Velkommen

Det er en spændende dag i dag - fredag d. 12. marts. En ny æra begynder ... Fra i dag kan jeg kalde mig blogger, og det forpligter. Det er jeg helt klar over. Mit mål er at lægge nyt - stort og småt - om mit haveliv på bloggen hver dag.

 

20100312_082918

 

Jeg indrømmer, at jeg er ved at blive vanvittig. Som I kan se, ligger der stadig et tykt snelag i haven, og de sidste tre måneder har det været umuligt at komme i jorden. Nu må det da for pokker snart blive forår. Kan simpelthen ikke vente længere. Jeg går ud fra, at der udspiller sig et liv under sneen; at der – når den smelter - åbenbarer sig tusindvis af vintergækker og erantis. Jeg savner sådan mine planter! Som kompensation fylder jeg stuerne med blomster.

 

20100228_113154 20100228_112252

 

De af jer, der kender lidt til mig, vil vide, at jeg ikke er en person, der fedter med tingene. Der skal være en vis skala, og derfor omtaler jeg da også af og til mig selv som maksimalist.

Hvis du vil vide lidt mere om min baggrund, kan du læse her. Mit professionelle virke som forlægger og ejer af Forlaget Klematis, fortæller jeg om her. Endelig er der mulighed for at læse om min have her.

Jeg har glædet mig rigtig, rigtig meget til at komme i gang med denne blog. Af en eller anden grund er der ikke tradition for have-blogging i Danmark, mens der i vore nabolande, Sverige og Norge, er en del, der skriver om have og blomster, men nu åbner jeg altså ballet! (Efterfølgende er tilføjet efter at have læst nogle af de mange hilsener, der allerede er kommet et par timer efter, at jeg gik i luften: Der er faktisk havebloggere i Danmark, så det er ikke helt korrekt af mig at skrive, at der ikke er tradition for haveblogging. Vi skal bare være mange flere).

Du vil få et indblik i mit haveunivers, og jeg ser frem til at dele ud af mine erfaringer. Min blog skal være et åndehul, et sted som emmer af livsglæde.


20100228_111148

 

Hen ad vejen vil jeg fortælle om spændende haver i ind- og udland, om havearrangementer, bøger, gode planteskoler, frøfirmaer og andre forhandlere. Jeg bliver hele tiden dygtigere og klogere, og alt dette vil jeg gerne delagtiggøre dig i.

 

Det er min plan at lave videosekvenser af mange af havens praktiske gøremål. Hvordan får man succes med sommerblomster, hvorledes tager man stiklinger, og hvornår skal roserne klippes? Dette er blot nogle få af disse ting, jeg vil tage fat på.

 

Jeg skal love, at I kommer til at se og høre om ting, I slet ikke vidste, fandtes! Særligt fra England, som jeg elsker overalt på jorden og besøger flere gange hver sommer. Men også fra Holland, Belgien, Frankrig og Sverige, som tillige er favoritter. Der bliver nok at berette om.

 

20100221_141042

 

Selv om jeg ikke har nogen køkkenhave, elsker jeg at kokkerere, og en gang imellem vil jeg snige en opskrift eller to ind på bloggen. Stort set alt laver jeg fra bunden - bager, sylter, koger, steger og braser. Og jeg glæder mig i den grad til at få gang i mit nye udekøkken med brændefyret stenovn og pejs. Køkkenet er under opbygning, og jeg ser meget frem til at fortælle om det.

 

Det har været spændende for mig at researche og få blogverdenen ind under huden. Jeg har mødt utrolig stor velvilje, og mange af jer har også været søde på forhånd at omtale min blog. Det betyder, at jeg allerede her på dag ét er sikret et pænt besøg, fordi rigtig mange har lagt deres mailadresse. Stor tak til jer.

 

20100228_114533 20100228_114808

 

En særlig tak til Liselotte og Karen, der begge beredvilligt har øst af deres erfaringer. Det har været meget lærerigt. Jeg håber, at mange af jer får lyst til at kommentere, det jeg skriver i form af bemærkninger.

Jeg vil også meget gerne høre, hvad I synes om mine bøger. De første 100, der anmelder en af mine bøger, vil få tilsendt en lille gave. Det skriver jeg om længere nede.

