Som at få lagt rent på sengen

Eller at få en helt nystrøget skjorte på. Samme velvære føler jeg, når jeg får gjort et bed helt rent, renset og kultiveret. Normalt bryder jeg mig ikke om bar jord, men på denne årstid er det OK. Helt OK!

 

20100424_091520

 

Om blot få uger er jorden dækket her – et af mine hvide bede.

 

Går ud fra, at der er mange andre end jeg, der har været ude i dag. Er det ikke bare dejligt?

18 kommentarer:

 1. Jo, idag är man alldeles rosig om kinderna:-) En härlig dag i trädgården med mycket lek i rabatterna är precis det bästa som finns:-)
  Trevlig kväll!

  SvarSlet
 2. Jo, det er SÅ vidunderligt at kunne holde ud at være derude og bare nyde.

  SvarSlet
 3. har også lige været i haven og har nydt hvert sekund i dag, skulle faktisk have lavet noget helt andet, noget indendørs, men det blev udsat.
  Det er rigtigt, lige nu må der gerne være bar jord, jeg kan godt lide at få renset helt i bund her i foråret. Og i morgen tror jeg det hele er vokset 10 cm, eller næsten,det er i hvert fald sikkert at der sker mere nu det er blevet lidt lunere, og når der ikke er mere nattefrost, det har godt nok været slemt de sidste 14 dage, vi bor inde midt i Jylland og her fryser det. men i dag har det været rigtig skønt.
  Venlig hilsen Anne

  SvarSlet
 4. En lille fanhilsen her fra Vestnorge. Vi sidder spændte foran fjernsynet hver søndag og nyder din dejlige have. Bloggen er også flot. Hilsen Bente Knutsen

  SvarSlet
 5. Absolut!!!!

  SvarSlet
 6. Jo, helt skønt. Har lige slæbt mig inden for og føler desværre, at jeg er flere årtier ældre end jeg er. Har havenaboer, som har en SKOV af skvalderkål, så jeg har tilbragt en del tid med den forkerte ende i vejret :) Det er ganske rigtigt helt vidunderligt at skue et ukrudsfrit stykke jord bagefter! Har forresten ofte spekuleret på, hvordan man bærer sig ad med at luge bagerst i bed, hvor der ikke er plads til at man kan ligge på knæ. For ikke at tale om at jeg har spekuleret på, hvor Claus Dalby og hans havefeer står, når de skal luge bagerst i div. tæt pakkede kæmpebede. Jeg er HELT klar over, at dette er novicespørgsmål. Jeg har selv smidt nogle trædesten ud i form af ølandsbrud, så jeg ikke tramper i jorden. Jeg har bemærket at Claus Dalby i en tv udsendelse for nylig sagde, at han ikke havde meget ukrudt. Sådanne bemærkninger kan gøre mig grøn som et bed i højsommeren af misundelse :)

  SvarSlet
 7. Jeg får den samme følelsen etter å ha vasket vinduene i huser :)
  Nyt lørdagskvelden i deilige Danmark!
  Klem fra Hanna

  SvarSlet
 8. Endnu en lille fan-hilsen herfra!
  Jeg har i løbet af den sidste uge været helt opslugt af at læse alle dine indlæg! NU - er jeg blevet færdig og det har været skøn og inspirerende læsning! Jeg venter utålmodig på, at du lægger flere indlæg op :-)
  Ikke mindst blev jeg helt vildt nysgerrig efter at se din allé, når løgvæksterne der begynder at blomstre! Hertil vil jeg lige tilføje, at det er nogle virkelige flotte billeder, som du får taget!

  Faktisk er din blog skyld i, at jeg slet ikke har haft tid til at følge med på de blogs, som jeg ellers normalt følger med på...haha... Men mon ikke de bliver nemmere nu, da jeg er kommet up-to-date her.

  Så nu må det gerne blive rigtig forår med varmere luft og varmere jord! Så jeg rigtig kan komme igang :-)

  Så alt i alt: Mange tak for en skøn blog!

