På rejse i cyberspace

Nu har jeg de sidste par dage besøgt alle jer, der har linket til mig og derfor er i min blogroll. Det var rigtig spændende at se, at der er så mange, der blogger om have, men det er lidt flovt, at vi er så få danskere. Der er rigtig mange nordmænd og endnu flere svenskere, og jeg må sige, at standarden hos vore broderfolk er noget højere hos os.

20090519_074357

 

Det kan vi ikke være bekendt. Kom så i gang med at skrive om jeres haver. Vi danskere kan jo også. Enkelte danske haveblogs findes der dog – prøv at klikke ind på 9Haven – En kolonihave blog, Lavendels blomster blog og Frøken Solhat. Det er de eneste danske havebloggere, der har meldt sig her. Til alle jer andre: Kom mu ud af busken.

 

De næste dage vil jeg fortælle om først norske og derefter svenske haveblogs.

40 kommentarer:

 1. HEP! siger jeg bare og opfordrer også til at der er flere der skal melde sig som havebloggere. Jeg selv kan jo ikke, MEN jeg vil erklære mig her og nu som den måske første altanblogger :)) Lidt har jeg da at lege med og jeg prøver altid at finde nye måder at få det meste og bedste ud af de få kvm.

  Rigtig dejlig fredag Claus
  Henriette

  SvarSlet
 2. Hov jeg har da lige meldt mig til...., men ok jeg er først nu startet som blogger - vi er mange der har havehjemmeside men er nok langsomme med det "nye" ;)) Kender du forresten den påskelilje jeg netop har blogget om idag? -og endnu engang tak fordi du rusker op i havefolket her i landet det er rigtig dejlige, hilsen Lisbeth

  SvarSlet
 3. Ja så er det officelt.. Jeg har nu på min blog udråbt mig selv til altanblogger,så nu skal jeg vist til at forberede mig lidt på hvordan det skal foregå ;)

  Herligt og tak fordi du fik mig til at give mig selv den udfordring, endda helt uden at ville det..

  SvarSlet
 4. Jeg er helt enig med dig, men vi er nu mere en 3 danske have blogger der har meldt sig. Det er lidt mærkeligt vi ikke er flere, men det danske havefolk har måske ikke opdaget blog verden endnu. Jeg har først opdaget den inden for det sidste år.

  SvarSlet
 5. I agree on what you are saying.
  And, on a similar note I'd like to add that as a Swede living in the US, I am blown away by the number of beautiful and inspiring Scandinavian gardening blogs. Find new ones every day. But, I have the hardest time finding American gardening blogs that I like. I find most of them too factual or not so appealing to the eye, and lacking personality. I know there must be beautiful blogs out there just waiting to be discovered. There are plenty of talented Americans who are gardeners.
  Perhaps it is that I am Swedish and therefore biased?
  Or, do Scandinavians connect with garden and nature on a different level? In a different artistic way?

  SvarSlet
 6. Hej Claus!

  Och mange tack för dina söta ord på min blogg!!

  Jag längtar också efter fler danska bloggare! Jag följer ett par stycken (bla Fröken Solhatt som är en riktigt trevlig blogg). Det är så härligt att se likheter och olikheter mellan länderna.
  Min blogg är nu två månader gammal och jag har fått ett fantastiskt fint gensvar och hittat många kära trädgårdsvänner att dela detta mitt stora intresse med:-) Underbart!

  SvarSlet
 7. Desværre er der ikke så meget have her som der ønskes kunne. Kun lidt løbegård til mitterne hvor jeg kan udolde mig med krukker valgt efter hvad hjerte, smagsløg og ætetik lyster.

  Katteurt skal der altid være plads til. Tomaterne trives ikke efter gården fik ny plads, men stenbedsplanter er flyttet ind og det er spændende hvad året vil byde på.

  Grønt skal der i hvertfald være - måske der på bloggen kommer billeder såfremt der kommer noget nydeligt liv i krukkerne :-)

  SvarSlet
 8. Hej Claus!

  Vad roligt att du är runt och besöker oss trädgårdsälskande bloggare! Det är verkligen riktigt roligt att få kontakt med trädgårdsvänner genom bloggandet. Har inte haft min blogg så länge ännu, men är redan fast :-)

  Håller med Hillevissan om att Fröken Solhatt är en mysig blogg och Dorthe är aktiv i blogg-världen. Men det skulle vara roligt att få kontakt med fler danska bloggare för att få veta ännu mer om trädgårdslivet i Danmark...

