortæller jeg om min tur til Bologna.-

19 kommentarer:

 1. En herlig tid nå, Claus! Om det var deilig i Bologna, er det sikkert godt å komme hjem også. Jeg simpelthen digger å se dine snefrie fotos! Men det kommer, det kommer her nord med, om det drøyer litt. Trekkfuglene er på plass i alle fall og jeg følger nøye med på mine Galanthus'er i deres vekst! God helg!

  SvarSlet
 2. Den dubbla vintergäcken har ännu inte slagit ut men det sker nog vilken dag som helst.
  I morgon kommer utemöblera ut och då kanske det kan bli frukost eller förmiddagsfika ute. Hoppas solen visar sig.
  Ha det gott
  Birgitta

  SvarSlet
 3. Glæder mig til at se mere til denne og andre spændende haver! Er det et "navneskilt" man kan se i "skovbunden" sammen med erantis (på billedet til højre)? Jeg har forsøgt mig med træpinde, men de holder desværre ikke så længe, så jeg øjnede lige en ny ide....

  SvarSlet
 4. Borte bra, men hjemme best:) Det er nok enda litt tid før hagemøblene kommer på plass her... men det blir bedr eog bedre for hver dag. Gleder meg vilt til den boken neste vår. Kan nesten ikke vente:) Hele denne uken har jeg sett drivhusdrømme på tv her, og jeg håper jeg får sett drømmehaver på nett tv:) De skulle solgt dvd med disse programmene, de hadde stått på ønskelisten med det samme:)Og erantis står på neste høsts handleliste:) Jeg har "kranglet" med mitt parabolselskap som ikke gir tilbud om dansk tv:( Nok en gang et nydelig innlegg med nydelige bilder fra deg. Takk:) Gleder meg til å høre om turen til Bologna. Klem

  SvarSlet
 5. Velkommen hjem igen...:-o)

  Ja her oppe i Hals regner det eller øser ned!

  Så imorgen skal jeg ud at købe masser af forårsblomster i potter for nu kan jeg ikke vente mere.
  Fordelen er jo at dem kan man plante ud igen når de ikke gidder mere i potten.
  Men noget desperat er jeg nødt til at ty til for at komme i påskestemning.
  Jeg glæder mig vildt til dine nye udsendelser!

  God weekend

  SvarSlet
 6. Dobbelte erantis - det har jeg aldrig hørt om eller set før. Hvor er de kønne!

  Randi

  SvarSlet
 7. Jeg har hele uken kost meg med daglig episode Drivhusdrømme - det har vært herlig! (har sett det på nett-tv tidligere, men det blir ikke det samme) Og jeg er helt enig med Linda som har kommentert tidliger her, det hadde vært fantastisk om ditt nye program hadde kommet på dvd. Da hadde jeg bestilt umiddelbart!!

  Det er alltid like herlig å titte innom bloggen din, nydelige bilder og inspirerende tekst. Jepp, jeg har allerede kjøpt meg to juleroser og bestilt meg to til... Det blir ofte skummelt for lommeboken å titte innom hos deg. Men helt herlig! Tusen takk!!

  Riktig god helg!

  SvarSlet
 8. Ja jeg har også tænkt på at din blog kan blive et dyrt bekendskab ;-)
  Jeg har lige, helt uventet, fået hele næste uge fri, så nu skal jeg i haven. Skønt at være top-motiveret af at læse din blog de sidste uger, hvis så bare vejret vil arte sig :-)

  SvarSlet
 9. Og så kan man da gå og glæde sig til søndag d. 11. april :)

  SvarSlet
 10. vinteradonis, se den er flot (tak for linket), kunne måske være god mellem hostaerne... kunne også bruge et par dobbelte erantiser. Lækkert og dejligt med frokost i det fri, foråret tager 10 mileskridt for tiden, skal ud og lede efter skovanemoner, de burde snart være at se.

  SvarSlet
 11. Dobbbelt erantis har jeg haft i 20 år. Jeg fik den af en god ven som var helt vild med alt hvad der var dobbelt.Dog breder den sig slet ikke så meget som den alm erantis. Men jeg byder den specielt velkommem hver år, da den er helt unik.
  Er lige nu på vej ud i den dejlige forårshave.
  Hilsen Hanne Josefsen

  SvarSlet
 12. Det var nok hyggelig å bli ønsket velkommen tilbake til Nico og Søren med frokost i haven :) Den lille opphøyde plassen av stein var så lekker. Og de doble Erantis, fantastisk søte!

