Man bli’r så glad, når solen skinner

Disse ord er fra operetten ‘Københavnerliv’, 1939. En vise af C.V. Meincke med musik af Kai Normann Andersen. ‘Man bli’r så glad, når solen skinner’ blev sunget af Ellen Gottschalch, der var gift med Kai Normann Andersen. Visen, som blev hendes kendingsmelodi, kan alle danskere over halvtreds år (er det ikke rigtig?) nynne med på. I dag er den i hvert fald på mine læber.

 

20100314_091343

 

Motivet her er et lille øjebliksbillede fra min havestue. Her er det skønneste lys, og her holder jeg af at sidde og skrive. Lyset er så helt igennem skønt. De sartgule narcisser i vasen hedder ‘Mount Hood’, og dem har jeg i industrielle mængder i haven. Dem skal I nok få at se. Der går vel en halvanden måneds tid, inden de blomstrer. Nu hvor sneen netop er væk, kan jeg se, at bladene er begyndt at titte frem.

 

20100314_115616 20100314_115456

 

Forlagskontoret har vi på anden sal, og her har vi udsigt til Århus Bugten mod øst, og mod syd er Riis Skov vores nabo. Så kan man da ikke forlange mere. Alligevel holder jeg meget af at sidde i havestuen og skrive, fordi jeg her kan holde øje med det hele udenfor.

 

Ude er påskeklokkerne begyndt at titte frem, og det er da også derfor, at jeg i dag har sat en ny top på. Håber, at I kan lide den. I morgen vil jeg fortælle lidt mere om både juleroser og påskeklokker og berette om et arrangement hos Gartneriet Spiren ved Skælskør, hvor I kan møde mig i næste weekend. Jeg kan allerede nu sige, at der er så mange mennesker, der har meldt sig søndag formiddag, at det kan blive svært at komme til. Kom i stedet lørdag eller søndag eftermiddag. Jeg fortæller om min seneste bog ‘Juleroser og påskeklokker’ begge dage kl. 14.00.

 

Foran mig ligger en seddel med ting, jeg skal huske at nævne her på bloggen. Tænk en gang, jeg har kun været i denne verden i mindre end to døgn, og allerede nu har jeg haft rigtig mange besøg. I går eftermiddags blev der mulighed for at melde sig som fast læser, hvilket 85 har gjort i skrivende stund. Det er jeg enormt stolt over. Fortsæt endelig med at melde jer til.

 

Jeg har netop været ved at tjekke min frøbeholdning af de fantastiske enkelte mørklilla valmuer. Da jeg åbnede bloggen, nævnte jeg, at de første 100, der skrev en anmeldelse på en eller flere af mine bøger, ville få en pose frø. Det har jeg nu sat op til 200. Læs valmueindlægget og se, hvad og hvordan du gør. Men du skal skynde dig! Frøene bliver sendt ud i løbet af næste uge. Det bliver så spændende at høre om, hvordan det kommer til at se ud rundt omkring i Skandinavien, når ‘Claus Dalby’-valmuerne springer ud ved midsommertid.

 

Alle I, der har linket til mig, skal for det første have utroligt mange tak. Jeg føler mig virkelig velkommen i denne verden. I er blevet lovet en overraskelse, og det får I. Desværre er lageret ved at være i bund, og vi har netop sat en genoptryk i gang. Det tager lidt tid at samle og lægge i æsker, så jeg håber, I vil være lidt tålmodige. Der kan godt gå en god måneds tid, før I får en hilsen fra mig.

 

Som lovet vil jeg linke til alle jer, der bakker mig op i form af henvisninger fra jeres blog. Det bliver gjort i løbet af den kommende uge.

 

Jeg tror godt, I kan forestille jer, at jeg lige nu har ret travlt. Der tikker beskeder og mails ind hvert femte minut i snit, tror jeg, og jeg vil rigtig gerne vil surfe rundt og se jeres blogs, lægge beskeder og kommentere. Jeg kan bare ikke nå det nu. Jeg er også klar over, at nogle har spurgt om dette og hint, men det er ikke sikkert, at jeg når at svare. Spørg evt. gerne igen, når der er gået en uges tid eller to. Så bliver der nok lidt mere ro på.

 

Jeg vender tilbage i eftermiddag.

14 kommentarer:

 1. Jeg blir så glad når solen skinner.... synger vi her i Norge også. - og jeg traller med for solens skinn gjør noe med oss, vi blir glade:)
  Juleroser er flotte planter og akkurat nå dukker det frem fra snø og is en liten knopp i min hage!

  Skjønner godt du har det travelt nå, - husk å skynde deg langsomt - du skal jo også nyte denne tiden!

  SvarSlet
 2. Tænk sig den melodi lå også på mine læber her for en ½ time siden da solen rigtigt kom igennem. Men har da nogle år endnu inden jeg blive 50 og endnu længere inden det bliver muligt at forlade arbejdsmarkedet.

  Erantis'ne er snart færdige og vintergækkerne lige ved at springe ud - i morgen købes der tulipaner.

  SvarSlet
 3. Jo da: jeg blir' så glad, er jo en del af barndommen. Hvilket det med min have interesse også er. Du har travlt, det er jeg sikker på. Bare der nu bliver tid til haven også, Claus. men den sviget du nok aldrig. Det går nok ikke uden.

