Små og store fremskridt

 

Det er godt med deadlines; tidspunkter, hvor man skal være færdig. Jeg sætter mig selv mange del-deadlines i løbet af en sæson. Desværre overvurderer jeg ofte, hvad jeg kan nå. Men mon ikke de fleste kender det: ’I dag skal jeg nå det, det og det ...’ Og så når man kun det halve!

 

En deadline vi alle her har arbejdet hen imod, siden frosten gik af jorden, og sneen forsvandt, er den 9. maj. Søndag otte dage. Den dag har jeg nemlig åben have for de omkring hundrede personer, som jeg har trukket ud blandt flere tusinde tilmeldte. Den dag skal der helst være rimeligt ryddeligt.

 

Dag for dag sker der noget, og undervejs skal jeg nok vise, hvor langt, vi er nået. Jeg har tidligere fortalt, at vi er ved at indrette et nyt udekøkken, og det er nu ved at tage form.

 

_20100428_092531

 

For nogle måneder siden fik jeg den ide, at jeg ville have dobbeltdøre i gavlen af mit victorianske drivhus for at man ad den ved kunne gå ud i udekøkkenet. Dørene blev bestilt i England, og de har stået og ventet, til murene fik tid til at sætte dem i. Det fik de i dag. Et af de store fremskridt, som kun kan gøre mig glad.

16 kommentarer:

 1. Så sandt. Jeg går ud fra du mener, overvurderer.

  SvarSlet
 2. Hvor bliver det flot! Glæder mig til at se det hele.

  SvarSlet
 3. Det kommer til å bli utrolig flott:)Og jeg er såå glad for at det som oftest går ann å skyve litt på frister... Og om jeg får gjort halvparten av det jeg har satt på listen for i år, da skal jeg være glad:) Klem og lykke til, gleder meg til å fortsatt følge med:)

  SvarSlet
 4. Og åh hvor vi glæder os til d. 9. maj :-) Jeg er så spændt på at se det hele "live" med lyd og luft! Synes i øvrigt dine rosenbuer er rigtig flotte! Kan sagtens se hvad du mener med at de løfter gangen. Det bliver flot med roserne på!

  SvarSlet
 5. Vad lyckliga de är som får komma och titta i din trädgård..ditt växthus är ju som en dröm som man kan få drömma om ...härligt.. Torprosen

  SvarSlet
 6. Heldige du Claus!!! Dette blir super fint!!! Skulle ønske at vi hadde litt bedre klima her , for dette er også noe som intresserer meg, ingen ting er som å få lage mat ute i det fri. Hjemme i Sandefjord blir det bare med grillen, men på hytta i Telemark har vi litt større mulighet. Følger dette med spenning og vil anbefale min mann å gå inn på din blogg(som jeg snakker ofte om for han) så kanskje kan det bli et flott utekjøkken på oss også etter inspirasjon av deg. Vi lager mye mat ute på hytta, men da på åpen ild, som bål. Håper etterhvert at vi også får noen gode tips og oppskrifter fra deg når dette kommer igang. Vi følger med!!! Klem fra oss her.

  SvarSlet
 7. Stort tack, Claus, för de fina blomsterkorten. Det var en mycket fin gåva som gläder mig mycket. Här har du en trädgårdsfantast till, som är en kronisk tidsoptimist och därför alltid i tidsnöd!
  Ha det gott och lycka till med uteköket.
  Charlotta

  SvarSlet
 8. Deadlines er fantastiske til at virkelig at få rykket på tingene - men kan også være kvælende hvis de tager magten fra en. Når jeg ser din blog, din have og efter at det også er gået op for mig, at du også laver TV samt har skrevet nogle af mine havebøger,(det er det der sker når man i sommerhalvåret er i haven og ikke ser TV, så kender man ikke dem der er i TV medens det stadig er lyst) så har det slået mig flere gange at det kræver nogle deadlines af en visse dimensioner, det er imponerende og meget inspirerende arbejde du får fra hånden. Så please lad nu ikke deadlines tage styringen og pas på dig selv. Jeg vil nemlig fortsat gerne blive inspireret på denne smukke og seriøse blog, TAK.

