Halvfyldt eller halvtomt?

 

I kender givetvis historien om glasset, der af nogle bliver opfattet som halvtomt, mens andre mener, at det er halvfyldt. Det afhænger jo af øjnene, der ser, eller om man har et negativt eller positivt livssyn. Jeg må sige, at jeg hører til den sidste gruppe og glæder mig over succeserne i stedet for at ærgres over fiaskoerne. Dette kom jeg til at tænke på, da jeg læste Nettes kommentar til dagens indlæg om tulipaner:

 

Superflot velkomst at få når man kommer på besøg hos dig! :)

Meeen.... hvad katten gør du, når blade/blomster synger på sidste vers? Hvordan gemmer du alt det visne? For der bliver jo en hel del at gemme :) Det står der vist ikke noget om i din haveskole :)

 

_20100514_183239

 

Til dette må jeg svare, at jeg glæder mig over tulipanblomstringen og lever med de visne toppe, fordi der er så meget andet på vej. Når sandt skal siges, er det faktisk slet ikke så mange toppe, der bliver at se, idet der jo netop er stauder til at tage over. De vokser op og dækker. Se for eksempel ovenstående billede.

 

Jeg får mange lidt pudsige kommentarer og mails. Blandt andet var der én, der forleden skrev til mig:

 

Der er een ting, jeg ikke forstår......:) alle siger der skal være så og så mange centimeter mellem planter/løg og så videre, og så skruer du planterne ned - bare der er den mindste plads..... der må da opstå et modsætningsforhold her..... eller er der noget, som jeg har misforstået.....?

 

Her svarede jeg:

 

Kære XX,

Nu ved jeg jo ikke, hvem ‘alle’ er! Jeg planter tæt, tæt, tæt, og hvis du kigger på mine billeder, håber jeg, at du vil give mig ret i, at det virker. Kald det bare the Claus Dalby-way of planting!

Selvfølgelig skal man tænke sig om. Det går jo ikke at plante en ridderspore klos op af en hosta, hvorimod det nemt lader sig gøre med løgvækster, primulaer og andet.

Bh Claus

 

Jeg hørte ikke fra XX igen. Hun følte sig måske provokeret.

 

I denne sammenhæng må jeg nævne, at det er meget sjældent, at jeg svarer på mails sendt via bloggen. Jeg har simpelthen ikke tid. I starten gjorde jeg det, men følte bogstaveligt talt, af et mavesår begyndte at lure. Derfor  skrev jeg i forbindelse med min mailadresse, at man ikke skulle forvente svar. Jeg forsøger at følge med på bloggen og svare dér, når jeg har tid. Mere kan jeg ikke love. Håber på jeres forståelse. Jeg bruger tiden på at skrive indlæg.

23 kommentarer:

  1. Jamen jeg forstår så godt at de vidunderlige løgplanter er det hele værd. Blot nysgerrig efter om du har et særligt trick mht. hvilke stauder du benytter til at dække bagefter :)

    SvarSlet
  2. Åhhhh og forresten. Jeg må vist ryge med i koret af de omvendte, der bøjer sig for den fine, sarte gule farve. Jeg hører ellers til dem, der ikke bryder sig om gul. Du har vist mange meget smukke billeder på det sidste, som er helt vidunderlige. Ovenstående billede er ingen undtagelse. Det får smilet frem.

    SvarSlet
  3. All den blomstring hos deg er jo så herlig så litt visne blader ingenting å tenke på, det er bare å minnes den vakre blomstringen, og så er det verdt det:) Og så er det jo kjekt med noe som tar over. Tulipanene mine tok over for krokusene, så de synes ikke i det hele tatt. Jeg setter stor pris på dine innlegg, og vil ikke at du skal få mavesår, så gjør som du rekker og føler for. Blogging skal være hyggelig og gøy, ikke mas og stress:) Ha en god helg. Klem

    SvarSlet
  4. Jeg synes din havefilosofi er flott, Claus! Dersom målet er å ha en perfekt have, dvs ikke se hverken ugress eller visne blomster, anbefaler jeg plast ;) En levende have består av både nytt og gammelt hvor man spiller på lag med plantene sine. Dersom man vil løkplanene vel, lar man dem visne ned av seg selv uten å klippe dem. På den går kraften tilbake til løken og legger grunnlaget for god vekst neste år.

