Drømmehaver på tv

Det er i aften, min og andres haver kan opleves i DR2’s nye serie ‘Drømmehaver’, der har premiere kl. 20.30. Min have er gennemgående i alle udsendelserne. Der kommer i alt fire udsendelser her i foråret og fire i efteråret.

 

Det vil være rigtig hyggeligt, hvis I efter udsendelsen har lyst til at sende mig en lille hilsen og skrive, hvad I synes om udsendelsen.

 

Jeg er rigtig glad for alle de kommentarer, jeg får her på bloggen, men i betragtning af, at der ofte er over to tusind besøg om dagen, er det alligevel en brøkdel af jer, der giver jer til kende. Det er selvfølgelig også helt i orden, men jeg ved, at der kommer nye til hver dag, og måske har nogle af jer lyst til at lægge en kommentar, men ved blot ikke, hvordan man gør. Selv var jeg også ret famlende i begyndelsen. Men der er hjælp at hente fra forskellige brugere her.

39 kommentarer:

 1. God morgen Claus!
  Uh vi GLÆDER os sådan til at se første udsendelse! Det bliver en perfekt søndag! Først en hel dag i haven i solskin (siger de) og så ind i sofaen og se dit program efter en aktiv havedag.
  Det var for øvrigt sjovt at se dine medhjælpere. Mangler du en her og nu hjælper mere skal du endelig sige til. Så giver jeg gerne en hånd med. Der er jo virkelig gang i den ovre ved dig.
  Ha' en bra' dag! som de siger i Norge.
  Ingrid B

  SvarSlet
 2. Tak fordi du minder mig om, at jeg har en rigtig god grund til at se fjernsyn i aften. Det bliver dejligt og jeg er vildt nysgerrig efter at se hvad det handler om denne gang.

  Du skal nok få respons efter udsendelsen.

  Ha' en solbeskinnet og dejlig søndag i haven.

  SvarSlet
 3. Der var da noget, jeg havde overset. Kunne man deltage i en lodtrækning om at besøge din have?
  Nå, men jeg vil glæde mig til i aften. Jeg sidder klar 20.30! Helt sikkert.
  Og jeg hygger mig også med, at jeg har fri kl. 12.20 om fredagen, lige tids nok til at høre dine gode råd på P4. Nogen gange er man heldig.

  SvarSlet
 4. Godmorgen Claus. Jeg glæder mig rigtig meget til din udsendelse i aften, syntes der er alt for få af sådanne udsendelser. DR har et stykke tid kørt genudsendelser af et program hvor folk får lavet deres have som en overraskelse. Ideen er god, men jeg syntes der bliver lagt lige lovlig mange fliser i sådanne programmer.Hvad er en have uden store staudebede, jeg ved det heldigvis ikke.
  Fortsat god søndag!

  SvarSlet
 5. Glæder mig også til at se den...det må blive i morgen på nettet - heldigvis er der den mulighed, for jeg skal ud i aften. Med hensyn til kommentarer, er det vel ofte sådan hos en populær blogger, at der er så mange kommentarer, så det "er sagt", det man havde på hjerte? I øvrigt helt enig med dig, Havehyrde mht. flisernes mængde...der bliver lagt mange chausse-sten i danske haver...

  SvarSlet
 6. Heldige dere som kan se programmene! Ikke alle i Norge har tilgang til DR, deriblant jeg. Jeg kan heller ikke se at utgivelsene blir vist på dansk nett-tv? Å! Der ser jeg du Lavendel skal se på nettet! :)) SÅ bra! Hurra! Har du en link?

  SvarSlet
 7. Hej
  Jeg glæder mig meget til programmerne i aften.
  Tak for de to gode vidioklip, det er dejligt inspirerende at se.
  Hav en god søndag.

