Et brus af blomster

 

I går så jeg i Nyhederne, at kirsebærtræerne netop er sprunget ud i Japan. Selv har jeg været så heldig at opleve dette blomstrende brus en gang først i marts for nogle år siden, og det var ganske enkelt uforglemmeligt.

 

080508_3830_havedrømme

 

Ikke kun turisterne var og er helt fortryllede af al denne skønhed. Det er japanerne også. Når kirsebærtræerne springer ud, flytter de bogstavelig talt ud i parkerne og sætter sig på plaider, spiser medbragt mad og hygger sig under de lyserøde blomster, der kun holder ganske få dage. Derefter begynder det at ‘sne’ – lyserødt.

 

080508_3969_havedrømme

 

Så meget ser japanerne hen til denne årlige begivenhed, at der ligefrem udsendes en udsigt, som fortæller, hvornår man regner med, at træerne springer ud forskellige steder i landet. På den måde kan japanerne forberede sig til den årlige blomsterfest. Der findes endda hjemmesider, der fortæller, hvor man kan opleve de flotteste flor. Du ser en af dem her.

 

080508_4074_havedrømme 080508_4059_havedrømme

 

Kirsebærblomster - eller sakura på japansk - er om noget symbolet på Japan. Hanami, det at kigge på blomsterne, er altså også en institution i sig selv. Vi må stadig vente et par måneder på det candy floss-agtige flor herhjemme.

25 kommentarer:

 1. Ja de er superflotte !
  i 1997 blev vi gift d. 10/5. Vores billeder blev taget i museumshaven i Skive, hvor de japanske kirsebærtræer blomstrede. De står langs hele stien igennem haven. Det er så smukt !

  SvarSlet
 2. Så smukt! I Prag på den side af floden, hvor slottet ligger, er der også en parklignende skråning fyldt med kirsebærtræer...også meget smukt i blomstringstiden

  SvarSlet
 3. Vilken syn det skulle vara att få vara i en park i Japan. En riktig drömupplevelse i rosa.
  Otroligt vilka fina blommor körsbärsträdet har,
  Är det en annan sort för de blommar ju med dubbla blommor. Får de bär också?

  Ha en riktigt fin dag
  Gunilla

  SvarSlet
 4. Vidunderlig vakre bilder! Jeg lurer på hvordan du klarer å skape det hvite/matte uttrykket i bildene dine, det er så nydelig lys i dem :)

  SvarSlet
 5. Ja de er virkelig flotte når de springer du, de japanske kirsebærtræer.

  I den have jeg havde før var der et af slagsen midt på græsplænen, og jeg nød det hvert år når det sprang ud. Det var en gammelt træ der var helt kroget så det blev til en helt skulptur.

  Jeg kan godt forstå at Japanerne ser meget frem til denne begivenhed.

  Kan du have en dejlig dag.

  SvarSlet
 6. Det er for mange japanere årets højdepunkt og det fantastiske ved den japanske filosofi omkring de blomstrende kirsebærtræer er at de påskønner forfaldet ligeså højt som forventningen (knopperne) og selve blomstringen.

  SvarSlet
 7. Jeg drømmer om et slikt kirsebærtre i hagen, de er så flotte! Og så passer de så godt inn i min stil.. Hvit, rosa, lilla blomster, jo mer fyllt jo bedre. Slike "vulgære" blomster er helt topp :-)

  SvarSlet
 8. Så vakkert!
  Du er forresten en kjempedyktig fotograf! Takk for at du deler dette med oss som ikke har fått mulighet å oppleve det selv :-)

  SvarSlet
 9. Hvor er det fint at Kirsebærtræernes blomstring skaber så megen forventning og glæde hos japanerne. Det er bestemt en oplevelse som jeg kunne drømme om at opleve.

  Jeg synes at det er utrolig vidunderligt, at naturen gang på gang kan betage os så meget. Uanset hvor i verden vi bor.

