Kommentarer på bloggen

Det, der i høj grad er med til at gøre en blog spændende, er de kommantarer, der lægges. For det første kan både bloggeren og gæsterne se, at der er aktivitet på bloggen, og for det andet lærer begge parter meget af hilsenerne.

 

Fra dag ét - d. 12. marts, hvor min blog gik i luften - har der dagligt været en eller flere kommentarer fra Ninni; et navn jeg støder på igen og igen. Ikke kun på min blog, men også på andres.

 

Epleblomster_thumb[3]

 

Ninni, du spreder så megen glæde omkring dig med alle de søde små kommentarer, du lægger rundt omkring på haveblogs i Skandinavien. Jeg tror, at du er ‘Skandinaviens flittigste haveblogger’. Tusind tak for al din support. Jeg har skrevet det tidligere, men gentager gerne mig selv: Det er sådanne søde kommentarer, der giver os bloggere brændstof. Og derfor kan jeg kun foreslå mange flere at kommentere. Jo mere I giver, desto mere får I!

 

011_thumb[1] 008_thumb[3]

 

Ninni skriver på sin egen besøgsværdige  blog, at hun har interesseret sig for have i henved tredive år, at hun bor ved Oslofjorden, og at hun er havedesigner. Jeg kan kun anbefale, at I gæster Ninnins blog Hageliv og hagedesign. Hils gerne fra mig.

 

Billederne herover er fra Ninnis blog.

 

 

Sure opstød

Det sker også – men heldigvis er det meget, meget sjældent – at man får et surt opstød. Nedenstående blev lagt på bloggen, efter at jeg fortalte om, hvilken hjælp, jeg har i haven. Det blev åbenbart for meget for bloggeren, der måtte have luft.

 

Dette er en vakker hage! Og en flott blogg. Jeg ble følger fra et av dine første innlegg.
Jeg har tenkt mange ganger - hvordan klarer han dette? Denne store hagen og en krevende jobb. Så fikk jeg svaret i dette innlegget. Og da ble det litt mye for meg. Kanskje er jeg misunnelig på at du kan kjøpe så mange ekstra hender. Jeg synes også at det er for mye skrevet om alle hagebøkene sånn at hele bloggen blir en stor reklame for dem. Du kommer sikkert til å få masse støtteerklæringer nå fra folk som er uenig med meg.
Jeg kommer nok til å kikke innom igjen, men jeg har slettet meg som følger. Jeg er mest opptatt av å få ideer fra andre som jobber i hagen sin alene.

 

Jeg er ret tykhudet, men kan alligevel ikke lade være med at spekulere over, hvad der får et menneske til at skrive sådan noget. Jeg er stolt over at kreditere mine medarbejdere og skabe en række arbejdspladser. Det handler selvfølgelig om, at bloggeren er blevet ‘skuffet’ over, at jeg ikke klarer det hele selv. Jeg vil dog nævne, at jeg også selv arbejder i haven, når tiden er til det. Og jeg elsker det.

 

Når jeg ‘tillader’ mig at bringe ovenstående her, er det fordi underskriveren Bestemors Hage, lagde det ud på min blog, da jeg fortalte om min medarbejderstab – altså er det helt offentligt tilgængeligt her på bloggen. Bloggeren skriver også, at min blog bliver ‘en stor reklame’  for mine bøger.

 

Heldigvis er indslag som disse uhyre sjældne. Selv lever jeg efter devisen: ‘Smil til verden, og den smiler til dig’. Jeg vil hellere – ligesom Ninni – sprede glæde og gode vibrationer.

 

 

Andre søde ord

Foruden Ninni og mange af jer andre tro kommentatorer, er der også en, som skiller sig ud fra mængden. ‘Grete fra Sandefjord’ underskriver hun sig. Jeg tror ikke, at Grete har en blog for signaturen er ‘Anonym’. Men når jeg nævner dig her, Grete, er det fordi, du skriver sådan nogle dejlige kommentarer til mig/os.

