Nu kører det!

Der findes ikke noget værre end de ugjorte tings tyranni! Gennem de sidste uger, hvor jeg har haft travlt med bloggen, har jeg gået som katten om den varme grød. Min nye bog – Mit haveliv - endte næsten med at blive min dårlige samvittighed, fordi jeg simpelthen ikke kunne finde tid til at skrive videre på den. Det gik ellers så godt. Fra først i februar og tre uger frem tog jeg i ‘frivilligt eksil’ på Drakamöllan i Skåne. Her skrev jeg fra tidlig morgen til sen aften, idet jeg hverken skulle tænke på at lave mad, gøre rent eller lægge rent på sengen. Det var virkelig livet. Når valget faldt på Drakamöllan, er det fordi, vi på Forlaget Klematis om kort tid udgiver deres kogebog på dansk. Den kan I godt glæde jer til.

 

080428_774_lisager

 

Da jeg kom hjem fra Skåne, var det bloggen, det gjaldt, og de sidste halvanden måned har den taget meget af min tid. Men nu synes, jeg imidlertid, at det kører – både med blog og bog. Jeg er nemlig kommet i gang med bogen igen og er vældig inspireret. Indtil nu har jeg skrevet cirka en halv bog, og jeg er i gang med at finde billeder og layoute. Dette håber jeg at blive færdig med på mandag. Derefter skal jeg fra tirsdag i haven sammen med mine gartnere, og om aftenen vil jeg skrive. Nu kan jeg mærke, at jeg er inde i en god gænge igen. Det næste, jeg skal til at skrive om, er siddepladser og deres omgivelser, så I får lige et par billedmæssige smagsprøver herfra.

 

20090607_172817 20090607_171854

 

Siden mit lidt provokerende indslag i går har flere danske havebloggere meldt sig. Her er nogle, I kan gå på opdagelse hos. På Blogpro.dk fortæller Kenn Römer-Bruhn om, hvordan han byggede sit trædrivhus. Han var med i min bog Drivhusdrømme. Den Gule Havestue, Countryliv, Cottage Garden og Hverdagen i et hus med have fortæller om haveliv i det hele taget. Enghøj Staudehave er ikke en blog men en hjemmeside, som I gæste. Anne-Mette & Michael Munk Hansens have ligger i Åkirkeby på Bornholm, og deres staudesammensætninger har en kvalitet og et udtryk, som man meget sjældent ser herhjemme. Jeg håber at besøge Anne-Mette og Michael i løbet af sommeren og vil så skrive om dem.

18 kommentarer:

 1. Jeg må si jeg synes du rekker med mye, så bra at du føler at ting glir greit igjen:) Takk for tips til danske sider, da skal jeg ut på en reise der:) Fortsatt god påske:) Klem

  SvarSlet
 2. Hej Claus...Åkirkeby på Fyn??????Den må du længere ud på landet med :-)Men spændende med forøgelsen af "blogfamilien". Mange hilsner Lavendel

  SvarSlet
 3. Kære Lavendel,

  Ups, ups, ups. Ja, nogle gange går det for hurtigt. Godt med kvikke læsere. 'Fadæsen' er nu rettet.

  Bh Claus

  SvarSlet
 4. Hej Claus. Tak for sød hilsen på min blog. Ja jeg kan bestemt ikke bidrage med haveblog, er slet ikke nogen ørn i haven, men nyder at drømme, og her din blog, og mange andre på din blogliste, jo helt ideele :-)

  SvarSlet
 5. Det er altid dejligt nå man igen føler sig ovenpå og kan følger med. Det får man også ekstra energi og overskud af.

  SvarSlet
 6. Der findes jo mange dejlige haveforum. Der er jo egentlig tale om haveblogs/samtaler bare samlet et sted. Jeg kender ikke alle, andre kan måske supplere?. De fleste er gratis. Jeg nævner et par stykker jeg kender til: blomsterdalen.dk, havehygge.dk, floralen.dk, havelyst.dk, lysthaven.dk, havenyt.dk.
  Der er masser af spændende læsestof/billeder, og af og til tages initiativer til haveture irl.

