Frostsikre udplantningsplanter

 

Jeg kan godt forestille mig, at der er mange, som ikke har kunnet tøjre tålmodigheden og derfor har købt udplantningsplanter til krukker og kasser. Håber dog ikke, at det er nogle af de sartere vækster, der er blevet investeret i. For som de fleste har måttet erfare, har vi flere steder haft nætter med frost, og det er de færreste udplantningsplanter, der holder til det.

 

20090520_152652

 

Men heldigvis er der én, som fint klarer nogle få frostgrader, og det er den lille hornviol, Viola cornuta, som jeg holder så meget af. Får den frost, lægger den sig en smule ned, men så snart det bliver tø, rejser den sig igen. Dette gælder også for stedmoder og bellis; de klarer også fint et par minusgrader.

 

20090520_151541 20090520_151742 20090520_152022

 

Jeg elsker altså hornvioler, og den gode ting ved dem, er, at man ikke behøver at gå og pille og nusse dem. De blomstrer lystigt videre alligevel.

 

20090517_093706

 

Især, hvis man husker at give dem gødning og selvfølgelig vand. Så kvitterer de med et meget rigt flor.

Først Grundlovsdag, d. 5. juni, kan man være rimelig sikker på, at frosten er ovre. Det er der i hvert fald et gammelt ord, der siger. Så kan man plante petunia, margueritter, pelargonier og alle de andre skønne ting, der er svære at undvære.

 

_20100408_121325

14 kommentarer:

 1. Mycket vackert! Det är tur att det finns blommor som tål några minusgrader. Nu gäller det att ha tålamod och inte sätta ut känsliga växter för tidigt.

  Önskar dig en trevlig helg!
  /Charlotte

  SvarSlet
 2. Åhhh, hvor smukke billeder Claus! Jeg ÆÆÆLSKAR hornvioler... og allermest de blå og lilla nuancer og især den helt, helt mørke. Blomster og billeder, der er lige til at blive glad i låget af ;)

  SvarSlet
 3. Vilka underbara mängder, du har Claus! Ibland säger man ju att "less is more", men här visar du också att det ibland är så att "more is more"! Ha en härlig week-end,
  Charlotta

  SvarSlet
 4. SKØNNE billeder som sædvanligt :)
  Sidder her og smågriner for "less is more" ville jeg så absolut ikke mene - på nogen leder og kanter - ville passe til Hr. Dalbys havesmag :) Faktisk husker jeg fra en tv udsendelse, at en af Claus Dalbys venner havde udtalt, at et arrangement lignede en svensk statsbegravelse. Skønt udtryk. Og sikkert rammende :)
  PS: suk - har ikke helt kunne nære mig. Har udover stedmoder og bellis købt lidt lyserøde diascia og dobbelte margueritter. De ser nu ud til at klare den.

  SvarSlet
 5. Ja, de er nydelige!!
  Den mørke varientan der, var fantastisk fin :-)
  God helg
  Kristin

  SvarSlet
 6. Kære Claus

  Hvor de smukke ;o) Og fine, fine blå nuancer... Jeg har lige købt en del nye blå perlehyacinter. De er jo også ret dekorative, når man gerne vil forevige dem på fotos til bloggen ;o) Ha' en rigtig go' weekend!

  Mange hilsner Joan

  SvarSlet
 7. Violer er vakre og finnes i alle farger. Likevel ble jeg glad da jeg oppdaget at Ranunculus og Bellis også tåler endel frost. Vi har jo ennå ganske lenge til vi kan plante ut sommerblomster hos oss i Norge.

  SvarSlet
 8. OG ikke mindst - de er spiselige! Flotte flotte farver og fotos!

  SvarSlet
 9. Nydelig med alle disse søte blå, små..
  Jeg likte nå veldig godt den kassen som du har under vinduetpå huset. Er dette noe som du har fått laget etter mål... Har ennå aldri sett en slik kasse som er mer en 80-90cm i butikkene. Så jeg har lenge vurdert å fått laget noe som passer akkurat under hele vinduet hos meg...

  Nydelige bilder!

  SvarSlet
 10. Jeg er er også veldig glad i disse søte små vårgledene som varer langt utover sommeren. De må jeg ha hvert år og har i sådd 3 ulike sorter. Eller var det 4 det ble :)

  Så praktfullt med masseplanting av violer på bildene dine :) Verandakassen var fantastisk skjønn! Og så nydelig med farvenysanser fra det lyse til det mørkeste lilla.

  SvarSlet
 11. Hornvioler er stærke og giver så meget igen.
  Jeg har en bror der er gartner og han havde nogle små planter til overser i efteråret. Jeg plantede dem i haven i september og de har klaret den hårde vinter og de står noget så smukt lige nu.

  SvarSlet
 12. Ja vem älskar inte dessa små raringar.
  Fina färger du har valt på dina.
  Passar bra ihop.

  Annika
  som inte har tid att blogga precis men en snabbis in till måste man ju..

  SvarSlet
 13. Hej,

  Flere spørger om, hvor og hvordan man kan købe mine bøger. Det vender jeg tilbage til i morgen.

  SvarSlet
 14. Hej Claus - Jeg så i et program idag, at du havde modtaget småplanter i en smart emballage med ca. 5-6 planter eller sådan noget. Ved du om man kan købe sådan noget emballage et sted?
  Tak for nogle super programmer og bøger !

  Mvh.
  Michael

  SvarSlet