Hej fra Holland

Nu er jeg klar med det første hollandske indslag her på bloggen. Jeg skal love jer, at der bliver flere!

 

_20100531_081557

 

Så snart jeg landede, hentede jeg ’min’ bil og kørte nordpå en lille halv time og kom så til et helt unikt sted - Broek in Waterland. En by med talrige kanaler og både i baghaven.

 

 _20100531_083520

 

Når jeg tog dertil, er det fordi, jeg også er meget interesseret i bygningskultur. Heldigvis er det to interesser, der ofte kan forenes, fordi en have først er rigtig vellykket, når den hænger sammen med huset. Og omvendt ...

 

_20100531_085956

 

Broek in Waterland er et helt unikt sted med talrige fredede huse og underskønne haver. Bittesmå, og især derfor charmerende. Det er tydeligt, at folk her gør sig umage, og det er en ren fryd at bevæge sig rundt mellem de smukke bygninger.

 

_20100531_084220 _20100531_084926 _20100531_085617

 

Det, der slår mig her, er, hvor gode hollænderne er til at anvende grønt i form af formklippede hække og træer. Det er bare SÅ smukt og giver haven en helt egen ro. 

 

_20100531_084929 _20100531_085648

 

Det, der også er et særkende i denne lille bydel, er de mange smukke vej- og gadebelægninger, der er helt fortryllende.

 

Jeg var meget spændt på at se, hvor langt det hele var fremme hernede. Ikke så langt viste det sig. Jeg tror ikke, at Holland i dette forår er mere end en uges tid foran Danmark.

 

_20100531_081630 _20100531_084747

 

Heldigvis skal jeg herned igen allerede en lille uges tid efter, at jeg kommer hjem på fredag. Pæoner har jo varierende blomstringstidspunkter.

 

_20100531_084341

 

Nu er jeg på vej sydpå for at tale med en pæonforædler, og derefter kører jeg mod vest til Riet Brinkhof. Ih, hvor jeg glæder mig. Hendes have er noget af det skønneste ...

11 kommentarer:

 1. Yes, this is such a beautiful part of our country! I love your pictures. I am sure you will enjoy the garden of Riet Brinkhof, it is a paradise!
  have a nice week.
  Regards,
  Anita

  SvarSlet
 2. Hej i Holland!! Nej, hvor pudsigt. Jeg var selv i Broek in Waterland for en del år tilbage, - længe før jeg blev grebet af "Flora Mania".
  Husker tydeligt den meget maleriske by med sin vidunderlige stilhed, de snævre gader, de smukke træhuse, den specielle atmosfære, de idylliske kanaler etc etc. Den enseste have jeg husker var ved Huys van Rustenborch. Den var smuk dengang. Hvis jeg skulle besøge byen nu, ville jeg istedet fokusere 100% på de mange fine haver.

  Boede på campingplads i Broek in Waterland og det var en stor oplevelse, at se de faste campisters store blomsterglæde, udfolde sig i mange små fantasifulde og frodige campinghaver. En camping-have-kultur som vi slet ikke kender herhjemme.

  Glæder mig til din næste blomster-rejse-rapport, Claus:o)

  TANTE GRØN

  SvarSlet
 3. Det her må da være "wonderland" for en hageelsker.

  Har så dårlig internett her jeg er nå, så jeg får ikke sett filmsnuttene fra din hage. Hvis du har anledning skulle jeg visst fra hvem du kjøper dine tulipanløker.

  God tur videre!

  Brita

  SvarSlet
 4. Kære Claus...

  Jeg synes du flyver og farer land og rige rund og nu i Holland...:-o)
  Du må have en utrolig energi!
  Se Holland er et af mine favoritlande.Har tilbragt julen der en gang hos nogen kollegaer af min afdøde mand.
  Men har også kørt igennem landskabet om sommeren.Sjovt, medens man kører på vejen sejler der både ved siden af...man kan ikke se vandet for de høje siv/græs så det ser ud som de sejler i græsset...:-)
  Og mange pragtfulde bygninger har de også.
  Jeg håber at du rigtig nyder det.
  God tur Claus...

  Hej fra Lisbeth

  SvarSlet
 5. Oj.,det var mycket vackert :)
  Kul :)
  Håkan

  SvarSlet
 6. Så otroligt vackert där är! Hälsn Mimi

  SvarSlet
 7. Uuuuuuh hvor er du altså bare heldig at opleve så meget smukt. Tak fordi du lader os få alle de skønne indblik. Det er vidunderligt.
  God tur!

  SvarSlet
 8. Hej Claus, Giethorn kan også anbefales, var der for nogle år siden på studietur for blomsterhandlere. Også en flydende by, hvor man sejler rundt, og haverne er fantastiske. Ikke mindst deres hortensiaer i kæmpestørrelse!

  Tak for altid spændende skriverier og billeder

  Mvh Anette

  SvarSlet
 9. Hi Claus nice to see Broek in Waterland. For me it is only a one hour drive, but I never visit it. Only Marken a few kilometers from there. Time to visit it soon.
  Have a nice day,
  best regards Willy

  SvarSlet
 10. Fantastiske bilder :) Ja, hollenderne er flink med havene sine, jeg la merke til dette på en ferie der for 4-5 år siden. Ryddig og strukturert!
  Kos deg videre på din spennede reise :)

  SvarSlet