En blandet buket

 

Mange mennesker forestiller sig, at jeg dagligt går rundt i haven og klipper ind til de skønneste buketter. Men, nej ... Jeg nænner næsten ikke at plukke i haven, fordi jeg meget hellere vil nyde blomsterne dér end i en vase.

 

_20100502_162143

 

Men når bøgen springer ud, plejer jeg nu alligevel at plukke en håndfuld af nogle af de mange skønne narcisser, jeg har i haven. De passer så smukt sammen med de spæde bøgeblade.

 

_20100502_162634 _20100502_162416

_20100502_162719   

 

Min yndlingsnarcis er pinseliljen (se midt i ovenfor), som er så graciøs og fin, og til dens mange fortrin hører, at den dufter helt fortryllende. Den ville jeg nødigt undvære.

 

_20100502_162423

21 kommentarer:

 1. Den følelse har jeg også, nænner det næsten ikke. Da jeg var ung, havde min farmor det sådan - det kunne jeg slet ikke forstå - alle de buketter, hvorfor så ikke plukke dem?
  Hvad hedder den pinselilje??
  god mandag Lavendel

  SvarSlet
 2. Pinseliljer og bøgegrene. Så tænker jeg altid på min mor. Det var det bedste, hun vidste. Jeg kan stadig genkalde mig duften i stuen fra dengang - og hun døde immervæk i 1975. Ellers gik hun heller ikke og plukkede buketter ind. Måske man ikke gjorde det dengang?
  Inga

  SvarSlet
 3. Pinseliljen er så smuk. Det er første år jeg har den og den dufter så fint.
  Spændende afsnit af drømmehaver i går. Især haven med de mange vintergækker. Jeg tror du har fortalt om den have på din blog. Men sjovt at se den lille forskel der var, mellem vintergækker, der ved første øjekast så ens ud.

  SvarSlet
 4. En herlig bukett! I motsetning til deg så elsker jeg å plukke blomster i hagen- synest det er så koselig med blomster fra egen hage.
  Narcisser lukter nydelig!
  Ha en fin dag!

  SvarSlet
 5. Pinseliljer er helt vidunderlige og når man har dem sammen med bøgeblade kan det næsten ikke blive smukkere. Jeg kan godt genkende den følelse af ikke at nænne det når man står ude i haven med blomstersaksen, men det sjove er at hvis man plukker rigtigt kan det næsten ikke ses og mange blomster har rigtigt godt af det. Masser af sommerblomster kvitterer f.eks. med flere nye blomster når man plukker og tulipaner kommer bedre igen næste år når de bliver plukket i år (forudsat at man lader bladene sidde naturligvis). Jeg har plukket buketter fra jeg var en lille pige og ville aldrig kunne undværre det. I min have har jeg nu dels tulipaner beregnet på at blive plukket og dels tulipaner som jeg ikke røre og det fungerer meget fint, måske netop fordi min have er stor og vild. At plukke blomster ind er en hel anden glæde end glæden ved at se dem i haven. Begge glæder er store og jeg ville nødigt undværre nogen af dem.

  Iøvrigt tak for udsendelsen i aftes, det var den bedste af dem allesammmen synes jeg og jeg lærte en masse.

  SvarSlet
 6. Yndig buket og ikke mindst meget lækker krukke! Er det mon en lokal keramiker, eller...?
  Mvh Lise

  SvarSlet
 7. Også her bringer synet af denne buket mig en tur ned af "Memory Lane" til Barndommens Land ...hjem til min elskede bedstemor, som altid havde netop denne sammensætning af pinseliljer og nyudsprungne bøgegrene stående i en keramik-vase. Uhm...kan næsten dufte buketten.

  Jeg synes også det var et meget spændende afsnit af Drømmehaver iaftes. Interessant indslag med den meget passionerede vintergæksamler. Vintergækkene med meget limegrønt var utroligt smukke. Og sikke nogle billeder fra haven i Risskov!! :o) Kunne næsten ikke holde mundvandet lige i munden ved synet af de fantastiske dobbelte violfrøstjerner, hestemynter, edderkoppeblomster og kæmpeverbena....SUK!

