Et mirakel af de store

 

 20090419_122907

 

Når jeg kigger ud af vinduet her fra havestuen, hvor jeg sidder og skriver, har jeg - ligesom hvert år på denne årstid - svært ved at forstå det faktum, at bøgen grønnes om et par uger. Det er helt fantastisk, som haven skifter karakter, når kulissen, der udgøres af Riis Skov, antager den friske grønne farve, som er kendetegnende for bøgeskoven.

 

 20090519_165534

 

Jeg ved, at det er et stort privilegie at have denne fantastiske baggrund, og jeg tror ikke, der går en dag, uden at jeg påskønner den herlighedsværdi, der er ved havens placering. Bøgeskoven giver haven en storhed, der er helt unik. Billedet herover og det nedenfor er taget midt i maj sidste år. Der er altså en måneds tid mellem billederne her og det øverst. Ja, der er noget at glæde sig til ...

 

20090430_111103

 

Herfra, hvor jeg sidder, har jeg også et kig ned over Århusbugten, men skulle jeg vælge mellem at bo nede ved vandet kontra heroppe ved skoven, ved jeg godt, hvad jeg ville vælge. Skoven ...

 

 

Nu varer det heldigvis ikke længe, inden jeg dagligt kan gå ud i haven og fotografere nyudsprungne planter og lægge dem her på bloggen. I løbet af nogle uger er hegnet på billedet ovenfor også dækket af slyngplanter som flere slags klematis, gul humle og kaprifolie. Det glæder jeg mig rigtig meget til.

21 kommentarer:

 1. Ja, våren er en deilig tid og lys grønn bøkeskog er utrolig vakker. Jeg har også bøkeskog på sydsiden av huset. Den tar litt sol om våren, slik at snøen ligger lenge på den siden av huset, men det skal jeg heller leve med. Når bladene spretter er skyggen glemt :-)

  SvarSlet
 2. Kære Claus,
  hvor er det vakkert og tak for at du vil dele all denne herlighed med os andre..:-)

  Lisbeth fra Hals

  SvarSlet
 3. Du er heldig du!
  Nyt din vakre hage med klem fra Hanna
  p.s. finnes det blåveis i Danmark? Se bilder av blåveis på min blogg :)

  SvarSlet
 4. Jag sitter här med öppen mun och bara stirrar.
  Så vackert...
  Synd att vi inte bor grannar.
  Ha en skön kväll
  annika

  SvarSlet
 5. Dejlige billeder. Lige så sikkert som jeg lige efter jul begynder at spejde efter erantis i hækken, lige så sikkert spejder jeg efter udsprungne bøgegrene når vi når her til sidst i april, det er en fantastisk skøn tid og du har da den mest pragtfulde have, dejligt at følge den hver dag.
  Hilsen Anne

  SvarSlet
 6. Vidunderligt smukt! Det giver virkelig længsel til maj. /Sophia

  SvarSlet
 7. Ljuvligt!
  Jag funderar på några klippta bokträd... Dina träd med bollar längs stammen är lite kul tycker jag:-) Är det carpinus eller fagus, tro?
  Ha en go kväll!

  SvarSlet
 8. Ja det er virkelig et mirakel å se når hagen og naturen våkner til liv i en ny vår. Alle duftene, fargene og livet som viser seg igjen.
  Det var vakre bilder du viste fra din hage, det må gi deg mye inspirasjon når du skriver kan jeg tenke meg:)

  SvarSlet
 9. Hillevissen - fint spørgsmål. De kugleklippede træer er almindelig bøg, altså Fagus. Imidlertid har jeg dog for nogle uger siden fået nogle paraplyformede træer, søjler og lignende hjem fra Holland. Her er det avnbøg, Betulus, som er meget nemmere at klippe helt 'skarpe' sammenlignet med almindelig bøg.

  SvarSlet
 10. En dansk have är en förebild för en svensk have-ägare. Jag är bildkonstnär med en liten have men efter ett besök i Carl Nielsens museum i Odense fick jag grundinspirationen till min planering av min have. Jag har bambu och murgröna med en
  liten damm med glimmrande vatten.
  Jag har lagt slipers (vet ej vad det heter på danska) som kantavdelare och marktegel där mina solstolar finns placerade. I ett hjörn kan jag under somriga och varma dagar placera mitt staffli, breda ut mina färgtuber och låta penslarna med iver skapa motiv.