 

Her vil jeg bringe en, du skrev i går, efter at jeg atter en gang havde nævnt min livsveninde Anne Just:

 

Hei!!! Claus. Nok en gang har du gitt meg og alle dine lesere av bloggen innsyn i en vidunderlig verden. Blomstene på Annes kiste var jo helt i tråd med henne selv. Ser jo på maleriene og keramikken hennes at dette var et frodig og flott menneske. Ja som du skriver er det en gave å få bli kjent med en så flott og frodig person det er jo også med på å forme oss til det menneske vi er. Må bare fortelle om min mor som gikk bort for ti år siden. Hun var også en hage glad person som døde så alt for tidlig fra oss av kreft. Hagen hennes var også et syn med blomster og grønnsaker av alle slag. Hun hadde en stor glede av å kunne ha litt å gi bort til sine gjester. Ingen gikk tomhendt fra henne, det kunne værer en tomat en agurk litt poteter og ikke minst en bukett blomster. Det å samle familien til hage kos med vaffelsteking og nyrørt syltetøy av jordbær og bringebær var altid populært blandt store og små. Gleden var også stor når hun stelte istand lakse middag med poteter og grønnsaker fra egen åker. Da dekket hun bordet mellom frukt trærne med hvite duker og et hav av blomster. Så derfor ble det også naturlig for meg å være frodig i hennes bisettelse. Jeg plukket en kvist av alt som grodde i hennes hage å la ned i hennes kiste, det føltes riktig for meg. Ha en fin hage dag i flotte Danmark. Jeg skal ut å klippe roser og lavendel i solfylte Sandefjord. hilsen Grete.

 

Tusind tak, Grete.

 

 

Senere i dag, vil jeg skrive lidt om en svensk haveblogger, der også spreder glæde og humør her på bloggen.

 

Fortsat god søndag.

36 kommentarer:

 1. Nydelige bilder og en utrolig inspirerende blogg du har!!
  Er så glad du skrev disse fine ordene om Ninni idag.....hun er en utrolig fin bloggvenn som skriver de koseligste ord :o)
  Ha en fin søndag...og gleder meg til å følge med din blogg videre!!

  SvarSlet
 2. Kære Claus
  Ja sure opstød, dem kommer man ikke udenom, især ikke hvis man en succe, som du er. Og så vil jeg tillade mig at sige, at man da er lidt naiv hvis man tror du ene mand kan klare det kæmpe arbejde som din have og arbejde rummer.
  Jeg elsker din blog, dine bøger og dine tv-programmer, for den haveglæde og general glæde du udstråler - om du havde 1000 mennesker til at hjælpe dig kunne jeg ikke være mere ligeglad, det jeg får ud af det læse og se dine ting er ubetaligt! - så tak og tak igen for alle dine råd og glæde!
  Knus Céline

  SvarSlet
 3. Hvor har du ret med hensyn til dejlige kommentarer. De er kærkomne på egen blog, og de er også en stor del af den blogtur man er på rundt hos andre bloggere. Jeg elsker også, når nogen lægger en kort eller lang hilsen som tegn på, at de har brugt tid på at læse mine tanker.

  Nå, men jeg kom bare forbi din blog for at finde opskriften på pesto. Jeg er nemlig lige kommet hjem fra løbetur i Riis Skov med en stor buket ramsløg. Tak for opskrift, og tak i det hele taget for en MEGET inspirerende blog. Jeg smutter i køkkenet.

  SvarSlet
 4. Kan man da ikke få en slags brokkefilter langt ind på din blog, ligesom der findes spamfilter?. Det er ikke til at forstå, at man stadig kan være så negativ efter at ha' set din blog. Den er fantastisk og meget inspirerende med dine små forklaringer på, hvordan man sår og planter. Man kan kun blive glad, når man har været inde omkring din blog Claus.
  Og bli' endelig ved med dine små videoer, så vi kan følge udviklingen i din have.

  SvarSlet
 5. Kære Claus.
  Misundelsen kan have mange ansigter - tag dig ikke af det. Og selvom vi er mange som "bare" har små bitte haver vi er alene om at passe, så giver du os megen inspiration. Jeg er begyndt at tænke i Dalbysk ekstravagance, når jeg lægger blomsterløg og knolde. Det ser altså godt ud med den overdådighed. Faktisk så har jeg planlagt mange flere blomsterbede i år, hvor jeg plejer at have grønsager. Det er helt sikkert fordi jeg er blevet så inspireret af alle dine blomster.

  SvarSlet
 6. Jeg ville bare kommentere det sure oppstøtet fra en av dine lesere. Jeg blir litt flau når jeg leser en slik kommentar fra en landsmann, kanskje bunner det ut i noe vi er god på i Norge; janteloven?