  SvarSlet
 7. Er man til engelske hjemmesider/forum, kan jeg anbefale growsonyou.com

  SvarSlet
 8. Så godt for sjelen og øyet å se på de vakre bildene;o)

  SvarSlet
 9. Ja jeg vil gælde mig til at se billederne fra Anne-Mette og Michael's have. De er smukke på deres egen blog.

  SvarSlet
 10. Du presenterer det ene fristende innlegget etter det andre og "hvite områder" i hagen er så flott! Hvite bed kan være utrolig vakkert og det første bildet gir et utmerket og fantastisk vakkert eksempel på akkurat det.

  Hostaen og Allium (nigrum?) er jo kjempeflott sammen også.

  Du er utrolig heldig som har så god plass å boltre deg på. Jeg har prøvd meg på et lite hvitt hjørnebed her i hagen også, men tror nok jeg må bytte ut noen planter da hvitt ikke alltid er hvitt og plantene ikke passer helt sammen.

  SvarSlet
 11. Wenche - nej, det er ikke Allium nigrum, men 'White Giant', som jeg lærte at kende for nogle år siden. Den er noget større end 'Mont Everest', der er ret kendt. Jeg er ret glad for de runde kugler, men vent til sommer, så skal du bare se. Jeg har suppleret med hvide trumpeter (liljer), skålformer (pæoner), spir (digitalis) og skærme (vintergulerødder) 'plantet' i efteråret.

  Jeg elsker mine hvide bede og kommer næste år med en bog om 'Den hvide have' - ikke kun herfra, men fra mange andre europæiske haver også.

  SvarSlet
 12. Hej Claus!
  Dejligt at det køre for dig :-)
  En lille opfordring her fra, er om du ikke vil lave et stikordsregister i din nye bog? Det mangler jeg lidt i "Havedrømme".

  SvarSlet
 13. Hej igen,

  Jesper, jeg fandt ikke et register så relevant i 'Havedrømme' - måske har jeg uret. Men jeg lover, at der kommer et planteregister i den nye bog.

  SvarSlet
 14. Syns du rekker imponerende mye jeg... Hagebøkene dine er fantastiske og bloggen din er en fornøyelse å følge med på:) Gleder meg til vårblomstringen tar til for fullt her inne...

  SvarSlet
 15. Så spennende med ny bok!! Bildene er helt fantastiske!

  Ha en fortsatt fin påske, Claus! Jeg må si du imponerer som får tid til så mye;)

  Klem klem
  Anette:)

  SvarSlet
 16. Skal si du er travel, Claus! Jeg sjønner ikke at du rekker over alt, du må være en god organisator. Blogging tar tid, og du har jo opptil flere innlegg pr dag som vi får gleden av å se og lese. Bildene fra den hvite haven er så vakre! Gleder meg sååå til Mit Haveliv kommer ut :)

  I Norge har vi et hageforum som heter Hagegal, her er det åpent for alle
  http://www.hagegal.no/hagefora/index.php

  SvarSlet
 17. Hej igen Claus
  Det kan godt være det bare er mig der mangler et stikordsregister, men har stor nytte af det der er i feks. 'Drivhusdrømme'.
  Jeg glæder mig til din nye bog og til at forøge min samling af havebøger fra min haveguru nr. 1 :-)

  SvarSlet
 18. Hej Claus - jeg har ingen hvide duer, men gærdesmutten bygger rede lige her uden for mit vindue og kommer med redemateriale hvert andet øjeblik. Den har lige så travlt, som du må ha' med alle dine gøremål.
  Glæder mig til din nye bog - så må jeg op med pungen igen - hi-hi.
  Fortsat god Påske.

  SvarSlet