  SvarSlet
 8. Tusen takk for dine video klipp. Spennende å følge din flotte hage!
  Er det noen som kan fortelle om en evt. link for å få se programmene. Vi i Norge VIL også se.....
  Hilsen Vibeke fra Norge

  SvarSlet
 9. jeg er en av de heldige her i Norge som kan kikke på dr2. der henger i øyeblikket en stor note på min tv skjærm med HUSK! KL. 20:30. jeg kan umulig glemme det :))

  SvarSlet
 10. Hej Claus

  Glæder mig rigtig meget til dit TV program i aften.
  Hvis du en dag skal bruge en stor, en rigtig stor græsplæne som kunne forvandles til en skøn have, så er du velkommen til Falster;)

  God Søndag.

  Hanne

  SvarSlet
 11. Du kan være helt sikker på, jeg sluger hvert sekund, og skal nok skrive bagefter. God søndag. Jeg håber, du så linket om bogen om de engelske haver:

  http://www.amazon.co.uk/Cotswold-Gardens-David-Hicks/dp/0297833855/ref=sr_1_4?ie=UTF8&s=books&qid=1271002934&sr=1-4

  Den kan også anbefales til andre haveglade, også selvom den kun fås brugt, så er de 50,- kr. givet godt ud.

  SvarSlet
 12. Hej Claus.....Sikke en dejlig udsendelse. Det var rigtigt sjovt at se så forskellige haver. Jeg følger helt sikkert med næste søndag også.
  Jeg er ret vild med ideen om et badekar i haven og ville ønske jeg havde en have at sætte sådan eet i :-))

  SvarSlet
 13. Hej Claus

  Tillykke med en flot debut på Drømmehaver. Det var dejligt at kigge indenfor i din have samt flere af dem du havde udvalgt.

  Mette

  SvarSlet
 14. HEJ CLAUS...det var dejligt og smukt, men det varede alt for kort!!!!
  Syntes det lige var begynt da det var over.
  din egen have skal der meget til at slå...men alle de andre glæder jeg mig til at følge.
  Den aller sidste have var herlig, tænk at ligge udenfor og se bilene køre over broen.
  Glæder mig allerede til næste Søndag.

  Hilsen lisbeth

  SvarSlet
 15. Super udsendelse........Spændende især at se det fra din egen have....Man ærger sig når det slutter....1/2 time er ALT for lidt.........;-)

  Glæder mig til næste uge.

  Venlig hilsen Lone

  SvarSlet
 16. Kære Claus

  Super dejlig og inspirerende udsendelse! Glæder mig til næste gang ;o) Har i dag påbegyndt arbejdet med mit drivhus - min mand og en ven har været på banen og gjort det hårde arbejde ;o) Fortsat god aften - her nyder vi det sidste af solnedgangen ved Lønstrup...

  Mange forårshilsner Joan

  SvarSlet
 17. Kære Claus. Mange tak for en hyggelig rundtur til meget forskellige haver. Noget af det skønneste ved haver er netop at "drømmehaven" kan være noget helt forskelligt fra menneske til menneske. De allerbedste haver vokser næsten sammen med deres mennesker (sådan som jeg fornemmer at din have er vokset sammen med dig). Sådanne haver kan næsten aldrig overtages af andre uden tab er sjæl. Det er da facinerende. Jeg glæder mig til at se endnu flere drømmehaver næste gang.

  SvarSlet
 18. Kære Claus.

  Jeg savnede dybde i den udsendelse. Virkelig mange storslåede indtryk sendt afsted med 200 km/t.Det er ikke et tempo, der harmonerer med havers væsen for mig. Men jeg nød øjeblikkene med insekter i din have.

  Hjerteligst

  SvarSlet
 19. Dejlig udsendelse, - men som nævnt af andre, alt for kort!! Men sådan er tidens programmer jo sammensat, medmindre du får en hel temaaften på DR2... det tror jeg vi var mange der kunne fordybe sig i!! ;o) Glæder mig til at se fortsættelsen.