  At det er reklame for dine bøker på bloggen ser jeg på som naturlig. Bloggen din gir seg ikke ut for å være noe annet enn den er!

  Jeg kommer til å fortsette å lese og følge bloggen din. Jeg liker det jeg leser og blir inspirert! De små videoklippene dine er fantastiske!

  Om bare snøene kunne bli borte i hagen min så jeg kunne få kommet ordentlig igang..

  SvarSlet
 7. Vil give Wina Fiona fuldstændig ret.
  Misundelse blandet med mindreværd og en anelse uoverkommelighed kan sagtens afstedkomme sure opstød.
  Det er jo nok risikoen ved at være en "offentlig" person, som du jo er blevet.
  Men fortsæt blot med at "klare ærterne" på din egen "royale" facon.
  Jeg for min del elsker overdådighed - men har ikke de samme muligheder som du.
  Men derfor kan man godt lade sig inspirere og blive påvirket af andre menneskers fantastiske arbejde og entusiasme.
  Selv Søren Ryge har fået "hug" nogle gange!!!
  Du kan ikke stille alle tilfreds.
  Mange varme søndagshilsner

  SvarSlet
 8. Hej Claus, det stämmer, kommentarer är så roliga. Och man få så mycket inspiration och gjädje ;O) och så kan man själv dela med sig sina egna idéer. Trevlig söndag. Nu kallar trädgården på mig ;O)
  Petra B.

  SvarSlet
 9. Som jeg skrev. Jeg ville komme innom igjen. Og jeg er helt enig med flere her om at din blogg kan gi inspirasjon og gode ideer, som nå oppbinding av roser, også for oss med et annet utgangspunkt.
  Og ja, jeg er nok misunnelig - det skrev jeg også. Men ikke så forferdelig negativt. Bare en erkjennelse av at mitt utgangspunkt er helt annerledes. Jeg har også hage, men begrenset økonomi og bare mine egne to hender. Din måte å få til hage på ble helt enkelt litt mye å bli minnet på hver gang jeg åpnet min egen blogg.

  SvarSlet
 10. Hej Claus

  Siden jeg faldt over din blog har jeg smuttet forbi denne hver dag. Nogle dage mere end én gang. Aldrig havde jeg troet, at min mening og evt. kommentar kunne have betydning. Jeg kan så i dag læse, at dette var en fejlopfattelse, så jeg gik straks i gang med at hitte ud af, hvordan man lægger kommentar. Fordi: Du skal vide, at ikke blot din blog - men også dine bøger og tv udsendelser er en ENORM kilde til inspiration og ikke mindst viden for mig. At se din have giver mig den samme dejlige følelse inden i, som når jeg hører skøn musik eller ser et smukt maleri. Jeg er flintrende ligeglad med, hvordan du bærer dig ad - om du har 10 slotsgartnere gående eller ej. Idéerne og hvordan du svinger malerpenslen er, hvad jeg nyder og forsøger at lære af. Jeg hører til dem der har en lille bitte kolonihave-agtig have på ca. 200 kvm, men mit mål er, at den skal give mig samme kriller i maven at se på og være i, som din skønne have giver mig :) Tak fordi du gider dele!

  SvarSlet
 11. Hej Claus,

  Jag började blogga i januari i år för att bli en del av all den KÄRLEK som finns ute i bloggvärlden mellan oss trädgårdsnördar:-)
  I början var jag väldigt blyg och vågade knappt skriva något alls i andras bloggar, men snart övervanns min blyghet av all kärlek som visas på varje inlägg som jag gjorde....

  VÄNSKAP har numera fått en MYCKET vidare betydelse för mig, och när jag under Trädgårdsmässan Nordiska Trädgårdar förra helgen, fick träffa några av mina bloggkompisar så kändes det väldigt kamratligt, naturligt och kärleksfullt från första början att talas vid. Vi hade ju redan skrivit vänliga, personliga "brev" till varandra under den tid man följt varandras bloggar.

  Ibland kan jag också få en mindre rolig kommentar, men mycket sällan. Jag brukar tänka att den personen kanske inte mår så bra och känner sig ledsen och osedd av sin omgivning. Därför försöker jag tillägna den personen lite mer uppmärksamhet och varma kommentarer för att se om det "gör någon nytta".
  Inte vet jag om det hjälper, men min inställning är också att alltid dela med mig av så mycket vänligheter som möjligt är - alla är värda det, men ibland inte mottagliga.... och det gäller att inte ge upp för snabbt:-)!!

