En pragfuld hortensia

 

Jeg lovede tidligere at komme med navnet på den hvide hortensia, jeg kærtegnende på tv i går. Det kommer her: Hydrangea arborescens 'Annabelle.

 

Jeg har rigtig mange hortensier i haven, og dette er en af yndlingende. Som nogle af jer måske så, får mine buske enorme blomster på grund af den gode jord, vi har her. Det betyder, at grenene let tynges mod jorden, hvis man ikke tager sine forholdsregler. Det gør jeg – ved at støtte planterne midt på sæsonen, og det kan jeg også anbefale andre at gøre. Det er meget nemmere at støtte planterne, inden de vælter. Sker det først efter, kommer de nemt til at virke noget korsetterede.

 

 

080811_165620_

 

‘Annabelle’, der fås på de fleste planteskoler, burde findes i enhver have.

12 kommentarer:

 1. Vilken underbar sort och vad stora!! Ja, din jord är nog bra och dina fingrar väldigt skickliga och "gröna";) Jag tror inte att den sorten finns att köpa i min zon 2-3 här i Sverige. Jag har aldrig sett den i allafall. Men jag får njuta av att se den här,tack för det!!
  Mvh/ Marie-Louise

  SvarSlet
 2. Nydelig, men har ikke sett den her:) men får være på utkikk:)

  SvarSlet
 3. Jeg elsker hortensia, har flere af dem og det ser ud til at de har overlevet vinteren, hurrah!
  Annabelle må jeg bare have,den er utrolig smuk.

  Mv...Lisbeth

  SvarSlet
 4. Det var Annabelle jo! Jeg plantet en i fjor og gleder meg til å se den i blomst. Min blir sikkert ikke like stort som ditt prakteksemplar Claus, til det er ikke jorden bra nok her. Men med gjødsel og litt godt stell, tror jeg den kommer til å trives :) Har du forresten sett den forholdsvis nye Hyndrgangea Endelss Summer? De blomster på årsskudenne og har blomster hele sommeren. Den finnes bl.a i en helt hvit sort :)

  Jeg har sett Annabelle flere steder, Linda! Ikke gi opp, du finner den nok :)

  SvarSlet
 5. Hej Claus
  Annabelle står allerede på min haveønskeseddel for i år, men hvad mener du med den gode jord? Er det som min fynske muld med godt med ler, eller? Og hvordan gøder du den? På forhånd tak og rigtig god aften til dig og dine

  SvarSlet
 6. Superfin udsendelse, kommer der mon mere fra den fine drømmehave med alle finurlighederne? Jeg er så begærlig at jeg godt kunne bruge en hel udsendelse om hvert af emnerne. Glæder mig til den næste.

  SvarSlet
 7. Hortensia er en praktfull plante. Jeg har i dag funnet en som er drevet frem ved en lokal planteskole her i Tromsø. Den har enorme blomsterstander. Den er utrolig flott.

  SvarSlet
 8. Din 'Annabelle' er helt i særklasse, MEGA blomsterhoveder! Fik selv en 'Kyushu' sidste år og er efter en ferie i England opsat på flere. Der er bare lige det der med hårdførheden...

  SvarSlet
 9. pigen med det røde hår13. april 2010 kl. 14.11

  Til alle jer hortensia elsker kan jeg anbefale
  en anden hortensia som jeg synes er super flot, den minder om "Annabelle" den er også hvid men har en lime under tone, den hedder "Lime Light"
  i opstammet form som de godt kan ligne en hvid syren men det er en hortensia.

  SvarSlet
 10. Ninni - ja, jeg kender den hvide 'Endless Summer'. Jeg er dog ikke så begejstret for den, idet den har en ret sparsom blomstring her.

  SvarSlet
 11. Lønbæk Planteskole16. april 2010 kl. 21.18

  Limelight er en træhortensie ligesom den 'gamle' Grandiflora,som kan blive enorm og den nye røde Pinky Winkey. De kaldes også syrenhortensie.
  Hilsen
  Anne Marie

  SvarSlet
 12. Ja, 'Annabelle' er en pragtfuld hortensia. Jeg fik min foræret for mange år siden. Hvis den klippes helt ned hvert forår, giver den en del blomster uden at "vælte". Sparsom beskæring giver mange blomster med risiko for at "vælte". Planten formeres let, da den danner en del "rodskud".
  Hilsen Annette

  SvarSlet