Stilheden efter stormen

Pyha! Vi nåede det; at blive færdig til det åbne havearrangement i dag, hvor omkring hundrede forventningsfulde gæster fra hele landet, dukkede op. Ja, selv fra Norge, kom et par rejsende.

 

_20100509_164425

 

Vejret viste sig fra sin allerbedste side, og det var en rigtig hyggelig dag. Jeg håber, at gæsterne fik udbytte af besøget.

 

_20100509_151321

 

Jeg var både glad for og stolt over at kunne fremvise min nye sunkne garden, som jeg har skrevet om flere gange her på bloggen.

 

_20100509_165026 _20100509_152525

 

Det ser stadig lidt goldt ud med de mange brosten, men jeg skal love jer, at stenene snart vil blive dækket af potter. Herom hen over sommeren.

 

Det er Kjeld Slot, der har tegnet planen over stedet, hvor der indtil sidste efterår lå en swimmingpool, som vi næsten ikke brugte. Derfor blev det besluttet af nedlægge den.

 

Kendetegnende for godt design og vellykket arkitektur er, at man ikke sætter spørgsmål ved det. At det virker naturligt. Sådan synes jeg, det er, med Kjelds design af de nye haverum.

 

_20100509_164256

 

Bassinerne har jeg fået fremstillet i Holland hos Godefroy Decoration. Også de paraplyformede træer stammer fra Holland.

 

_20100509_153537

 

Både på kryds og tværs er der mange kig, og jeg synes, at det nye haverum i den grad har styrket haven. På den tegnede plan over haven, kan du se, hvordan, der nye haverum ligger. Klik her.

36 kommentarer:

 1. Jeg er vildt imponeret!

  Tillykke med det :)

  SvarSlet
 2. Kære Claus.
  Tak for en vidunderlig dag i din have, det har sået mange frø i mit hoved, og jeg har bestemt lyst til at gå igang i kolonihaven i Roskilde allerede fra i morgen, for at få noget af al din inspiration igang.
  Vi kørte hjem til regnen med smil på læberne, og godt humør til mange dage frem.
  Tak for det.
  Venligst Mathilde

  SvarSlet
 3. Hej Claus.

  Hvor ser det dog lækkert ud.... Det bliver vildt imponerende til sommer. Jeg vil også til åben have!!!!!

  Mange hilsener Mette E.

  SvarSlet
 4. Kære Claus
  Tak for en meget inspirerende dag i din have - jeg har allerede fået ideer til min egen. Godt at se at dine bede ikke er "for pæne", så kan vi andre ligesom også være med. Glemte at sige dine duer var både flotte og så søde ud!
  Hilsen Helle/Humlebæk

  SvarSlet
 5. Utrolig vakkert!! Hva slags trær er de paraplyformede trærne?

  SvarSlet
 6. Kære Claus,

  Tak for et super besøg i din have. Turen fra Odense var bare det hele vær. Jeg nød at komme op og se din have i virkelighed og se alt det der blomstret nu. Det var også dine 2 drivhuse jeg var kommet for at se, gud hvor blev jeg misundelig.... Går selv i drivhus tanker, der både skal være plads til blomster og hygge.
  Tak endnu engang for kikket og dejligt at du gav dig tid til at svare på alle vores spørgsmål.

  Hilsen Hanne/Odense

  SvarSlet
 7. Heldiggriser! Jeg vil også ;) Koselig at du viser frem hagen noen ganger i løpet av året Claus!

  SvarSlet
 8. Det ser aldeles nydelig ut i din hage:) Jeg må innrømme at jeg var litt misunnelig på min venninne som var på besøk hos deg.
  Takk for inspirasjon og gode tips.

  hilsen Marilyn

  SvarSlet
 9. Tilykke med den utrolige flotte have. Det har været spændende at følge med i. Her søndag aften mangler vi dig jo på fjernsynet, men så er der tid til bloggen.
  Hilsen Marianne

  SvarSlet
 10. Hej Claus
  Det ser rigtig godt ud, glæder mig til at se det når der kommer ordentligt gang i alle krukkerne.
  Jeg bliver altid meget inspireret at at se dine tiltag og der er da også nogle af dem der resulterer i noget i min have.
  Jeg glæder mig hver dag til at komme ind på din blog og læse om hvad der nu sker hos dig.
  Mange glade hilsner
  Dorte

  SvarSlet
 11. Hejsa og rigtig mange tak for en spændende dag i din have. Jeg er rigtig glad for, at jeg var heldig at blive udtrukket og kunne invitere min haveveninde med på besøg i din have i dag.

  Det var fantastisk spændende at se det hele i virkeligheden, for jeg har godt nok kigget på billeder fra din have mange gange i mine mange bøger. Og skønt, jeg har fået gavekort til Bog og Idé i morsdagsgave af mine piger i dag, så mon ikke jeg skal have fat i endnu en Claus Dalby bog?

