Mere gult

Hvor er det sjovt, at man i den grad kan tale om en enkelt farve, og nu skal jeg nok start stoppe. Her er lige et indlæg mere, hvor den lyse gule tone spiller en rolle. Nu handler den om tulipaner.

 

_20100509_160919

 

Men … jeg bliver nødt til at komme med en rettelse. Jeg er nemlig kommet med en urigtig oplysning. Det handler om min video fra forrige weekend, hvor jeg viste ovenstående pæonblomstrende tulipan. Her kom jeg fejlagtigt til at kalde den for ‘Toronto’. Dette er ikke det rigtige navn! Undskyld. Det var en af jer mange læsere, der gjorde mig opmærksom på dette.

 

_20100509_155624

 

Nu vil jeg komme med det korrekte navn, som er ‘Verona’. Jeg har fået mikset rundt på de forskellige bynavne. Jeg er glad for, at der nu er rettet op på dette.

11 kommentarer:

 1. Venter spændt på hvad du vil fortælle om idag.

  SvarSlet
 2. Ja...kom nu Claus! Vi skal have vores daglige dosis blomsterjunk fra vores blomsterpusher! Vi er jo blevet totalt afhængige......:o) En virkelig vanedannende blog:o) Vi ryster helt af abstinenser nu :o)

  TANTE GRØN der venter i spænding:o)

  SvarSlet
 3. Allerførst tak for det fine danske navn for den farve som englænderne kalder primrose. Jeg synes måneskinsgult lyder så fint og poetisk så det navn vil jeg bruge fremover.

  Og næ hvor er det hyggeligt, lige præscis den kombination af Verona og Sweetheart har jeg også, mine er blandet med en masse narcisser i måneskinsgult og hvidt og jeg nyder det bed så meget at jeg tror jeg vil eftergøre kombinatioen hvis jeg finder en ny have med plads til mine blomster. Det er ellers netop tænkt til denne have hvor det står til de mange blommeblomster der netop nu indrammer bedet.

  SvarSlet
 4. Hvor er de smukke - selv om midsundelse er en grim ting bliver jeg midsundelig, mine er nemlig ikke nær så flotte.
  Hilsen en tulipan elsker.

  SvarSlet
 5. De er flotte sammen, de to måneskinsgule - tak for ideen. Ja, jeg studsede også over Toronto, for den jeg har , er laksefarvet...:-)

  SvarSlet
 6. Det er helt bedårende vakkert - og jeg føler at jeg gjentar meg selv i mine kommentarer til deg, men pytt. Jeg mener det like fullt hver gang :) Når du bestiller tulipaner - får vi noen oppdatering på det, når den tid kommer? Jeg får jo bare tak i sånne små poser og det monner ikke til for å få dette uttrykket. God vårdag i haven. H.

  SvarSlet
 7. NÅ ja jeg nåede ikke at kommentere indlægget igår så det gør jeg nu - gul er god til at lyse op med:) Gule tulipaner der dejlige (det ses på dine billeder), ligesom gule anemoner, gyvel og gule rapsmarker der vidner om sommer - nogle gange bliver gult bare for meget og det synes jeg brugen af Forsytiabuske er - de blænder fordi de ofte står mellem andre sirbuske som de slet ikke harmonerer sammen med - gid de blev brugt lidt mere nænsomt.

  SvarSlet
 8. Bedårende vakker samplanting, i fullkommen harmoni. Vakre bilder fra deg kommer som perler på en snor, for noen gleder du gir oss hver dag! Tusen, tusen takk

  SvarSlet
 9. Okay, så er det altså Verona, som jeg skal bestille:-)) nu til efteråret.

  SvarSlet
 10. Hej Claus...

  Nu har du lært os et nyt navn, måneskinsgul.
  Det var en smuk betegnelse for denne farve.
  Så nu kan jeg sige at jeg har måneskinsgule stedmorsplanter....:-o)
  Dine tulipaner er ualmindelig smukke som resten af din have.

  God Kristi Himmelfarts weekend her fra et regnfyldt Hals.

  Hej fra Lisbeth

  SvarSlet
 11. Jeg var også selv en af dem som var lidt skeptisk overfor gule blomster, men så fandt jeg "Haven i farver" af Pope, med forord af Anne Just. Der er knald på og det er drønflot. Lidt lige som når Claus planter tæt og tænker stort, så er farverne mættede og vovemodige her, men holdt i engelsk stil med stil - jeg kæmper for at finde mod til at lave sådanne bede, men har mest skovbede som jo ikke helt ligger op til den slags.
  Måske de douche farver er jo mere sikre og falder måske mere ind i flertallets (og tidens?) smag, men har man blod på tanden mht farver kan ovennævnte bog anbefales.

  SvarSlet