Drømmen om et drivhus

 

I disse år er der rigtig mange, der går og drømmer om et drivhus. Enten fordi de ikke har et, eller fordi de gerne vil have et større. Det er nemlig sådan, at man - når man får et  drivhus - ofte hurtigt finder ud af, at det nemt kunne være større.

 

Sådan har jeg det også! Selv om jeg har to huse, hvoraf det største - mit væksthus - er omkring halvtreds kvadratmeter. Men der er alligevel ikke plads til alt det, jeg kunne ønske mig derinde. Lige nu er huset fyldt til bristepunktet med små nye sommerblomster, og de står alle steder. Derfor har jeg været nødt til at tænke logistisk. Jeg har bestilt nye drivhusborde, som giver plads til mange flere planter. De er udviklet på en særlig måde, som jeg vil vende tilbage til, når bordene er installeret om en god uges tid. Så skal I nok få billeder at se.

 

 

080705_031937_

 

Bordene har jeg bestilt hos et helt fortryllende fynsk firma, der bygger drivhuse helt fra bunden. Blandt andet huset på billedet ovenfor, som jeg har skrevet om i Havedrømme I og II. 

 

 

001

 

Fordi firmaet bygger husene helt fra bunden, er der mulighed for et helt individuelt udtryk. Billedet herover og de to nedenfor er taget af det fynske firma, og jeg synes, det er nogle meget flotte bygninger, de kan levere. Det siger sig selv, at huse som disse ikke er billige, men de er til gengæld bygget så solidt, at de vil blive stående de næste mange, mange år.

 

IMG_5063[1]

 

 

Hvis man har hul i økonomien, handler det jo om prioritering, og jeg har bemærket, at folk de senere år har fået opført store flotte drivhuse, og jeg hører gang på gang, at de er SÅ glade for dem. Ofte meget gladere end for et nyt køkken, badeværelse eller bil!

 

IMG_5060

 

Prøv at klikke ind på det fynske firma DRIVADAN’s hjemmeside og drøm videre.

8 kommentarer:

 1. Hej Claus.

  Ak ja, hvis bare man havde plads i haven. men jeg har "kun" en lille rækkehushave. Jeg har et drivhus af den slags som Anne Just, i et af hendes programmer, kaldte "en dragtpose" - men det fungerer fint og jeg dyrker alle mine sommerblomster i denne "pose". Men drømmen om et stort drivhus/orangeri, det har jeg da.....

  /Bo

  SvarSlet
 2. Øj, måske skulle jeg ikke have sagt nej tak til den venlige DSB ekspeditrices forespørgsel om jeg ville købe en Lotto kupon - Det grønne drivhus med mistbænke og muret sokkel kunne da nok klemmes ind i min have (ellers må vi sløjfe et stykke af vores hus)

  SvarSlet
 3. Ja, en Lotto-gevinst kunne man da altid bruge til et eller andet til haven!!!

  SvarSlet
 4. Jeg kan skrive under på at drivhus er deilig. Etter flere år med planterom i kjelleren og kun ett lite drivhus på 5 kvm. har jeg endelig fått oppfyllt drivhusdrømmen. 36 kvm. deilig plass å boltre meg på. Men det blir jammen meg fullt det også, på denne årstiden. Skal bli godt nå når jeg snart kan begynne å flytte en del store planter ut i haven :-)

  SvarSlet
 5. Ett växthus, ja.... när jag blir "stor" vill ja ha ett orangeri...en vacker dag...*suck*...

  SvarSlet
 6. Nå fikk drivhusdrømmene mine enda mer fart på seg :) Så mange vakre hus det fynske firmaet lager! Det er akkurat slike drivhus jeg liker, med en lys mur av murstein og hvite rammer i viktoriansk stil. Det koster... Men jeg har bestilt en Lottogevinst, så da ordner det seg nok til slutt :)

  SvarSlet
 7. Hej där!
  Jag ser att vi har samma växthus smak.... Engelska växt hus från HARTLEYS är de finaste som finns!!

  http://www.blogger.com/post-edit.g?blogID=1914148844857984510&postID=3030632156868652998

  Ha en go lördagsaften! Imorgon får vi gardening väder här. Jippie!

  SvarSlet
 8. Ja, hvem der havde et drivhus. Det er en af mine helt store drømme. Desværre har jeg end ikke en have at ha´det i, så det har lange udsigter. Så er det godt at man har drømmene (som bliver fodret godt af din smukke blog:-))

  SvarSlet