Jeg elsker krokus

_20100412_144836

 

Og i disse dage blomstrer de i tusindvis i min have. Andre steder er de sikkert ved at være ovre, men her - i den svale skygge fra skoven - holder de pænt længe. Dog sker der det, at de inden længe ’knækker’ halsen og lægger sig hen ad jorden. Så er den forestilling ovre.

 

_20100412_143933

 

Billederne herover er - og det kan nok ikke komme bag på nogen - fra et af mine hvide  bede. Det er vintergækkerne, der er de første aktører, og normalt er de væk, når krokussene springer ud. Men i år der det lidt anderledes på grund af den lange vinter. Her nyder vi godt af overlapningen.

 

_20100412_143512 _20100412_144226

 

Blå krokus har jeg også i industrielle mængder, og de er nogle af de første i det blå bed. Dog ... er der også de blå anemoner, som de passer så fint sammen med.

 

_20100412_143608

 

Er der noget skønnere forårstegn. Jeg synes det ikke.

 

Nu går det rigtig stærkt, og I får snart mere at se derude fra. Der sker noget time for time.

18 kommentarer:

 1. Der er altså bare noget over bede afholdt i een farve. Smukt ser det ud.

  SvarSlet
 2. Ja, det er endnu en ide, som skal "kopieres" - tidligere har jeg tænkt på krokus som en "farvelade" eller et "tivoli" - som ikke rigtig passede ind hos mig, men som jeg kunne nyde som "forårstegn" i de haver og offentlige bede, der nu måtte have dem.

  Men en samling af rent blå - og rent hvide, ja, det går også rent ind hos mig:-)

  SvarSlet
 3. Dejlige billeder fra din have. Det er dejligt at krokus er så nemme, for de er uundværlige!! Dog er jeg ikke så glad for de skriggule krokus, som var her i haven. Jeg må indrømme at jeg forsøger at udrydde denne farve. De bliver dog på mystisk vis ved at dukke op i haven de særeste steder.

  Og lige på falderebet vil jeg da ønske tillykke med de fine seertal til drømmehaver. Jeg kikkede da også glad med selv og jeg nød udsendelsen i fulde drag:-))

  SvarSlet
 4. Vilket krocusparadis !!!!
  Ha en fin solig dag, Petra B.

  SvarSlet
 5. Hvor er dine krukusbede flotte, mine ligner et cirkus med blandede farver. Det er værd at plante farverne hver for sig, det ser bare så godt ud, det gør jeg for eftertiden. Hip Hip Hurra for udsendelsen i TV, jeg glæder mig allerede til de kommende.

  SvarSlet
 6. Vi har smukke blå anemoner her på Lolland. De rigtige vilde og jeg nyder synet af dem hvert forår. Blev så inspireret af dig at jeg også plukkede en fin lille buket marts violer og satte dem i et fint lille snapseglas. De står og dufter ganske svagt og jeg nyder synet af dem hver dag. Tak for en super god blog som inspirerer og giver nye ideer.

  SvarSlet
 7. Lovely when you have a whole ocean of white or blue. Did it just happen so that the blue anemone popped up next to the blue crocus, and the white snow drop next to the white crocus, or was that deliberate?

  Ha en bra dag!

  Annelie

  SvarSlet
 8. ohhhh my god, så underbart man blir alldeles lyckofylld!våren med dess prakt är så hoppfullt och så vet man liksom att allt är kvar, skön känsla!!!
  må väl claus, varmkram lotten

  SvarSlet
 9. Å hvor er det smukt. Jeg bliver næsten helt trist over at den del af forårsfesten er forbi i min have. De blå anemoner med de blå krokus er meget yndige og så er selve det at du har et helt hvidt og et helt blåt hav jo fantastisk. SUK.

  SvarSlet
 10. Smukke - især de blå. Har sat nogen i græsplænen,det ser også meget fint ud.

  SvarSlet
 11. Det er utrolig vakkert, ja vi har mye og glede oss over i tiden fremover. Ha en fin hage dag i solen. hilsen Grete i Sandefjord.

  SvarSlet
 12. Øv - er lidt misundelig :-)
  Bish

  SvarSlet
 13. Hej, apropos blåt hav: hvis nogen skulle komme forbi Bruxelles i slutningen af april, kan man slå et smut forbi den blå skov. Skovbunden er FULD af vilde hyacinter (Hyacinthus orientalis), se bare via dette link, hvor der også står hvor skoven er:

  http://www.ddansk.com/artikler/blaaskovihalle.htm

  Venligst
  Susan
  Bruxelles

  SvarSlet
 14. Vilket härligt krokushav du har! Både de vita och blå är underbara.

  Rebecca

  SvarSlet
 15. Anonym/Susan - har været inde og kigge på den blå skovbund. SÅ smukt. Tak for tippet.

  SvarSlet
 16. Vilka underbart hav av olika krokusar.. så vill jag ju också ha det.. annat än mina små plättar.. *haha*.. Och jag bara dånar av att de är så färgstämda.. här rycker jag bort gamla gula krokusar som lever kvar sedan tidigare ägare eftersom jag också vill ha så där färgstämt.. nja en del har jag satt i ett hörn av trädgården där de inte "stör".. ha det gott..Moa

  SvarSlet
 17. Tak for hyggelige kommentarer. Ja, krokus er noget af det nemmeste, der findes. Hvis ikke musene æder dem!

  SvarSlet
 18. Besten Dank für Ihr Blogge! Sehr nett gemacht, mit vielen Liebe! Viel Erfolg wünsche ich Ihnen in allen!

  SvarSlet