  SvarSlet
 20. Ja - der er virkelig tale om Drømmehaver! Haver, der kræver blod, sved og tårer - eller en meget stor pengepung!!
  Sjovt at se to så forskellige udsendelser efter hinanden - "Bonderøven" og "Drømmehaver".
  Der kan næsten ikke være tale om mere forskellige miljøer!
  Men een ting har de dog fælles. Entusiasmen!
  Men drømme er gode at have.
  Hvad skulle vi gøre uden dem?
  Bedste hilsner

  SvarSlet
 21. Kære Claus.
  Ja, så gjorde du det igen: Lavede en supergod udsendelse! 200 km i timen er måske i overkanten - men den halve time gik a-l-t for stærkt. For mig var det også sjovt at se Knud Munk igen. Det er min gamle chef fra Amtet.
  Kærlig hilsen
  Inga Nygaard Hansen

  SvarSlet
 22. Jeg har ladet op til aftenens udsendelse med at bage "dit" rugbrød i dag. Mums.
  Tak for en dejlig halv time med havedrømme i drømmehaver. Alt for kort, men skønne billeder. Og spændende at se så forskellige haver. Jeg glæder mig allerede til næste søndag.

  SvarSlet
 23. Tak for en meget fin udsendelse. Den meget smukke violinmusik greb mig også, kunne du oplyse mig, om hvem det er. Tak.

  SvarSlet
 24. hej Claus
  atter en forrygende udsendelse fra dig . desværre for mig kom ARN lidt i vejen ,men den er jo slut i næste uge og så er der frit til drømmehaver .
  tak for en fin udsendelse .godt der kommer flere ,tak for det
  kh Maj britt

  SvarSlet
 25. Hej Claus

  Det slog mig, at når du bliver præsenteret som "Claus Dalby, Havemand" - så ligger der pludselig noget helt andet i ordet end det som min mormor ville forbinde med "havemand". Sjovt som ord ændrer betydning - nu er der ikke længere tale om ham, der kommer og river blade sammen eller beskærer buske, men ham, der har fingeren på pulsen og om nogen er med til at sætte dagsordenen i danske (og nordiske:-) haver.

  Tillykke med titlen!

  Udsendelsen var dejlig - spændende at se levende billeder fra nogen af Havedrømme-haverne - og nye!

  Men mere tid - mere ro og mere fordybelse ville være dejligt. Det tager jo tid, som du også viste med Skærmliljerne, måske du kan overtale DR til at give os lidt mere af den til haveprogrammer som dine?

  SvarSlet
 26. Tak for et super program !
  Syntes at det er synd at alle dine seere ikke fik eller får kendskab til denne fantastiske blog?!
  Men måske DR ikke vil være med til den slags "reklame" under rulleteksterne eller fra netsiden?

  SvarSlet
 27. Kære Claus Dalby
  Dejlig haveudsendelse, men alt alt for kort,man savner mere fordybelse i tingene, og så ville det være dejligt med latinske navne (undertekst) på planterne, der bliver nævnt og vist. Specielt din egen have vil jeg gerne have set meget mere til. Glæder mig til næste søndag.

  Fru Naver

  SvarSlet
 28. Kære Claus.
  Du er jo en mester i at starte drømme for have novicer.. :-)
  Tak for skønne billeder
  Mathilde

  SvarSlet
 29. Jeg synes også at det var en dejlig udsendelse, som jeg havde glædet mig meget til. Men som før sagt, så kunne den sagtens have varet dobbelt så lang tid. Jeg synes det er syndt at dansk tv ikke vil ofre mere tid på haver, når de er så vigtige for mange mennesker.

  Jeg GLÆDER mig allerede til på næste søndag :-)

  SvarSlet
 30. Hej Claus. Kan kun give de andre ret, det var ALT FOR KORT. DR2 har tit sådan nogle tema dage. De kunne godt bruge en hel dag til det. Men skønt at gense din have. Og se de andre haver var en rigtig dejlig inspiration. Glæder mig til næste søndag. Og skønt programmet bliver sendt nu, så kan vi virkelig komme i gang med vores have drømme. Vi må lægge pres på DR så de sender noget mere.

  SvarSlet
 31. Hej Claus.
  Jeg havde glædet mig rigtig meget til dit nye program og videoen var klar - så det kan genses mange gange.
  Det var bestemt et rigtig godt program, men sad lidt tilbage med fornemmelsen - Var det det !
  Programmet var ALT FOR KORT. Det ville altså have været rigtig dejligt med mere tid til bare en smule fordybelse i den enkelte have.
  Men det er jo nok ikke dig der har bestemt længden på programmet - som flere andre har nævnt - Man forstår ikke DR.

