Haven i Hune

 

De fleste haveinteresserede har hørt historien før; at jeg for små femten år siden mødte blomstermaleren Anne Just fra Hune. Og at det var hende, der fik min haveinteresse til at bryde ud i lys lue.

 

_20100408_123604

 

 

Til min og mange andres meget store sorg gik Anne bort d. 10. marts sidste år. Du kan læse, hvad jeg skrev om Anne på etårsdagen for hendes bisættelse her.

 

Vi er i dag en række mennesker, der arbejder for havens bevarelse, og i sidste uge var jeg til bestyrelsesmøde. Der tog jeg disse billeder og kunne ved selvsyn konstatere, at haven har det godt, og at der er lagt op til en ny og spændende sæson.

 

_20100408_122622

 

Haven bliver aldrig den samme uden Anne; det siger sig selv. Men gartnerteamet, under ledelse af Lise, gør en stor indsats for, at denne have til stadighed vil stå som en af de mest bemærkelsesværdige i Europa.

 

En have på trods! Kunne man godt kalde projektet. For det var mod alle odds, at Anne begyndte på havens anlæggelse i en gammel sandet klitplanplantage, hvor ingen andre end hende, ville kunne få noget til at gro.

Hun gik til projektet med en ildhu, som kun hun var i besiddelse af.

 

_20100408_122403

 

Sidste år var haven mere besøgt end nogensinde før, og også I år håber vi i bestyrelsen på rigtig mange gæster. Bemærk, at haven har begrænsede åbningstider. Læs mere her.

 

_20100408_122317 _20100408_122133

17 kommentarer:

 1. Jeg håber engang at komme op og besøge Anne's have.

  SvarSlet
 2. Dejligt at se og høre, at Anne Justs have har det godt - og at mange kyndige have-engle står vagt om den, så den altid må forblive i hendes ånd, som den helt unikke sjæleoase, den er.

  "Finding faith in a flower" (-H.S.R-)

  "Sometimes when faith is running low
  And I cannot fathom why things are so.....
  I walk alone among the flowers I grow
  And learn the answers to all I would know
  For among my flowers I have come to see
  Life`s miracle and its mystery.....
  And standing in silence and reverie
  My faith comes flooding back to me."

  TANTE GRØN

  SvarSlet
 3. Jeg ved godt, det er lidt i utakt - men jeg har lagt et spørgsmål til din ellers fine rugbrødsopskrift, som du nok ikke har haft mulighed for at se.
  Jeg må bestem til Hune og se Annes have. Jeg bor ikke langt derfra.

  SvarSlet
 4. Jeg så din have i maj sidste år - det var en stor oplevelse og i år håber jeg at komme til Hune og se Anne Justs have, hendes bøger er så inspirerende og haven i Hune ser fantastisk ud også på de billeder ovenover hvor der ikke er mange blomster igang.

  SvarSlet
 5. Hei!!! Claus. Nok en gang har du gitt meg og alle dine lesere av bloggen innsyn i en vidunderlig verden. Blomstene på Annes kiste var jo helt i tråd med henne selv. Ser jo på maleriene og keramikken hennes at dette var et frodig og flott menneske. Ja som du skriver er det en gave å få bli kjent med en så flott og frodig person det er jo også med på å forme oss til det menneske vi er. Må bare fortelle om min mor som gikk bort for ti år siden. Hun var også en hage glad person som døde så alt for tidlig fra oss av kreft. Hagen hennes var også et syn med blomster og grønnsaker av alle slag. Hun hadde en stor glede av å kunne ha litt å gi bort til sine gjester. Ingen gikk tomhendt fra henne, det kunne værer en tomat en agurk litt poteter og ikke minst en bukett blomster. Det å samle familien til hage kos med vaffelsteking og nyrørt syltetøy av jordbær og bringebær var altid populært blandt store og små. Gleden var også stor når hun stelte istand lakse middag med poteter og grønnsaker fra egen åker. Da dekket hun bordet mellom frukt trærne med hvite duker og et hav av blomster. Så derfor ble det også naturlig for meg å være frodig i hennes bisettelse. Jeg plukket en kvist av alt som grodde i hennes hage å la ned i hennes kiste, det føltes riktig for meg. Ha en fin hage dag i flotte Danmark. Jeg skal ut å klippe roser og lavendel i solfylte Sandefjord. hilsen Grete.

  SvarSlet
 6. Det er bare så dejligt at Anne´s have bevares i hendes ånd. Har besøgt den flere gange og hver gang, har det været lige før, jeg måtte smides ud ved lukketid. Kan bare ikke få nok - den have er bare så skøn !
  Mangler dog at se den, når alle Allium blomstre - håber at jeg når det i år.

  SvarSlet
 7. Haven i Hune er et paradis som bare må opleves...jeg elsker det sted.Jeg er sikker på at Anne er med til at passe sin have deroppe fra en sky.Styrer sine tropper med fast hånd.
  At Anne er en engel DET er jeg sikker på..:-)

  Kh...Lisbeth

  SvarSlet
 8. Dejligt, den kan få lov at leve videre...

  SvarSlet
 9. Vi skal på ferie i Danmark i sommer og da skal jeg få sneket meg avgårde hit en dag:) Og det gleder jeg meg vilt til:) Klem

  SvarSlet
 10. Det ser rigtig spændende ud, der må en udflugt i foråret gå til.
  Tak for tippet og tak for arbejdet med at haven skal forblive som Anne lavede den. ;o))

  SvarSlet
 11. Det er uden tvivl een af de skønneste haver vi har besøgt her i Danmark ( vi var der for 2 år siden ) og jeg håber meget at vi snart kan komme tilbage ingen.
  Hilsen Janne

  SvarSlet
 12. Kære Claus
  det er bare så vemodigt at Anne Just ikke er blandt os mere. Hendes have er et eventyr, og jeg er sikker på de har verdens skønneste eventyrhave i himlen nu.
  Hilsen Lene

  SvarSlet
 13. Dejligt at høre, at I er mange, der skal en tur til Hune.

  SvarSlet
 14. Jeg har været i haven i Hune, og det er en fantastisk have. Jeg vil gerne derop igen engang, men det er jo selvsagt ikke lige rundt hjørnet.

  SvarSlet
 15. Haven i Hune står på toppen av listen over gjøremål på neste Danmarksferie som jeg håper blir neste sommer. Jeg vil selvsagt prøve å komme med i en av gruppene som får besøke din have :)

  SvarSlet
 16. Hej Claus !
  Tak for sidst ! Hvor er det skønt at læse at så mange stadig tænker på Anne og Haven i Hune.
  Og JO hun styrer sine tropper fra sin himmel !!! der går ikke en dag hvor jeg ikke hører hendes "ordrer" . Hun er altid i mine tanker !!!

  Havehilsner fra Lise V. Kristensen .

  SvarSlet
 17. Jeg besøgte haven sidste år, og var meget betaget af den, vi var der i fuld sol, og nød en kop kaffe og kage. Jeg kan kun anbefale den en skøn oplevelse.
  MVH Inger

  SvarSlet