Creme de la creme

Jeg bliver nødt til at bryde sammen og tilstå: Jeg er ikke så vild med almindelige påskeliljer. De er simpelthen for Netto-gule. Når det handler om gult, holder jeg mig til de kolde toner, der passer så fint sammen med hvidt. De er meget mere distinkte.

 

De gule narcisser på det store billede i forrige indslag er ikke den almindelige påskelilje. Den er lidt koldere i farven. Det er det, der gør hele forskellen. Desværre husker jeg ikke sortsnavnet lige nu, fordi det var første gang, jeg havde den sidste år. Nedenfor ser I nogle af dem, jeg altid kan huske navnene på:

 

080425_322_lisager 20090520_170546

20090426_103918 

 

Til venstre er det den påskeliljeformede ‘Mont Hood’, der i udspring har gult rør, men efterhånden blegner til hvid. Narcissen i midten hedder ‘Avalanche’ og den til højre ‘White Wings’.

 

080503_2162_havedrømme

 

Narcissen herover bærer navnet ‘Cheerfulness’, og den har jeg haft i rigtig mange år. Da jeg lagde løgene, vidste jeg ikke, at sorten går for at være lidt sart og svær at overvintre. Det har jeg nu ikke haft problemer med. Heldigt …

 

20090519_162610

 

Den narcis, jeg nødigst vil undvære, er den skønne og meget velduftende pinselilje. Den kommer så sent, at den i udspring når at overlappe tulipanerne. Her er det den sarte ‘Spring Green’, der spiller statistrollen. Det er efter min mening en af de aller kønneste tulipaner, fordi den med sine cremede og grønne toner kan indpasses overalt i haven.

12 kommentarer:

 1. Hej Claus!
  Jag har varit borta från trädgårdsvärlden sedan mitten av 90-talet och därmed helt missat allt som hänt. Nu är jag tillbaka och hittade hit via en länk på en svensk blogg. En fantastiskt flott trädgård och en lika fantastisk blogg. Jag har just beställt din utgångna bok Den levende have och ser fram emot att köpa de andra också. Jag gläder mig åt att kunna se alla TV-programmen i efterhand. Tack för länkarna. Och jag kommer naturligtvis att följa din blogg.
  När jag ser bilderna från din trädgård tänker jag osökt på Hadspen Garden i England, som jag besökte några gånger i början av 90-talet. En trädgård med samma färgupplevelser och i samma anda som din, verkar det.
  Det hade naturligtvis varit otroligt roligt, att få se din trädgård i verkligheten men hur gör man om man är två personer som kommer från Sverige? När man anmäler intresse och lämnar e-mailadress gissar jag, att man bara kan få en plats…
  Jag satte i höstas flera av de narcisser du visar. Naturligtvis inte i de kvantiteter som du och de har inte kommit upp än.

  SvarSlet
 2. Alle de skønne løgplanter, det er en dejlig tid der kommer. Det er lidt sjovt med farven gul, jeg har det lidt som dig med den netto gule, når det gælder påskeliljer og krokus, de er kønnest når farven er sart, men erantis kan kun være rigtig gul, måske fordi de er de første. Hvor er det lige man kan købe løg i store portioner, synes jeg kan huske du har fortalt om et sted på Sjælland ?
  anne

  SvarSlet
 3. Nydelige narcisser du viser frem bilder av her! Jeg kan lett identifisere meg med det du sier om gule påskeliljer. Jeg er heller ikke glad i det. Men de lysere narcisser synes jeg er skjønne.

  SvarSlet
 4. Hold da op hvor fantastiske narcisser Claus.....tror jeg må på jagt efter mount hood, for den er da bare super lækker. Og ja...duften af pinseliljer er noget af det mest delikate man kan tænke sig :0)

  God Påske

  SvarSlet
 5. De er meget smukke, men jeg kan nu også godt lide de almindelige Påskeliljer. Dog indrømmer jeg, at jeg kan få nok. I huset jeg havde før havde de dem i hele have i en enorm mængde, og de var ikke til at komme af med. Så jo, jeg kan også få nok. Men jeg har sovende Påskeliljer herinde og de dufter så deligt og en potte med de små, som jeg har fået af min far. Rigtig god Påske.

  SvarSlet
 6. Sikken nogle skønne narcisser. jeg skal da have fat i Cheerfulness og Mount Hood til mit gule bed. Jeg er på jagt efter sart gule blomster, så der ikke er for meget "netto gult" i bedet. Tak fordi vi må følge med i årets gang i din smukke have.

  God påske

  SvarSlet
 7. Dejligt, at I kan lide narcisserne. Nu ser jeg blot frem til at se dem i blomst.

  SvarSlet
 8. Vackra narcisser! De vanliga är för "Netto-gula" för min smak också:)

  Glad påsk!

  Rebecca

  SvarSlet
 9. Nydelige bilder av fantastisk vakre narcisser! 'Cheerfulness' har jeg prøvd her hos meg, men de kom dessverre ikke igjen.

  Og jeg er helt enig, jeg er heller ikke spesielt glad i de "påskegule" (selv om jeg har noen få i hagen), de lysere gule og hvite er jo mye flottere.

  Jeg har ingen av de du presenterer, men 'White Wings' minner litt om 'Thalia' som jeg har hatt i hagen noen år nå. Ellers har jeg gjennom flere år hatt tulipanen 'Spring Green' - en fantastisk flott sort som jeg er veldig glad i.

  I år har jeg satt 'Bridal Crown' (dobble lyse) narcisser sammen med eføy i en kurv på spisebordet. Når de er avblomstret skal jeg plante de ut og forhåpentligvis kommer de igjen til neste år i hagen.

  Fortsatt god påske :-)

  SvarSlet
 10. Det var fantastiskt att få följa med på en rundtur i din trädgård i förra inlägget. Det är verkligen fantastiskt hur fort allt går. Underbart vackra narcisser du visar också. En riktigt glad påsk!
  Charlotta

  SvarSlet
 11. De er så smukke, jeg har nogen stykker af Mount Hood, den er pragtfuld - står og lyser op midt i et stort staudebed.

  SvarSlet
 12. Fantastisk vakre pinseliljer!

  Ynskjer deg ei fortsatt god påske!

  SvarSlet