  Og hvor er det altså også bare enestående, når Bøgen viser sit lysegrønne hav af blade herhjemme i lille Danmark. :)

  SvarSlet
 10. Der holdes hvert år Sakura festival på Langelinie, hvor der er plantet japanske kirsebærtræer. Det skulle være helt fantastisk

  SvarSlet
 11. Sakura festivalen er i år i weekenden 17/18. april. Program kan ses her: http://www.sakurafestival.dk/festival2010.php

  SvarSlet
 12. Jeg ønsker meg veldig et sånt tre, men må ha litt tålmodighet og finne ut hvor det kan stå. Så det blir nok ikke i år. Har noen prosjekter som må fullføres først:) Men vakkert å se:)

  SvarSlet
 13. Hold da op, jeg har lige holdt lidt påskeferie fra bloggen, men hvor tog det dog lang tid at indhente de seneste indlæg!
  Jeg er også fuld af forventning til kirsebærtræerne - bor selv i Højbjerg, og der er hvert år et fantastisk skue på Møntsteds Alle. Kender du mon den Claus? Langs hele vejen er der plantet kirsebærtræer, og i ca. 14 dage er det helt utroligt at komme den vej forbi. Det sner med lyserøde blomster og det dufter skønt af forår, uanset om det regner eller solen skinner.
  I øvrigt tak for indlægget om de engelske haver.

  SvarSlet
 14. Ja, her er det bare å drømme seg bort skjønner jeg. Nydlig blogg og en fantastisk inspirasjons kilde!!

  SvarSlet
 15. Jeg skal have plantet 2 japanske kirsebær, men jeg er i tvivl om, hvilken sort jeg skal have. Jeg ønsker kraftigt voksende træer med hængende vækst og fyldte lyserøde overdådige blomster der springer ud inden løvet. Er der nogen der kan hjælpe med sortsnavn og et sted jeg kan købe dem.

  SvarSlet
 16. Jeg har saadan et trae i min have og jeg elsker det! Det er saa vulgaert og pink og FLOT! Jeg laeste en vidunderlig bog om det japanske "sakura zensen". Bogen hedder "Hitching rides with Buddha" og er skrevet af den Canadiske komiker Will Ferguson. Den beskriver faenomenet fantastisk. Sidste og forrige aar stod mit trae i blomst i Marts, det goer det ikke i aar! Jeg tror det er en hel maaned forsinket, men saa vaerd at vente paa. :)

  SvarSlet
 17. Håller fullständigt med - res till Japan och upplev detta minst en gång i livet! Det är fantastiskt och otroligt på samma gång.
  Eva

  SvarSlet
 18. Vi har et 30 år gammelt japansk kirsebærtræ vi plantede da vi flyttede ind. Nogle personer mener det er for kort man har glæde af det... det har jeg aldrig helt forstået. Jeg glæder mig hvert år til det springer ud, og nu har jeg plantet en clematis op af den, som jeg håber også kan give noget nyt til de smukke krogede grene. I vinter har træet været samlingspunkt for havens fugle med masser af fodermuligheder hængt i grenene. Nogle få år har jeg oplevet at frosten (tror jeg) kom lige som knopperne var ved at springe ud, med brune blomster til følge, - men det sker selvfølgelig ikke i år.
  Tak for de smukke billeder, Claus.

  SvarSlet
 19. Kirsebærtræer i blomst er vidunderlig smukt.
  Vi har et Prunus avium eller et fuglekirsebærtræ i haven. Det er ca. 25 m højt og fuldtændig lige og har de skønneste hvide blomster.Det er selfølgelig fuglenes træ og hvert år er der masser af Kernebidere, Silkehaler og Sjaggere der sidder i flokke i træet. Et farligt leben men også en fornøjelig underholdning.
  Ja blomstringen måtte gerne blive ved endnu længere for det er så smukt.

  Lisbeth...:-o)

  SvarSlet
 20. Vackert!
  Själv har jag bara upplevt körsbärsträden i Japan i höstfärger, men det var fint det också.
  Birgitta

  SvarSlet
 21. Visst är det såååå vackert, framför allt när blombladen singlar ner sakta från träden och strör ut sig som ett fluffigt täcke...
  Tack för härlig inspiration!
  Liv

  SvarSlet
 22. Ja vi er også så heldige at have et stort gammelt japansk kirsebærtræ i haven.. Et skønt saligt syn når blomstringen står på.. SUK.. glæder mig allerede.. :))

  SvarSlet
 23. De er så smukke, kirsebærtræerne i blomst. Jeg har lige fået et mandeltræ, og det har også de smukkeste lyserøde blomster.

  SvarSlet
 24. Herligt med så mange kommentarer. Tak ...

  Stein og Ninni - tak for pæne ord om mine billeder. Ninni - jeg tror, at det lyse look meget skyldes mit kamera - Nikon D3, og så det faktum at jeg aldrig bruger den indbyggede lysmåler, men prøver mig frem.

  SvarSlet