Orden i kaos

_20100520_114410

 

I går skrev jeg om, hvor vigtigt det er, at nogle planter får lov til at råde, som de selv vil. Men det handler også af og til om at skabe orden i kaos. Det kan man gøre med formklippede elementer og hække af for eksempel buksbom eller taks.

 

_20100520_114556

 

Når jeg foreslår stedsegrønt, er det fordi, det også giver haven struktur om vinteren.

Haven, som jeg viser billeder af her, er fra et sted, som jeg har besøgt i dag. En helt særlig have - et kunstnerhjem - der vil komme med i min bog ’Hemmelige haver’.

 

_20100520_114752

 

Det vil bestemt ikke være fair at kalde haven for vild. I stedet vil jeg kalde den naturlig. For det er nemlig det, den er. Umærkeligt glider haven og den omgivende natur over i hinanden. Dette er stor havekunst. Haven har aldrig før været publiceret, og jeg er utrolig stolt over at få lov til at præsentere sådanne ukOrden i kaos

 

_20100520_114918

 

I går skrev jeg om, hvor vigtigt det er, at nogle planter får lov til at råde, som de selv vil. Men det handler også af og til om at skabe orden i kaos. Det kan man gøre med formklippede elementer og hække af for eksempel buksbom eller taks.

 

_20100520_115113

 

Når jeg foreslår stedsegrønt, er det fordi, det også giver haven struktur om vinteren.

Haven, som jeg viser billeder af her, er et sted, som jeg har besøgt i dag. En helt særlig have - et kunstnerhjem - der vil komme med i min bog ’Hemmelige haver’.

 

_20100520_115240

 

Det vil bestemt ikke være fair at kalde haven for vild. I stedet vil jeg kalde den naturlig. For det er nemlig det, den er. Umærkeligt glider haven og den omgivende natur over i hinanden. Dette er stor havekunst. Haven har aldrig før været publiceret, og jeg er utrolig stolt over at få lov til at præsentere sådanne ukendte oaser.

 

_20100520_115307

17 kommentarer:

 1. Hej Claus
  Ih altså, hvor jeg glæder mig til "Hemmelige haver" udkommer....og hvor er det dejligt at du løfter lidt af sløret allerede nu!
  Bedste hilsner og solrig weekend Fru Krull

  SvarSlet
 2. Så fine bilder, og gjett om jeg gleder meg til boken:) Ha en flott pinsehelg. Klem

  SvarSlet
 3. Underbara bilder! I den hängmattan skulle jag kunna ligga länge och njuta.

  SvarSlet
 4. Åh hvor er den smuk og du har så ganske ret i af den glider over i det naturlige. Dine bøger giver os havemennesker stor inspiration. Her i min store have på Lolland har nogle af blomsterne også spredt sig. Det giver sådan et lidt vildt og hyggeligt udseende. Elsker dine bøger med smukke smukke billeder som giver nye ideer og inspiration.
  Hilsen fra Lina

  SvarSlet
 5. Ser ud til at være en smuk og dejlig have. Vidst er det mget rigtigt , man er nødt til at styre, selv om man vil have en mere" vild" have, ellers bliver det hurtigt til noget andet end det man havde intention til at det skulle blive. /Sophia

  SvarSlet
 6. Hej Claus
  Smukke billeder, glæder mig til din nye bog udkommer.
  Det er utroligt som klippede hække kan fået selv det mest vildt voksende bed til at se ordentligt ud.

  SvarSlet
 7. Mmmmm, det måste vara ljuvligt att gå runt och njuta i den trädgården, det verkar vila något lugnt över den.
  Ha en finfin fredag,
  Lydia

  SvarSlet
 8. Det ser rigtig dejligt ud. Og man må jo glæde sig til, at bogen kommer! Det der skønt, at du løfter sløret lidt for, hvad vi kan vente os.

  SvarSlet
 9. Sikke jeg bare glæder mig endnu mere nu til din nye bog udkommer. Det ser bare så spændende og inspirerende ud hvad du viser os her.
  Fortsat god arbejdeslyst Claus... Og rigtig god pinse til jer alle.