  Nu ska jag se hur dagens foton blev, har varit ute med vovven och tittat på alla sipporna i närbild:-)

  Ha en go trädgårdssöndag!

  SvarSlet
 12. Det er dejligt med små søde kommentarer og skulderklap til det man render rundt og laver i haven og blogger om.
  Jeg har også været så heldig at Ninni har været forbi min blog og lagt en sød kommentar. Super du fremhæver hende og giver hende den ros, som hun helt sikkert fortjener !
  Det for en til at skrive flere indlæg og tage flere fotos.
  Noget der også giver ret meget "brændstof" er når du Claus holder lidt øje med een og ligger en besked ! Tak for det :-)

  SvarSlet
 13. Ååå..nå vet jeg for en gangs skyld ikke helt hva jeg skal skrive. Jeg er svært rørt over de nydelige ordene dine, Claus! Tusen, tusen takk :) Jeg satt og ante fred og ingen fare da jeg så på den skjønne videoen fra haven din og skulle så gå videre til neste innlegg i bloggen din. Og der var JEG... OJ! Stor klem og 'knus' til deg

  Som jeg nevnte tidligere vil det alltid være noen som ikke kan dy seg fra å komme med kritikk. Slik vil det alltid være når noen lykkes, kanskje det bunner i misunnelse. Det er jo en teknikk å trykke andre ned for å føle seg bedre selv... Jeg håper du ikke tar deg nær av slike kommentarer, det er jo bare en liten brøkdel av alle kommentarene du får som er slik. Du har en stor og trofast skare av tilhengere som elsker alt det skjønne du viser og skriver om, jeg tror jeg trygt kan utrope deg til Skandinavias flotteste hageblogg. Så glemmer vi de surmavete :)

  SvarSlet
 14. Hej Claus.
  Tusind tak for din flotte blog, og den energi du må lægge i den. Jeg er forbi den hver dag. Og blive altid glad og fuld af inspiration over din have. Hvor er jeg glad for, at du har valgt at dele den med os andre. Du kunne jo bare lade være. Jeg tror at du er klog nok til at ignorere de sure opstød, der fra tid til anden vil opstå. I en hver have, er der jo ukrudt. Men hvad, det sætter jo de smukke blomster i relief.

  Mange hilsener, Marne

  SvarSlet
 15. Hvis ikke du skulle reklamere for dine egne, smukke boeger paa din egen blog, saa ved jeg sgi da ikke hvem eller hvad skulle! Skriv endelig videre; vi er mange der glaedes over din blog - og dine boeger!

  SvarSlet
 16. Kære Claus.
  Også en hilsen fra en af dine allerstørste beundrere. Jeg har nok fejlagtigt holdt mig lidt i baggrunden, ser jeg nu. Men du skal vide, at jeg er inde på bloggen flere gange dagligt. Og nu kommer det: Jeg så Claus's have 3 gange sidste år, så jeg kender hvert et sted han viser - men han laver nyt hele tiden, så det er så skønt, så skønt at følge med på bloggen. Nu skal vi huske at se DR2 kl. 20.30 - os der er så heldige allerede at kunne se det i dag!
  Jeg kender ikke nogen, der er så ihærdig, flittig og nede på jorden som du Claus, så hvor har du fortjent din succes!
  Kærlig hilsen Inga Nygaard Hansen

  SvarSlet
 17. Hej Claus.
  Nogen gange møde man mennesker som ikke helt forstår de ting som laver fordi de gør det på en anden måde. Og selvfølgelig bliver man lidt trist over det, men Claus se sådan på det: Du giver en masse andre mennesker inspiration og glæde. Vi lære en masser og får nye ideer og det er vel først og fremmest det som er meningen med en blog. Masser af berømte og besøgte haver har havehjælp og det er jo ikke det man skal lægge sin energi i. Nej man skal suge til sig. Nyde og lære og få ideer til hvordan ENS egen have kunne blive.Vi som læser din blog er egentlig ligeglad med dine hjælpere og hvordan du få råd til de ting som du gør. Vi vil bare gerne se, opleve og suge til os. Danmark har ikke så mange store havefolk, men du er en af disse og fortsæt dit flotte arbejde. Jeg nyder det ihvertfald og kigge dagligt ind for at lære nyt. Hilsen Lina

