Hektisk aktivitet

I disse dage og uger er der hektisk aktivitet i driv- og væksthuset. Katja har sået over en længere periode, og de første planter, der blev sået, er nu ved at blive blive priklet over i større beholdere.

 

20100414_114807

 

Ligeså snart de kommer over i den friske næringsberige pottemuld tager de rigtig til i størrelse. Lader man dem stå i såbakkerne, rokker de sig til sidst ikke ud af stedet.

 

20100414_114839 20100414_114829 20100414_114849

 

Flere af de planter, der er rimeligt hurtige til at udvilke sig, bliver sået i disse dage. Vi har flere gange været for tidligt ude med det resultat, at planterne nåede at blive lange og ranglede, før vi fik dem plantet ud. Det sker ikke i år. Håber jeg!

 

20100414_114902

 

Nogle af jer studser måske over, hvad det er for et rasp-lignende produkt, der er drysset over frøene i bakkerne. Det hedder vermiculite.

 

Senere i dag vil jeg fortælle om sommerblomster, der kan sås uden drivhus.

11 kommentarer:

 1. Sååå spennede!! Tenk å kunne dyrke fram sine egne planter og blomster!? Du er en riktig hagemann du, Claus!

  Ha en strålende dag!!

  Klem klem
  Anette:)

  SvarSlet
 2. JAg tycker så mycket om att titta på din sida. Både vackra blommor, informativt OCH en vacker anläggning. Tror att i sverige är många lite "rädda" för det estetiska tänket, pynt i trädgården. Men jag tycker att det är vackert..i alla fall om man har smak och det har ju du!! :)

  Ha det gott!

  SvarSlet
 3. Tak for søde ord fra jer i Norge og Sverige.

  SvarSlet
 4. De amrikanske havebloggere bruger altid dette produkt som tilsyneladene er almideligt tilgængeligt derover, men jeg har forgæves kikket efter det i Danske havecentre. Takket være dig ved jeg nu hvor jeg kan skaffe det.

  Mange forårshilsner fra Fejø

  SvarSlet
 5. Hej Claus,
  Jeg vil lige sige, at jeg nyder at læse din side hver dag fra Californien. Det er skønt at have forbindelse til Danmark på denne måde, og selvom vækstforholdene er anderledes her, er der altid inspiration at hente på din side og i dine bøger. F.eks. har jeg også selv en del verbena bonariensis, som vokser hele året her og selvsår. Efter din udsendelse bestemte jeg, at jeg måtte have mange flere af dem i min have! Ligeså med hvid agapanthus, som er dejlig nem her. Også tak for en virkelig god udsendelse, Drømmehaver, som jeg ser på min computer! Det var et rigtigt godt program, hverken for hurtigt eller for langsomt! I min have er de første roser sprunget ud, i dag kom den engelske rose, Abraham Darby, som dufter helt fantastisk. Jeg nyder at sidde udenfor og hvis der kommer en lille kolibri forbi, er det bare helt perfekt.
  Jeg glæder mig til næste udsendelse d. 18 og tak for en god hjemmeside!
  Mvh Lisbeth

  SvarSlet
 6. Tak for linket til indkøb af Vermiculite.

  Hvor mange nye sorter prøver du/I af en almindelig sæson? Jeg kan se, at der er en del ualmindelige sorter imellem. Glæder mig til at se dem i blomst.

  I øvrigt er foråret meget sent på den her, vore fjeldribes er kun lige sprunget ud, det plejer de allerede at gøre i marts. Så hér gør det heller ikke noget, at sommerblomsterne ikke er alt for langt fremme.

  Mvh Lise

  SvarSlet
 7. Anonym/Lise - jeg tror, at vi sår omkring 200 forskellige sommerblomster. Måske 250. Jeg har ikke tal på det.
  Jeg ELSKER sommerblomster, fordi de giver haven det umiskendelige frodige cottage-flor, som er så attråværdigt.

  SvarSlet
 8. Åh...så god en side her. må på den hver morgen til kaffen :-)
  Men be be.... kunne du fortælle lidt mere om klokkeranke ? Hvor mange planter du i hver potte ? Hvor tidlig starter du dem op ? vand, sol, læ o.s.v. Elsker disse frodige planter, men det missede for mig sidste år, tror jeg startede for sent.
  Tak for en fed side og et super tv-program, som man bare skal se :-)
  mvh Jonna

  SvarSlet
 9. Tak for svaret, over 200 forskellige, det er jo fantastisk!! Jeg forspirer måske en 10-15 forskellige og har svært ved at nå at prikle og passe, så stor RESPEKT.
  Har tidligere besøgt din have og er enig med Anne Just, det er imponerende, at du kan finde plads til det hele og sikken en frodighed, det giver. Man skal tage sig god tid i din have, for der er mange have-Stilleben, der skal affotograferes :-)

  Mvh Lise

  SvarSlet
 10. Hov, glemte helt at spørge: Er det rigtigt forstået, at du/I prikler i næringsberiget pottemuld, ikke i så- og priklemuld? Jeg har altid troet, at den næringsberigede jord var for "stærk" for de små planter, men det er måske helt forkert (tænk, al den turbovækst, jeg kan være gået glip af!)
  Mvh Lise

  SvarSlet
 11. Hej Claus, Tak for en rigtig god blog. Det er meget inspirerende at følge med i dine bøger, haveprojekter og daglige aktiviteter. I år har jeg sået flere slags sommerblomster for første gang (!) Det går meget godt og vindueskarmen bugner nu af mange små planter, der er blevet priklet om i små avispotter. Men nu kommer et spørgsmål: Hvad betyder det når de nederste blade bliver gule? Mange forårshilsener fra Nordsjælland :-)

  SvarSlet