  Jeg er HELT enig med mine landsmenn; vi ønsker oss dvd av hageprogrammene dine! Jeg har tatt opp alle programmene som ble sendt på NRK nå, men i går gikk dvd'en i stykker! Kan du tenke deg noe så utgjort, jeg har ikke ord for hvor lei meg jeg ble.

  Er veldig spent på neste innlegg du skal lage til oss fra Italia :) Tenk, så heldige vi er som får stadige innblikk i din vakre verden

  SvarSlet
 13. Hittade dig genom en annan inredningsbloggare. Hit kommer jag att återvända många gånger och jag ska absolut ut och köpa dina trädgårdsböcker!
  Ha det bra
  Åsa

  SvarSlet
 14. Velkommen hjem, jeg glæder mig til at hører mere om din tur og også til at se de børnebøger du har valgt, det er altid spændende.

  Dobbelte erantis er smukke, men jeg vil endnu hellere have vinteradonis. Tror du de kan trives sammen med roser eller er de et for voldsomt naboskab for roserne?

  SvarSlet
 15. Meget skønne dobbelte erantis. Tak for valmuefrø jeg glæder mig til de blomstrer. Hvor er det dejligt med alle de haveblogs der er dukket op her i din blogroll der er noget at blive inspireret af selvom det er noget af en tidsrøver:-)

  SvarSlet
 16. Tak for mange kommentarer som altid.

  - Trine. Sørens navneskilte skriver jeg om i min bog, når den kommer.

  - Karen. Det vil være fint med vinteradonis sammen med hosta. Smukt sammensætning. Derimod synes jeg ikke, at de passer sammen med roser, Marina.

  - Marina. Du skriver også, at du glæder dig til at se de billedbøger, jeg har fundet på messen. Tak for interessen, men jeg kan ikke vise dem her, da jeg først skal have dem hjem. Hen ad vejen bliver de præsenteret på www.klematis.dk. Jeg fandt omkring 85 fine titler.

  Flere spørger om 'Drivhusdrømme' på DVD. Jeg må beklage, at der ikke er planer om dette.

  SvarSlet
 17. Hvor er de smukke de dobbelte erantis! Har heller aldrig set før. Jeg synes også dobbelte vintergækker er virkelig smukke (der er vist noget med, de hedder noget andet?).

  SvarSlet
 18. Tak for svar. Mellem Hosta ville også passe godt i min have så det kan være jeg skal prøve det.

  Naturligvis regner jeg ikke med at du kan vise dine børnebogsfund her på bloggen, men jeg elsker børnebøger og kikker jævnligt ind på forlagenes hjemmesider for at se de nye titler. Jeg kikker naturligvis også efter børnebøger i boghandlerne men der er udvalget ofte jammerligt (børnens boghandel naturligvis undtaget). Detsværre kan man jo ikke få lov at bladre elektronisk i bøgerne så man kan se illustrationerne, det kunne jeg godt drømme om.

  Hav en rigtig dejlig søndag.

  SvarSlet
 19. Hej Claus.. Tusind tak for valmuefrøene jeg fik forleden dag.Var noget spændt på om det ville lykkes mig at få nogle, da jeg jo noget sent opdagede din blog. Og gudskelov for jeg fandt den..!!.. Bedre inspiration kan man da ikke få. Og det kommer fra en der de første 48 år af sit liv ikke har interesseret sig for have.. Meeen man har jo lov at være heldig. Tror også der er noget om lykkeendorfinerne i jorden..:)). Glæder mig til at se hvor mange forårsbebudere der kommer op i år. lagde ca 2000 forskellige løg i øsende regnvejr i efteråret 2008. Købt billigt i Jem og Fix. 125 løg for 40 kr. Rigtig mange dukkede op året efter, så er nu meget spændt på om der er gået mange til her i vores tunge lerjord.. Troede egentlig jeg havde været flittig, men antallet blegner jo en del ved siden af din entusiasme...
  Nu du har fået overtalt Frölich til at fremvise hendes fantastiske have, ku du så ikke gøre det samme mirakel ved at falde på knæ for Søren og Rico.. EEElsker natursten og deres have ser da HELT fantastisk ud... Ku være en helt fantastisk oplevelse at besøge dem...!!!...
  Din blog emmer af inspiration og det kribler helt i fingrene efter at komme ud og få nogle jordendorfiner. Må desværre styre mig lidt endnu efter en rigtig dum forkølelse, men glæder mig helt vildt...
  Kanongod påske til dig, som gør så meget for os glade amatørhaveelskere. Nemlig at du har tid og overskud til ganske gratis at indvi os i din skønne have og dele ud af din enorme viden...
  Dyb respekt for det....!!!

  SvarSlet