… og fordi en snemand er min ven

Underlig overskrift! Er der sikkert nogle, der tænker. Måske især jer, der ikke er danske. Kender I norske og svenske mon sangen ’Se min kjole’? Det gør i hvert alle danskere. Her følger nogle få vers:

20100308_101355

 

Se min kjole,
den er rød som rosen,
alt hvad jeg ejer,
det er rødt som den,
det er fordi, jeg elsker alt det røde,
og fordi et postbud er min ven.

 

 

Se min kjole,
den er gul som solen,
alt hvad jeg ejer,
det er gult som den,
det er fordi, jeg elsker alt det gule,
og fordi en kineser er min ven.

 

 

Se min kjole,
den er hvid som sneen,
alt hvad jeg ejer,
det er hvidt som den,
det er fordi, jeg elsker alt det hvide,
og fordi en snemand er min ven.

 

 

20100308_093352 20100308_093509

20100308_094019

 

Når jeg ’elsker alt det hvide’ er det fordi, denne farve er så ren. Selvfølgelig ikke kun i haven, men også inde. Faktisk kender jeg én, der ligefrem har farven hvid som brand!

 

Det lyder måske tosset, at man ligefrem kan brande sig på en farve. Men det er der i hvert fald én i blog-verdenen, der har gjort. Hun hedder Anette. Jeg tror, at I er rigtig mange nordmænd, der kender hende, for Anette har en af de skønneste blogs.

 

20100308_094514

 

Da jeg fik puslede med ideen om at lave en blog, var der en, jeg hele tiden vendte tilbage til. Og det var Anettes. Hun er helt formiddal god til at fotografere, og bloggen, der handler om hendes hus og boligindretning i det hele taget, er simpelt hen så delikat. Anette, som jeg nu har fået kontakt med, siger, at hun ikke har forstand på have, men hun har i hvert fald en meget udpræget sans for at indrette sig. Jeg er fuld af beundring. 

 

Kom nu med det, hvad er det for en blog! Ja, ja. Her er den www.anetteshus.com. Læg endelig kommentarer og hils fra mig.20100308_101238

 

PS. Billederne i dette indlæg er blot fra den 8. marts. Mærkeligt at tænke på, at vejret allerede har skiftet så meget.

 
   
   
   
   
   
   
   
   

14 kommentarer:

 1. Hej Claus! Ja, Anette har en rigtig flot blog - og det har du også fået - tillykke med det! Jeg glæder mig til at følge den! Jeg er selv nordmand (men bor i Danmark), så jeg kan skrive under på at ihvertfald nordmænd kender "se min kjole" - en polpulær børnesang i Norge såvel som her i Danmark:)
  Forsat god onsdag!
  KH Heidi

  SvarSlet
 2. Ja, anettes blog er rigtig fin.

  Du skriver at billederne er fra den 8. august hvor er det hende at der er frost og sne den 8. august. ;)

  SvarSlet
 3. Kære Catarina,

  Det er altså godt med kvikke læsere. Ved ikke, hvor jeg havde mine tanker. Det går altså lidt stærkt i tiden. Det er en livsform at være blogger, men desuden har jeg jo også hus, have og firma at passe.
  Datoen er rettet - selvfølgelig var det 8. marts! Tak for opmærksomheden

  SvarSlet
 4. Davs Claus !
  Jeg må sige at din og Anette's blog er to rigtig flotte blogs !

  Bare jeg kunne tage sådan nogle fine billeder til min haveblog, som hedder: http://www.9haven.dk

  Eneste problem med begge jeres blogs er at de er for brede til rigtig manges skærmopløsning?

  Hilsen en havemand... en af de få her på siden :-)

  SvarSlet
 5. Jeg er så enig med deg Anette sin blogg er nydelig..hun er superflink å fotografere...

