I morgen skal der lægges tulipanløg

 

Nej, jeg er ikke blevet tosset. Det er ganske vist. Som jeg forklarede for nogle dage siden, gik vi totalt i stå med alle aktiviter i haven op til jul, hvor vi i forvejen var bagefter. Vi havde stadig ikke fået lagt alle tulipanløg – faktisk manglede der tre-fire tusind! Gode råde var dyre.

 

_20100413_141053

 

Derfor lagde vi løgene i kasser med muld, som jeg viste forleden. Nu har vi vristet jorden fri, og i morgen går vi i gang med at lægge løgene. Jeg håber, at det går. I skal i hvert fald nok blive orienteret undervejs.

15 kommentarer:

 1. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

  SvarSlet
 2. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

  SvarSlet
 3. Hei Claus!

  Det har gatt noen dager siden jeg var innom deg saa naa kan du tro jeg har kost meg med dine mange nye innlegg. Bloggen din er fantastisk,
  dine bilder, videoer og skriblerier er svaert inspirerende for en have entusiast som meg. Heldig er de som faar komme paa besoek i haven din i sommer. Det blir spennende aa se hva som skjer med tulipanene dine. I min nye "potagere" blomstrer naa paaskeliljer, hyasinter og den foerste lille tulipan. Peonene spirer og jeg skal naa ut for aa saa spinat og erter. Tomater og basillikum spirer i vinduskarmen og jeg fulgte ditt raad og plantet opp gerorginene i potter. Snoen laa lenge ogsaa her i New York men saa kom varmen, 30 gr, c hadde vi i paasken. Det var litt for mye av det gode siden vi fremdeles kan vente oss frost.

  Lykke til med TV program, bokskriverier og alt arbeidet i din skjoenne have.
  Hilsen AG NY

  SvarSlet
 4. Nå, men så er der da en chance for mine tulipanløg, som blev købt i efteråret, og derefter glemte jeg alt om dem, heldigvis har de ligget i en kasse hvor der var jord, så de er faktisk begyndt at gro...tror jeg tager hele jordklumpen med løg og hele moleviten. og smider i jorden i morgen så...

  SvarSlet
 5. WOW! Det bliver spændende at høre om.

  God arbejdslyst :-)

  SvarSlet
 6. Det bliver spændende at se. Mon ikke det også kommer lidt an på sorten? Det er blandt andet det at vi får lov at følger med i den slags (i dette tilfælde ufrivillige)eksperimenter der gør det så spændende at følge med her hos dig.

  SvarSlet
 7. Hej Claus!
  Efter programmet i søndags kom jeg og mine forældre til at snakke om, hvad grunden er til, at du plantede skærm liljen over i en ikke-så-meget-større potte end en meget større potte? Vi overvejede om det havde at gøre med om rødderne tog over i forhold til bladene?
  Bedste hilsner, Anne Thompson

  SvarSlet
 8. Jeg sætter også altid mine tulipanløg om foråret. D.v.s at jeg graver dem op fra mine højbede, hvor de er blevet sat om efteråret. På den måde kan jeg sikre mig, at farven er perfekt til det bed, jeg ønsker og mit "tulipan-maleri" bliver som jeg havde drømt om. Er en "smule" hysterisk med farverne. Så jeg tror på, at dit tulipan-eksperiment nok skal lykkes.

  Mange hilsner fra TANTE GRØN

  SvarSlet
 9. Blev bare så glad - da jeg åbnede min mail for lidt siden; der lå en invitation til åben have hos dig til maj - nøj hvor jeg glæder mig :-)
  Tak for daglig inspiration - du gør det godt med både hjemmeside, blog og program.

  Glade hilsner fra Winnie

  SvarSlet
 10. Hej Claus.
  Tror nu nok at dit "lille" eksperiement med tulipan løgene skal lykkes. Hvor køber du alle de løg henne? Så også i et af dine tidligere haveprogrammer at du stod med en hel kasse med krokus løg(tror jeg det var). Hvor bestiller man så store mængder henne? Men godt at du har hjælpere til at grave dem ned for ellers blev du da aldrig færdig.
  Mange hilsner fra Lina

  SvarSlet
 11. Bente - jeg er slet ikke så nervøs som du!

  Anne - når jeg potter over i trinvis større potter, er det for, at rødderne hurtige udvikler sig.

  Anonym - når det bliver løgtid, skal jeg nok fortælle, hvor jeg køber.

  SvarSlet
 12. som nybegynder udi den skønne havekunst ja, så kunne jeg godt tænke mig at vide om jeg i denne måned(juli) kan grave mine tulipanløg op og fx sætte dem i en krukke, for at lade dem overvintre til næste års blomstring? Vil nemlig så gerne have dem flyttet fra deres nuværende bed, om i krukker.
  Mvh
  Merete Ahlmann

  SvarSlet
 13. Kære Claus.

  Efter at have set dine programmer, har jeg investeret en mindre formue i tulipanløg, 500 stk! Jeg glæder mig til at de kommer og jeg kan lægge dem i jorden til efteråret. Vi er imidlertid igang med en ombygning herhjemme, hvilket har indflydelse på flere udearealer. Kan jeg på nogen måde gemme nogle af løgene til den/de kommende sæsoner, eller bør de alle komme i jorden til høsten?

  Tak for al inspiration! Lise.

  SvarSlet
 14. Hej Claus.Første gang at jeg som 61 årig skal opleve,alle mine skønne løg er væk fra min have?Der var mange Krokus,Hyacinter,små og store Anemoner,Narcisser af mange slags.To gamle stauder-Gasblomster,jeg er så ulykkelig ,fordi det koster en bondegård,at få købt så mange igen.Tør ikke sætte flere løg,før jeg ved hvad der har udryddet mine løg samt stauder?Jeg gøder ,som jeg skal,med naturgødning...Håber du kan hjælpe mig?Tak for dine udsendelser m..m. M.V.H. Ester Jensen.

  SvarSlet