  Hvor var de fine, de hvide blomsterstande fra gulerødderne. Jeg har været lidt uforsigtig med at lukke for mange vilde blomster ind i haven, -vilde gulerødder, vild pastinak etc etc, da mit ønske har været at skabe en blomster-jungle. Men jeg skulle nu nok have holdt mig til kultur-gulerødderne og pastinakken fra grøntafdelingen i supermarkedet, for de er sikkert lidt mindre frugtbare m.h.t frø"afkommet". Af skade bliver man klog og haveudlært bliver man (heldigvis) aldrig!

  Rigtig smuk maj-mandag til alle!

  TANTE GRØN

  SvarSlet
 8. Så vackert med de skira pingst- och påskliljorna.

  SvarSlet
 9. En lekker og deliakt bukett du har laget, Claus! De lys grønne sarte bøkebladene harmonerer fullkommnt med de hvite og lys gule pinseliljene. Sååå nydelig :) Jeg likte spesielt godt liljen med traktformet midte, sukk... så skjønn :)

  Jeg plukker ikke så mange buketter fra haven om sommeren, den er såpass liten at jeg synes jeg ikke har råd til å fjerne noe særlig derfra. Men markblomster plukker jeg, og en bukett syriner tillater jeg meg også i juni :)

  SvarSlet
 10. Pinseliljen er så fin. Jeg har også nogle få i haven.
  I år har jeg fået min egen lillebitte have i haven, som jeg bruger som en slags terapihave. Den er overskuelig med tre små højbede, frugttræer og bærbuske, der kan passes i korte sekvenser, så det ikke bliver en belastning, men en glæde for mig.

  I dag skal jeg sætte dahlia og ranunkel til buketter. Og så er jeg spændt på, om jeg vil plukke af dem, fordi de jo er den skønneste øjenfryd i haven.

  SvarSlet
 11. Ja Claus, det er jo sådan det er, de står også længere ude i haven. Men lidt må der ind. Pinseliljer syntes jeg også er den smukkeste, det fine lille mønster i midte,med oprange kant. Den er bardomsagtig for mig. Min mor havde en del og holdt meget af dem.Jeg har forsøgt, at lægge et af dine fine billeder ind som link henvisning, det lykke ikke for mig. Jeg må prøve igen. glædelig dag

  SvarSlet
 12. Jeg kjenner meg så absolutt igjen! Jeg har også problemer med å plukke buketter av blomstene i hagen. Du har forresten en utrolig fin form og fargesans! Den misunner jeg deg, for det grenser jo mot vitenskap å klare å sammensette hagen riktig når det gjelder former og farger som passer sammen og skal blomstre på overlappende tidspunkter, som skal ha kledelig høyde og så videre.
  Det er en vitenskap jeg langtfra mestrer, så nå følger jeg ekstra godt med og prøver å stjele noen ideer fra deg ;-)
  Ha en riktig fin dag!

  SvarSlet
 13. Bøgegrene (og egentlig alle slags grene) er bare de bedste forårsbuketter!
  Jeg er også så øm over blomsterne ude i haven, men i år har jeg ambitioner om at gøre som Marina siger og plukke-plukke så der kommer endnu flere.
  Tak for 2 x video; jeg glæder mig til at se Drømmehaver på nettet senere i dag

  SvarSlet
 14. Hej Claus...