    Og du, vi vil ha deg frisk og sunn, så det er flott at du er i stand til å ta vare på deg selv og begrense tiden du bruker på spørsmål. Det viktigste er innleggene! Så kan du jo heller gjøre som her, lage innlegg ved spørsmål av allmenn interesse. God, avbalansert og rolig helg til deg :)

    SvarSlet
  5. Der er egentlig også noget smukt i blomster der begynder at visne...

    Jeg tænker lige en tanke - hvad gør du med tulipanløgene fra krukkerne, når de begynder at visne? Bliver de mon i krukkerne, kommer ud i haven - eller bliver de mon ganske enkelt kasseret.

    Haven og bloggen skal nydes, så selvfølgelig er det ok, hvis tiden ikke er til at svare på alle spørgsmålene - os mit ;o).

    Rigtig god weekend.

    SvarSlet
  6. Pedanteri er en sygdom, som skader de personers livskvalitet, som lider af den, og de igen gør livet til et helvede for andre med deres krav på perfektionisme (helt uvidende om, at de ikke selv er det). - Måske får de bare en eller anden pervers tilfredsstillelse ved det.

    Forfald og friskhed er to sider af den samme mønt.

    SvarSlet
  7. For øvrigt kan jeg godt lide at du bider fra dig - vrouff!

    SvarSlet
  8. jeg kan godt forstå at du ikke kan svare alle der skriver til dig, jeg er en af dem der ikke har fået svar på mit spørgsmål om dine grusgange, er der faste kanter? og hvad er det du bruger, det der hedder slotsgrus eller? så tænkte jeg at du måske istedet for at svare mig, kunne lave et indslag om anlægning af stier hilsen linda

    SvarSlet
  9. Jeg kender adskillige (undertegnede inklusive), som planter så sæt, at jorden dækkes - men næppe nogen andre så maximalistisk og gennemført som du,kære Claus. Alligevel tror jeg, at jeg kan gennemskue spørgeren undren. På div. frøposer og løgpap står der ofte en anbefalet planteafstand. I mine øjne er den en vejledning til, hvordan den enkelte plante placeres bedst ift andre planter af samme slags for at tage sig godt ud - ikke ift andre slags planter med en anden statur.

    Her er glasset næsten altid halvfyldt ;o)

    SvarSlet
  10. Ditt positive humør smitter over til oss andre. Hver gang jeg er sliten og trenger litt energi, så tar jeg bare en titt innom din blogg, det gir masse påfyll. Størst er gleden når du har lagt ut et nytt innlegg, men jeg liker også å gå tilbake å lese enkelte ting omigjen.
    Mvh Kjersti

    SvarSlet
  11. Ach, jeg tror ikke XX følte sig provokeret, hun tog det da bare til efterretning! We likes the Claus Dalby way :-)

    SvarSlet
  12. Jeg elsker dit udtryk " At SKRUE planterne ned i jorden"....det er jo lige den formulering, jeg har manglet, for den "plante-teknik" jeg dagligt bruger i haven.....bevæbnet til tænderne med alle mulige og umulige mærkelige redskaber og værktøjer:o)

    Jeg er nemlig fuldstændig vild med "The Claus Dalby way of planting":o)

    TANTE GRØN

    SvarSlet
  13. Kjære Claus, i deilige Danmark! Godt skrevet! Jeg er selv en av de som har kommet med et par spørsmål, men blir ikke "sur" eller "furt" om du ikke svarer på mine spørsmål.Jeg er allermest glad for alle dine flotte innlegg og det du deler med oss av all din kunnskap, uten at noen som helst har spurt deg, det står det respekt av! Fortsett som du gjør, kjære Claus, i delige Danmark! For meg har det vært en lykke og oppdage deg, så nå går jeg med så mange flotte ideer i magen om hvordan jeg kan lage en "flott" hage, og det igjen"TAKKET" være deg! Gleder meg til neste innlegg på din blogg, har ikke tall på hvor mange ganger jeg klikker meg inn for å se i løpet av et døgn "heldige" meg!!! Ha en fin, fin, dag. Hilsen fra Grete i Sandefjord.

