Et nyt indslag i haven

 

Sidste sommer var jeg i England som så mange gange før, og i en have så jeg et design - forbundne rosenbuer - som jeg blev meget optaget af. Et målebånd havde jeg ikke med, så gode råd var dyre. Jeg brugte det, jeg lige havde ved hånden; nemlig mine fingre - og målte arrangementet op i fingerbredder.

 

_20100427_141211

 

I forbindelse med en større omlægning af haven, som vi har arbejdet på siden efteråret, fandt jeg, at det ville være fint med to rosengange. Derfor bestilte jeg buer hos en smed, og da de ankom, så de ærlig talt lidt voldsomme ud. Men nu, hvor den ene gang er stillet op, virker buerne helt rigtige.

 

_20100427_141314

 

Det er SÅ vigtigt, at tingene her ikke bliver for klejne eller byggemarkedsagtige. Derfor er det altid unika, jeg får fremstillet.

 

_20100427_141424

 

Jeg synes, gangen giver bedet ud for havestuen et fint løft. Se blot hvordan det så ud uden gang - her.

På hver bue har vi plantet to x to klematis og to forskellige klatreroser. Dem skal jeg nok vende tilbage til.

 

Som I kan se på billederne, ser det stadig lidt hektisk ud med ting alle vegne, men vi er ved at komme i bund. Glæder mig til at vise jer blandt andet min sunkne garden, når vi har fået ryddet mere op om et par dage.

30 kommentarer:

 1. oooj, det kommer til å bli lekkert...
  Mvh Kjersti

  SvarSlet
 2. Du har fuldstændig ret: Det giver virkelig bedet et løft af bedste slags. Jeg glæder mig til at følge udviklingen når blomsterflor begynder at udfolde sig. Det bliver smukt!
  Den bedste hilsen Iben

  SvarSlet
 3. Buene er vakre UTEN roser også. Og når en smed har laget dem, kan du jo også glede deg over godt håndtverk. Dette er ekte varer, og kanskje ikke så lett å få tak i om noen år? Smeder har vi ikke mange av i Norge, men det finnes noen eldre menn som driver små mekaniske verksteder, og lager ting på bestilling. Men unge menn har nok ikke lyst til å jobbe med slikt i fremtiden.
  Det blir moro å følge bloggen og se hvordan disse buene blir i fremtiden. Jeg gleder meg!

  SvarSlet
 4. NYYYYDELIG! Dette var virkelig vakkert; og det allerede nå FØR rosene/klematis er kommet igang! Jeg har veldig lyst til å ha flere buer her i hagen min, og å hatt en hel "gang" ville jo virkelig vært en drøm gått i oppfyllelse. Dette har jeg hatt lyst til lenge, og når jeg ser dette får jeg jo ikke akkurat mindre lyst.. :o)

  Problemet er at jeg har så liten hage, og er redd den vil gi mye skygge. Men, jeg kan jo bare beskjære masse igrunnen! :o)

  Tusen takk for at du deler med oss, herlige bilder!

  SvarSlet
 5. Lene Borreskov Andersen27. april 2010 kl. 18.24

  Kære Claus :-).
  ØJ ØJ hvor ser det godt ud og som rosenelsker
  kan jeg ikke andet end glæde mig over dine smukke rosenbuer, nu ser jeg frem til at du vil
  fortælle om navne på klatreroserne og Klematis ..når du får tid og lyst :-))).
  Du giver så meget inspiration og glade stunder, når jeg hver dag kigger ind på din blog ..tak.
  Glade hilsener fra Lene.

  SvarSlet
 6. Å som det kommer til å bli fint, det er jo helt nydelig allerede:)
  Hadde hagen min vært større....sukk:) Men jeg nyter bildene dine, og drømmer i vei:)Man kan jo bruke prinsippene og tilpasse til egen tomt...:)
  Takk for inspirasjon:)Klem

  SvarSlet
 7. FANTASTISKT!

  Tillykke med dem. Stateligt og hyggeligt på én gang. Jeg var jo nok klar over, at det ikke var helt almindelige rosenbuer, du havde gang i, da jeg læste dit første indlæg i dag. Siden har jeg nysgerrigt klikket mig ind flere gange for at se, hvad det mon kunne være. Dit "arrangement" overgår mine forventninger. Smukke former. Du har øje for det smukke og storslåede - (også i de mindre ting har jeg bemærket). Og se, det er et kæmpe kompliment :)Glæder mig til at læse, hvilke roser du vil kaste over buerne.

  SvarSlet
 8. Hei igjen Claus i deilige Danmark!!! Dette blir jo så flott og herskapelig som resten av det du har, hus, hage og ikke minst alle de herskapelige innglassede hagestuene dine. " Heldige du". Gleder meg til å følge dette videre. Hilsen fra Grete i Sandefjord i et herlig vårvær!!!

  SvarSlet
 9. FANTASTISK ! ! !
  De passer bare helt perfekt og sikke et løft de giver til bedene !
  Du giver bare så meget inspiration - må også have buer i min meget mindre have, som absolut trænger til højde.
  Tak, fordi du deler !

  SvarSlet
 10. Meget flot - og sikke en forskel, det gør!

  SvarSlet
 11. Iiihhhh det ser godt ud! Og ja - det gør da en kæmpe forskel:-) KH. Line.