  SvarSlet
 10. Hvor er det bare en lækker have! Så smukt med alle de buksbom. Har du også den overordnede haveplan med i din bog over de haver, du portrætterer?

  SvarSlet
 11. Så vackert med de uppstramade, formklippta buskarna till det lite mer vilda. Ser fram mot när boken kommer ut.
  Ha en bra dag.
  Pella

  SvarSlet
 12. Dejlige billeder, glæder mig til din nye bog.
  God Pinse til jer alle.

  SvarSlet
 13. Dér bor en (eller flere) med suveræn formsans - meget inspirerende!

  SvarSlet
 14. Ja, det er smukt. Noget af det sværeste er i virkeligheden, at få have og den omgivende natur til at væve sig sammen til en NATURLIG helhed.

  Har igen lyst til at nævne for dig Claus og for alle I andre blogdisciple, hvor stor en kilde til glæde og inspiration denne blog er. Jeg er virkelig blevet afhængig af, at kunne gå ind og dyrke cyber-space-have her mindst 2 gange om dagen.

  Jeg labber de appetitlige billeder og spændende indlæg i mig, som en kat labber 38% fløde i sig.

  Jeg nyder at være i et forum, hvor jeg kan møde andre havefreaks. Det har jeg på mange måder savnet. Alle kommentarene bliver slugt råt.

  Lige børn leger nu engang bedst, - og det er lidt en flad fornemmelse, når man gang på gang slæber sagesløse ikke- haveinteresserede mennesker, med rundt på en mere eller mindre frivillig havevandring. De trasker pligtopfyldende men trøstesløse rundt med et tomt blik i øjnene, - uden at se elller sanse nogetsomhelst. Når havevandringen er slut og de kan ånde lettede op, udbryder de stakkels have-ofre blot et: " Ja, det må være hårdt arbejde!"

  Men hvad...Onkel Børges kuglepenne-samling siger jo heller ikke mig det helt store....:o)Så jeg må lære at dele min passion med ligesindede, og ikke trække den ned over hovedet på familiemedlemmer og venner.....

  Imorgen, Pinselørdag kommer der imidlertid en rigtig velkommen, imødeset og meget kærkommen passioneret havegæst på besøg....een der helt sikkert vil lægge mærke til, at akelejerne er på nippet til at springe ud, at den første syren dufter af "maj i Danmark", at det står skidt til med sommerfuglebuskene efter isvinterens ubarmhjertige kulde etc etc.
  Det glæder jeg mig meget til......een at kunne dele haveglæden med.

  Så tak Claus og alle kommentatorer fordi I dagligt beriger mit lille univers.

  RIGTIG GOD PINSE...gerne i haven:o)

  TANTE GRØN

  SvarSlet
 15. Kære Tante Grøn - ingen siger det bedre end du.
  Det er nemlig lige sådan det er!!
  Både hvad angår Claus Dalby og haver/havemennesker i det hele taget.
  Haven ovenfor ville jeg frygtelig gerne bebo og leve i - dejlige fotos som sædvanlig.
  Så jeg glæder mig som alle andre til, at de nye bøger udkommer.
  Claus Dalby har fundet et "hul" i den danske haveverden og udfyldt det på aller flotteste vis. Mange tak for det!
  Bedste hilsner og ønsker om en god pinse

  SvarSlet
 16. Det er først for ganske nylig, at jeg fandt ud af, at der hver dag er inspiration at hente på denne hjemmeside/blog. Siden da har hver dag været D-dag= Daglig Dosis Dalby! Her strutter det af ægte haveglæde, gode tips og ideer, som man ønsker at dele med andre, og den entusiasme, der lægges for dagen, er meget smittende. Mere af det, tak!

  Hilsen fra BB

  SvarSlet
 17. Kommer sådan til at tænke på en dejlig dansk sang vi sang i skolen
  "Jeg ved hvor der findes en have så skøn....." glæder mig til bogen udkommer
  Rigtig god pinse til Jer alle

  SvarSlet