  SvarSlet
 4. Solen er lige som haven medicin for sjelen. Jeg kan slet ikke være uten. Dssverre for meg mister vi her jeg bor solen sent i November. Men i midten av Januar flommer den igjen ind i stuene. Skynd deg langsomt var et godt råd. Men for meg på denne tiden og for deg også er det etråd som taler til døve ører. her var sneen borte og jeg ventet bare på at det skulle nå at tørke opp litt der ute før jeg gikk i gang. den gang ei.Nå har det lavet ned i to døgn og mine Helleborus knopper kan jeg slet ikke længre se.
  Hygg deg langsomt i dine gjøremål, så kommer tiden du må vente før du kan gå ud til å gå hurtigere=)

  SvarSlet
 5. God fornøjelse hos Marianne i næste uge..jeg holder meget af, at tage en tur til min barndoms egn...at Marianne (og Per..ham klassekammeraten) så også har det dejligste gartneri, gør jo ikke nostalgituren ringere. Hils på Stigsnæs :-)

  SvarSlet
 6. Jeg glæder mig til at følge med i din blog. Tak for indsatsen.

  Skal I ikke lige have rettet 'soen' i overskriften??
  :-)

  SvarSlet
 7. Fin blog du har! Ska bli intressant att läsa om påskeklokker ;O) Solen skiner även här vid Skånes sydkust. Ha en fortsatt skön söndag,
  Petra B.

  SvarSlet
 8. Jeg synger med, jeg også. :)

  1000 takk for fine ord på bloggen min i dag. Det gledet meg meget, skal du vite.

  Smaker på ordene "industrielle menger Narcisser". Hvilken lykke! Gleder meg til å se dem i blomst.

  Du inspirerer på så mange måter.
  Nå også via bloggen din her.
  Lykke til som blogger.
  Jeg vil gjerne følge deg videre,
  med glede!

  Legger deg til på blogglisten min også,
  og kommer innom snart innom igjen.

  Fortsatt god søndag.

  SvarSlet
 9. Kære Claus.

  Vi bliver alle glade når solen skinner og jeg blev helt vildt glad da jeg efter nogle dages miniferie åbnede min mailboks og så at din blog nu endelig var i luften. Jeg kan ikke huske at jeg nogen sinde har glædet mig så meget til en ny blog og jeg har allerede anbefalet dig før du gik i luften simplethen fordi jeg gik og drømte mig haveblog lykkelig.

  Da jeg nu så din mail MÅTTE jeg lige forbi selvom jeg har tre ivrige børn omkring mig lige nu, for jeg MÅTTE lige se om det hele blev så lovende som jeg havde håbet. OG WAW. Din skønne blog tegner allerede nu mere lovende end jeg havde ture håbe på. Jeg glæder mig til der er lidt ro omkring mig så jeg rigtigt kan fordybe mig i dit have univers.

  Tak fordi du deler ud, jeg glæder mig til at følge med fremover.

  SvarSlet
 10. Ja, vi blir alle glade når solen skinner i Norge også og synger samme sang :) Men enda gladere skal vi blir når sneen smelter! Begge deler på en gang som en viss bjørn sier.

  Du er så snill som drysser dine frø av vakre valmuer utover Skandinavia :)

  Vi forstår godt at du ikke rekker å svare og kommentere, vi vet alle at blogging tar tid. Det gjelder å finne balansen mellom hygge med blogg og hagegleder :)

  Gratulerer med over 100 følgere allerede!

  SvarSlet
 11. Her skinner den ogdå, den smukke sol - over noget så prosaisk som Nordfyn. Er helt sikker på at din ide med at komme "på" her i Blogland er rigtig god - begge veje, og hvor er det skønt at se fotos fra din pragtfulde have m.m. her på egen pc.
  mange hilsner lavendel/Lone

  SvarSlet
 12. skam, jeg synger med :o) da har jeg altså passeret halvtres???

  nu skal du ikke tenke så meget på at du ikke har tid med å besøge alle bloggerne.. det forstår vi godt.. de aller fleste besvarer på sin egen blogg de spørgsmål der stilles.. på den måde kan alle ta del i de gode råd der gis..


  Kan du have en god aften

  SvarSlet
 13. Tak fordi du også har tid til blok, vi er heldige.

  Godt hint med sangen, den vil jeg vælge i morgen til morgensang. I dag sang vi "Det er forår, alting springer ud . . " af Benny Andersen og Poul Dissing, den er også aktuel og dejlig.

  Ha en dejlig dag.

  SvarSlet
 14. Hej Claus! Hvor er det dog hyggeligt at høre fra dig hver dag! Nu har jeg sendt dit link til alle mulige haveglade jeg kender, og alle siger begejstret at de synes det er alletiders at læse om dit haveliv. Og det er altså også nogle fantastiske billeder og sammensætninger du laver!
  I dag har jeg været i haven for første gang i år og beskære buske. Man kan faktisk være ude lige til kvart i 7! Herligt. Så er det allerede lidt sommeragtigt.
  Venlig hilsen Ingrid

  SvarSlet