  SvarSlet
 12. Flotte buer Claus!
  Tenk saa skjoent det kommer til og bli naar plantene vokser til. I min gamle groennsak have hadde jeg en bue gang, ca 8 meter lang med lilla klatreboenner og impomea. Veldig fint naar plantene vokste til men ikke saa fint resten av aaret( jeg lavet buene selv med reebar og gjerdenetting) Naa har jeg satt min mann paa saken til aa utvikle og lave noe litt lekrere . Han skal nok faa se disse bildene.
  Ellers har jeg fortalt alle mine haveglade venninner om deg og de ble ogsaa meget imponert over haven din.
  Oversettelses muligheten her paa siden gjoer jo ogsaa at de kan lese teksten.

  Hilsen AG,NY

  SvarSlet
 13. De er bare superflotte, tillykke med dem!
  Gitte

  SvarSlet
 14. Wauw de ser flotte ud.. Lidt svært dengang de lå usamlede at forestille sig, hvordan de kom til at se ud.. men hold da op de er lækre.. Har truet min kæreste med, at jeg vil have et svejsekursus... ;)) Men nok et lidt stort projekt at lægge ud med.. Vil gerne have nogle stativer til mine nyplantede lathyrusfrø, så lad os se hvad det bliver til.. Glæder mig til at se dine dine rosenbuer beplantet...

  SvarSlet
 15. Glæder mig til at se hvilke klatreroser du planter, en af mine roser er gået ud i vinter, og jeg har ikke valgt den rose der skal erstatte den.

  SvarSlet
 16. Hej Claus!

  Tack så otroligt mycket för de vackra brev-korten du skickat! Mycket fina bilder på dem......Tack, tack!

  Som alltid är det underbart att få följa med in din trädgård och se allt som händer och allt du gör...

  Bra beslut att skjuta upp lanseringen av boken så att du får tid till trädgården också....Ser dock fram emot att få läsa den!

  Önskar dig en skön vecka!

  Hälsningar från norra Sverige
  /Charlotte

  SvarSlet
 17. Det ser flot ud og det vil klæde roserne virkelig godt. Det glæder jeg mig til at følge med og se hvor hurtigt de bliver dækket af både roser og clematis.

  Du har ganske ret i at stativer og buer ikke skal være for klejne for det ser ikke harmonisk ud og det giver et helt forkert indtryk af helheden.

  Jeg kan næsten ikke vente med at få at vide hvilke roser du har valgt.

  SvarSlet
 18. Super fint! Og selv om det var fint før, gør det en kæmpe forskel med buerne. Det er sandelig også en fantastisk evne du har, hele tiden at kunne se nye muligheder og ikke bare stille sig tilfreds. Jeg glæder mig som I andre, til at følge fortsættelsen.

  SvarSlet
 19. Mycket, mycket fina portaler, de ger både struktur och karaktär åt gången.
  Ha en fin kväll,
  Lydia

  SvarSlet
 20. Hej Claus.

  Dine nye rosenbuer er, som alt andet i din have, super flotte og æstetiske. Flot tiltag til en i forvejen perfekt have.

  /Bo

  SvarSlet
 21. Det ser virkelig godt ud, hvor gad jeg godt se din have i helhed med buer og formklippede træer.

  SvarSlet
 22. Super flotte buer!

  Glæder mig til at se dem med roser i fuldt flor.
  Det er en pragtfuld have du har Claus, jeg håber at du engang imellem har tid til at nyde den også.

  Hej fra Lisbeth

  SvarSlet
 23. Det bliver da et helt fantastisk skue Claus....glæder mig til at det bliver frodigt og romantiskt her henover sommeren.

  SvarSlet
 24. Nydelig rosegang- gleder meg til å se den med blomster! Der ligger en award til deg hos meg.

  SvarSlet
 25. Ååå...dette ble lekkert! Designet passer glimrende inn i haven din, det var virkelig en stor prikk over i'en :) Estetikken du lager er helt fantiastisk. Den store urnen som blikkfang i enden av buen og kulene i skjæringspunktene i toppen av buen - perfekt :) Clematis og roser er en flott match, jeg er spent på hvilke sorter du har valgt. De er nok nøye og nitid utvalgt :) Dette kan du være svært fornøyd med og stolt av!!

  SvarSlet
 26. Lækkert design. Jeg kan næsten ikke vente til de bliver dækket af roser og clematis. Tillykke med en dejlig tilføjelse til haven:-))

  SvarSlet
 27. Väldigt snyggt med portalerna, ska själv försöka med två stycken i min trädgård iår med klematis och rosen New Dawn, hoppas det blir bra.

  Tack så jättemycket för de fina korten med de vackra motiven, jag blev så glad.

  Birgitta

  SvarSlet
 28. Så flot det bliver, glæder mig også til af følger udviklingen.
  Vil også lige rose dig for din opbygning af din blog, den er dejlig bruger venlig og et rigtigt godt opslagsværk. Der er system i det, syndes en del blog er rodet og ikke til at finde rundt i.

  MVH Anja

  SvarSlet
 29. Dette gav inspirasjon til egen hage. Nå får nok min mann i oppdrag å sveise rosebuer til meg :-) Har dog ikke plass til så stort arrangement som du har, men NOE skal jeg da få plass til.

  SvarSlet
 30. WOW...det bliver et elegant arrangement:)
  TANTE GRØN

  SvarSlet