Det er rigtig spændende for mig at være nået hertil, og jeg er klar til jeres dom.


Bedste hilsner fra Claus

 

PS. Hele min have er stadig dækket af sne, så jeg trøster mig med blomster fra blomsterhandleren.

 20100228_121225

39 kommentarer:

 1. Til lykke med din nye haveblogg. Dette var en kjempeflott start. Jeg gleder meg til å følge med videre. Vi er nok endel i Norge som har sett noen av dine haveprogrammer og lest noen av dine bøker.
  Her ved Bergen har vi også snø fremdeles, men det er mildvær og snøen har heldigvis begynt å smelte. Nå ønsker vi vår og bar mark.

  SvarSlet
 2. Välkommen till trädgårdsbloggvärlden Claus! Din nya blogg ser helt fantastiskt fin ut. Utsökta foton! Det skall bli jätteroligt att följa året i din trädgård.

  SvarSlet
 3. Til lykke og velkommen i blogland, som du selv skriver - det er en verden med stor velvilje til gode kommentarer, hjælp og et skulderklap, hvis det behøves.
  Der er dog et par haveblogge her i DK - i al beskedenhed min egen lille nr. 2 blog http://lavendelsblomsterblog.blogspot.com. Jeg glæder mig til at følge med her, det er jo storslået! Mange gode hilsner Lavendel/Lone

  SvarSlet
 4. Tillykke med din flotte blog! Jeg glæder mig til at følge med og ikke mindst til at nyde de mange smukke billeder!

  Randi

  SvarSlet
 5. Jeg har ventet med længsel, nærmest som det er juleaften, på din blog. TAK fordi du vil dele din glæde for havelivet med mig og helt sikkert mange andre "fan´s":0) GOD WEEKEND og STORT TILLYKKE MED DIN FANTASTISK FLOTTE BLOG.

  SvarSlet
 6. Sikke en spændende og FLOT blog. Jeg glæder mig rigtig meget til at følge med! Hilsen Line.

  SvarSlet
 7. Velkommen til bloggverden! :o)
  Nydelige blomster du har tatt bilde av, her i Norge er det forsatt masse snø.
  Hilsen Fredrikke :o)

  SvarSlet
 8. Også jeg har set frem til at din blog blev åbnet. Et stort velkommen til Blogland, der er et forunderligt sted med mange forskellige bloggere med lige så mange forskellige interesser.
  Venlig hilsen
  Mette B

  SvarSlet
 9. Hei Claus og velkommer som Blogger! Å, som vi har ventet på bloggen din :) Og endelig er den her. Jeg har ikke sett meg ordentig rundt enda, vært litt her og der og tittet bare. Den ser fantastisk flott ut, minst like fin som jeg trodde. Jeg gleder meg stort til å se og lese om din vidunderlige have og drivhus. Og så gleder jeg meg til å bli kjent med ting jeg ikke visste fantes! Noe av det jeg setter stor pris på er dine vakre fageharmonier og kombinasjoner og jeg ser at du forsetter dette i bloggbildene dine som er umåte skjønne. F.eks de yndige anemonene du pynter huset med :)
  Nett-tv går til tider veldig varmt her og 16 mars får vi se Drivhusdrømme på norsk tv :) En deilig forsmak på våren mens sneen tiner (altfor langsomt) her langs Oslofjorden.
  Hilsen fra Ninni

  SvarSlet
 10. Hip hip hurra for din dejlige friske blog.
  Sikke et sus det har givet at læse og se dine dejlige billeder. Tak for en øjenåbning til foråret.Wowwwwwwwwww
  Kærlig hilsen Hanne Josefsen

  SvarSlet
 11. Välkommen till blogglandia!!

  Vilka fantastiska bilder du bjuder på.
  Verkligen njutbart
  Jag har reklam för dig på min blogg titta in så får du se.

  Ha en skön helg
  annika

  SvarSlet
 12. Hej Claus og velkommen til. Jeg er selv ret ny som blogger, men er blevet mægtig glad for det. Måske du har lyst til at kigge ind hos mig af og til - jeg ved, at du kender ANGLOFILIA... :-)

  SvarSlet
 13. Hej Claus....
  Det her er virkelig et "Bal" jeg gerne vil være med til. Har glædet mig meget til du skulle åbne og tillykke med den flotte debut.....en fantastisk åbning af "Ballet" så det lover bestemt godt.