  Glæder mig til næste søndag :-)

  SvarSlet
 32. Jeg havde helt glemt at der skulle komme "Havedrømme", så det var en dejlig overraskelse søndag aften.
  Jeg kunne vældig godt tænke mig at se noget mere om hvilke planter der klæder hinanden.

  SvarSlet
 33. Kære Claus,
  Tack för ett underbart och spännande program. Det var otroligt läckert, att få se din trädgård igen. Det är mycket, som har hänt, sedan jag såg den senast i ”Haven i Hune”. Ditt brinnande intresse för trådgårdsodling är verkligen inspirerande och din känsla för färg och form blir så tydlig när man ser din skapelse. Visst skulle jag också ha kunnat stanna kvar i din egen drömmehave, men jag får väl vänta till nästa program.
  Bästa hälsningar Randi

  SvarSlet
 34. Som livsstilprogram kan det uden tvivl være med til at vække folks lyst til at investere tid og penge i deres have, det er jo proppet med skønne billeder! Og samtidig gør det som "Bonderøven", sælger drømmen om at løsrive sig fra den vante gænge og kaste sig ud i at skabe noget jordnært og meningsfyldt.

  Som decideret haveprogram...for kort, for overfladisk og for udetaljeret - og med for mange emner pr. program. Men jeg ser det da med glæde og hurra, at der trods alt findes plads til det i sendefladen. Mængden af knust granit solgt i DK de seneste år, burde nok pege på et program om gråt anlægsarbejde i stedet :-D

  Way to go, Claus og DR, det er helt sikkert meget bedre end Liebhaverne.

  (Er i øvrigt enig med Trine, havemand = god titel og god meningsforandring)

  SvarSlet
 35. Lene B. Andersen12. april 2010 kl. 09.44

  Kære Claus.
  Tak for et dejligt program på TV i aftes, som vi
  nød meget og især stunderne fra din have :-)).
  Håber et af de kommende programmer handler om
  hvordan du lægger løg i lag ..hvis jeg eller har
  forstået det rigtigt.
  Glæder os til næste søndag.
  Glade havehilsener fra Lene.

  SvarSlet
 36. Kære Claus
  Tak for dit program, som jeg nød, men også jeg fandt at det manglede dybde. Jeg har tænkt lidt videre over det, og vil gerne lige give lidt forklaring på hvad jeg mener med det:-)

  Programmet virkede overfladisk, fordi man ikke nåede at fordybe sig i hver enkelt have - der blev på "zappet" for meget rundt. Jeg havde et fragmentarisk billede af programmet, og tror det skyldes de mange jingler og "flimmer". Man nåede en hurtig rundtur i de forskellige haver, men man fik ikke rigtig et helhedsbillede. Man nåede ikke at komme i detaljer med de forskellige aspekter.

  Det virker som om DR har lavet en "teaser", men hvad er det programmet skal lægge op til? Det bliver ikke til mere end overfladisk inspiration, fordi der ikke bliver dvælet ved tingene. Man skal turde at fastholde nogle blomster eller øjeblikke f.eks. det med insekterne i din have, så man som seer føler at man kan opleve haven og være med i den, fremfor blot at betragte den udefra.

  Et godt forgangseksempel til dette er en engelsk haveserie fra BBC i midten af 80'erne. Jeg tænker på "The Victorian Kitchengarden" og "The Victorian Flowergarden" med Peter Thoday og Harry Dodson - andre på denne blog kender dem sikkert også.
  I disse haveprogrammer har man valgt at dvæle ved detaljen. Det giver et indtryk af nærvær, som man efterhånden kun oplever sjældent, når man ser TV. Jeg kan varmt anbefale disse programmer, som kan købes på nettet, (dog kun med engelske undertekster). De er lidt gammeldags på sin vis, men de har deres egen sjæl og charme, og ligner ikke det man ellers ser i TV. Programmerne varer 30 min., men de føles meget længere, fordi der bliver tid til at gå i dybden, (fremfor at sætter jingler ind hist og her), og der bruges heller ikke tid på gentagelser.