  Sikken dejlig buket og vase...:-)
  Skøn udsendelse igår, din have er jo favoritten, men Søren og Nico's have var herlig.
  Finn og Grete's have er så kunstnerisk og orginal, virkelig mange gode ideer.
  Jeg venter på 8 kæmpeverbena planter der kommer med posten imorgen og de bliver plantet i en halv vintønde efter at jeg så hvor flot det var fra udsendelsen i går.
  Og jeg må også have edderkopplanter og dobbelte violfrøstjerner.
  Nu må jeg ud i det gode vejr og fortsætte arbejdet...:-o)

  Hej fra Lisbeth i Hals

  SvarSlet
 15. Nej så bedårende narcisser, jeg må få købt en masse til min have.
  Jeg nænner heller ikke at plukke blomster, de holder meget længere på sin plads i haven.

  SvarSlet
 16. En deilig bukett:)
  Pinseliljen er også min favoritt og det er mye på grunn av den deilige duften.
  Jeg elsker å plukke blomster i hagen, jeg synes det er et privilegium at jeg har en hage og kan forsyne meg akkurat så mye det passer meg, derfor liker jeg også å ha masse av slike planter som bare har godt av å bli plukket.
  Jeg la også merke til vasen din, den synes jeg var lekker og passet fabelaktig godt til buketten!

  SvarSlet
 17. Hei igjen Claus. i deilige Danmark!!! Nå har jeg hygget meg med alt du deler med oss av kunskap. Jeg har sett det siste av fire program på tv, hvor du altid slutter med å lage den skjønneste blomsterbukett, så frodig at det tar helt pusten fra meg. Så de flotte vidioene du har laget, hvor du informerer så flott. Må ærlig si at jeg er overhode ikke bevandret i det latinske blomsterspråket, men jeg suger det til meg. Utrolig interesant. Pinseliljer er vakre, særlig de gammeldagse. Vi har det på eiendommen vår i Telemark. Det har vært et gammelt sommerbruk, som har vært i fam eie siden 1952. Der står det noen rester etter den gamle hagen,bl. annet pinseliljer som har spred seg over store områder. De er så vakre når de blomstrer sammen med nytt grønt gress. Etterhvert kommer også syrinene, hvite og lilla. Bøkeskogen din er flott, gleder meg til det begynner å sprette her også, men det er nok noen dager til at det skjer. Artig å se hvor mye lengre veksten er kommet hos deg en det er her, vi ligger fjorten dager minst etter dere i vekst på plantene. Lykke til videre med alt du driver med!!!! Gleder meg til neste innslag fra deg. Hilsen Grete fra Sandefjord.

  SvarSlet
 18. Med de mængder du holder dig, skulle der nu nok blive plads til en buket i ny og næ :-) Og den du viser her, er da helt skøn. Faktisk var det først for nogle få år siden, jeg opdagede, at Påskeliljer dufter og dufter rigtig dejligt.

  SvarSlet
 19. Vilka ljuvliga buketter!
  Så fint med det gröna i.
  Det tror jag att jag härmar efter om det är ok?
  Dina bilder är alltid så fina.
  Ha det gott
  Annika

  SvarSlet
 20. Mit allerførst barndomsminde er, at jeg gik og plukkede alle tulipan- hovederne af min mors tulipaner og lagde een på hver tallerken på festbordet til vores gæster. Min mor må have været grædefærdig over det! Men lige siden jeg var en ganske lille pige, har jeg elsket at plukke buketter ind til vaserne - og gør det stadig. Jeg kan ganske enkelt ikke undvære den atmosfære og årstids-stemning det giver inde i huset. Buketterne skal dog matche årstiden og blomsternes naturlige sæson for at de virker efter hensigten for mit vedkommende. Ikke noget med købte chrysantemum eller hortensia på en majdag som denne. Det virker fuldstændigt naturstridigt. Men at gå ud og plukke lidt af det, naturen og haven har at byde på året rundt, er en sand lise for sjælen.

  TANTE GRØN

  SvarSlet
 21. Hej Claus.. Der er jeg ikke enig med dgi :-).. Jeg ELSKER at fylde små buketter inde i huset af mine egne blomster fra haven. Selvom min have er sparsom endnu og stadig på begynder stadiet, så nyder jeg mine egne blomster indenfor... Det er ren energi og lykke....

  SvarSlet