  Du har ret i at de danske have-blogge ikke står i kø, men måske dette kan vække nogle flere op fra det slumrende vinterhi.....det er mit håb:0) Tilgengæld findes der et hav af fantastiske svenske og norske have-bloggere, så læsere skal du ikke komme til at mangle.

  Ser meget frem til spændende inspiration fra udlandet og PØJ-PØJ med bloggeriet.

  Venlig hilsen
  Dorthe/Frøken Solhat

  SvarSlet
 14. Velkommen som blogger. Man bliver da helt forpustet når man ser hvor flot din blog er. TILLYKKE.

  SvarSlet
 15. Hej Claus
  Jeg har glædet mig som en vild til din blog og den er som forventet rigtig flot. Dejligt med lidt flere havebloggere her i Danmark. Jeg er selv nybegynder i at blogge og glæder mig til at skrive om mit haveliv når vinteren ellers snart har tænkt sig slippe sit tag. Velkommen som blogger og det bliver spændende at følge med i din have.

  SvarSlet
 16. Välommen till bloggvärlden! GLIMRENDE!
  /Ruben

  SvarSlet
 17. Å som jeg har gledet meg til bloggen din:) Vi er mange bloggere i Norge som har ventet spent. Gleder meg veldig til å følge deg. Bloggen er som froventet veldig flott og jeg synes det er flott at du vil dele din kunnskap og erfaring med oss andre:) Jeg har allerede snakket varmt om deg på min blogg, og jeg har allerede anmeldt din bok juleroser og påskeklokker på min blogg:) Men siden jeg har flere av dine bøker og er meget glad i å lese dem, kommer jeg til å skrive innlegg om en og en bok sånn innimellom:)Jeg gleder meg til en tur rundt i bloggen din, og ønsker deg meget lykke til:) Beste hilsner Linda

  SvarSlet
 18. Sikke en dejlig overraskelse med sådan en lækker blog, som jeg straks vil skynde mig at linke til. Glæder mig meget til at følge med her.
  Mange hilsner Marianne Knorborg

  SvarSlet
 19. Tillykke med din fine blog, det er altid spændende at stikke snuden ind i andres haver og finde nyt og god inspiration og din have rummer begge dele. Jeg ser frem til fantastiske billeder og gode råd.

  SvarSlet
 20. Gratulere med ny blogg!!
  Gleder meg veldig til å følge med i din hage!
  Hilsen Anita

  SvarSlet
 21. Hei Claus.
  Gratulerer med blogg. Senest før i dag kigget jeg på din serie drivhusdrømme på nettet. hygget meg meget fordi dine krukke sammenplantinger fasinerer meg.Utrolig flott. =)Jeg har lavet et innlegg i min blogg for å spre det glad budskab videre. http://linecashave.blogspot.com/

  Har hygget meg meget her inde. Jeg sår også hvert år Matucana.Det er helt klart den bedste Lathyrus sorten.Og når den liker sig, så kvitterer den jo med en berusende duft af hundrevis af blomster. Det er litt av en gave.=)
  Hej så lenge.=)
  Line Cathrin

  SvarSlet
 22. Hej Claus og velkommen i bloguniverset. Hvor skønt at du gider blogge om vores grønne liv omkring os. Jeg selv har kun en altan, men kæmper for at gøre den smuk med masser af potter og kasser :) Jeg håber derfor at du også vil blogge om krukkeblomster.

  Dejlig fredag aften
  Henriette

  SvarSlet
 23. PS: Jeg har forsøgt at bruge dit link, så jeg kan maile min adresse, men det virker ikke. Måske du skulle skrive din mailadresse ind et sted på forsiden??

  Under alle omstændigheder har jeg linket til dig hos mig på min blog, så jeg er med på at reklamere :))

  Kh Henriette

  SvarSlet
 24. sikke en dejlig overraskelse!nu kan jeg da få lidt mere ud af din have end "bare" referat fra Tina Jensen i Haslev (min svigerinde)!man bliver jo helt vild,når man hører om dit hjem,både ude og inde!Jeg håber bare,at jeg kan være heldig at blive udtrukket til en af dine åbne have-dage,så har jeg osse duften med!vidunderlige billeder,og ja,vi længes vist alle til,at sneen forsvinder igen.Velkommen!!!!jeg vil glæde mig til at sætte mig til min computer,men det skal vist gøres inden jeg vasker op,for der er lige smuttet en time i denne drømmeverden!Et supertilbud ud over dine skønne bøger,som jeg har slugt...og sluger igen og igen!!!!venlig hilse Hanne P.

