Fik I plantet porrer?

Hvis ikke kan det stadig nås. Når de går i blomst, ser det fantastisk ud. Men husk, at det skal være vinterporrer, I planter. Hvis det er sommerporrer, er der risiko for, at de ikke når at komme i blomst.

 

Claus_20100524_125005

 

Herover ser I, hvordan mine porrer nu har åbnet sig som en vifteform - dekorativt i sig selv. Snart begynder blomsterstænglen at rejse sig fra midten. Det bliver et smukt, smukt syn.

14 kommentarer:

 1. Det har je gikke fått gjort, men jeg trodde det var for sent... men når det nå ikke er det, så skal jeg løpe i butikken straks:) Litt morsomt:) Klem

  SvarSlet
 2. Så flott grågrønt bladverket er, veldig dekorativt blant det grønne!
  Hvordan vet man at det er vinterpurre og ikke sommerpurre...? Jeg er helt grønn når det gjelder grønnsaker.

  SvarSlet
 3. Ja jeg har fået plantet porre, til stor morskab for min mand, som lettere hovedrystende kikkede på :-) Glæder mig til at se det flotte resultat!

  Ea

  SvarSlet
 4. Og tak Claus, for valmuefrøene....de er allerede sået!

  Ea

  SvarSlet
 5. Hei Claus. Ja, jeg har forsøkt meg på både purre fra grønnsakhandleren. De har nok ikke brettet seg ut slik som dine ennå, men står ranke, fine og friske, så jeg har stor tro på at de vil komme med blomster..!?
  Ellers har jeg også sådd dine valmuefrø - og gleder meg å se dem i blomst!

  SvarSlet
 6. Kære Claus. Jeg holder fri idag og har netop været ude at gå en tur på Fejøs små veje. Som jeg plejer kikker jeg med beundring ind i de mange, mange smukke haver. Pludseligt slog det mig om du mon slår et smut forbi Fejø i din jagt på hemmelige haver? Næppe mange steder i Danmark har bedre forhold for haveejere, jorden er ekstremt frugtbar, klimaet er mildt og haverne er ofte store. Måske er det derfor at der er så helt usædvanligt mange smukke privathaver her (der er også granitrædsler og vildnis, men der kikker jeg bare videre til den næste have eller kikker ud over havet). Jeg tænker slet ikke på min egen have for jeg skal jo detsværre flytte og endten sælger jeg huset eller også beholder jeg det som langdistangse sommerhus, og selv hvis jeg skulle blive rummer Fejø så mange meget smukkere haver, ofte med træer og planter man ikke ser så mange steder. Her er både velplejede klassiske haver og meget smukt tænkte vildhaver og så er der det sjove at nogen planter her er udbredt i lidt anderledes sorter end dem man typisk ser, simplethen fordi man har byttet indbyrdes. En anden sjov ting er at vi ikke har mosegrise og måske er det derfor at mine tulipaner som oftest ikke forsvinder, men tværdigmod ofte formerer sig. Nå det blev en lang smørre, men du har jo selv skrevet at du oftest finder haverne efter et tip og derfor tænkte jeg at jeg ville smide mit i den sikkert store bunke af forslag.

  SvarSlet
 7. Hei, igjen Claus i deilige Danmark!!! Purren er plantet for en tre ukers tid siden og har begynt å vokse. De har ikke kommet så langt som dine for her er det sener og kaldere enn hos deg i deilige Danmark..... Ha en fin ettermiddag og kveld. klem fra Grete i Sandefjord.

  SvarSlet
 8. Jeg nåede det og har også fået et skævt smil fra min mand, men jeg tror på at de bliver flotte det har du jo vist:)

  SvarSlet
 9. Ja jeg har plantet porrer! En stund trodde jeg faktisk at det hele var en spøk...hehe. Jeg har lagt ut et innlegg om dine "porrer" i dag på min blogg. Har linket til deg:)

  Gleder meg til å få blomstrende purrer i hagen!!

  Anita

  SvarSlet
 10. Inspireret af dit første indlæg om porrene, lod jeg nogle af mine porre fra i vinters blive stående i køkkenhaven, for at se dem blomstre. Og jeg må sige det er spændende. Det er vinterporre som jeg såede sidste forår. Nu er der en kæmpe knop i én af dem, så det varer nok ikke længe før den springer ud.

  SvarSlet
 11. Jep, skyndte mig af sted til, da du gav det gode råd ....men ved sørme ikke om det er vinter el sommer porrer? Men mine er sørme begyndt at åbne sig som en vifte, så mon ikke der kommer blomst, åh det håber jeg! Tak igen for al den gode inspiration.
  Bedste hilsner Fru Krull

  SvarSlet
 12. Jeg har også "sat" porrer og også gulerødder. Fandt dog min lille hund i bedet en dag, igang med at grave de lækre gulerødder op igen og spise dem med det samme - SÅ blev de flyttet i et andet bed, hvor hundene ikke kommer. Glæder mig til at se resultatet - snart.

  Forårshilsen
  Annette K.

  SvarSlet
 13. Jeg har slet ikke fået kommenteret på det her med porrene før, men jeg har faktisk lidt erfaring med blomstrende porrer fra min forrige have. Her var der en kolossal køkkenhave (fordi vi overtog fra mennesker der solgte grøntsager i sådan en lille økologisk bod). Nu er jeg jo et blomstermenneske og særligt glad for buketblomster og jeg satte med vilje så mange porre at jeg år to ville kunne nyde blomsterne. De er meget, meget smukke, særligt lige før udspring, men som buketblomst fandt jeg at de havde en lidt for voldsom duft.

  SvarSlet
 14. vel.. nå er purren jeg plantet i drivhuset i ferd med å vise seg frem her i verden:)) den hadde nok aldri nådd så langt om den hadde stått utendørs her nord:))

  SvarSlet