  Og denne barnesangen har jeg sunget mange ganger for mine barn

  Kerstin

  SvarSlet
 6. Kjenner godt denne sangen:) Anettes blogg besøker jeg jevnlig, den er nydelig:) Så når jeg ønsker å drømme meg bort i interiørverden er henne absolutt på besøkslisten, slik som din blogg og også dine bøker er, når jeg ønsker hagedrømmer:) Jeg er nok mest hagegal tross alt:) Og ang fotografering er jeg veldig fascinert av gode bilder. Der er begge deres sider helt nydelige:)Klem

  SvarSlet
 7. Hvilke vakre akvarellaktige bilder! Det diffuse lyset, sukk :) Det første bildet var helt fantastisk nydelig. Vi har en maler som heter Kaare Tveter, det minner meg om hans skjønne bilder.

  Vi kjenner svært godt 'Se min Kjole' her i Norge. Hver sommer kjørte vi til Danmark da jeg var barn, og hele veien fra Oslo til vi var fremme, sang min kusine og jeg 'Se min Kjole' og 'Pippi Langstrømpe' om hverandre. Det gikk i ett...stakkars mor og far!

  SvarSlet
 8. Hej Claus, Det er fin sang, den plejer min danske mand synge for vores børn. Selv er jeg svensk men har tidligere boet en længere tid i Danmark.
  Smukke snebilleder! Her i Skåne er idag de første vintergækker og lærkesang, skønt. Vh Sophia

  SvarSlet
 9. Wauu for en blog, du linker til - og endelig finder jeg én, som også deler min passion for det hvide og enkle (ja ja, nu ved jeg godt, at min blog ikke signalerer det, men mit hjem gør).

  Hvid, hvid og hvid og nogle enkelte farveklatter hist og pist for at bløde op... uhm, det er lige mig og det giver mig ro i sindet.

  Tak for tippet og god dag til dig :-)

  SvarSlet
 10. Vi har samma verser på svenska, fast jag tror den vita vännen är bagaren och han kommer ju sällan i trädgården.
  Underbara vita bilder i inlägget!
  Eva

  SvarSlet
 11. Ja så sidder jeg her og synger...den har jeg sunget mange gange med børnene.
  Hvid er også min yndlings"farve"...her skal indredningen helst være hvidt/nordiskfransk.
  Jeg følger også Anettes blog og det er et fantastisk hus hun har...:-)
  Delikat er det rigtige ord!
  Er ved at få min egen blog også.
  Det er jo ligefør at en hjemmeside er gammeldags nu, så den har jeg sløjfet.
  men jeg er imponeret over de norske og svenske blogsider..både indrednings og haveblogs.
  Mærkeligt at ikke der er flere danske når man tænker på hvor meget danskerne går op i design.
  Vær sikker på at din flotte blog skal være det første der bliver linket til når min blog er ope at køre.

  Venlig hilsen Lisbeth

  SvarSlet
 12. Ja den sangen kjenner vi godt iallefall her i Norge. Husker vi hadde skoleavslutning når jeg var ferdig med fjerdeklasse, og da var jeg "den blå kjolen", var kjempemisunnelig på venninnen min som fikk "ha den røde" *smiler*.
  Helt enig i at Anettes blogg er fantastisk flott, det var faktisk hennes blogg jeg først oppdaget, og gjennom denne hele blogglandia. Hun tar så delikate bilder, og samtidig har hun det både lekkert og praktisk. Kan ikke se for meg at hun noensinne har det rotete. Leste på bloggen hennes i stad at hun skulle finne inspirasjon hos deg når hun nå skulle atrate å anlegge hage, og det skulle vel ikke være noe problem!

  Marit:-)

  SvarSlet
 13. Vit, vit, vit, är mössan på mitt huvud,
  vit, vit, vit är dräkten som jag bär.
  Allt som är vitt, vitt,
  tycker jag är vackert,
  för min lilla vän är bagaren.

  Sjöngs till och med in av Agneta Fälthskog på svenska! :)

  Visst är det vackert med vitt, även om man nu längtar efter våren - här i Göteborg ligger snön fortfarande djup...

  SvarSlet