At se det store i det små ...

Når jeg er på udkig efter haver, siger folk ofte. - Nej, vores have er ikke noget særligt. Den er nemlig ikke ret stor. Til det plejer jeg at svare: - Jo mindre jo bedre! For en lille have er ofte nemmere at gøre hyggelig end en stor. Og rent fotomæssigt  er små intime ’rum’ nemmere at fotografere. Det handler blot om de rette objektiver.

 

I dag har jeg besøgt fem forskellige haver, taget billeder og noteret. Det er en virkelig priviligeret tilværelse, jeg har. Tænk en gang at komme rundt til så mange smukke steder. Faktisk er jeg stadig på landevejen (nærmere forklaring følger i morgen), for jeg skal besøge endnu en have om en halv times tid. Det er i Helsingør.

 

_20100527_114148

 

Fra morgenen var jeg i en skøn, skøn gårdhave. Hvor stor den var, er jeg ikke helt klar over. Men i hvert tilfælde ikke over halvtreds kvadratmeter.

 

_20100527_113755

 

Et meget personligt sted, der emmede af hygge, stemning og god smag. Familien, jeg gæstede, går meget op i god mad og holder af at bruge friske produkter. En køkkenhave har de af gode grunde ikke plads til. Men krydderurter har de.

 

_20100527_113913 _20100527_113907

 

I et lille hævet bed vokser urterne i smukt samspil med hornvioler. Sjældent har jeg da set noget så smukt.

 

_20100527_113814

 

Bedkanten var et kapitel for sig. Den var nemlig flettet af jern, der havde fået lov til at ruste. Smukt ikke?

 

_20100527_114003

17 kommentarer:

 1. Hold da op, hvor er den flot. Man kan altså kun drømme at ens egen have en dag også bliver et foto værdig :o)) Jeg vil lige høre alle de andre havefans, om nogen af jer har drivhuse fra Pavillon Danmark eller Euro Serre? Jeg har lige fået pris på det jeg ønsker mig, men vil ikke binde mig før jeg hører fra andre med erfaring.

  Hilsen Lene

  SvarSlet
 2. Så flott og velstelt det var der. :)

  SvarSlet
 3. Så nydelig, o gmed de træren utenfor et hvitt gjerde. Nydelig. Deilig inspirasjon. Je ghar en lite hage, og sliter litt med å få til alt jeg ønsker meg, men det går seg til... Så derfor liker jeg godt all inspirasjon til små hager:) Klem

  SvarSlet
 4. Jeg tror at det bliver en bog som man kan glæde sig til - jeg er nysgerrig nok til at spekulere på, hvad der gemmer sig bag hækkene, så det bliver der så lejlighed til med din bog.

  SvarSlet
 5. Hvor er det bare smart at bruge jern til fletværket, det kan jo holde næsten uendeligt i modsætning til pileflet, der kun holder i 2-3 år. Hvor er de også bare fine de små epalier i pil der er monteret på rækværket. Virkeligt smukt og hyggeligt.

  Havehilsner fra
  Fru Naver

  SvarSlet
 6. Skøn flet - opfindsomt og meget holdbart. Hvor er det sjovt med skæve ideer, som ender med både at være praktiske og ret smukke. Jeg er spændt på at se flere billeder - det er god inspiration til nye ting i min egen have.

  SvarSlet
 7. Claus du bliver nødt til at tage rundt på de danske øer. Har selv sommerhus på Ærø og der kan man se de skønneste små haver. Tror der er andre ligeså skønne haver på de andre danske øer, men overvej det Claus. Du bliver ikke skuffet.
  Hilsen Lina

  SvarSlet
 8. Nydelig hage ja! Jeg ville bare si at jeg har stor glede av bloggen din :-). Jeg er innom hver dag og blir inspirert.

  SvarSlet
 9. Pileflet i jern, supersmart! Var det hjemmegjort?

  SvarSlet
 10. Smukt er det og dejlige billeder.
  Denne bog glæder jeg mig rigtigt meget til at købe.
  Og sikken et flot pileflet i jern..!

  Hej fra Lisbeth

  SvarSlet
 11. Jeg er utrolig glad i rustent jern, så den flettete bedkanten synes jeg var fantastisk vakker. Og den blir bare finere og finere med alderen. Nydelig og delikat have!

  SvarSlet
 12. Utroligt inspirerende med de skønne billeder fra vidunderlige haver. Hvordan finder du dem Claus?
  Lige som jer andre syntes jeg også det er utroligt smukt med den flettede bedkant. Gad vide om ikke det er en bekostelig affære?

  SvarSlet
 13. FOR et vakkert jernbedkant! Den skulle jeg gjerne ha etterlignet. Nydelige stemorsblomster der med sine fløyelsmyke mørke lilla blader. Stemor har så vakre farger. Også det hvite gjerdet. Fantastisk lekkert med hvitt stakittgjerdet med disse trærne plantet utenfor som en liten hekk. Det var en god idè..men nå er jeg litt usikker på hva slags bladverk det er der..er den vintergrønn? tåler den vår kulde her i Norge mon tro ?!

  Jeg ønsker deg en strålende helg Claus:)

  God klem fra Line

  SvarSlet
 14. Maria Frederiksen28. maj 2010 kl. 08.56

  Øv næste gang du er i Helsingør må du besøge mig :)
  Jeg er spændt på at se billeder her fra en hemmelig have her i byen.

  SvarSlet
 15. Det bliver en "Må Eje" bog. Glæder mig allerede. Dejligt at vi her på bloggen får en forsmag, så tænderne løber i vand...

  SvarSlet
 16. Her er hele tre ideer som jeg godt kunne finde på at bruge en dag. Den øverste med træerne er en fin klassiker, men både den fine bedkant og den smukke plante kombination er nye for mig og både enkle og geniale.

  SvarSlet
 17. Hej Claus
  Som altid super skønne have billeder. Super flot med bedkanter i jern, har selv købt nogle til et ny etableret bed. Glæder mig til det til foråret når det rigtigt er groet til. Så de kommer til sin ret. Fandt dem på Clarashave.dk.

  SvarSlet