Et skønt skue

I fredags havde jeg en rigtig herlig oplevelse. Jeg var nemlig på Gavnø Slot ved Næstved for at se den årlige tulipanudstilling i parken. Det var virkelig skønt at se alle disse farvestrålende løgvækster.

 

_20100513_092614

 

Indrømmet: Det var ikke alle farvesammensætninger, jeg synes om, men nogle var rigtig fine. F.eks. den ovenfor, hvor det er den mørke ’Negrita’ og den pink ’Christmas Dream’ i skøn forening.

 

_20100513_092657 _20100513_092659

 

De er utroligt fine i hinandens selskab. Men også hver for sig er de smukke.

 

_20100513_092638

 

Når jeg tager af sted, er det altid med papir og blyant. På Gavnø Slot er alle tulipaner nemlig forsynet med navne, og det er en oplagt mulighed for at se de rigtige farver. På tryk kan man godt blive snydt.

 

Jeg fandt flere sorter, som absolut ikke kan undværes ... Herligt!

14 kommentarer:

 1. Videoen du delte i går med den vakre sangen var så behagelig og meditativ at jeg måtte dele den på facebook! Takk!! ;D

  SvarSlet
 2. Ja, er det ikke herlig når man finner noe man MÅ ha :) Jeg gjør det til stadighet, men hvor skal jeg ha alt?? Det er så trangt om plassen her og ventebedene er fulle...og jeg går hele tiden i samme fellen og klarer ikke å styre meg :)

  Negrita var nydelig, men jeg tror altså ikke parken kan måle seg med din have. En riktig god søndag til deg!

  SvarSlet
 3. Hvor er det en god idé at tage papir og blyant med på sådan en inspirationstur, Claus - og farvesammensætninger er et følsomt emne, men jeg véd, at du er akkurat lige så "hysterisk følsom" med den slags, som jeg er, så selvfølgelig laver du noter. Jeg har lommerne fulde af farveprøver, smålapper med mønstre eller former og andet i den boldgade. Sådan må det vist være ;-)

  SvarSlet
 4. I enhver kvindes taske bør følgende forefindes:

  - Blyant og papir til blomsternotater.
  - Lille planteskovl
  - Poser til frø
  - evt læbestift og parfume, hvis der er plads:o)

  TANTE GRØN

  SvarSlet
 5. I sandheden meget smuk med de tulipaner, og tak for navne, nu vil jeg skrive dem på min ønskeliste til efterårs løg :-)
  Birgitte

  SvarSlet
 6. @johnjustesen/TANTE GRØN ...hep det gør jeg ind for...

  Det må jeg huske når jeg om få dage drager afsted mod Chelsea Flower Show - samt kamera, det må være nødvendigt hvis de fleste indtryk skal gemmes :o)

  God pointe med at skrive ned Claus - så husker man når man kommer hjem.

  SvarSlet
 7. Uh Annette.... nu blive man jo helt misundelig.

  Jeg må nøjes med at planlægge en tur til Gavnø Slot i denne omgang - er da nødt til at se det ved selvsyn, og tænk nu hvis man faldt over nogle spændende ideer til efterårets tilplantning af have og krukker.

  SvarSlet
 8. God tur til good ol`England, Annette:o) Gid det var mig:o)

  TANTE GRØN AF MISUNDELSE:o)

  SvarSlet
 9. Åh.. jag älskar tulpaner och det blir så himla fint med masseffekterna.. och lila och rosa var en härlig syn.. Tack.. ha det gott/Moa

  SvarSlet
 10. Ja, Gavnø slot er altid en omvej værd, ikke mindst i tulipanernes højsæson. Man bliver glad af den slags udflugter. Familiens sommerhus ligger på Enø lige overfor Gavnø, med en lille stribe vand der deler øerne... var det ikke for alle de store gamle (og smukke, naturligvis) træer, kunne vi se alle tulipanerne fra terrassen ;-)
  Jeg MÅ derhen med papir, blyant OG kamera til alle nærbillederne.
  Lisbeth

  SvarSlet
 11. Jeg sidder og undrer mig...... hvorfor mon den pink tulipan hedder Christmas Dream, hi hi - nå men jeg har en lille gruppe mørke tulipaner, halvdelen er Negrita, måske skulle man købe en pose pink tulipaner til efteråret - det ser ihvertfald godt ud - og vil sikkert også gøre det selv i meget mindre målestok.

  SvarSlet
 12. Jeg var selv på Gavnø i den forgangende uge, ikke så meget for at kikke på tulipaner, men for at være med til at vise hvad man også kan have glæde af i en have, for Kristihimmelfartsdag var der fjerkræ i et lille hjørne af haven og man kan godt have to pæne ting i haven, blomster og fjerkræ.
  Fik selvfølgelig også set de mange tulipaner og fik taget en masse fine billeder og der er også bestilt en del løg, så er det med at finde pladsen i haven.

  SvarSlet
 13. Hej Claus.

  Har ikke selv været på Gavnø, med er hvert år en hyppig gæst på Egeskov - på Fyn. De har en fantastisk park, med mange forskellige haverum, som det er en fornøjelse at følge sommeren igennem. De har også et haverum fyldt med tulipaner, som senere bliver afløst af flotte, gamle fuchsiaer. Det kan jeg varmt anbefale - og nej, jeg får ikke penge for at sige dette :-)

  /Bo

  SvarSlet
 14. Negrita er en super dejlig tulipan, have stærk og fin som kontrast til det meste. Jeg kan faktisk bedste lide tulipaner i mere afdæmpede forårskulørerer, men de har jo godt af en lille smule kontrast og der er negrita helt uundværlig. Christmas Dream kender jeg ikke men som du skriver er de fine sammen.

  Jeg har iøvrigt en del problmer med at kommenterer på din blog fordi jeg af og til bliver afvist.

  Mange solskinshilsner

  SvarSlet