Jeg er en rig mand!

Og det i mere end én forstand. Lad mig fortælle en lille historie. For nogle år siden blev Anne Just spurgt, hvad hun ville gøre, hvis hun vandt en million. Til det svarede hun prompte: “Gå ud og købe et stykke helt bart jord.” Og ih hvor jeg forstod hende.

 

20100505_123413

 

Selv om haven her er på godt og vel fire tusind kvadratmeter, er bar jord en meget stor mangelvare. Men nu står jeg med fire kvadratmeter. Sagen er nemlig den, at vi for et par uger siden plantede et par avnbøgesøjler op ad huset, hvor der før stod nogle kæmpe thujaer. Derved fik jeg pludselig disse jordstykkrr ‘forærende’. Jubiiii! Tro mig, det varer ikke mange timer endnu, før de er plantet til …

18 kommentarer:

 1. Kan lige følge dig Claus....super skønt at stå med et stykke uudnyttet jord....det sætter tankerne i gang :0) Søjlerne af lysegrønne blade er bare super smukke.

  Tusind tak for de smukke kort og din lille hilsen. God arbejdslyst med de 4 kvadratmeter :0)

  Dorthe

  SvarSlet
 2. Jag har samma problem, även om min trädgård bara är på 200 kvadratmeter. Det är ont om plats! Det gäller att välja växter med stor omsorg. Men det är förstås svårt när man vill ha det mesta.

  SvarSlet
 3. Lycka! Tror jag måste ut och gräva bort något så att jag också finner lite bar jord,
  Allt gott,
  Eva

  SvarSlet
 4. Hei, igjen Claus i deilige Danmark!!! Lykke til, med dine fire ekstra kvm. Gleder meg til å se hva du finner på å plante der!!! Har spurt deg før, men spør igjen, mulig du ikke har sett det, men har du kompost? Regner jo med at en hagemann som deg har det, men hvordan gjør "du" det? Her har været vært skiftende med snø, regn og kulde de siste dagene, men det spirer og gror. Jeg nyter dine innlegg på bloggen, det er som å være med på en hagevandring hos deg. Merker at det gir inspirasjon til å prøve med nye ting i hagen og ikke minst se andre muligheter. Ha en fin ettermiddag i din hage, i deilige Danmark. Hilsen Grete fra nå solfylte ettermiddag i Sandefjord.

  SvarSlet
 5. Hei Claus!

  Tusen hjertlig takk for de super flotte kortene jeg fikk i posten idag!
  De var virkelig lekre og jeg ble svært overrasket over de.
  Her er våren endelig kommet, igår snødde det!! Jeg ser av videoene dine at det er kommet mye lengre hos deg, her er påskeklokkene endelig slått ut i blomst. Kanskje burde de hete maiklokker i år?

  SvarSlet
 6. Ja, det er en stor lykke, ih hvor jeg forstår dig!
  Tak også for de meget flotte kort, de kom i går....ved snart ikke, hvilket der er smukkest!
  Jeg finder måske nogle gamle guldrammer og sætter dem i...de fortjener noget specielt!

  SvarSlet
 7. Kære Claus, jamen jeg ville da aldrig tro, at du kunne finde på at lyve. Selvfølgelig tager det ikke mange øjeblikke at få smidt lidt eller meget i jorden og vupti, så ligner det en million. Held og lykke med det, jeg er ikke i tvivl om, at også det bliver så smukt.
  Nyd processen.

  SvarSlet
 8. Jeg kan altså ikke gætte, hvad du har puttet i jorden Claus... Hmmmm måske noget med broget løv?

  SvarSlet
 9. Hej Claus.

  Ja sådan et stykke bar jord er som et uskrevet blad, et umalede lærred eller en kæmpe lotto gevinst. Det giver os mulighed for at drømme og fantaserer om alle de muligheder der er..... Håber du bruger din nyvundne "rigdom" med omtanke :-)

  /Bo

  SvarSlet
 10. Kunsten er at glædes over de små ting i livet, og det gør du da til fulde! God fornøjelse med den "nye" jord ;o)

  SvarSlet
 11. Ja, bar jord er bedre end juleaften :-D

  Jeg måtte lige fortælle dig at jeg fandt en fin bøgehæk plante i en potte idag, sat ned til 20 kr fordi det er for sent at plante hæk nu. Den er over 1½ meter høj, og flot formet med små lysegrønne blade. Så nu vil jeg prøve at lave sådan en bøgesøjle som du har.
  Se hvor du inspirerer os hele tiden :-)

  SvarSlet
 12. Kære Claus. Det ville vel nok være muligt for dig at finde endnu en plet jord at lykkeliggøre hvis det ikke skulle være lige omkring dit hus...

  Jeg ville synes det var helt utroligt spændende at opleve dig i en helt ny og bar have, men det ville også være spændende at se hvordan dit øje for planter ville bære sig ad i en skovhave (måske ala Jette Frölichs vidunderlige rosenskovhave)eller i en stor vild naturhave. Drømmer du nogen gange om det? Om at lege med planter og udtryk i en helt anden ramme?

  SvarSlet
 13. Julie Pedersen6. maj 2010 kl. 10.58

  Claus...du får en til at smile og være lykkelig for at have fået øjnene op for havefænomenet. Er flyttet i rækkehus med en lillebitte have efter i mange år og altid at have boet i lejlighed uden altan, og sikke et nyt liv man skal igang med. Er jublende lykkelig over din inspiration og dit boblende humør for de små beautyer... Mere af den slags... I like...

  Stort kram fra den nye havefan.

  Julie i Århus.

  SvarSlet
 14. Jeg har overhodet ingen problemer med å tro deg :) Kos deg masse med dine 4 kvm bar jord!

  SvarSlet
 15. Lene Borreskov Andersen6. maj 2010 kl. 12.02

  Hej Claus :-).
  Åhja jeg ynder også et stykke bart jord, som sætter fantasien i gang med alt det jeg kan plante lige der. Jeg kan blive helt nærig med sådan et stykke jord og trække tiden førend jeg
  planter det til :-)).
  Nyder så meget dine indlæg som giver inspiration
  og ny viden om haven. Også tak for linket til keramikeren som har lavet din meget smukke vase.
  Glade hilsener fra Lene.

  SvarSlet
 16. Hej Claus! Ja, vi blomsterfreaks kan aldrig få jorden til at slå til. Lykken er 4 nye kvadratmeter jomfrueligt jord, som er den skønneste legeplads, man kan tænke sig. Nogle gange fantaserer jeg om store stykker bar jord....suk, hvor skulle jeg lege! Et stykke med gråt, et stykke med limegrønt etc etc.
  Glæder mig til at se, hvad du får tryllet frem på din nye "jordbesiddelse" :o)

  TANTE GRØN

  SvarSlet
 17. Jubiii. Et nyt stykke jord! Ih hvor jeg kender fornøjelsen. Så er det jeg giver mig selv LOV til at tage på planteskole og finde noget nyt. (velvidende at jeg kommer til at købe en masse andet også!) Men er der snart nogle planter du ikke har?

  SvarSlet
 18. Hihi..Claus,

  bare det var mig der stod med 4m2 jord der ikke var plantet til...:-)
  Vi har samme størrelse grund som dig,men den består mest af græs endnu.

  Hej fra Lisbeth

  SvarSlet