Endnu en af de hemmelige haver

Her er billeder fra en have, jeg netop har besøgt. Den ligger nord for København og er bitte lille.

 

_20100519_144231 _20100519_143235

 

Når man går forbi den høje hæk, er det ikke til at se, hvilket paradis, der ligger inde bag, men et diskret kig ind af havelågen afslører en lille helt unik plet.

 

_20100519_143723

 

Lige nu er det hele stort set grønt. Men snart kommer der farver fra pæoner, roser og stauder.

 

_20100519_142916

 

Læg mærke til de smukke kompositioner af det forskellige grønne. Når man planter tone i tone, er bladeformer, strukturer - og grafikken i det hele taget – vigtig.

 

_20100519_143952

 

Ejeren her plantet tæt, tæt, tæt ligesom mig, og det betyder, at ukrudtet ikke har en chance. Kun i det tidlige forår luges der i bund, og så skal man stort set ikke tænke mere på det resten af sæsonen.

12 kommentarer:

 1. Lekkert! Det siste bildet er nydelig med bregnene som stikker opp som lysegrønne fontener blant de flate bladene til Alchemilla Mollis(?)

  SvarSlet
 2. Glæder mig til også at se haven når den fyldes med farver, selvom jeg synes de grønne toner er virkelig smukke. De vidner om forår og sol og glæde. Tusind tak for de her smukig ind i dine kommende bøger.

  SvarSlet
 3. Endnu en meget dejlig have du her har fundet. Det med at plante tæt og undgå ukrudt er helt rigtigt, med mindre man plages af snegler.... De luskede bæstplanter dukker jo først op af jorden når det hele allerede står tæt og fint og så vokser de sig store nede i skyggen. Svalderkål er også slemt, men det er ikke så lusket og hvis man har været omhygelig inden man anlagde bedet kan man godt bruge "plant tæt og hold ukrudt ude strategien", det kan man ikke med snerler. Måske er det derfor snerler af de englske haveejere er udnævnt som det værste ukrudt af alle....

  SvarSlet
 4. Jeg syntes det er superdejligt du har udsat udgivelsen af din bog til efteråret. Nu kan vi alle nyde de små smagsprøver du deler med os, og når sommeren går på hæld, kan vi begrave os i sofaen med en ny pragtfuld Dalby-bog... uhmmm... dejlig måde at forlænge sæsonen på!!
  Fortsat god tur :o)

  SvarSlet
 5. Du Claus, jeg lurer på hvordan du finner alle perlene av noen haver? Du opplever vel noen ganger at havene ikke står i stil til forventningene regner jeg med. Hvor mange haver må du besøke for hver have du 'beholder' til boken din?

  SvarSlet
 6. Jeg gleder meg virkelig til boken om de hemmelige haver.
  I mellomtiden kan vi glede oss over disse "smaa besoekene"
  du saa villig deler med oss.

  Hilsen AG, NY

  SvarSlet
 7. Glæder mig til den nye bog (bøger) :) Hmmmmm tror sørme jeg ved, hvor denne have er. Næsten rundt om hjørnet fra mig :)

  SvarSlet
 8. Hvor er det flot med de forskellige grønne farver, smukt spil.
  Iben

  SvarSlet
 9. Kjekt med en blog der ny inspirasjon kommer daglig! Tror jeg var av de første som kjøpte din bok "Drivhusdrømme" i Norge og har anbefalt den til flere. Den tas stadig fram og gir nye ideer til prosjekter i hagen. Det passet bra da jeg kom hjem fra 4 ÅR i Belgia i 2007 med drivhus på flyttelasset. Jeg liker blomster, men grønne kombinasjoner kan også være fortreffelige!

  SvarSlet
 10. Vilken liten hemlig pärla! Hälsn Mimi

  SvarSlet
 11. Dette ligner et sted jeg kender i Klampenborg.:)
  Flot med alle de grønne vækster og tone i tone er så smukt.

  Hej fra Lisbeth

  SvarSlet
 12. Det ligner en have jeg besøkte i Klampenborg i april;-)Jeg ble helt betatt! Morsomt å se når det gror til. Nydelig! Håper å se flere bilder fra haven eftersom rosene springer ut. Mvh. Nina fra Norge

  SvarSlet