  Glade forårshilsner fra Hanne

  SvarSlet
 12. Det ser superflot ud! Gid jeg boede tettere på din have. The sunken garden er virkelig belvet lykket udfra hvad man kan se på billederne. vh Sophia

  SvarSlet
 13. Så vackert, Claus! Jag är säker på att dina gäster hade en fantastisk dag och jag har redan börjat drömma om den dag då kanske till och med jag får chansen att se din fantastiska trädgård "in real". Än nöjer jag mig med att njuta här på din blogg.
  Ha det gott,
  Charlotta

  SvarSlet
 14. Det ser jo helt og aldeles fantastisk ud den "sunken garden". Paraplytræerne er simpelthen skønne - glæder mig til at se dem med lysegønt skær.

  Er sikker på at dine gæster havde en helt uforglemmelig og inspirerende dag hos dig.

  Venlig hilsen Dorthe

  SvarSlet
 15. Så otroligt läckert!!!

  Trevlig kväll,
  Maria

  SvarSlet
 16. Hvor er det altså bare smukt altsammen... hold da op...!!
  Og tillykke til alle jer, der var så heldige at få lov at se det på nærmeste hold, og så endda i solskin. :o)

  SvarSlet
 17. Kære Claus Dalby.
  Hvor ser det bare flot ud - alle de linier og symetrien i det hele. Stor ros til Keld slot, det er virkelig godt tænkt. Når så de paraplyformede træer danner det grønne tag, bliver det jo et helt og aldeles fantastisk rum. Materialevalget er også bare super-duper.

  Mange hilsner fra
  Fru Naver

  SvarSlet
 18. Hvilken fantastisk hage.Her kan man drømme seg helt bort.Masse inspitrason til å komme igang i egen hage, om enn i langt mindre målestokk. Tusen takk Claus!!!!

  SvarSlet
 19. ohhh claus, dom måste ha känt som om de var på besök i eden lustgård, fniss!!! du har den vackraste av trädgårdar, alla mina sinnen skriker och sjunger av glädje bara av att se bilder på den, du kan tänka dig hur jag skulle vara i irl, jisses stackars dig då, fniss!
  må väl goa claus, varmkram lotten

  SvarSlet
 20. OMG!
  Det er da bare helt utrolig, at dere rakk det fra de forrige bildene til disse her!
  Takk for formuleringen "Kendetegnende for godt design og vellykket arkitektur er, at man ikke sætter spørgsmål ved det. At det virker naturligt."
  Det er den eksakte beskrivelsen av noe jeg bare har ant eller følt, og ikke vært i stand til å uttrykke!

  SvarSlet
 21. Tillykke med at du idag kunne vise en flot og fantastisk have frem. At I nåede det..!
  The sunken garden er bare så flot.Jeg er meget begeistret for de sorte tønder du har der.
  Og det flotte udekøkken med Claus Bonderup's lækre kobberlamper.
  Du har Danmarks smukeste have...:-)

  Hej fra Lisbeth

  SvarSlet
 22. Kære Claus!
  Din nye afdeling i haven ser fantastisk ud allerede nu, og jeg tvivler ikke på, at den fremover kun bliver smukkere og smukkere for hver dag. Det må være inspirerende at bo med sådan en skøn have.
  håber det engeng bliver mig der er heldig og få adgang til dettte smukke sted.

  Susanne

  SvarSlet
 23. Hvor ér det dog flot. Og tak for, at du hver dag har åben have for alle os, der læser med. Du er til stor inspiration, og vækker mange drømme her i huset.
  God mandag.

  SvarSlet
 24. Det var en rigtig god dag i din have! Vi tog hjem med mange gode idéer, inspiration til hvordan vi også kunne gøre - og så bare glade for at have været i en smuk have på en skøn dag! Som jeg også har skrevet på min blog.
  Bedste hilsner, Anne

  SvarSlet
 25. Perfekt! Jeg er fullstending oppslukt og betatt av det vidunderlig vakre området du har laget. Sååå gjennomført! Jo mer jeg ser, desto flere detaljer legger jeg merke til. Alle point of view f.eks. Her har ingen tilfeldigheter rådet, det er sikkert! Utstudert, utsøkt vakkert! Bildet tatt gjennom rosebuen var fantastisk flott. Å, hvor jeg gleder meg til du fyller opp med de deiligste patinerte teracottakrukker :) Hva skal man med svømmebasseng når man ser dette :)

  Så flott å høre at du hadde en vellykket besøksdag hos deg :) Noe annet hadde jeg ikke regnet med :) Å ta turen fra Norge for å kunne besøke haven din hadde jeg gladelig gjort!