  SvarSlet
 18. Hei. Som sykepleier og kveldsarbeider har jeg av og til formiddagene helt fri. Litt tidligere i år satte jeg med ned foran skjermen og hygget meg med håndarbeidet mitt. Det var riktig så surt vær utenfor, og der åpenbarte det mest vidunderlig program seg helt tilfeldig for meg- Drivhusdrømme- og jeg var solgt. Noen uker etterpå var bøkene dine i hus, og så oppdaget jeg helt tilfeldig- via Karen Klarbæk- at du også hadde en blogg. Det gir med daglig glede og inspirasjon til å arbeide i mitt eget drivhus og min egen hage. Mange gode tips til å anlegge den "Miss Marple" hagen jeg ønsker meg får jeg også. Takk for at du deler den vidunderlige hagen din med oss, takk for at du er raus med å profilere andre. Og takk for at du også deler den komersielle delen av deg med oss. Hvordan skulle jeg ellers få førstehåndskjennskap til fantastisk mye inspirasjon i bokform. Mange hilsener fra Lene i vestlandshagen.

  SvarSlet
 19. Åh nej, Claus - jeg sidder her og tænker, at det er synd, at du skal have den slags tak den smukkeste overskudsdeling, altid så anvendeligt og pædagogisk formidlet - og i udsøgt æstetisk "indpakning" ...
  Smag og behag - tja, det siges jo at være indiskutable størrelser - det er almindelig pli derimod aldrig! Det bør egentlig være så enkelt: som læser er jeg gæst hos dig og bør opføre mig i overenstemmelse hermed - besøgte jeg dig i dit fysiske hjem, spyttede jeg jo heller ikke på gulvet, hvis jeg ikke brød mig om indretningen ;-)

  SvarSlet
 20. Hovsa - det blev jo noget sludder - sådan er det når iveren løber af med én ... "diskutable størrelser" mente jeg naturligvis ;-)

  SvarSlet
 21. Hallo Claus. Ja nå ble jeg helt varm om hjerte at du nevner meg i din blogg nok en gang. Du er selv en inspirator helt fra jeg så ditt TV program om "Drivhusdrømmer". Det var en lykke for meg at jeg oppdaget din blogg tilfeldig på Norske hage blogger som jeg besøker ofte. Det programmet kommer jeg altid til å bære med meg i mitt hage og vinterhage liv. Så igjen , det er jeg som skal takke. Jeg har selv ingen blogg, men har mange ganger tenkt å komme igang med en. Så kanskje en dag er den der, "jeg tror ikke det bli lenge til heller". Har idag også med glede anbefalt din blogg til en nybegynner ang hage stell, og det med stor iver. Fortsett som før og gled oss alle. De som gir sure oppstøt er bare å negliskjere, de finnes altid der ute, men heldig hvis velger vi selv hva som er viktig for meg. Og det må jo være å ta vare på de som gir en selv glede. Ha en fin hage dag i deilige Danmark. Hisen fra Grete fra noe kjølige Sandefjord i dag.

  SvarSlet
 22. Hej Claus....

  Personligt har jeg den holdning at har jeg ikke noget pænt at sige, så holder jeg hellere min mund. Ihvertfald her i blogland :-))
  Du skal bare fortsætte dine skriverier; både om din haveglæde, de andre haver, dine medarbejdere, dine bøger og hvad du ellers har lyst til.
  Det er med stor fornøjelse jeg kigger ind, ind imellem, uagtet at jeg slet ikke har en have.
  Ha' en god resten-søndag

  SvarSlet
 23. Ingen er så tyk hudede at den slags ikke sårer, men helt ærligt er kalkulene bag at lave denne blog ikke netop at promvere dit havevirke både det kommercielle som det private - det ser jeg ikke noget galt i, der er mange andre som mere direkte linker til livsstils forretninger som de også kører, og hvem i den danske have verden kender dig ikke i som bogudgiver, forfatter og tv vært? Så en vis grad af kommerciel touch vil du altid have, sådan er det bare.

