Vand i haven

 

En have uden vand er næsten utænkelig. Ikke mindst er de spejlinger, en vandflade byder på, helt fortryllende.

 

Sidste år fik jeg fremstillet to spejlbassiner af jern på 150 x 150 cm med en godstykkelse på 10 mm til både bund og 10 cm høje sider. Efter sammensvejsningen blev de pulverlakeret sorte. Sådanne bassiner havde jeg set hos Heides Planteskole i Thisted.

 

20090313_154835

 

Bassinerne er ikke kun til glæde for os mennesker, men også for havens fugle, der drikker af og bader i vandet. Til de små fugle har vi lagt et par sten ud i bassinerne, som de kan sidde på.

 

20090518_170107

 

Billederne overfor er fra henholdsvis medio marts (her er bassinerne endnu ikke kommet på plads) og medio maj sidste år. Hvilken forandring!

16 kommentarer:

 1. Vi har også vand i haven, men det er nu mere fordi vores grund ligger på en bakke og der derved er "et naturligt" vandløb i forhaven. Du kan faktisk se det her:
  http://www.catarina.dk/2010/04/21/en-vad-omgang/ og her:
  http://www.catarina.dk/category/haveliv/haveomlaegning/

  SvarSlet
 2. Vi har også vand i haven, men det er nu mere fordi vores grund ligger på en bakke og der derved er "et naturligt" vandløb i forhaven.
  Du kan faktisk se det her:
  http://www.catarina.dk/2010/04/21/en-vad-omgang/
  og her:
  http://www.catarina.dk/category/haveliv/haveomlaegning/

  SvarSlet
 3. Det var en stor forskjell, det er sikkert!
  Vann er en fantastisk ting på så mage måter - Hva hadde vel vært her i verden om det ikke var for vannet? At det i tillegg er pent og avslappende å se på er et bonus. Jeg har lenge ønsket meg en dam i hagen, men som det er med så mange ønsketing jeg har slett ikke plass. Derfor laget jeg små vannspeil rundt omkring til glede for meg og fuglene.
  Jeg nyter synet av alle tulipanene rundt vannspeilene dine:))

  SvarSlet
 4. Mycket fint med de två dammarna. Majbilden med de vita tulpanerna är otroligt vacker.

  SvarSlet
 5. Jeg har også vann i hagen, se her:
  http://lindashagedrommer.blogspot.com/search/label/Vann%20i%20hagen
  Dessverre ikke av den ønskelige sorten, he, he:)
  Men det er et supert tips å lage slike vannbasseng som du har, jeg har en plan:):)

  Takker igjen for alt du deler med oss. Du er helt utrolig:)Det er så godt å komme inn på din blogg og få masse masse inspirasjon. Og det hele virker så enkelt når du forklarer, så en får lyst til å prøve om en får det til.

  Den var slik jeg opplevde bøkene dine for første gang også, det virket liksom så enkelt... Man fikk lyst til å prøve:) Så takk så masse for inspirasjon som bringer min hageinteresse til nye høyder:)
  Klem

  SvarSlet
 6. Vann i hagen, ja. Hadde en liten rund skål med 2 fugler på i forfjor, men jeg glemte å ta den inn så de sprakk i tusen knas. Men i så lite format som jeg kan ha, så skal jeg nok kunne skaffe meg ett nytt vannspeil. Vakkert å se forskjellene fra vår til vår på en måte ;D

  SvarSlet
 7. Flotte spejle, meget enkelt og meget flot! /sophia

  SvarSlet
 8. Vandspejle Jeg elsker vandspejle, og har tænkt på at få et eller flere, i flere år, Dette var lige dråben, Nu skal det være...Tak! Mon ikke jeg kan få min VVS broder til at bukke dem. :D Elsker din have side !! Mvh lotte Krogsager

  SvarSlet
 9. Dejligt og anvendeligt når godstykkelse og størrelser nævnes. Ryger lige i ´arkivet´ til alt det andet.

  SvarSlet
 10. Tänk att ha en trädgård som din. Så vackert vattnet speglar tulpanerna.

  SvarSlet
 11. Sikke en god og enkel løsning, der er let at implementere i sin egen have. Vi har længe ønsket os lidt vand i haven, men har ikke lige kunnet finde "the way to go about it", men din (og Heides) løsning er absolut en mulighed, der er smuk, enkel og ikke mindst overkommelig både at lave og passe ind i en allerede etableret have...

  KH Helle

  SvarSlet
 12. NYDELIG!!

  Og jeg kunne virkelig ikke vært mer enig - for meg er det å ha vann en stor "greie" i hagen. Jeg har gravd en hjerteformet damm, og har planer om andre små vannspeil rundt omrking i hagen. I år kommer jeg til å bygge drivhus av gamle vinduer etc, og da lurer jeg på å ha litt vann også der inne. Nå om dagen sitter jeg og koser meg med drivhusdrømme-boka (ja, har lest den før da, men blir enda bedre nå som jeg planlegger drivhus!) Boka er helt fantastisk, og jeg gleder meg om mulig enda mer til drivhus i hagen.

  Boka er proppfull av vidunderlige bilder, masse inspirasjon og flotte idèer og tips til hvordan man også kan bruke drivhuset. Helt herlig!

  Jeg kommer nok til å kjøpe fler av bøkene dine etterhvert ja, det er det ingen tvil om.

  Hjertelig takk for supre tips og inspirasjon i bloggen din!

  Ønsker deg en vidunderlig dag! :o)

  Tonerose

  SvarSlet
 13. Hej Claus
  Netop havens foranderlighed er jo helt fantastisk. I år laver jeg en billedserie af min have fotograferet fra nøjagtig samme plads året igennem.
  Bare alene mine første 4-5 billeder, hvor havedammen er tyk is, is med vand oven på, grødis, kart vand og små planter på vej. Jeg sætter billederne til at køre som et show. Det bliver sjovt at se, kan jeg allerede fornemme. Her er et link til min Picasa billeddatabase, hvis nogen vil kikke med.http://picasaweb.google.dk/IngridEBerger/AretsGangIHaven?feat=directlink
  Claus du tømmer vel dine spejlflader for vand om vinteren?

  Ingrid B.

  SvarSlet
 14. Vannspeilene dine er lekre, de passer perfekt inn i designet forøvrig. Det ligger en stor mengde tankearbeide og kunnskap bak haven din, alt er så vakkert, delikat og gjennomført!

  Jeg vil gjerne ha nedgravd vannspeil i haven, men pga froskeskrekk tør jeg ikke... Jeg har imidlertid et lite vannanlegg ved inngangspartiet som risler så koselig. Lyden av vann er også verdifullt i haven :)
  Her kan du se vannanlegget mitt: http://ninnisverden.blogspot.com/2009/06/vannanlegget-mitt.html

  SvarSlet
 15. Jeg har lavet nogle prisbillige kar der kan sættes i serie som en smuk vandtrappe med spejlbassin og plads til dråbes æstetik- se www.Zenvand.dk

  SvarSlet