  SvarSlet
 9. Wow! Så flott det blir, Claus! Kjempe-lekkert med doble dører inn til veksthuset! Helt perfekt!! Gleder meg til flere bilder:)

  Klem klem
  Anette:)

  SvarSlet
 10. Jamen for pokker hvor bliver det lækkert. Glæder mig helt vildt til at se det færdige resultat.Det bliver bare SÅ godt. Jeg må sige, jeg tager hatten af for alt det, du når i løbet af en dag. Har selv lige været lidt nede med stress for nylig og det er ikke særlig rart. Pas nu på dig selv med alle dine projekter, at det ikke tager magten fra dig... Kender godt det der med at undervurdere, hvor lang tid ting tager. Træls men så skal man huske at glæde sig over det man nåede. Tænker tit på en venindes ord, da jeg spurgte hvordan de dog ku overkomme og overskue deres enorme gl. tidligere udstillingshave der havde været forsømt et par år, da de overtog den.. Hun sagde: En kvadratmeter ad gangen. Det tænker jeg tit på, når jeg synes, der er meget at gøre her... Tak for en dejlig inspirerende blog, som jeg besøger flere gange hver dag, i håb om et nyt indlæg fra dig.
  Som de så sødt skriver i vores nabolande;
  Klem Lena

  SvarSlet
 11. Det blir´ godt !
  Jeg kender bestemt også til at overvurdere, hvad jeg kan nå - mon ikke alle kreative mennesker har det sådan ;-)
  "en kronisk tidsoptimist" - sikke dog et skønt og positivt udtryk !

  SvarSlet
 12. Så deilig det blir med stor døråpning og utekjøkken :) Om ikke alt er helt perfekt når du får besøk den 9ende mai, er det ikke sååå farlig. Du har en brukshave, en levende have, ikke et utstillingslokale :) Om det ligger synlige spor av arbeider i gang når 100 stk (gisp...) inntar haven, har man selvsagt den største forståelse for det.

  Den største faren i forhold til deadslines er ens egen perfeksjonisme som settes på hard prøve. Jeg har måttet lære meg å fire på kravene i forhold til meg selv og 'la humla suse' som vi sier. Om jeg ikke lykkes første gang, så kanksje adnre gang. I mellomtiden har jeg erfart og lært. Jeg har ikke lenger deadlines, men et tidsperspektiv på ting jeg skal gjøre. Som regel kommer det noe i veien, f.eks sommel fra leverandører, været eller helsen, som vi ikke kan gjøre noe med. Og man skal jo kose seg mens man holder på, det er hele poenget. Om jeg har tidsfrister jeg må jage etter, blir det fort stress og lite hygge. Det er slett ikke noe nederlag om man ikke rekker det man har satt seg fore har jeg skjønt, man er kun et menneske :)

  SvarSlet
 13. Heisann :) først vil jeg takke for nydelige blomsterkort. Spennenede å følge med fremskrittene i hagen din. Merethe

  SvarSlet
 14. Jo jeg tror vi er mange der kender det med dedlines og lige i denne tid er det vel det værste vi kan byde os selv for vi har jo travlt på alle havefronter - såning, prikling og ompotning indendørs - omlægning, om- og nyplantning ude - vedligeholdelse af både bede og træværk o.s.v....
  Det blir så flot hos dig Claus og jeg tror du når det du gerne vil - det er dejligt at følge din have her, tak for det - lige pt går jeg og spejder i jorden efter dine valmuer:)

  SvarSlet
 15. Det med tidsplaner - og reviderede tidsplaner - og reviderede udgaver af reviderede tidsplaner... Kender det kun alt for godt.

  Jeg håber du når det hele - uden at få stress - og jeg er sikker på at de 100 gæster er så lykkelige over at få lov til at se din have, at de godt kan "overse" en smule uorden.
  - Ellers kan de bare sende billetterne til mig ;)

  SvarSlet