    SvarSlet
  14. Pigen med det røde hår15. maj 2010 kl. 11.05

    Hej Claus:-)
    Vedr. alle "tid til at svarer" IT GOES WITHOUT
    SAYING.
    sÅvidt jeg kan se på dine billder har du kun ti fingre, døgnet har kun 24 timer så jeg spørg bare,hvad tror læserne selv du kan/skal overkomme. kærlig hilsen Pigen med det røde hår

    SvarSlet
  15. Vidunderligt billede!
    Men en dag, når du får tid, må du da gerne - så'n generelt - fortælle, hvordan du plejer din jord?
    Netop fordi, du altid har den dækket, må det være svært at tilføre f.eks. gødning, kompost etc., etc. i store mængder.
    Hvad er hemmeligheden bag din gode jord?
    Rigtig god weekend.
    Bedste hilsner

    SvarSlet
  16. Du deler så rigeligt ud af dit univers, og gør dig så stor ulejlighed for at glæde alle os, der deler din flammende interesse, og din blog med videoer, skønne nærbilleder og nærværende tekst er daglig inspiration og stærkt vanedannende inspiration, smiler.

    Dårlig samvittighed og mavesår må være det sidste, din beundrende skare ønsker for dig.
    Tusind tak for alt det, du deler, så vores andres glas altid kan fyldes op med positive smil.
    Faktisk kunne din hjemmeside være opstartsside i stedet for "blot" "foretrukne på manges computere. Og du havde allerede smittet os med smil ved det første klik..
    God weekend
    Lisbeth, Lux

    SvarSlet
  17. Din filosofi om at der skal være noget kønt som kan overtage skuepladsen efterhånden som andre planter har haft deres tid er så god og rigtig! At vi lærer at fokusere på de smukke ting i stedet på det der skæmmer lidt (visne tulipanblade o.l.) The Claus Dalby-way of planting er jo også en fantastisk måde at vise os at havedyrkning er en glæde og ikke en pestilens - frem for at tænke lugning tænker man hvad kan stå der i den tomme plet? Dyrkningsvejledninger er vejledninger til hvordan man får flotteste eksemplar eller største udbytte. Tusind tak for smukke billeder og stor inspiration og rigtig god weekend:o)

    SvarSlet
  18. Kære Claus
    Det er skønt at se hvordan du planter og planter meget tæt, det fungerer her hos mig vil jeg bare lige sige.
    Med hensyn til at svarer/kommenterer din blogg har vi alle med en have stor forståelse for at du ikke kan svare/kommenterer, jeg syntes dine indlæg er det bedste og det er rigeligt for mig, jeg forventer ikke svar på mine indlæg.
    Mange kærlige have hilsner Dorte

    SvarSlet
  19. Kære Claus!

    Det er fuldt forståeligt, at du ikke kan besvare spørgsmål på din blog. Den store succes skulle nødig have den negative bagside af medaljen, at du får stress, konstant sort samvittighed og et begyndende mavesår. Det skulle jo også gerne være en fornøjelse for dig og ikke gå hen og blot blive en sur pligt, fordi dine læsere kræver mere og mere.

    Og dem som ikke værdsætter og beundrer din havestil, skulle måske finde en anden haveblog at frekventere. Der er jo et stort udbud efterhånden.

    TANTE GRØN

    SvarSlet
  20. Det er jo også netop, de smukke bileder og inspirationen som er så smittende :o)

    Takker uendeligt mange gange for denne mulighed for at nyde de smukke billeder, videoer og malende beskrivelser.

    Håber at denne side forsætter rigtig længe.

    SvarSlet
  21. Linda, hvis jeg ikke husker meget fejl er gangene af stenmel og der er kantet med jernkanter (ubehandlede). Jeg har været heldig at se haven tidligere.

    SvarSlet
  22. Jf. 'the Claus Dalby way of planting', så var det jo også selveste Vita Sackville-West (afdøde indehaver af Sissinghurst), der blev spurgt om hemmeligheden ved frodigheden i hendes pragtfulde have. Hun sagde: 'cram, cram and cram some more' (= mas og bliv ved med at mase), hvilket vel svarer nogenlunde til billedet med at 'skrue' planterne ned. Det må også siges at have lykkedes hende ret godt...

    SvarSlet
  23. Linda - jeg skal nok komme tilbage mht belægninger på havegangene.

    Helle - det var et rigtigt skønt udtryk. Og - ja, sådan skal det være.

    SvarSlet