Stilheden før stormen

Alt ånder fred og idyl ude i haven. Solen skinner, fuglene synger, og mine hvide duer kredser omkring deres dueslag. Alligevel ser det ikke ud, som det normalt gør på denne årstid. I januar plejer vi at have alt klippet ned, alt plantet ud og alt ryddet op. Sådan blev det ikke i år på grund af al den sne, der satte os skakmat i tre måneder.

 

_20100403_095424 _20100403_100601

 

Det betyder, at der udenfor står hundredvis af planter i potter, der endnu ikke er kommet i jorden. Heldigvis skyder de flittigt, og der var et kærkomment gensyn at se det spæde løv. For jeg var alvorligt bange for, at nogle af planterne var gået til.

 

_20100403_102911 _20100403_094903

 

En del løg venter også på et blivende sted. Blandt andet mangler vi at få placeret nogle tusind tulipaner. Da vi så, hvor det bar hen i efteråret, lagde vi de tiloversblevne løg i kasser, og nu hvor frosten er helt væk, skal de ud i jorden. Forsigtigt vil vi løsgøre mulden i kasserne, så rødderne ikke beskadiges og derefter plante dem ud i bedene. Jeg håber, det går. Billedet herover til venstre viser tulipanløg i kasser, men hvad er det til højre, vil nogen måske spørge? Jo det er en hvid Cleopatras nål, Eremurus himalaicus. Er det ikke bare en show stopper?

 

_20100403_100243 _20100403_102926

 

For at blive klar til, at jeg om nogle uger igen kan starte på tv-optagelser, har jeg fra på tirsdag indkaldt ekstra mandskab, for nu skal der virkelig ske noget. Foruden mine egne to gartnere kommer der endnu én samt en del løs hjælp. Det bliver SÅ dejligt. Og jeg glæder mig rigtig meget til hen ad vejen at vise jer resultaterne.

 

Desuden er fire anlægsgartnere i gang med at færdiggøre min sunken garden, som jeg endnu ikke har vist billeder af. Jeg ved fra jeres kommentarer, at mange er spændte. Tro mig; det bliver rigtig flot.

 

Jeg plejer altid at være i haven hele påsken, men i år er jeg blevet nødt til at lægge bånd på mig selv. Jeg skal nemlig skrive på min nye bog. Meget er det ikke blevet til de sidste uger, fordi bloggen har taget meget af min tid. Tænk en gang, i går var der over to tusind forbi.

11 kommentarer:

 1. åå såå nydelig dette er,
  å ja blogg tar tid,men å så mye det gir igjen.
  ønsker deg en flott påske aften.
  hilsen fra sylvia

  SvarSlet
 2. Takk for hyggelig hilsen, og takk for at jeg kunne låne bilder:) Jeg må si jeg er imponert over hva du rekker å få til:) Så deilig å se det spirer og gror. I dag tok jeg av bobleplasten i drivhuset, en liten milepæl:) Jeg er veldig spent på de sunken garden, si gjerne noe om hva som er fordeler med denne typen hage, for det er nytt for meg. Har prøvd å søke litt på nettet men finner ikke så mye der... Jeg er glad du tar deg tid til bloggen:) Hyggelig å stikke innom og du inspirerer masse:) men gleder meg veldig til boken også:)Fortsatt god påske. Klem

  SvarSlet
 3. For en flott blogg du har, for ikke snakke om hagen din. Den ser helt nydelig ut! Jeg er relativ fersk hageeier, og aldeles fersk blogger, så jeg har nok ikke så mange tipsene å lære bort, men jeg er blitt veldig inspirert av bloggen din. Jeg fant den via flere norske blogger, og det er veldig hyggelig at så mange er så rause og åpne slik at jeg kan lære mye fra dere. Jeg satte deg opp i inspirasjonslisten min i et av innleggene mine: http://ombokerogblomster.blogspot.com/2010/04/flotte-nettsider.html

  Akkurat nå sitter jeg høyt til fjells med snø på alle kanter, men i morgen skal jeg hjem til Bergen, og jeg gleder meg til å se hvordan det går med krokusspirer, tulipaner og påskeliljer i hagen min. Enig med deg: nå er det stille før stormen...

  SvarSlet
 4. Hvor er det dejligt at høre, at du har to faste gartnere...samt indkalder ekstra mandskab, jeg var da lige ved at få mindreværdskomplekser!!!Hihi - men så kan du få tid til din blog, rigtig fint - god påskelørdag!

  SvarSlet
 5. Jeg var også forbi i går...og i forgårs....og, ja jeg kigger lidt forbi hver dag, fordi der er noget at komme forbi efter.
  (Faktisk var jeg også forbi din låge for at se dine krukker udenfor. Det ser spændende ud.)

  Ja, bloggeri tager tid, men det er hele tiden værd.

  SvarSlet
 6. Fantastiskt vad mycket som har vuxit upp i krukorna. Nu blir det mycket att plantera ut i rabatterna men det blir nog riktigt fint och mycket fin blomsterprakt.
  Här ligger snön djup ännu så jag kan inte se några rabatter och ingen barmark ännu. Det dröjer minst en månad till innan all snö försvunnit.

  Jag nöjer mig tillsvidare att titta in hos dig och se på allt fint du har.

  Ha en fin vecka
  Gunilla

  SvarSlet
 7. Så masse herlige spirer, gleder meg til å se blomstring etterhvert! Så herlig med nye tv-opptagelser; jeg håper nrk eller annen kanal etterhvert vil vise din nye serie som nå vises i danmark. Så spennende med sunken garden, jeg er veldig spent på bilder, og lese om hagen!

  Takk for at du tar deg tid til bloggen, vi setter alle stor pris på det! :O)

  SvarSlet
 8. Hej Claus
  Jeg ser du sætter Cleopatras nål. Dem plantede jeg 6 af for 3 år siden, men de er aldrig blevet andet end blade. Er de svære eller er det bare mig der ikke kan?? De får masser af sol og står sammen med Rhododendron. Kan de ikke lide spagnum måske?
  venlig hilsen
  Ingrid B.

  SvarSlet
 9. Ingrid - Cloeopatras nål skal plantes i neutral til kalkholdig jord. Den skal stå solrigt og med godt dræn. Den kan være lidt drilsk. Mine trivis fint i krukker.

  SvarSlet
 10. Eremurus er vakre, majestetiske og virkelige blikkfang i et bed. De er ikke så enkle å få til i Norge, men på en lun plass i haven i de mildeste sonene kan det gå.

  Så herlig at det står til liv med planter og løker hos deg!

  SvarSlet
 11. Hej Claus

  Hvor er det en god idé at plante overskydende løg og lignende i kasser. Så kan man efterhånden se hvor der er små huller i haven, og hvor de enkelte løg eller planter passer ind. Jeg har sat nogle tulipanløg i murer spande i efteråret, da jeg ikke lige vidste hvor jeg skulle plante dem. Dem burde jeg vel også kunne "vriste" forsigtigt ud nu og så plante ud i bedene? Tak for en skøn blog som til dels har reddet mig fra den værste forårskuller i år :-)

  SvarSlet