Kæmpeverbena eller kæmpejernurt

 

… er samme danske navn for en helt fantastisk plante, som på latin hedder Verbena bonariensis. Flere har spurgt om den, efter at jeg i går aftes viste den i ‘Drømmehaver’. Det er en fantastisk plante, som man selv kan så, og I kan nå det endnu. Faktisk skrev jeg også om den forleden og linkede til Havenyt.dk, og det gør jeg gerne igen. Læs mere her.

 

20090808_162316

 

Ang. tv-udsendelserne har flere af jer ogpå spurgt på musikken og den hvide hortensia. Det vender jeg tilbage til senere i dag.

 

I skal vide, at jeg er rigtig glad for alle de kommentarer, I har sendt. Dog må jeg sige, at jeg intet har at gøre med tilrettelægningen. Mange af jer skriver, at det går for hurtigt, og det vil jeg helst ikke kommentere. Men hvis man på et halvtimesprogram vælger at vise så mange forskellige haver, bliver der ikke tid til at dvæle ved hvert enkelt indslag. En del af jer nævner jo også, at I synes, det er spændende med de mange forskellige haver. Alternativet ville have været, at udsendelsen varede en time, men det er der ikke tradition for. Men skriv endelig jeres uforbehoidne mening, så skal jeg sørge for, at de kommer videre til rette vedkommende.

23 kommentarer:

 1. Jätteverbena kallar vi den här i Sverige. Jag gillar den främst för att den är en riktig fjärilsmagnet!

  SvarSlet
 2. Hej Claus
  Nu må jeg altså osse lige komme med en kommentar...hvor er det dog en fantastisk inspiration at følge med her på bloggen! Og "Drømmehaver" igår satte bare endnu mere fut i forårets haveliv. Havde sidste sommer Kæmpeverbena i krukker (på anbefaling fra "Min krukke have") og de blev så flotte, har forsøgt at overvintre i bobbelplast -drivhus, håber de kommer ligeså smukt igen i år.
  PS/ Hils TV- tilrettelægningen: "Vi vil se flere haver..1 time's udsendelse NU!

  SvarSlet
 3. Hej Claus
  Jeg håber, du snart må få dit eget haveprogram. Jeg ville elske at se en hel time fra din have.

  SvarSlet
 4. Helle Aagaard Hansen12. april 2010 kl. 12.08

  Kære Claus
  "Drømmehaver"... endnu en dejlig serie af haveudsendelser.... "slugte" din fantastiske udsendelse "råt" i går. Kan næsten ikke vente til næste søndag.. og næste søndag...og TAK.
  Du er med garanti manden fingeren på pulsen mht. kontakt til DR Tv tilrettelægningsafd. !
  Vil du ikke se hvad du kan gøre for at få genudsendt alle Anne Justs Haven i Hune. Specielt dem fra 2003 og 2004.... dem kan vi vist alle nemt bruge at se igen.. også for at ære Annes minde.
  Med kærlig blomsterhilsen fra det sydfynske

  SvarSlet
 5. Har ikke fått sett programmet, har ikke dansk tv og fant ikke programmet på nett tv heller, men jeg håper det kommer der... kanskje det har kommet nå? Sjekker innimellom, for jeg vil jo så gjerne se:) Klem

  SvarSlet
 6. Spændende program, spændende og inspirerende at se andres haver.
  Ang. musikken kunne jeg da høre Tina Dickow var indover ;)
  Glæder mig til flere haveprogrammer.

  SvarSlet
 7. Kære Claus.
  Da jeg er ny i hensyn til haveinteresse, må jeg sandelig sige du forstår at fyre op under interessen, manden i baggrunden er allerede stresset over mine mange planer for vores lille bitte kolonihave.
  Da det tidligere ikke havde min store interesse at se haveprogrammer, ville jeg bestemt også stemme for en genudsendelse af dine tidligere haveprogrammer, bl.a. med Anne Just, som min mor i øvrigt gik i skole med. Ville det ikke kunne lade sig gøre at få dine haveprogrammer til at ligge på din hjemmeside så man evt kunne se dem over nettet? Jeg ved at Rosenhaven i Løve lavede en udsendelse under serien naturtid, og den ligger på deres hjemmeside, roses.dk, til fri nydelse. Ville da være skønt hvis man kunne det samme hos dig.
  Til sidst, tak for udvælgelsen, glæder mig rigtig meget til at være gæst i din have d 9 maj!
  Venlig hilsen Mathilde

  SvarSlet
 8. Kære Claus.
  Dejlig og hyggeligt program. Ja jeg syntes også godt det kunne vare en time istedet, og så snakkede Manden den Kære og jeg undervej om, at det ville have været endnu mere spændende om det havde været direkte tv, så vi kunne følge dig med årstiden.
  Venlig hilsen Wina Fiona.

  SvarSlet
 9. Takker for påmindelsen. Jeg er bagud med at så i år, men det råder jeg bod på nu!

