For præcis et år siden ...

 

... så haven ud som på billederne nedenfor. Vi er  stadig en god uges tid bagefter her, men jeg kan se, at forskellen bliver mindre og mindre dag for dag.

 

20090423_132324

 

Tidligere berettede jeg om hornvioler og fortalte, at de er uforlignelige til forårets krukker, kasser og andre beholdere. Men også i havens bede er de skønne.

 

20090423_131531

 

For eksempel i samspil med de dejlige kugleprimulaer. De er ved at springe ud derude, men heller ikke de er så langt fremme som sidste år.

 

20090423_133232

 

Kugler skaber ro’ sagde Anne altid, og man kan kun give hende ret. De er uundværlige som grafisk faktor i bedet.

15 kommentarer:

 1. Hei!

  I gaar kom jeg hjem med mange nydelige fioler, dog ikke saa mange som hos deg. Sommeren her blir i varmeste laget for fiolene de varer derfor ikke saa lenge, likevell maa jeg plante noen krukker hver vaar. De er saa fine baade til aa presse og sukre til kake pynt(fiolene boer vaere organiske dersom en skal spise dem). Vi har tidlig vaar , enkelte frukt traer blomstrer allerede men det er skummelt forde nettene er svaert kalde. I dalen her hos oss dyrkes det vindruer og boendene er redde for aa miste avlingen. Regelen din med aa ikke plante ut sommerblomstene for tidlig er viktig selv om det kan vaere fristende. De blir saa meget finere og holder seg til langt ut paa hoesten dersom de ikke blir stresset naa. Jeg foelger med deg Claus og haaper det blir en liten video snutt ogsaa i helgen.( Jeg jobber selv hardt ute i dag og kom inn for aa faa litt oppmuntring, takk!)

  Hilsen AG New York

  SvarSlet
 2. What a great combination those two are, Claus!
  Pansies and violas are the workhorses of spring for me the way they can take frost and just pop right back up.
  Beautiful pictures as always.

  Happy weekend to you!

  Annelie

  SvarSlet
 3. Skønne, skønne farver - ak, om man bare kunne få plads til det hele, kugleprimulaer har nu aldrig rigtig ville trives hos os, skovens hanekam (fladkravet og hulkravet kodriver tror jeg de hedder) trives glimrende i haven men ikke de finere forædlede primulaer, nå pyt, så kan jeg da også bare bedst li' de "vilde" ;-)

  SvarSlet
 4. hallå claus!!!
  guuuu så vackert, blått är verkligen flott, har massor av blåsippor i mina rabatter, så ljuvligt men min lilla som vill plocka...ja och det får han såklart, fniss!
  du vet du om dina böcker säljs i sverige?
  annars köper jag från internet någonstans!
  må väl och njut av helgen! varmkram lotten

  SvarSlet
 5. ja naturen er bagud i år, men idag så jeg bøgen udsprungen på de luneste steder i Hareskoven ved Bagsværd sø og anemonetæppet breder sig stadig i skovbunden det er så dejligt! Billederne af Hornviolerne i dit forrige indlæg er fantastisk flotte:))
  - og apropos kugler så nappede jeg lige nogle kasserede porer med hjem fra kantinen idag - "hvor heldigt" tænkte jeg for du har jo vist hvordan de kan pryde!

  SvarSlet
 6. Vakkert, vakkert! Kjøpte kuleprimula i dag. De er nydlige. I fjor forsøkte jeg å så noen, men det var ikke så vellykket. Gleder meg til å få de ut i haven, men jeg er litt usikker om jeg skal vente litt. Det er fortsatt minusgrader om natta. Grrr...

  SvarSlet
 7. Lekre blå og fiolette farger både her og i forrige innlegg, - noen riktige skjønnheter! Jeg er også så betatt av hornfiolene.

  SvarSlet
 8. Jeg kunne så godt tænke mig at se de udsendelser med Anne Just og hendes have. Men er det overhoved muligt at se dem over nettet, har forsøgt at lede på DR, men kan ikke finde ud af om det. Er der andre net hajer der ved om det kan lade sig gøre?

  Har lige i dag lavet hygge hjørne i mit drivhus, med gardiner, bord og stole og plantereol og sat en lyserød lilje op, der fylder rummet med sin duft, inspiret fra Bogen "Drivhus drømme"

  SvarSlet
 9. Kære Anonyme,
  Også jeg kunne godt tænke mig at se "Haven i Hune" (kunne ikke se DR2 dengang) - men der er vist ikke andet for, end at vi må forespørge hos DR2, om hvorvidt de kunne overveje at genudsende programmerne.
  Hvis de nu får forespørgsler nok, mon så ikke de kunne forbarme sg over deres seere???
  Så hermed en opfordring til alle haveinteresserede.
  Bedste hilsner

  SvarSlet
 10. Glemte at sige til Claus Dalby - tror bestemt, at der må have svævet flower fairies rundt om din vugge, da du var lille.
  Mage til yndigt forårsarrangement med både hornvioler og kugleprimulaer skal man lede længe efter.
  Så enkelt og dog så overdådigt og smukt.
  Mange hilsner

  SvarSlet
 11. Alle de dejlige blå farver! Det er så skønt. Min egen have bliver ikke passet for tiden, men så nyder jeg din! Håber, det er ok.

  SvarSlet
 12. WOW...a match made in Heaven! Elsker også hornvioler. Mine yndlings er de sorte, men de er alle kønne og taknemlige at have med at gøre. Iøvrigt kommer de som sendt fra himlen på denne årstid, hvor alle de tomme krukker skriger efter blomster og tålmodigheden er sat på en hård prøve efter højere varmegrader.
  Ja, jeg kan tilslutte mig Eva...dejligt at man kan nyde din have udi cyberspace, når ens ryg driller efter for meget havearbejde....
  God weekend ønsker TANTE GRØN

  SvarSlet
 13. Så vakker kombinasjon! Kuleprimula har jeg i staudebedet, men mine hornvioler står i en krukke på trappen- God ide å plante dem sammen!
  Jeg har forsøkt å finne "Min krukkehave" i forskjellige bokhandlere på nett uten å lykkes- vet du hvor i Norge jeg kan finne den? Kan jeg evt. bestille den fra forlaget Klematis? (og da gjerne med en liten hilsen?!)

  SvarSlet
 14. Hej Claus,
  Kugleprimulaerne her er også fint igang i det heletaget er Primula en skøn blomst.
  M.h.t. Haven i Hune udsendelserne - god ide at opfordre til genudsendelse. Mit havegen blev vagt til live, da jeg så de udsendelser, derfor hedder mit første bed Hunebedet. Alle mine bede har navne, for som Anne Just sagde, så var det lettere at finde haveredskaberne og det er også lettere for min mand at vide hvilket bed jeg nu taler om.
  Hilsen,
  Lis

  SvarSlet
 15. Nyyydelig! Mine hvite kuleprimula vokser sakte og er fremdeles i knopp, men blomsterkulen er på vei opp fa bakken nå :) Dine lilla var lekre sammen med hornfiolene, jeg er alltid begreistret for farvevalgene dine

  SvarSlet