  I programmet i går var det ærgerligt at se det sammen klip flere gange med den samme arkitekt, der siger 2 ting (og andet blev der vist ikke tid til, selvom arkitekten sikkert godt kan oplyse om mere end dette)- men altså to ting: 1) det er vigtigt at skabe sammenhæng og 2) man skal forholde sig til omgivelserne ...

  Hvis man havde undladt gentagelser, jingler og flimmer samt også gerne undladt et resume af næste uges program, ja så var der blevet formentlig i hvert fald 10 min. mere til seriøs TV. (Et program der i sig selv er godt behøver slet ikke at reklamere for forsættelsen, det giver sig selv at seerne nok skal se det!)

  Det med gentagelserne er jo et generelt træk ved næsten alle moderne TV-produktioner, men jeg synes det giver et indtryk af at køre i tomgang. Man bliver til sidst ikke længere underholdt, men blot opholdt af sit TV.
  Det er skidt at et godt initiativ som denne serie skal blive offer for den fremherskende tendens, hvor man ikke tør dvæle i længere tid - måske er man bange for at miste seerne, på samme vis som reklamefabrikanterne er det? Personligt tror jeg hurtigere folk zapper væk, hvis de ikke føler at programmet bidrager med noget nyt - eller hvis det mangler udvikling.

  Jeg nød klippene fra din have, men jeg savner virkelig mod til at opholde sig lidt længere tid ad gangen i hver enkelt have. Det bliver en zapper-rundtur uden tid til fordybelse og man opnår ikke rigtig den eftertragtede fornemmelse af at være der selv. Og det er jo netop det man håber på, med et program der handler om netop haveDRØMME.

  Jeg håber der kan bliver et større fokus på ro og fordybelse og mindre overflødig overflade i fremtidige programmer - og selvfølgelig skal jeg se dem, jeg siger ikke nej til chancen for at drømme mig væk i skønne haver, (der ikke er plastret til med fliser og skærver), men jeg håber at komme lidt dybere ind i drømmen næste gang :-)

  De aller-bedste hilsener, Lisbeth :-)

  SvarSlet
 37. Hej Claus:)
  Jeg besøger din blog første gang idag-og ser at du gerne modtager tilbagemelding på din nye tv-udsendelse.

  Jeg indrømmer det!..jeg havde linet op til den helt store tv aften. Fryd fryd. MEN....jeg havde ikke opsnappet at man også så ting fra DIn have..så altså....efter en Hortensia og en Verbena ramte min ellers så godt vinterhengemte havelidenskab mig med 180 km./T.

  Hele resten af udsendelsen flakkede mine øjne mellem min kommende haveplan og tv'et...tankerne var dernede i kolonihaven, og udsendelsen var da også knap færdig før jeg måtte ind at hente "Min krukkehave" igen....

  Siden har jeg været i haven! GGGG

  Tak for kickstarten:D

  SvarSlet
 38. Hej Claus
  Vi har lige siddet og set program 2 i rækken af spændende programmer. Hvor er de fantastisk inspirerende - tak for det! Til slut i programmet klipper du blomster til en fin sart gul butket. bl.a. klipper du af nogle høje spinkle blomter med trompet-lignende blomster - hvad mon det er for en? og mon det er noget der er til at få fat i? Håber du kan hjælpe med svar, selvom du får mange spørgsmål. Vi glæder os allerede til nøste program på søndag.
  mvh
  Pernille

  SvarSlet
 39. Hej Claus, Jeg har fulgt med de sidste 3 udsendelser af drømmehaven. Det er et fantastisk spændene program. Jeg er helt vild med din måde at opbygge haven i forskellige rum og farver. Ideen med at have bedene i blomstring året rundt. Og os der ikke er så gode til det med haver. Vi har jo en tendens til at sætte roser for sig og stauder for sig mv. Ja og så med en masse bar' jord omkring. Jeg må blankt tilstå, at jeg er vild med din have og følger med på bloggen jævnligt.

  SvarSlet