  De seneste to år har jeg haft Kæmpeverbena og det er så absolut en af mine favoritblomster. Tænk om man på foto kunne fange den helt fantastiske glød de har en sensommeraften. Det glemmer jeg aldrig - synet i din have sidst i august 2008 i skumringen med dine kæmpesamlinger af planten/blomsterne. Smukt!

  SvarSlet
 10. Jeg sjekker også med jevne mellomrom Linda, venter med lengsel! Kjemmpeverbena er en vakker plante som gjør seg veldig godt i bed når den svever over et bed eller blander seg med de adnre vekstene. Jeg har et bilde på veggen her av kjempeverbena og dill, en vakker kombinasjon :)

  SvarSlet
 11. Åh, sjekket igjen og NÅ ligger programmet ute på nettet :) Forte meg å se!

  SvarSlet
 12. hej Claus
  tak tak tak .hvor er du fantastisk din fortælle måde gør at man næsten ikke kan vente til næste udsendelse. jeg glæder mig til d 9-5-2010 hvor jeg selv skal opleve din have på tætteste hold.mange smukke blomster hilsner fra Maj britt Johansen Højmark

  SvarSlet
 13. Hej,

  Du viste igår en meget flot og stor hvid blomst, kronen bestod af mange små fine blomster, tror det var en Hortensia, den lignede en hel pude og du nævnte også at du ikke kunne lade være med at kæle med den... men hvad var det præcist for en?

  SvarSlet
 14. Hej Claus
  Dejlig udesendelse i går,men den halve time går alt for hurtigt.
  Kæmpeverbena ,har jeg haft i mange år,jeg overvinter dem også i kasser,men jeg såer også nye hvert år,de er ikke til at undværre,og man kan ikke have for mange.Venlige havehilsner,Heidi Olsen

  SvarSlet
 15. Må lige ud at tjekke, om min Kæmpeverbena har overlevet den strenge vinter...dejlig udsendelse!

  SvarSlet
 16. Tusen takk for flott program! Aller helst vil jeg se en hel time fra din have.
  Vennlig hilsen Rigmor

  SvarSlet
 17. Jeg har købt 2 stk. planter i den lys lilla farve...de er på vej til mig.
  Glæder mig!

  Mv...Lisbeth

  SvarSlet
 18. Tak for en inspirerende haveudsendelse i tv i går. Man kan altid omsætte nogen af idéerne til sin egen have. Min datter har talt om kæmpeverbena, siden vi så den i din have sidste efterår. Tak for linket. Nu må vi have købt nogen frø. Jeg har også efterlyst DVD´en med dine og Anne Just´s haveudsendelser, som ikke kan købes mere. Jeg håber, det lykkes at få udsendelserne genudsendt.

  SvarSlet
 19. hej Claus
  Tak for en dejlig rundvisning i din hvide have, de er så skønde alle de hvide blomster. Jeg har siden i går forsøgt at finde klokkeranken men jeg kan kun finde den i blå og hos mig skal den vær hvid. kan du hjælpe mig, jeg ved godt den skulle havde været sået i februar men jeg må eje den. Kan du også sige hvor jeg får den hvide blomst som du plante om, som først kommer med blomster om fler år. navn fik jeg ikke lige. Vil glæde mig vildt meget til på søndag.
  Rigtig god aften Sanne

  SvarSlet
 20. Hej

  Ja, så har jeg først lige læst dette indlæg fra dig, efter at have lagt et laaangt indlæg om programmet i går og om klipningen ... Nå, men det er også helt i orden at du ikke kan gå ind i en konkret diskussion, den er også meget generel, det kunne jeg godt mærke da jeg fik rodet mig ud i det!

  Og så glemte jeg jo at sige det som andre også siger, men alligevel: du har virkelig en rigtig god måde at fortælle på .. det er også det der gør denne blog interessant at læse. Du kan noget med dine ord og det er det der gør den halve fornøjelse tror jeg.

  Bedste hilsener Lisbeth :-)

  SvarSlet
 21. Vi er nogle stykker der har snakket klokkeranke på facebook (Drivhusglæder), vi syntes som du de er skønne men har problemer med at få dem til at spire, - hvad er der med de klokkeranker????

  SvarSlet
 22. Jeg har for første gang i år sået klokkeranker, og samtlige frø har spiret - dog et enkelt med noget forsinkelse i forhold til de andre. Jeg lagde dem i blød i lunkent vand i 4 timer og såede dem ca. 1 cm nede i fugtigt såmuld, stillede dem i minidrivhus i en uopvarmet, men isoleret verandastue, som vender mod syd og hvor temperaturen svinger meget pga solens opvarmning.

  SvarSlet
 23. Helle og flere af jer andre - jeg har ikke indflydelse på, om DR2 genudsender 'Haven i Hune', men det ville bestemt være hyggeligt.

  Sanne - mht den hvide klokkeranke må du søge på nettet. Måske skal du til England. Jeg må sige, at jeg aldrig har haft problemer med at få klokkeranke til at spire.

  Jette - de planter, du spørger om, er Agapanhus, skærmlilje.

  SvarSlet