Jeg har været i Paradis i dag

Nedenstående indlæg prøvede jeg som en vanvittig at få lagt på nettet i går aftes, men min bærbare computer drillede. Virkelig! Jeg er jo i Skælskør og har overnattet hos to af mine meget gode havevenner, Nico og Søren, der har den mest fortryllende have. Søren samler på vintergækker og har ikke mindre end 250 forskellige i små og store plamager. I morgen vil jeg vise jer er at billeder fra deres have.

 

Men her er gårdsdagens indlæg:

 

I dag har jeg været i Paradis! Hos Gartneriet Spiren, som jeg allerede flere gange har skrevet om i denne uge. Men det er et fantastisk sted, og jeg gør ALT for at sprede budskabet. Tænk en gang - fire tusind kvadratmeter drivhusareal med ikke mindre end tredive tusind påskeklokker. Jeg vil vove den påstand, at der ikke findes et mere eventyrligt sted i Skandinavien. Hvis I kender nogen, må I endelig lade mig det vide. Så kommer jeg straks!

 

_20100320_160205-1200

 

Prøv at se her. Ovenstående billedet viser blot et lilleudsnit af et af drivhusene. Det er da et Paradis. I dag har jeg fortalt om min bog her på stedet, og der mødte rigtig mange mennesker op. Og jeg skal love for, at de bar bakker af planter herfra.

 

_20100320_155454-800 _20100320_155526-800

 

Det er en langsommelig proces at dyrke påskeklokker. Der går tre år, fra føt er sået til blomsterne viser sig. Billedet til venstre viser de små frøplanter og på billedet til højre ses to år gamle planter. Næste år blomstrer de. Langsommeligt, men værd at vente på.

 

Jeg kommer tilbage senere.

10 kommentarer:

 1. Nøj, hvor jeg håber du også viser et enkelt billede af Nico og Sørens vidunderlige fugle-voliere :)

  Der er en daglig fornøjelse at komme forbi din blog, og nyde dine skønne billeder!

  SvarSlet
 2. Åhhh, hvor ser det flot ud..Det er en skøn tid nu. Jeg er hver dag i haven, og se alle de små spirer, der er på vej. Jeg kan næsten ikke vente mere.
  Jeg vil lige sige 1000 tak for valmuefrøene . Det bliver så spændende, når de kommer op ...
  Jeg vil også sige, at din blog er min favorit haveblog.. Den er så inspirerende, og jeg bliver så glad af alle de flotte billeder..hilsen Camilla

  SvarSlet
 3. Fantastisk! Dette må virkelig være Pradiset :-). Men 3 år??? Hjelp.....Som fersk hagegal skjønner jeg at jeg må lære meg tålmodighet ;-).
  Gleder meg til å se bilder fra Nico og Sørens hage!

  God søndag

  Torunn

  SvarSlet
 4. hej claus
  fantastisk syn .
  jeg gik straks ind på spirens hjemmeside og bestilte .
  helleborus er en af de mest fantastiske blomster jeg kender bare det at de stikker
  frem fra sneen er et åsyn fra oven
  mange hyggelige blomster hilsner fra
  maj britt johansen højmark

  SvarSlet
 5. Sukk mitt hjerte men brist ei... For et syn det må være... Ja neste år skal jeg dit, det er helt klart:) Men jeg må kanskje bestille meg noen så jeg kan glede meg over den vakre blomstringen i egen hage også:)Klem

  SvarSlet
 6. For en drøm! Utrolig at du klarte å komme deg ut derfra og ikke overnattet i sovepose under de bugnende bordene! 4000 kvm drivhus...det er nesten så jeg ikke klarer å forestille meg hvor stort det er.

  Nå har jeg jeg sendt en mail til Spiren og hørt om de sender til Norge :)

  I går fikk jeg valmuefrø i posten, så skjønn en liten pakke! Millioner med takk og stor klem til deg som deler så godhjertet om deg med de vakre valmuene dine. Nå får jeg Clauspeoner i haven og fra før har jeg Clauskake :) Det var en hemmelig oppskrift jeg fikk av en nabo da vi flyttet fra barndomshjemmet mitt.

  SvarSlet
 7. Å kjære vene for et syn. Ja man kan jo bli tosset av mindre. Så flott Ninni har sendt mail.Vi kan sagtens trenge lidt mere utvalg her til lands. De er jo flotte de som er men en plantesamler gir sig aldri. Mye vil ha mere. ;-)

  SvarSlet
 8. Enig.. Paradiset ligger i Skælskør. Tak for en flot lørdag og fordi du gjorde en undtagelse og stillede op til foredrag. Jeg glæder mig til at få plantet alle mine Helleborus i næste weekend, det bliver lidt af et puslespil, har efterhånden købt en del :-)

  SvarSlet
 9. Kære Claus,

  Tak for valmuefrøene - jeg glæder mig til dine smukke, mørkelilla tulipaner dukker op i Laven! Tak også for den enorme energi, du lægger i din blog. Men pas nu på, at du ikke brænder ud! Jeg tror, vi er mange, der hellere ser lidt mindre aktivitet, men kvalitetsaktivitet og i laaaang tid! Du sku' jo nødigt blive stresset af at følge med i alle kommentarerne og samtidig føle, at du skal skrive x-antal per dag.

  De bedste hilsener, Pia

  SvarSlet
 10. Jag ser att du har varit i paradiset..
  vilken upplevesle.
  Ser framemot bilder från Italien.
  själv skall jag åka till La Gomera.
  Hörs
  Annika

  SvarSlet