  Min lille have har jag inspirerats ifrån den danske kunskapen och därför ....tusen tack för Er tradition. www.bolina@bredband.net

  SvarSlet
 11. ändring: jag finns på www.ullabrittbolin.net

  SvarSlet
 12. Ja, det giver Maj-længsel - det billede

  SvarSlet
 13. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

  SvarSlet
 14. Denne bloggen er fantastisk! Det er jammen godt du har tid til å legge den flotte hagen ut på blogg selv om det er endel jobb med det. For noen fantastiske svarte tulipaner!

  SvarSlet
 15. Bøgeskov - så kan det næsten ikke blive mere dansk forår. Vi skal blot gå 5 minutter, så er vi under de lysegrønne grene (når de springer ud forstås!).
  Har svært ved at forstå, at folk rejser væk fra Danmark i maj måned, der er en af de smukkeste måneder her i landet.
  Mon ikke vi er mange danskere, som - trods den lange vinter - nødigt ville leve under andre himmelstrøg og uden de skiftende årstider.
  Apropos skov - kunne jeg da godt forestille mig, at du en dag ville vise os alle sammen, hvordan dit skyggebed/skovbed ser ud i de forskellige sæsoner.
  Jeg har selv et par steder med skygge, hvor jeg godt kunne bruge lidt inspiration.
  I øvrigt tak for skønne fotos fra Heligan - specielt billedet med alle lerpotterne er ikke til at stå for. Skulle måske omdanne garagen til noget der ligner!!
  Bedste hilsner

  SvarSlet
 16. Hallo igjen Claus i deilige Danmark. Heldige du som kan nyte det vakre av farger og duft. Det er det jeg kaller mentalhygiene, eller hva? Det er bare å trekke pusten og nyte. Bøketrær har også vi på vår natur og fjelltomt på 3,5 mål, to km fra Sandefjords sentrum. Her i huset verner vi om de som om de skulle være våre barn. Som du vet er ikke bøketrær helt vanlig i Norge, men her i Vestfold fylke har vi faktisk bøkeskoger. Jeg er så begeistret for det treslaget, at vi har bøkeparkett i vårt hus. De pleier å være helt utsprunget til 17 mai, så da tar vi inn noen kvister som settes i urner og pynter med Norske flagg. Men dette vet du også sikkert, at her i Vestfold sier vi "Boketre" og "Bokeløv"
  Det er blitt noe kjøligere de siste dagene, men det er greit for da kan vi nyte våren lengre. Hvitveis og blåveis, som det er mye av her i skogene, står lengre når våren ikke er så varm. Takk igjen for hva du deler med oss av historikk og alt annet. Nå skal jeg kose meg med "Hagedrømmer" på internett. Gleder meg til neste innslag fra deg. Hilsen fra Grete.

  SvarSlet
 17. I've always found nature in transformation marvelous and breathtaking. I like how some bloggers have taken pictures of the same thing through different seasons.
  Sometimes change seems so slow, like in spring when I can't wait for color and green. Then all of a sudden I think it's going too fast, and I want it to slow down. Some phases don't last long enough.

  SvarSlet
 18. Ja, du er priviligeret, og det er SÅ dejligt, at du deler med os andre. Tak for det. Det er skønne billeder fra din have, og inspirerende ord. Det er godt at vi må være med, når bøgen nu om lidt springer ud.

  SvarSlet
 19. Ingen är gladae än jag att det är så här vacker i mitten av maj!! Helt fantastiskt!!!!
  Hälsningar Carina

  SvarSlet
 20. Det er så vakkert hos deg at jeg får helt klump i halsen. Fantastisk inspirerende utsikt fra havestuen din, du må boble over av kreativitet når du sitter der og skriver på boken din :)

  Våren er et like stort under hvert eneste år som vi aldri blir lei av :) Tvert i mot, jeg setter større og støre pris på den for hvert år som går. Og nå er vi midt i denne deilige himmelriktiden hvor gledene står i kø!

  SvarSlet
 21. Hej Claus,
  Sikke en fantastisk have! Jeg kan forstå, at de 2 træer du har klippet ind med 3 pom-pom'er er Avnbøg, men jeg troede da at Avnbøg smed bladene i efteråret og ikke først når de nye blade springer ud - eller er der nogle andre ydre omstændigheder (f.eks. læ, mængde af vand, jordkvalitet?) der kan gøre at de smider bladene førend alm. bøg (fagus)?

  SvarSlet