  Stort tack för de fina orden du lämnade på min blogg! Du är varmt välkommen tillbaka!

  Önskar dig en härlig påsk!

  /Charlotte

  SvarSlet
 9. Hej Claus

  Jeg har jo ikke selv en have, men jeg kan krukker og altan, og så kan jeg skrive om haver, jeg møder og det skal jeg love at gøre. Tak for din søde hilsen og rigtig god Påske. Skal lige huske og sige, at vil du ofre en dejlig havebog på dig selv, så er denne "Cotswolds Gardens" rigtig dejilg.

  SvarSlet
 10. Hei Claus.

  Det er slett ikke noe å være flau over! Dere dansker blogger om andre ting.. politikk, hverdagsliv, design, håndarbeid + at dere tar hage som en selvfølge, for i DK gror alt bare man stikker det i jorden. (har hus der så jeg vet dette :)

  Her i Norge er vi meget stolt hver gang vi får noe til å gro i det hele tatt, derfor blogger vi om det :o)

  SvarSlet
 11. Haveindlæg kommer kun indimellem på min blog. F.eks vil jeg for at kunne se tilbage på udviklingen af opbygningen af min skovhave, lave indlæg indimellem. Det er også altid sjovt at se tilbage:-)Kh Charlotte fra Gåsehaven

  SvarSlet
 12. Hoppas att du fortæller om finska bloggare också...:D Ha en skön påsk!!

  SvarSlet
 13. Kære Claus. Hvor er jeg glad for at du anbefaler de tre dejlige danske haveblogs. Det var især Frøken Solhat og Lavendel jeg tænke på da jeg i sin tid skrev at der var andre danske haveblogs end din, men du har fuldstændigt ret i at der sagtens kan være mange flere og det er jeg sikker på at der vil komme når der nu er en blog som din til at skabe intresse. Haven er helt vidunderligt blogstof, der er altid noget at skrive om og masser af dejlige billeder at tage.

  Mange bloggere skriver nu og da om deres haver det gælder for bare at nævne nogle: Slagt en hellig ko, Kammertonen, Strawberry Life, Fruens syslerier og En fugl i hånden. Jeg nyder altid at se de meget forskellige haverum som man på den måde får lov at kikke ind i.

  Selv skriver jeg temmeligt meget om min have, jeg må faktisk holde lidt igen, fordi de fleste af mine faste læsere bliver lidt trætte når der dag efter dag er nye ting om haven. Lidt vil de gerne have, men der skal også være plads til min blogs kerneområder der er nye og gamle traditioner og det kreative børneliv.

  Jeg har skrevet ganske meget om mine figen træer, mine fersken mandler, mine dahlier og om glæden ved duften af jord. I år vil jeg hver måned tage billeder forskellige steder i min have og til efteråret skrive om forskellige æblesorter og om mine elskede valdnøddetræer. Jeg skriver også af og til om blomster jeg plukker ind til buketter. Alt i alt er der næppe tålmodighed hos mine læsere til ret meget mere havestof...

  Jeg glæder mig meget til at høre om dine oplevelser hos de fantastiske norske og svenske haveblogs.

  SvarSlet
 14. Jeg begyndte at blogge med http://lavendelstrik.blogspot.com - men måtte snart sande at det kom til at handle om meget mere og andet end strik - og sidste sommer bestemte jeg mig til at lave en blomster blog, der bestemt også handler om andet end de dekorative blomster - også alt det spiselige har jeg med der...men du har ret, der er et helt eldorado af haveblogge i Norge og Sverige!

  SvarSlet
 15. Hej igen Claus. Som sagt så gjort.. Nu har jeg simpelthen oprettet en særlig altanblog som jeg glæder mig til at skrive om. Det er lidt af en udfordring i sig selv at få det til at blomstre i byen og på få kvm, men det lykkedes fint syntes jeg, og nu vil jeg ikke stå tilbage for de heldige haveejere hihi
  Adressen er her:
  http://henriettesaltanblog.blogspot.com/

  kh Henriette

  SvarSlet
 16. Måske skyldes det at fler af os havefolk bevæger os på andre typer fora, hvor der findes fælles intresse for selve haver og dens planter eller helt ned i enkelte plantegrupper osv , selv bruger jeg fler af disse .
  Her deler vi viden og fotoer , hvilket man desværre ikke kan dele viden på helt samme måde i en blog.
  Blogge er vel mer, en ejers beskrivelse af sin egen haves gang
  Og fler af disse fora har bruger fra hele norden .