  SvarSlet
 25. Ja 12 mars ble sandelig en god dag. Våren har meldt sin ankomst her i Sør Norge, selv om det fremdeles ligger en meter snø og mer de fleste steder. Jeg fant en bar flekk i hagen i dag, og der var gresset grønt:).....og så har du startet hageblogg!! Takk for det:) Gleder meg stort til Drivhusdrømme begynner på norsk TV.

  SvarSlet
 26. Gratulerer med en utsøkt blogg!
  Her var det allerede masse flott å se og nyte. Gleder meg til fortsettelsen.
  Så fint du vil dele bilder, tekst og erfaringer med oss alle!
  Hilsen Edgar

  SvarSlet
 27. Kære Claus
  -og alle i andre GardenLovers...Hjertelig tillykke med bloggen.
  Sådan Claus,
  Jeg glæder mig vildt til din nye bog...Har dem alle, jeg elsker dem, de holder mig oppe om vinteren imens jeg drømmer om sommerlivet i kolonihaven.
  Vi ses her på bloggen eller til en kop the imens jeg dagdrømmer på rundrejse i din eventyrlige have.

  -merethe

  SvarSlet
 28. hejsa Claus.

  Tillykke med din blogg, og velkommen efter :o))

  husker jeg var i ekstase den første gang jeg så Drivhusdrømmer.. vi hadde lige flyttet til Hjørring.. og det eneste jeg tenke på, var å få et drivhus til alle de dejlige planter jeg ville have i haven..

  Vel, jeg fikk lavet en have som jeg er meget stolt over.. min aller første have.. og stokkroser blev det også det første året..

  jeg håber nu inderlig at plantene har klaret all snøen!! jeg er bange for hva der møter meg når jeg kommer tilbage til Hjørring..

  du er stadig væk mitt store forbilde, og jeg glæder mig vildt til å følge dig her :o)) du skal se det er rigtig sjovt her inne, men.. det tar også meget tid at blogge.. så pas nu på at det ikke optar all din tid!

  Masse knus fra Bea (pt langt op i kolde Tromsø)

  SvarSlet
 29. Dette ser ut til å bli en spennende blogg! Kommer tilbake for å se, her er det mange flotte bilder, og allerede noen gode tips!

  SvarSlet
 30. Hej Claus, Välkommen till bloglandia!

  Härlig blogg, härliga bilder!

  Jag länkar till dig och har skrivit ett referat om Växthusdrömmar nu ikväll.

  Ha en gokväll, jag kom ihåg hur roligt det var att börja blogga. Det är bara två månader sedan för mig:-)

  SvarSlet
 31. ... och jag kan inte maila dig. Man måste vara kopplad till Outlook för att den automatiska maillinken skall fungera... och det är inte jag. Men du kan kanske skriva ut din mailadress till mig, då jag är mycket intresserad av fröna:-))

  SvarSlet
 32. Hej Claus! Også rigtig hjertelig velkommen til blogland fra mig. Jeg vil glæde mig til at læse meget mere om hvad du laver i din have. Og tak for de mange gode billeder; de er virkelig flotte.
  Jeg er også ved at gå ud af mit gode skind pga. al den sne der ligger og "spærrer", jeg har rigtig mange ting der skal føres ud i livet i år i haven.
  Forår - kom nu!

  SvarSlet
 33. Kære Claus - Kæmpe tillykke med din nye blog! Jeg er helt sikker på at du bliver lige så blog afhængig som alle os andre der suser rundt herude i blogland! Jeg ser frem til at nyde alle dine smukke billeder og tage til mig, af dine kloge haveråd. Skønt med en ægte og totalt professionel haveblog, den har vi savnet længe - du kan godt regne med besøg fra mig :0)

  Forårs hilsner Karen Marie

  SvarSlet
 34. Kære Claus
  Stort tillykke med bloggen - jeg glæder mig meget til at følge med i dine projekter og ikke mindst året gang i haven. Og også velkommen til blogland - et eventyrligt, inspirerende og vidunderligt land, som man bliver helt afhængig af at have pas til. Som det allerede ses på din smukke blog vil du bestemt bidrage til at man hver dag får et livgivende pust af smukke billeder, gode ideer og ikke mindst mulighed for at drømme sig til projekter som krukker, have og drivhus.
  Glæder mig til at læse og se mere her på siden.