  Med venlig hilsen Linda

  SvarSlet
 9. Pige træd varsomt - siger jeg til mig selv, når jeg forsigtigt træder ind i et bed for at fjerne et stykke ukrudt eller plante et afblomstret løg, som har lyst op i stuen en uges tid - f.eks. en perlehyacinth.
  For hvor sætter man sin fod, når det vælter op af jorden overalt med nye sprøde spirer - et par trædesten gør nytte.
  Har lagt nogle få - men bedene er forbudt område for alle andre.
  DET VED RÅDYRENE BARE IKKE.
  Ønsker god weekend. Varm og solrig. -:)

  SvarSlet
 10. Det har været utrolig smukt vejr idag og det er på sådanne dage, jeg samler energi ind i store mængder. At jeg så også rent faktisk lagde velduftende rent på sengen igår, har ikke gjort min verden mindre skøn at være i :-)

  Du skal vide, at de kort jeg har modtaget med posten idag, har gjort ligeså stor en lykke som solen. For en fotonørd som jeg, har jeg nærstuderet detaljerne og frydet mig over den supergode kvalitet, der er i billederne. De er en sand fryd for øjet og humøret! Dem skal du have tusind tak for.

  Hav en rigtig god weekend :-)

  SvarSlet
 11. Jo, en helt fantastisk dag i dag, og så utrolig deilig å holde på ute i bedene. Litt uvant var det også å holde på en hel dag ute, for jeg sovnet rett og slett på sofaen da jeg kom inn. :)
  Bedet ditt så skjønt ut, rent og pent - og jeg kan bare tenke meg at det blir vakkert når det blomster hvitt i hvitt.
  Takk for den store inspirasjonskilden du er!
  Klem Trine

  SvarSlet
 12. Det er bare helt skjønt å være ute nå om dagen. Våren er det beste jeg vet. :) Vi har gjort mye vårarbeide i vår hage og bare nyter hver dag.
  Det er herlig å følge bloggen din.

  SvarSlet
 13. Nyrenset, nygravet jord, ligesom nyskuret gulv! /Sophia

  SvarSlet
 14. Idag när jag körde hem från Simrishamn på Österlen, så låg de nysådda fälten släta och det slog mig att allt såg så rent ut. Sådan skillnad mot höstens uppluckrade jord. Det var som att se tvätten hänga på tork och solen lyste den. Då är det vackert.
  Tack för en otroligt inspirerande blogg.
  Pella

  SvarSlet
 15. Tusind tak for din blogg - hvis man kan blive afhængig af en hjemmeside/blogg så er det lige det jeg er blevet;0)men på den gode måde. Jeg er super taknemlig for alle dine indlæg, der inspirere mig til mange nye "forsøg" i min egen have.Rigtig god solskins søndag. Kh Bente

  SvarSlet
 16. Jo det var en absolut skøn dag i går. Startede med at cykle med hunden kl 7 og så gik det ellers derudaf med diverse haveprojekter. Tænk at man kan blive så glad af at rode i jord.;)) Det er først gået op for mig indenfor de sidste 2 år. De første 48 år af mit liv fattede jeg ikke nogen ku have den interesse. Endnu en gang passer de vise ord, at man bliver klogere med alderen...!!!... Jeg fik også sået dine valmuer og glæder mig helt vildt til at se dem. Plejer aldrig at være misundelig over hvad andre mennesker har, men kan godt mærke et lille stik når jeg læser, at andre takker for dine flotte postkort..!!.. Hvad er DET FOR NOGET..??.. Følger ellers med på din skønne blog hver dag og synes ikke jeg har læst noget om, hvordan man kan erhverve sig dem...???.. Hilsen hende med den ømme krop efter gårsdagens arbejde.. :))

  SvarSlet
 17. Hei igjen Claus i deilige Danmark. Helt enig at dagen igår var deilig, vi trenger litt sol og varme nå etter en kald og snørik vinter. Jeg var på jobb i går og skal jobbe hele helgen, men noe nøt jeg. Gikk tur med min hund etter jobb og før vi skulle i seksti årsdag til en god venn. Alt var på plass. Sirkus i nabolaget, Linærla trippet så fint i vannkanten. Hvitveisen strutter for oss alle og ikke minst blide glade hyggelige mennesker som bare nyter det hele.Takk igjen Claus fra deilige Danmark!!! Hjertens fra Grete i mer noe kaldere Sandefjord idag. "Sirkus" da mener jeg riktig Sirkus, med dyr, klvner og alt annet som hører Sirkus til.

  SvarSlet
 18. Nette - du har ret i, at det kan være svært at komme ind i bedene. Vi træder varsomt og passer på ikke at jokke på noget.

  Lena - de mennesker, der takker for kort, er de, der linkede til mig, da bloggen gik i luften.

  SvarSlet