  SvarSlet
 17. hov, jeg synes da selv at jeg er haveblogger, og også at jeg er ret dansk, så måske du har overset min i mængden?

  SvarSlet
 18. Nå - nå hr. Dalby!! Vi er så nogle der forsøger os på facebook, se den nystartede drivhusgruppe her:
  http://www.facebook.com/group.php?gid=342373293962

  SvarSlet
 19. hej claus her er et link til vores have blog
  http://www.enghoj-have.blogspot.com/
  hilsen michael

  SvarSlet
 20. Ja der er nu flere! men det er ikke sikkert at de alle har opdaget dig endnu Claus ;o)

  Jeg selv er først begyndt for et par måneder side! jeg skal holde gang i bloggen og jeg skal holde gang i min havewebbutik, samt mand, børn og arbejde ved siden af, så tiden er der ikke altid men intentionen, den fejler ikke noget. :o)

  I skal være så hjertelige velkomne forbi allesammen

  Glædelig Langfredag aften til jer alle

  SvarSlet
 21. Jeg vil nu sige at de fleste danske blogs omhandler alt muligt og også rigtig meget omkring haven. Men vi er en del som skriver om alt og ikke kun holder os til vore haver. Det kan være ganske underholdende at se det "hele mennesker" og ikke kun strik, foto eller have, så er det at foto, haven og også strikken, lige pludselig bliver ét med personen. Og det gør så også bloggen spændende - lige som da du skrev om din tur til Italien, det var jo ikke kun have. :)

  SvarSlet
 22. Denne kommentar er fjernet af en blogadministrator.

  SvarSlet
 23. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

  SvarSlet
 24. Denne kommentar er fjernet af en blogadministrator.

  SvarSlet
 25. Denne kommentar er fjernet af en blogadministrator.

  SvarSlet
 26. Hej igen. Jeg kikkede ind fordi jeg havde glemt Line, men nu kan jeg se at hun selv har råbt op.

  Der er flere der mener at blogs ikke er velegnede til at skrive om have og der er jeg helt uenig. Havestof er fantastisk velegnet til at skrive blogs om (det er derfor det kan være svært at begrænse sig selv om ens felt engentligt er et andet). Blog er også geniale til erfaringsudveksling både når man kommenterer hinandens indlæg og når man snakker sammen i kommentarene. Derfor tror jeg mere at der er få haveblogs i Danmark fordi der ikke har været en haveblog med virkelig bred appel for indenfor de andre emner er det jo det der har inspireret andre menneskere til at komme igang.

  SvarSlet
 27. Takker for hyggelig hilsen hos meg, hyggeli gmed besøk og du er velkommen tilbake:)

  Jeg synes det er gøy med bloggere fra andre land som sverige og danmark. Man ser at vårtegnende stikker tidligere frem hos dere og i sør-sverige, mens jeg enda venter i spenning på mine vårtegn. Det er artig å se disse forskjellene.

  Pluss at det er så mange tips og råd å hente, jeg lærer noe hver dag her inne, og det er så gøy:)Jeg trodde at det i Danmark var mange hagebloggere, for danmark virker som det uliitimate hageland (nærmere nederland og holland også, som jeg forstår er mekka for å handle mye flott) Men det er kanskje som Bea sier, at i danmark tar man hagen og alt det som gror som en helt naturlig ting, mens vi hopper og spretter av glede når vi lykkes:):) Ønsker deg fortsatt god påske

  SvarSlet
 28. Kære alle,

  I morgen laver jeg en dansk 'opsamling'. Flere nye havebloggere fra DK har allerede meldt sig.

  SvarSlet
 29. Hjertelig takk for hyggelig hilsen på bloggen,det var stas!

  Da vi kom hjem fra familiebesøk i går kveld-jeg slo på pc'n -og ble hoppende glad da jeg oppdaget at jeg da fikk spilt av filmen du hadde lagt ut. Mannen min,som ikke akkurat deler min begeistring for hage,skjønte ikke hva jeg var så hyper for... Jeg prøvde forklare (har jo fortalt om deg,bøkene dine,bloggen,og tv-serie...) men er ikke alt som fester seg. :0) men jeg fikk beskjed om å takke deg,for han mente du måtte være utrolig flink og inspirerende-slik som du iallefall gleder meg.

  Tusen takk!

