Hækklipperi

 

Ja, det er rigtigt: Vi er begyndt at klippe hæk! Men det handler ikke om de etablerede bøge- og takshække nede i haven. Det gælder taks, vi har plantet omkring den sunkne garden, der nu næsten er klar.

 

_20100429_171512

 

For et par uger siden fik vi en portion godt og vel én meter høje taksplanter, der blev plantet omkring det nye haverum. Nu er vi begyndt at klippe den ned til lidt under halv højde, fordi de skal danne en lav hæk omkring de paraplyformede avnbøgtræer, der er en del af det grafiske udtryk. Det er nemlig næsten er helt lille barok-indlæg, vi er ved at skabe her, hvor den tidligere swimmingpool lå.

 

_20100429_171320

 

Nu er det næsten færdigt, og jeg skal nok  snart vise hele resultatet.

7 kommentarer:

 1. Kære Claus.
  Nøøj, hvor bliver det godt. Du spyr jo gode ideer ud af ærmerne - og dig som man ser mest med korte ærmer! Hvad er det mon for hvide kugler? Har du sat lys op i haven?
  Hav en rigtig god bededags"ferie".

  Kærlig hilsen Inga Nygaard Hansen

  SvarSlet
 2. Vi glæder os (her tager jeg mig den frihed at udtale mig på samtlige læseres vegne :-)

  - jeg glæder mig især fordi den jo netop ikke er til at se ordentligt, når man går tur i Risskov og prøver at lure gennem hegnet...

  SvarSlet
 3. Hej C!
  Är det de paraplyklippta avenbokarna man ser i taxushäcken?

  SvarSlet
 4. Hvilken sort taks har du valgt? Fra hvilken planteskole? Klare taks en vinter som den netop overståede?

  Det ser herligt ud.

  Sværmer selv lidt med tanken om takshække, inspireret af ´Den økologiske Have´. Bremses dog lidt af, at jeg også har set kedelige, gulige og triste takshække/planter rundt omkring.

  SvarSlet
 5. Inga, de hvide kugler er nok sten der skal få grenene til at vokse nedad.
  Flot ser det ud.
  Venlig hilsen Kirsten.

  SvarSlet
 6. Jeg grøsser nesten av spenning når jeg ser de to glimtene av The Sunken Garden du viser oss! Taks er Taxux - barlind, regner jeg med. Det er i så fall en glimrerne vekst til både klippet og fri hekk. Jeg har T. hillii som fri hekk mot veien og er svært fornøyd med den. Den holder seg frisk og sunn og tåler godt både tørke, vind og salt. Hillii er den mest opprette sorten Taxus (som jeg kjenner til i alle fall).

  Taktrærne er superlekre! Og hva er de runde hvite kulene som henger i trærne? Åh, nå ser jeg at Kirstin mener det er lodd for å tvinge grenene ned, smart du!

  Blomsterhavet i lys gult og hvitt er en fryd å se :)

  SvarSlet
 7. Der er vist ingen tvivl om at Claus kan trylle, og det er jo dejligt at se at hullet fra en gammel swimming pool kan transformeres til noget så skønt. Er sikker på at det bliver et dejligt sted. Tillykke.

  SvarSlet