  Ha en fabelaktig uke Claus, kos deg med ferdigstilte arbeider og mer ro i paradiset ditt :)

  SvarSlet
 26. Tillykke med det nye haveanlæg. Der er godt nok sket meget hos jer, siden jeg var der. Kjeld Slot er meget dygtig, han kan noget form og proportion. Han har i sin bog Havespor nogle gode betragtninger på mange ting. Det bliver helt sikkert smukt, når der kommer gro i det hele. Nu skal det jo lige have fat. God fornøjelse med det.

  SvarSlet
 27. Nøj hvor er det flot!! Så mange flotte kik i alle retninger - hvor må det være en skøn følelse du har lige nu. Ha en dejlig dag:o)

  SvarSlet
 28. Rett og slett nydelig!

  SvarSlet
 29. inge-lise thomassen10. maj 2010 kl. 11.28

  Hej Claus.
  Som alt andet du du laver, så er det bare SÅ flot. Tillykke.
  Stor hilsen
  Inge-Lise Thomassen

  SvarSlet
 30. Lene Borreskov Andersen10. maj 2010 kl. 12.06

  Hej Claus.
  Jeg var en af de meget heldige som besøgte din have i går og hvilken lykke det var, din have er utrolig smuk, inspirende og meget fredfyldt.
  Hvor end jeg vendte blikket faldt det på noget smukt, og du fortalte med ro og indsigt om det hele og svarede på spørgsmål med tålmodighed.
  Jeg blev mødt af blomstrende tulipaner så mange der bølgede blidt i vinden, og allerede der mærkede jeg den ro og fred dine billeder fra haven lyser af, at se haven i virkeligheden var så dejligt, tak for en dejlig dag :-)).
  Et enkelt spørgsmål ...hvordan får du/i vandet alle de smukke krukker, kar og baljer, hørte du nævnte lidt om det men kunne desværre ikke høre
  hvordan da jeg var længere nede i din have???
  Hilsen fra en glad gæst i din have. Lene.

  SvarSlet
 31. Hej Claus

  sikke dog en utrolig flot "sunken Garden" du har fået lavet. Det klæder huset og din have virkelig meget.

  Det jeg godt kan lide ved dig, er at du ser hele helheden og alle detaljerne. Det er utroligt vigtigt når man laver noget at det hele går op i en højere enhed.

  Vi forsøger også her efter bedste evne og det går ganske godt med de for hånden værende midler.

  Nyder at læse om alle dem der har nydt at besøge din have. Det er dejligt at du kan glæde så mange mennesker på én gang.

  Ha' en dejlig dag.

  SvarSlet
 32. Sikke en oase! Ja det lyder måske fuldkommen forrykt at bruge det ord i din skønne have. Jeg ved det, for jeg har jo været der. Rejste helt fra klippeøens vidunerlighed og til hovedlandet for at se den. Jeg lå på det nærmeste på knæ og beundrede de grafisk, fantastiske sammensætninger af planter og blomster, mens skoven susede ved siden af og fuglene fløjtede foroven. Kan man så ønske mere?! Det kunne man, kan jeg se. Kjeld Slot har kreeret noget, som jeg ikke havde fantasi til at forestille mig behovet for... Jeg er fuld beundring, nærmest ærefrygt - også for de mange hænder, der har ført det ud i livet. Fantastisk.

  SvarSlet
 33. Vilken otroligt vacker trädgård!
  Ha det gott!!
  //Margot

  SvarSlet
 34. Hej.
  Vilka före- och efterbilder. Fantastiskt! Vad ni måste ha legat i för att få det klart. Otroligt vackert. kan tänka mig att det blir en oas när det får växa till sig.
  Vänligen
  / Pella

  SvarSlet
 35. Tusind tak for en dejlig tur rundt i din helt fantastiske have. Jeg havde store forventninger, som alle til fulde blev indfriet. Du har formået at skabe en utrolig frodig og fredfyldt have, som er varierende, men hvor alt alligevel hænger sammen og danner en helhed. Det var meget inspirerende.

  Vi kom for at se din have, men jeg kunne ikke undgå at se din store og meget smukke samling af grøn-blå keramik/stentøj, som står i vinduerne i dit arbejdsværelse. Flot, flot, flot!

  Mange hilsner
  Lotte Nedergaard

  SvarSlet
 36. hej claus
  1000000 tak for en dejlig formiddag i din have aldrig har jeg følt mig så beriget af fred og ro.
  at se alle de små spæde skud i jorden var en drøm .
  en dejlig dag der sent går i glemmebogen.
  jeg tænker at hvis din nabo vil sælge sit hus så må det i den grad sætte prisen op at du bor ved siden af.
  glæder mig til at se billeder her på bloggen hele sommeren.
  mange hyggelige blomster hilsner fra maj britt fra højmark

  SvarSlet