  Angående det med hjælperne, så er det jo på sin vis være en valid kommentar - hvordan kan vi andre som ikke har uanede midler og hænder tilrådighed overhovedet håbe på at bruge dine råd, for vil tingene se godt ud i mindre skala. Elsker dog at du slår dig løs (Haven i Hune, ganske givet en persons vision, men også der var/er der flere hænder i spil) og virkelig spille på alle tangenterne og tør tænke stort. Det fine er at du i dine haveprogrammer faktisk også viser andres haver, og det uden at nedgøre dem på nogen måde ved at sammenligne med din egen have - alle have er jo specielle.

  Men undskyld, men hvad er det som blogverden har imod konstruktivt modspil? Skal vi være en verden af kollektive rygklappere, rykker vi os ved det? Nu er jeg ikke selv den store blogger, men på diverse forums hvor jeg har min gang bryder jeg mig egentlilg ikke om folk som bare altid er enige, jeg vil gerne have modspil - bliver selvfølgelig irriteret, men det er bare min første reaktion.

  Vil dog slutte med at sige dig en stor tak, du har en dejlig entusiasme og må indrømme at jeg var meget spændt på hvor længe du kunne blive ved, du har jo kastet dig ud i blog verden med 190km i timen, men du brænder tydeligvis for sagen og når man har hele sin sjæl med i sådan et projekt som denne blog og udstiller så meget af sig selv, ja så risikerer man jo nogle gange at en måske ikke kun negativ kommentar går lige ind. Så vær glad for at du bliver såret, det betyder at du har hjertet med, og måske noget af kritikken kan bruges?

  Er jeg nu dømt som skriver af negative kommentarer, prøver bare at give en anden vinkel og er ikke god til at skrive kort.

  SvarSlet
 24. Tak for mange gode kommentarer om opførsel og etik.

  Karen - nej, du er ikke dømt som en skriver af negative kommentarer, og så alligevel: Jeg kan simpelthen ikke tage dig alvorligt, når du skriver, at de råd, jeg kommer med, ikke kan bruges af folk med færre midler og hænder end jeg. Må jeg lige minde om, at jeg de sidste dage har skrevet om, hvordan man kan spænde rosenskud ned, så der der kommer flere blomster, hvordan man klipper roser, hvordan man beskærer lavendler, og hvordan man planter pæoner. Disse råd kan du bruge om du så kun har tre krukker!

  Jeg ved godt, at jeg strør' om mig med store tal, men sådan er jeg nu een gang. Ta´det eller la´vær.

  SvarSlet
 25. Jeg er en af de absolut mindrebemidlede læsere af denne blog, og jeg må sige, at jeg suger til mig på livet løs, og jeg kan bestemt bruge dine råd og fif...faktisk har der sneget sig en del ekstra planter ind i min have, som måske ikke ville have fået en plads uden inspiration fra denne blog.

  De venligste hilsner rygklapper-Sarah

  SvarSlet
 26. Hej Claus og alle I andre med dagens kommentarer. Store armbevægelser vil altid blive for meget for nogle og samtidig til stor glæde for mange andre. Jeg synes det er super fedt at sluge de smukke billeder og ord fra dig Claus igen og igen, og hver gang jeg kan bruge bare en smule af dine tips, triks og plantesammensætninger i min egen lille have, er lykken gjort. Så på med vanten og gi' os mer' af alt det du står for. Jeg elsker det!

  SvarSlet
 27. Ih du glade, hvor er der mange der skal mene noget..Jeg bliver så inspireret af dig Claus, og også af din energi!! For mig er det tiden der er det største problem, og skvallerkålen. Jeg bliver meget fornøjet hvis jeg kan få ferdig et lille hjørne af min have hvert år. Og som før nevnt har jeg et lille grimt drivhus som jeg elsker. Der er plads til stol og bord og en lykte. Man skal være glad for det man har, ellers bliver man visst ikke lykkelig.Tilsidst nogle ord som passede så godt til mig at jeg har rammet dem ind: Jag borde gøra mer i trædgården æn jag gør.Mest går jag omkring och skrotar, i trasiga jeans och træskor. Det var til den surmavede,men også til dig Claus ;-D

  SvarSlet
 28. Kære Claus - du er et meget givende menneske, reklame for din forretning eller ej - du er god til at formidle, du er begejstret og glad for det, du laver, og ideerne og skønheden ikke mindst har vi alle brug for - så stort TAK fra mig!!!OG bliv endelig ved!

