Det er ikke noget, der er så skidt ...

 

… at det ikke er godt for noget. Mange taler om det forholdsvis kolde forår, vi har haft indtil nu. Især nætterne har budt på kulde, men det passer mig fint.

 

_20100418_135449

 

Når det bliver varmt, går det jo meget hurtigere med afblomstringen, og jeg mindes ikke, at jeg før har haft krokus sidst i april. Men det har jeg i år. Det skyldes naturligvis, at de kom sent i gang og også, at jeg bor op af skoven, hvor træerne filtrerer sollyset, så planterne ikke står varmt.

 

Men nu er det snart slut med krokus’erne. Heldigvis er der noget til at tage over. Nemlig de små lysegule kodrivere, der rigtig trives her på stedet. For jeg kan tilbyde dem de samme betingelser, som de gror under ude i den vilde natur. Blandt andet i Danmark kan man finde dem rundt omkring i skovlysninger.

 

_20100415_135930

 

Jeg viste forleden, at jeg plukker mange af mine påskeklokker for at hindre dem i at sætte frø, da dette sker på bekostning af en del af næste års flor. Inde ved skoven har jeg dog stadig nogle stående i bunden af de hvide krokus. Et perfekt match, synes jeg.

8 kommentarer:

 1. Hej Claus.
  Dejligt at se "levende" påskeklokker.
  Søren Ryge har lige fræset hans om i hans staudebed på tv.
  Han skulle skamme sig.
  Venlig hilsen Kirsten.

  SvarSlet
 2. Vakkert, det er nesten som om krokusene danner et teppe av snø!

  SvarSlet
 3. Hejsan :) Ljuvliga vårblomster men kan inte finna det svenska namnet på påskoklockorna? Finns det något latinskt namn? De är alldeles bedårande och skulle gärna vilja ha dem i min egen trädgård :)

  Ha det gott ♥

  SvarSlet
 4. Jeg kunne ikke vært mer enig - det er så viktig å glede seg over alt. Og som du sier, nå som det er kaldere holder blomstene seg lenger. :o)

  Da jeg kom hjem etter trilletur med lillegutt i dag, var det kommet pakke i postkassen fra deg. Du kan tro jeg ble glad!!! Kortene er NYDELIGE, HJERTELIG TAKK!! Alle jeg har pratet med i dag har fått høre om dagens største glede - tusen tusen takk! :o)

  Jeg ønsker deg en vidunderlig uke, og hjertelig takk for at du deler med oss på bloggen din. Hagen din er så utrolig vakker!!

  Om dagen STORkoser jeg meg på ny med drivhusdrømme-boka,nå gleder jeg meg utrolig til å snekre drivhus i sommer.

  Stor klem fra Tonerose

  SvarSlet
 5. Hvor er de smukke de krokus - og jeg tænkte som Vigdis at de ligner sne på det nederste billede ved første øjekast.

  SvarSlet
 6. Hej Claus.
  Vi har masser af Kodriver her på Lolland. De gror lystigt i skovbunden. Der er en ting som jeg ikke helt forstår. Når jeg plukker påskeklokker så falder de sammen efter en dags tid i vasen. Hvordan undgår man det?
  Ellers kan jeg kun give dig ret. Foråret er koldt men så kan vi nyde det neget længere.
  Hilsen Lina

  SvarSlet
 7. Kære Claus....

  Jeg havde fuldstændigt glemt at du havde lovet kort ud, men så meget des større er min glæde og begejstring over idag at have modtaget de meget smukke kort fra dig.
  Tusind tak skal du have.

  VH
  Annette

  SvarSlet
 8. Lotta - det latinske navn er Helleborus orientalis. I kalder dem sikkert for juleroser

  SvarSlet