Et smart trick

 

For snart en del år siden så jeg, hvordan man i England spænder slyngrosers skud vandret ud, når man espalierer dem. Det gør – fortalte en engelsk headgartner mig – at der kommer nye skud fra samtlige  sovende knopper, og de skud kommer alle til at blomstre.

 

080427_674_lisager 080427_626_lisager

 

Det fik mig til at eksperimentere og spænde mine buskroser ud på nogle stativer, som jeg i forvejen havde til støtning af stauder. Men kan kan bruge alt muligt andet, når blot grenene kommer til at ligge vandret. Dette lille trick, som jeg har brugt siden, betyder at jeg nu får omkring fem gange så mange roser som før, idet roserne normalt blomstrer fra toppen af grenene. Smart ikke?

 

080427_622_lisager

 

 

Nedenfor ser I, hvilket overvældende rosenflor, jeg har om sommeren.

 

_DSC5234_920

15 kommentarer:

 1. Hei Claus

  Dette er en super idé som jeg gjerne kunne tenke meg å prøve - tusen takk for tipset! Har du noen slyngroser du spesielt ønsker å anbefale?

  Mvh Liv

  SvarSlet
 2. .....det er en fantastisk ide Claus - og det virker. Jeg har praktiseret det et par år siden jeg læste om det i "Den levende have" :0)

  God week-end

  SvarSlet
 3. Hallo Claus!!! En liten hilsen fra solfylte Sandefjord. Jeg blir så glad vær gang jeg er inne på din blogg. Du bare bobler over av kunskap og gode ideer.Bildene du legger ut er også svært inspirerende, den som hadde hatt en hage som din.Hilsen Grete fra Sandefjord.

  SvarSlet
 4. Genialt, det skal da prøves. Mon ikke jeg kan nå det i weekenden.
  God weekend!

  SvarSlet
 5. Super ide, jeg har også lest om det i din bok, og kunne tenke meg å prøve:) Hvem vil vel ikke ha masse roseblomster:)

  SvarSlet
 6. Åh det ser Fantastisk ut i din hage om sommeren!! Jeg gleder meg over din blogg, som er fyllt med så mye deilige bilder, tips og Inspirasjon. For en nybegynner som meg er det ekstra flott og få med de tips jeg behøver til nye forsøk. Jeg har dog vanskelig med og få mine roser i krukker til og overvintre. Hvordan får jeg de til og blomstre igjen og igjen ?

  ( Jeg har nesten alle mine i krukker, fordi vi deler hage med andre )

  Ha en riktig fin weekend !

  Aina

  SvarSlet
 7. Sukk...det nederste bildet er bare SÅÅÅ vakkert!

  Dette rådet festet jeg med ved helt i begynnelsen av bloggkarrieren din :) Det skal prøves ut på de historiske rosene mine. Austinrosene er vel enten for stive eller for korte grener, men om en og annen lang gren åpenbarer seg, skal den nok bindes ned :)

  Så lekre de rustne bøylene dine er! Synes de grønne er så utrolig stygge. Men jeg skal spraye dem sorte i år, da synes de litt mindre. Jeg har forsøkt å få tak i rustfarvet spray, men har ikke funnet noe. Om noen vet om nettbutikker som har, må de linke den!

  SvarSlet
 8. Det lyder som en super god ide, det vil jeg prøve af. Sikke et dejligt billed.... længes efter den rigtig varme tid.

  God weekend

  SvarSlet
 9. Dette er et råd jeg garantert skal prøve. Det åpnet seg mange muligeter her. Dette blir spennende, takk for tipset.
  Klem fra Laila

  SvarSlet
 10. Hej. Herligt, at I har taget dette råd til jer.

  Ninni - jeg bruger også princippet til Austinroserne. Du skal forøvrigt have tak for, at du lægger så mange kommentarer på bloggen her. Det samme gælder Grete fra Sandefjord. I er så positive. Tak for det.

  SvarSlet
 11. Hallo Claus!! Så hyggelig å få takk for mine kommentarer på din flotte blogg som gleder meg så mye. Har vært på middag til noen venner i kveld. De har også en stor innglasset terrase som gir mange muligheter for blomster i krukker og kar. Fruen i huset er også en hage glad dame som jeg måtte tipse om din blogg til. Det ble å finne frem den bærbare pc og logge oss på for å se alle herlighetene. Så nå har du fått en ny beundrer og tilhenger av din blogg her i Sandefjord. Takk og lykke til. Hilsen Grete i Sandefjord.

  SvarSlet
 12. Jeg har overhovedet ikke gønne fingre, ejer heller ikke tålmodighed til at læse om de forskellige planter og om deres optimale forhold og beskæring, men jeg ville også eeeelske at have en have FYLDT med pæoner, roser og lavendler :-)
  Når jeg dagligt lige skal have mit blomster-have-fix, suser jeg direkte ind på din blog og bliver så glad over dine smukke, smukke billeder og dine mange gode råd, som gør, at sådan en som jeg får blod på tanden til at pusle lidt i haven og måske oven i købet plante en rose eller to :-)

  Tak for en flot, smuk og livsbekræftende blog!

  SvarSlet
 13. grønne ... - ikke gønne ;-)

  SvarSlet
 14. Kær Claus - Jeg har låst den, hvor trick i en AF-din Bøger, jeg er så taknemlig for haven, og hørte du nået til den sidste sommer fortælle om det, da jeg var så heldig, at potentielle udtrukket en AF åbne haven begivenheder. Nødt til at eksperimentere med det trick her i vinter. Jeg glæde mig ufatteligt til at følge, hvor mange blomster, jeg har i år Tusind ROOF: 0)) og Tusind ROOF for din indlevende lavet til at skrive om, 0))

  SvarSlet
 15. Ej - hvorfor står mit indlæg nu på Norsk !!

  SvarSlet