  SvarSlet
 29. Kære alle jer der brokker jer over at Claus's have er for "storslået" med det enorme antal af planter osv. der kræver mere end et par hænder. Jeg forstår det ikke ?? Det er jo netop det der inspirerer - jeg må sige at jeg ikke finder meget inspiration i én pæon, én syren og tre roser... Det er for ordinært og bringer ikke noget med sig for mig. Nyd bloggen, haven, bøgerne, programmerne eller lad vær' - ingen tvinger jer herind :-) Dejlige havehilsner til Claus og alle jer andre herinde fra Winnie

  SvarSlet
 30. Hold da op for en masse ord! Jeg vil blot sige: Tak for al din inspiration til min lille ydmyge parcelhushave! I år bliver der lavet et hvidt bed, et "chokoladebed" og et lille spejlbassin. Intet stort og prangende, blot med et "dalby'sk" touch! I drivhuset myldrer det med blomsterspirer og når jeg deler en ny idé med min mand, svarer han gerne lunt: Hvad mon Claus Dalby siger om det... ;o) Jow-jow du er skam til kæmpe inspiration og glæde, også i den helt almindelige husholdning!

  SvarSlet
 31. Kære alle,

  Tak, tak, tak for alle de søde ord. Det er simpelthen fantastisk med alle disse kommentarer.

  SvarSlet
 32. Jeg vil lige komme med min oplevelse af både dit (Claus Dalbys) og Anne Justs arbejde.

  Når jeg ser mig omkring i min have idag bliver jeg både meget glad og rørt, når jeg tænker på hvor meget have, jeg har fået bare ved at købe et par poser frø, efter inspiration fra to dejlige havemennesker:-))

  Lige nu vokser Nepeta langs mit store gamle bondehus. Det er kommet af bare en enkelt pose frø. Planterne deles meget nemt og giver et vidunderligt frodigt - næsten overdådigt udtryk. Desuden står Hesperis matronalis og titter lovende frem - både jeg og mine børn glæder os hvert år til den herlige duft og de smukke blå og hvide blomsterstande. Der er til mange buketter, kan i tro. Det er også kommet af bare to poser frø.

  Lige nu har jeg, efter inspiration fra Annes sidste tv-udsendelse sået Cymbalaria muralis, som skal dække bunden i min skovhave. Jeg glæder mig til at se resultatet - igen en staude, som jeg ikke kendte til før Anne kærligt viste den frem i udsendelsen.

  Der er virkelig tale om en stor haveoplevelse for blot nogle få kroner. Og jeg kunne ikke have gjort det uden disse to dejlige havemennesker og den viden og haveglæde som de formidler og formidlede.

  SvarSlet
 33. Hej Claus. Din blog er helt fantastisk, og jeg er SÅ imponeret over, hvor meget du skriver herinde - jeg ved, at du må bruge masser af tid på det. Jeg ser ingen problemer i, at du også skriver om dine bøger - det ville da være mærkeligt andet, synes jeg. Og jeg håber da, at dit store engagement betyder, at du får solgt nogle ekstra bøger - begejstringen smitter jo:) Mange hilsner fra Line.

  SvarSlet
 34. Hej Claus,
  jeg ved ikke, hvad der kommer først din have eller dine bøger, men det siger vel sig selv, at uden det ene var det andet der ikke eller omvendt og jeg vil nødig undevære nogen af dem. Sure opstød skal du bare overhøre, de er ikke værd at beskæftige sig med.
  Hilsen,
  Lis

  SvarSlet
 35. Hej alle ...
  Jeg er sprit ny her på bloggen, men det ændrer ikke på at jeg syntes den er SUPER FIN. Og generelt er tone jo fin. ( I har nok se andre blogs hvor folk i den grad kaster med mudder - det bliver nemt pinligt ... )
  Tak for en dejlig blog. Tak for en FANTASTISK FLOT hjemmeside. Jeg er allerede blevet afhængig :-)
  De bedste hilsner fra
  Marie

  SvarSlet
 36. Ga for ikke så lenge siden Anne på Moseplassen noen grunner til hageblogging. Den første og beste er å få innblikk i og nyte hager som du aldri får sjanse å se eller besøke, og det med et tastetrykk. Det være seg parker og parseller, balkonger og arboreeter. Håper at din fantastiske hage for alltid vil bli ivaretatt, et verk av stor verdi! Takk til alle som deler sin hage med andre!

  SvarSlet