  Mange hilsner Louise Schelde

  SvarSlet
 35. Jeg glaeder mig meget til at foelge med i din blog og isaer ogsaa til at dele linket med min mor, som helt sikkert ogsaa falder i svime. :)
  Mht de engelske blomster, saa glaeder jeg mig. ;)

  SvarSlet
 36. Dejlig ny blog med skønne billeder. Også dejligt at få inspiration til at besøge andre haveblogs på nettet. Så ´have-bloggere´ nævn endelig jeres blog også. Og forresten bland jer på diverse haveforum også, der er mange fine, kan ikke vælge et fremfor et andet. ´Googel´ jer frem.

  SvarSlet
 37. Kære Claus
  Af havehjertet tak for dit intitiativ med dette web-sted.
  Vi er rigtig mange, som deler din begejstring for alt, hvad det har med planter og farver - og ikke mindst drømme at gøre. Det er en berigelse at være i selskab med andre med samme interesse - der er altid noget at glædes og tale om (eller læse om).
  Du og Anne Just har om nogen været med til at sætte haveglæden og inspirationen på det danske landkort - tak for det.
  Tak for alle de gode bøger, som skaber alle de dejlige drømme og hjælper én på vej med spændende plantevalg, farver mv.
  Det er så dejligt, at du nu har har udgivet bogen om 'Påskeklokker og juleroser'. Der har så afgjort manglet en dansk bog om disse skønne planter. Jeg har læst på nettet, at der også skulle være en bog på vej om pæoner til efteråret - og personligt håber jeg, at det bliver helt konkret. En bog på den årstid, vil være en vitamininsprøjtning og give de mørke aftener et 'pift' af det, som kommer :-)

  Venlig hilsen
  Ulla Nielsen

  SvarSlet
 38. Kære Claus. Her på Fejø hvor jeg bor er sneen næsten smeltet og jeg lover dig at grokraften er intakt under snedækket. Aldrig har jeg set det spirer så hurtigt som i år. Vintergækker, erantis og dortealiljer danner allerede tæpper og overalt har påskeliljer og tulipaner travlt med at komme op i lyset. Det er rigtigt dejligt, forår sådan som forår kun er når det har været vinter.

  I dette indlæg er jeg også rigtigt glad for at du nævner at der allerede er havebloggere i Danmark for jeg kender et par stykker som jeg synes gør det godt. Derimod har du helt ret i at der meget let kunne være plads til mange, mange flere og jeg er helt overbevist om at dit forbillede vil få det til at spirer i blogverden ligesom det spirer i jorden når den endelig kan vågne. Faktisk har jeg aldrig forstået hvordan der kan findes 10.000 blogs hvor der skrives om stikketøj og næsten ingen blogs hvor der skrives om haven for intet er vel mere velegnet som blog stof: der sker noget hele tiden og der er massse at fotograferer. Svaret er nok at det med at skrive blog for de fleste mennesker er et spørgsmål om at danne virtuelle venskaber og her er det vigtigt at der allerede er nogle forbilleder. Som man allerede kan se af dine mange kommentarer er du netop sådan et forbillede.

  SvarSlet
 39. Kære Claus,
  stort tillykke med en flotte blog.
  Ja jeg er jo en af dine fans, har dine bøger og har set alt hvad der har været udsendt af dine programmer i TV...ligesom jeg elsker haven i Hune og Anne.
  Det er så sørgeligt at hun ikke er her mere..:-(
  Jeg glæder mig rigtig meget til at følge din blog fremover og få en masse gode ideer.
  Det lyder også spændende med der skal blive hvor poolen er.
  Nu må da en sne snart forsvinde...men vi har virkelig været hårdt ramt her i det nordjyske.

  Venlig hilsen Lisbeth fra Hals

  SvarSlet