  Riktig god helg fra Tone :0)

  SvarSlet
 30. Kjære Claus ;) Takk for besøk. Vel, akkurat nå er det litt trådt både med blogg og have. Det er for deprimerende ute! Koser meg med bøkene inne. Vel, jeg fikk iallefall startet litt i haven i dag, selv om det fortsatt er svært mye snø på plenen. Noen av krukkene kom ut og jeg plantet litt til på trappen. Det er litt deilig. Venter på frøene fra deg og gleder meg til det! Vi blogges. Liker bloggen din fortsatt veldig godt og er innom hver dag en liten tur - men det er ikke alltid det blir tid til kommentarer. Hanne

  SvarSlet
 31. Ja, det var fina danska bloggar, hoppas det blir fler. Danskarna har ju så väldigt fina have-traditioner, lite mer förfinade än svenskarna, tycker jag! :o)
  Hur gör man för att komma med i din blogroll? ;o)
  Ha en fin påskafton,
  Lydia

  SvarSlet
 32. Hej!
  Tack för ditt besök hos mig.
  Vill önska dig en riktigt Glad Påsk!
  Det vore verkligen kul med fler danska bloggar.
  Jag har ju inte så långt till Danmark och det vore roligt att få lite danska bloggvänner som man kankse kan hälsa på i framtiden :)

  Kram Mari

  SvarSlet
 33. Denne kommentar er fjernet af en blogadministrator.

  SvarSlet
 34. Denne kommentar er fjernet af en blogadministrator.

  SvarSlet
 35. Hei Claus og andre.
  At det er så sterkt et hagebloggmiljø i Norge tror jeg kommer litt av at hageforumet Hagegal.no tidlig var ute med hagedagbøker, som var en enkel blogg. Nå finnes ikke disse lengre, men det var nok med på å dra i gang et miljø.

  Jeg har de siste to årene holdt en Hageblogg-oversikt hvor jeg har forsøkt å samle det jeg har funnet av norske blogger. Det kom etterhvert noen henvendelser fra svenske og danske bloggere, og samlesiden har derfor fått en egen liste for disse. Ta en titt innom og se om dere kan finne noen nye favorittblogger, og dersom noen av dere lesere ønsker å stå på listene så ta kontakt via kommentarfeltet der.
  (Jeg håper ikke du synes jeg er ufin som reklamerer for eget opplegg nå Claus, isåfall sletter du naturligvis denne kommentaren.)

  SvarSlet
 36. Så kjempekoselige ord du la igjen hos meg :) Du har nok hatt litt av en rundtur i bloggverdenen så mange følgere som du har. Takk for at du tok deg tid til å besøk oss og legge igjen en koselig hilsen :)

  Jeg har vært på leting etter danske hageblogger lenge, og fant noen koselige nye bloggvenner via deg. Jeg undrer meg også over at det er så få danske blogger i forhold til i Sverige og Norge. Dere har omtrent de samme klimatiske forholdene som Skåne, og der vet jeg at mange blogger. Så dette er et lite mysterium! Gleder meg til ny dansk bloggliste i dag :)

  SvarSlet
 37. Kære alle,

  Når enkelte kommentarer ovenfor er blevet fjernet af mig, handlede det om, at de de nævnte, de ikke var med i blogrollen. Det er de nu. Derfor er kommentarerne ikke mere relevante.

  SvarSlet
 38. Kære Claus! Opfordring hermed taget til efterretning - som du også kan se på min blog. Grunden til jeg hidtil har gjort så lidt ud af mine haver kan du også læse der. Jeg er simpelthen så nybegynder med nye haver, at jeg har tænkt det var irrelevant. Men nu prøver jeg ;-)

  SvarSlet
 39. Pu ha hvor jeg dog arbede på det med blogs.
  Jeg sender her en prøve på om jeg nu er logget på som blogger og om man så kan se min blogs.
  Jeg gider jo ikke være den eneste læser på min. Ha ha ha nå men jeg skal nu nok finde en løsning ;-)

  SvarSlet
 40. Hej Claus/ blog-adm.
  Jeg ved ikke om dette tilbud stadig er gældende, for jeg kan se, det er et stykke tid siden der har været aktivitet her. Jeg vil gerne fremgå af blogrollen, da jeg jævnligt besøger din side og da jeg er blevet vild med at læse haveblogs i dt hele taget. Jeg er også blevet vild med at skrive selv (det har jeg altid været og vil også gerne leve af det en dag). Nu er jeg sygemeldt og har derfor fundet på at skrive om Den Helbredenede Have. Du skal være velkommen dér!

  Mange hilsner fra
  Marianne

  SvarSlet