Jeg vil være bedstefar!

 

Hvad? Er der sikkert nogle, der tænker efter at have læst denne udmelding. Har han børn? Det troede vi da ikke! Nej, bare rolig. Det handler nemlig om mine hvide brevduer, som I har set dukke op her på bloggen en gang imellem. Sidste år fik jeg nemlig et rigtigt dueslag fra England og begyndte med fem duer. Desværre forsvandt de tre én for én, så der i dag kun er to tilbage.

 

_20100403_095635

 

De tre forsvandt hen over sommeren, og jeg var ret spændt på, om de to tilbageblevne mon var en han og en hun. Det viste sig heldigvis at være tilfældet, idet den ene lagde et æg så sent som i november måned. Ægget blev udklækket først i december, og ungen voksede og trivedes. Men … da den så skulle ud på sin første flyvetur i det fri, faldt det sammen med, at sneen kom. Min status som bedstefar blev kort, for ungen døde hurtigt i det kolde vejr.

 

Nu er parret imidlertid begyndt at samle pinde og grene, og den ene opholder sig mere end almindeligt i dueslaget om dagen. Mon den er ved at lægge æg? Jeg håber det, for jeg vil gerne have mange hvide duer – børn og børnebørn og en dag også gerne oldebørn. i haven. Heldigvis besørger de ovre i skoven. Ja, de er meget velopdragne.

 

Flere har spurgt, om jeg vil skrive noget om duerne. Og ja, det vil jeg gerne. Men det bliver i min nye bog – Mit haveliv. Der forklarer jeg blandt andet, hvordan man får duerne til at blive.

15 kommentarer:

 1. Hvor er de smukke. Jeg kan godt forstå, at du gerne vil være bedstefar og have en hel flok!

  SvarSlet
 2. Brevduer er det nok koselig å være bestefar til :) De er så nydelige og rene, et fint innslag i den hvite haven din. Håper det går bedre med barna denne gangen! Det var da synd du har mistet så mange.

  SvarSlet
 3. Jaman mon ikke det snart bliver, hvor længe plejer de at ruge..??

  Så skal vi hejse flaget og ønske tillykke når du kommer med den glade nyhed ;o)

  SvarSlet
 4. Hihi, der narrede du et øjeblik...hvad med at få et par katte, de er helt sikkert leveringsdygtige her til foråret? De er yndige, de hvide duer!Hilsner fra én, der snart skal være Mormor for første gang, tro mig, det er (osse) stort.

  SvarSlet
 5. Du er også den rette til at skrive en bog om, hvordan man får duerne til at blive :))

  Tak for en vidunderlig blog, som er en lise for sjælen.

  SvarSlet
 6. Usædvanlig flot dueslag - englænderne forstår sig på den slags. Med lidt tålmodighed skal der nok også komme mere liv i slaget.

  SvarSlet
 7. Ok, du blev "nästan" bedstefar...synd om duvungen som föll ner...hoppas du får børnebørn snart igen:)

  SvarSlet
 8. Får håpe at det blir noen barnebarn igjen da:) Det må være veldig spennende å følge med på slikt liv i hagen:)

  SvarSlet
 9. Du kan jo give dem lidt mad tæt på dueslaget, det vil gøre livet nemmere for dem og for de unger der forhåbenligt kommer ;-) ( Husk er du først begyndt at fodre, så må du ikke bare lige pludselig stoppe igen) Jeg køber mit fugle foder og tilbehør på Vivara.dk De sælger kun foder af god kvalitet, hvilket betyder meget for mig. Vi har selv en masse ynglende fugle i haven, hvilket vi nyder stor glæde af.
  Mvh. Søren Hansen

  Ps: Sutrolig flot dueslag du har :-)

  SvarSlet
 10. Får håpe at duene klarer brasene nå.

  Tusen takk for koselig kommentar i bloggen min. Og ja, jeg har vært med fra den spede begynnelse. Har nå sett meg igjennom Drivhusdrømme og nydt hvert sekund. Skulle gjerne ha sett den vårblomstrende hagen din en gang. Har du Camellia på friland? Så i siste programmet at du hadde noen i drivhuset ditt.. De er så utrolig vakre.

  For meg ser det ut til at du bytter ut en god del planter hvert år. Hva gjør du med det som fjernes(altså stauder)?

  SvarSlet
 11. Vilket vackert duvslag! Vill ha!
  Lycka till med ungarna.

  SvarSlet
 12. Nydelige skapninger å bli bestefar til, lykke til. Her, 12 mil nørd/øst om Oslo, 3 mil fra Sveriges grense, ligger snøen fortsatt. Men nå er mange spirer plantet om og satt ut på mitt innebygde inngangsparti. Godt beskyttet av aviser duk og et tykt pledd om natten. Tro om jeg gleder meg til å få bygd drivhus ( mine planer der blir hele tiden forandret etter å kikke på drivhusdrømmene dine). Har linket til deg fra første dag og koser meg med å lese din blog.
  Klem fra Laila

  SvarSlet
 13. Hej Claus
  Havde du ikke også duer i dit 'vestjyske liv'?
  Anne Marie
  www.loenbaek.dk

  SvarSlet
 14. Jeg skulle hilse fra mine duer og sige tak for mange kommentarer.

  SvarSlet
 15. Det er nogle utrolig dejlige fotos af dine duer og af deres dueslag. Kan du oplyse adressen, hvor dueslaget er købt? Måske en henvisning til en hjemmeside.
  Venlig hilsen
  Marie

  SvarSlet